BMW Connected Drive ve Turkiye
1 1

Bu konuda 18 mesaj var

Eksisozluk'de BMW Connected Drive servislerinin Turkiye'de iptal edildigi soyleniliyor - asli, astari var mi? Eger dogruysa pes dogrusu. Artik benzer seviyedeki diger markalarin hemen hemen tamaminda benzer ozellikler var. Diger markalarin benzer hizmetleri nasil devam edebiliyor? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eksisozluk'de BMW Connected Drive servislerinin Turkiye'de iptal edildigi soyleniliyor - asli, astari var mi? Eger dogruysa pes dogrusu. Artik benzer seviyedeki diger markalarin hemen hemen tamaminda benzer ozellikler var.

 

Diger markalarin benzer hizmetleri Turkiye'de nasil devam edebiliyor? Tesla'da arabanin hemen hemen her ozelligi ve yazilim update'leri arabanin kendi SIM karti ve baglantisina muhtac - onlar nasil calisiyor?

ChipArchitect tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

mercedes in me connect de iptal edildi geçtiğimiz şubat ayında.

 

bmw deki durumu bilmiyorum ama mercedes-benz türk aş. otomobilleri gümrükten ülkeye ithal ederken araç üzerinde sim card olduğunu btk ya bildirmemiş. roaming üzerinden kaçak olarak sim card ı çalıştırmış. btk da bunu tespit edince ceza vs. olayından kaçmak için servisi sonlandırdılar. bmw nin durumda bu şekil olabilir.

 

aracı satarken bu özellikler ile satılıyor ama sonra kullanamıyorsunuz. türkiye ye özgü saçmalıklar işte çok ta şaşırmamak lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

1. BMW ConnectedDrive hizmetleri neden sonlandırılmıştır?

• Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş̧ işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Bu kapsamda sunulan bu hizmetlerin durdurulması zorunluluğu doğmuştur.


Tüm müşterilerimize çeşitli kanallarla daha önce bildirilmiş olan BMW ConnectedDrive Genel Hizmet Şart ve Koşulları 2.4’ de belirtildiği üzere “ConnectedDrive sistemi, yerel otoriterlerce izin verildiği süre ve ölçüde işlevsel olabilecek olup; mevzuat düzenlemesi veya idari bir karar sonucu sistemin kapsam ve işleyişi değiştirilebilecek ve/veya işlevsiz hale getirilebilecektir.”

2. Sahip olduğumuz bu hizmetleri daha sonra yeniden bize sunacak mısınız?

• Yürürlükteki mevzuat gereği bu konuda bir öngörü yapılamamaktadır.

3. Hizmetin sonlandırılması sonrasında otomobile herhangi bir işlem yapılmasına gerek var mı?

• Otomobilinize herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur, gerekli olması durumunda sizi bilgilendireceğiz.

4. Otomobil üzerinden acil durum çağrı hattına bağlanabilecek miyim?

• Manuel ve otomatik acil çağrı fonksiyonu yalnızca 112 acil çağrı merkezini arayacak şekilde devam edecektir. (112’ye konum iletimi ve 112’nin aracı geri arayabilme özelliği olmayacaktır.)

5. Bu uygulama sadece BMW markasına özel bir durum mu? Diğer markalarda da bu tür hizmetler sonlandırılacak mı?

• Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş̧ işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Sunucularını yurtdışında bulunduran ve uluslararası SIM kart kullanan tüm otomobil markaları bu mevzuata uymakla yükümlüdür.

6. BMW ConnectedDrive Portal’daki hesabıma ulaşabilecek miyim?

• BMW ConnectedDrive portal hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.
Hesabınız ile ilgili ek talepleriniz için BMW İletişim Merkezi hattı 0850 252 10 10’dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

7. ConnectedDrive’ın kapatılması otomobildeki hangi donanımların kullanımını etkileyecek?

İptal Olacak Hizmetler :
• Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi
• ConnectedDrive Hizmetleri
• ConnectedDrive Store
• Uzaktan Erişim
• 3D Remote View
• Teleservice
• Akıllı Acil Durum Çağrısı
• Navigasyon Güncelleme (Yetkili Servisler tarafından güncelleme gerçekleştirilebilir)
*ConnectedDrive uygulaması Apple Store ve Google Play’den indirilemeyecek ve mevcut uygulama devre dışı kalacaktır.


Devam Edecek Olacak Hizmetler :
• Müşteri İlişkileri, Yetkili Servis, Yol Yardım
• Apple Car Play
• 112 Acil Durum Çağrı Hattı;
"Manuel ve otomatik acil çağrı fonksiyonu yalnızca 112 acil çağrı merkezini arayacak şekilde devam edecektir. (112’ye konum iletimi ve 112’nin aracı geri arayabilme özelliği olmayacaktır.)"

8. Hizmetlerin durdurulması ile birlikte herhangi bir ücret iadesi yapılacak mıdır?

• Otomobillerin içerisindeki ConnectedDrive altyapısı ve Akıllı Acil Durum Çağrı Hizmeti ücretsiz olarak sunulduğundan herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.
 

9. Dijital içerik satın alan aboneliklerdeki iade şartları nelerdir?

• ConnectedDrive Store ya da otomobilin içerisindeki ilgili ekran üzerinden satın almasını gerçekleştirdiğiniz süreli dijital içeriklerin kalan süreye tekabül eden bedeli tarafınıza iade edilebilecektir.


İlgili geçmiş işlemlerin kontrolü ve iade taleplerinin değerlendirilmesine ilişkin otomasyon süreçlerimizle ilişkilendirilmesi gereği sebebiyle, ücret iade taleplerinin alınmasına 16.07.2019 tarihi itibarıyla başlanacaktır.  Belirtilen tarih sonrası kimliğinizi teyit etmemiz ve güncel iade hesabınızı bildirebilmeniz için BMW İletişim Merkezi hattı 0850 252 10 10’dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

https://www.bmw.com.tr/tr/topics/offers-and-services/connecteddrive-for-users/connecteddrive-bilgilendirme.html ] ...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Renault üzerinde de Orange a ait simcard bulunuyor ve devlet Türkiye'deki bütün iletişimi elinin altında tutmak istediği için, yerli ve milli bir firmaya ait simcard talebi var. Bu nedenle benzer sıkıntı (emergency call vs için lazım clio5 de) Fransızlar için de mevcut idi.

Bu GSM modullerini geliştirmek için de ne vakit ne nakit vardı diye biliyorum.bu dalga sanırım 2016 temmuzdan sonra gündeme gelmiş, muhtemelen imalatçılar tarafından sallanmadi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konu tamamen kişisel verilerin korunması kanunundan kaynaklanıyor.  Bizdeki kanun kişisel tüm verilerin Türkiye'de bir sunucuda saklanmasını zorunlu kılıyor, sizin konum vb verilerinizi BMW yurtdışında saklayamadığından sistemi Türkiye'de sunamıyor.

ahat beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel verilerin korunması kanunu falan işin safsatası. Emin olun yöneticilerin zerre umrunda değil vatandaşların kişisel verilerinin güvenliği.


Mevzu tamamen üst düzey bürokrat, MV, bakan ve bu kişilerin akrabalarının vazgeçemedikleri lüks araçlarının konum, ses ve görüntü gibi verilerin birileri tarafından görülüp kullanılabileceği endişesi. Yoksa kimsenin vatandaşın kişisel verisini iplediği yok, heriflerin derdi sapancaya kaçak et kesmeye gittiklerinin yada kırmızı bültenle aranan adamlarla takıldıklarının ortaya çıkmaması. 

 

Her tarafı kameralarla ve mikrofonlarla örülü bir aracın bir de sim kart barındırıyor olması herifleri kıllandırıyor.

Whooosh tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Whooosh said:

Her tarafı kameralarla ve mikrofonlarla örülü bir aracın bir de sim kart barındırıyor olması herifleri kıllandırıyor.

 

Peki bu herifler o sim kartı yuvasından çıkarmayı akıl edemiyorlar mı? :D 

Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem henüz bloke edilmedi ama birkaç güne kaldırılacak sanırım. Uzaktan kontrol vs. özellikleri yalan oldu, açıkçası bu durumun düzeleceğini de sanmıyorum. Aracın kendi randevusunu kendisinin alması vs. ciddi kolaylıktı. Her neyse Türkiye distribütörü Borusan zaten iflas etti ediyor, bunu farklı bir sim kart sistemi üzerine entegre etmek üzerine uğraşabilecek maddi gücü de yok. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

mercedes den bir mesaj geldi üretici daimler in isteği üzerine aracınıza mercedes me adaptor ve kombi gosterge kumanda güncelleme yapılacak ücretsiz diye. kesin mercedes me connect kapandığından böyle uyduruk bir çözüm buldular. eski satılanlara internet açılmayacağıda kesinlemiş oldu.

millet almanya ya bu durumu şikayet etmiştir kesin.

 

mercedes me adaptör dediğide bluetooth üzerinden araca bağlanıyorsun. dandik birşey galiba. yinede yaptıracağım tabi satarken 3-5 fazla değer katar belki.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.mercedes-benz-mobile.com/extra/ecall/europe.php?en&countryCode=eu

https://www.mercedes-benz-mobile.com/extra/ecall/details.php?en&countryCode=tr

 

Quote

 

For cars equipped with Code 351, eCalls have to be forwarded to 112 due to legal restrictions in this country. Cars equipped with the older eCall Codes 347 or 350 can‘t get any service, until the national restrictions will be repealed.

 

 

 

eski araçlarda 112 yi aranmasıda kapanmış mercedes de. 

sadece bizde değil sırbistan ve slovakya da da bu saçmalık varmış ilk linkteki haritaya göre.

 

 

emre666 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

 

Değerli Müşterimiz,

Mercedes-Benz satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile müşteri memnuniyetini her zaman, en üst seviyede tutmaya özen göstermekteyiz. Bu kapsamda, araçlarımız piyasaya sürüldükten sonra dahi kalite kontrollerine sürekli devam etmekteyiz.

Bu doğrultuda T.C. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu tarafından araçlarda bulunan uluslararası dolaşıma açık SIM kart kullanımına ilişkin alınan karara istinaden XXXXXX  şasi numaralı Mercedes-Benz marka aracınızın içerisindeki iletişim modülünün devre dışı bırakılması gerekmektedir. İlgili işlem yaklaşık 1 saat sürecektir.

Yürürlükteki mevzuat değişikliği nedeniyle oluşan bu zorunlu ve bağlayıcı uygulama için göstermiş olduğunuz anlayıştan ötürü teşekkür ederiz. Tamamen ücretsiz olan bu işlemin yapılabilmesi için en kısa zamanda yetkili servislerimizle iletişime geçerek veya aşağıdaki linke tıklayarak online servis randevusu oluşturmanızı rica ederiz. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 

Talep ve görüşleriniz için bize 444 62 44 numaralı Müşteri İletişim Hattımızı arayarak ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

 

böyle bir mail geldi bugün. bende başta okumaya başlayınca yeniden kullanıma açılacak zannettim bir anda.. meğer tamamen devre dışı bırakmak için çağırıyorlarmış..

tahminlerde olduğu gibi eski araçlardaki uzaktan araç kontrol, internet işleri yalan oldu..

yeni araçlara izin almışlardır sadece..

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, emre666 said:

Yürürlükteki mevzuat değişikliği nedeniyle oluşan bu zorunlu ve bağlayıcı uygulama için göstermiş olduğunuz anlayıştan ötürü teşekkür ederiz.

Ne yapacaklar tutuklayacaklar mı arabayı servise götürmeyince?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, Whooosh said:

Ne yapacaklar tutuklayacaklar mı arabayı servise götürmeyince?

ancak periyodik bakım için geldiğinde yaparlar dediğiniz gibi saçma bir yazı olmuş. kimse vakit ayırıp götürmez bu iş için aracını...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Iyice abartmislar artik - hizmeti sonlandirmayi anladik ama kanunen sistemi toptan sokturmeye zorlamak nedir? Belki de Whoosh'un dedigi gibi bunun arkasinda baska bir endise var.

ChipArchitect tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2017 B serisi aracımın periyodik bakımında söktüler bu sistemi ve Sos tuşunun üzerine foto. daki yapıştırmayı koydular.

Galiba herhangi bir kazada ''Sos tuşuna bastım çalışmadı'' diye dava açılmasın diye yaptılar.

t73jltd.jpg

 

bir şekilde çözülmesi lazım dı bu işin. hadi benim araç fakir mercedes i sadece araç takip, kapı kilitleme açma vs. yapılıyordu ama üst segment e serisi türü araçlarda otomatik park vs. türü şeylerde gitmiş oldu galiba 2018 araçlar öncesi. 

emre666 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok