Daikin hava temizleyici (MC55W)
1 1

Bu konuda 11 mesaj var

şu konuda da bahsetmiştim;

https://www.cursedhardware.com/topic/1505-en-son-aldıklarınız/?page=186#comment-148338

etki alanı 82m² için diyor ama o rakam toleranslıdır. benim evim 100m², tam ortasına yerleştirdim tüm ev için yetiyor. çocuğun toz alerjisi gibi bişeyi varmış heralde aldığımızdan beri pek tıkanma olmadı, baya açıldı ağzı burnu...

en güzel yönü kokuyu ve dumanı temizlemesi. sensörü çok hassas, her şeyi anında algılıyor. mesela yemek yapılmaya başlandığı anda çalışmaya başlıyor, 1-2 saate evde kokudan eser kalmıyor. evdeki koku çıksın diye camı pencereyi açma devri tamamen bitti.

denemek için çocuk okuldayken cihazı salona koyup hanımla puro içtik, hemen algıladı başladı çalışmaya. 1 saate içerde koku ve dumandan eser kalmadı.

sadece daikin markasına özel (patentli) streamer diye bir özelliği var. içinden geçen havaya plasma vererek zararlı organizmaları elimine ediyor.

benimkinin bir üst modeli olanda (MCK55W) hava nemlendirme özelliği de var ama ona gerek görmedim, istanbulda yaşayanların nemlendirmeye pek ihtiyacı yok zaten genel olarak nemli bir şehirde yaşıyoruz.

kısaca başarılı alet.

wazzap, snc-tr, stardust and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bende de tamamen aynı sebep, geçmeyen geniz akıntısı, gece öksürüğü yani kısacası alerjik rinit'den muzdarip olma durumu vardı.

https://www.mi.com/tr/product/mi-air-purifier-pro-h/

evi, yatakları, perdeleri falan dyson ile daha sık temizlemeye başladık ve bu linkteki Xiaomi Air Purifier Pro H modelini aldım. Çok da uygun bir fiyattan yakalamıştım, yedek hepa filtresini de aldım. 1 sene olacak daha ilk filtresi %90'da yani sadece %10 kullandım.

gece yatmadan önce yatak odası ve çocuğun odasını havalandırıp, bunun göstergesindeki partikül oranı sıfırlanıncaya kadar yani genelde 15-20 dk çalıştırıyorum, açıkçası bize çok fayda etti çünkü kedi tüyü, mite denen ibne akarlar falan eksik olmuyordu bizim evde. yok derecesine indirdik bu önlemlerle.

-

Yine Ties'ciğimin dediği gibi misal evde koku yapan bir gıda pişirdik, biraz havalandırıp sonra evin ortasında bu aleti çalıştırıyorum, 15 dakikada kokudan eser kalmıyor.

Ties'deki Daikin biraz daha marifetli bir şeye benziyor ve filtre değişim süresi oldukça uzun gibi, ama ben de çok daha uygun bir fiyata almıştım tabi...

Auto mode'de Ties'in dediği şekilde koku ya da duman gibi hava kirliliği yaratan partikül algılayınca kendi devreye giriyor.

çalıştığı ortama başka bir yerden gelince de -aracına ozon temizliği yaptıranlar bilir- oda tertemiz ve ferah kokuyor ozonla temizlik yapılmış gibi.

ben çok şüpheli yaklaşarak almıştım hatta deneyip iade edebileceğimin teyidini alıp öyle sipariş etmiştim ama ilk kullandığım andan beri oldukça memnunum. 

.

bir de yine çocuk okulundan hastalık kaptı, iyileşti ama geniz akıntısı ve öksürüğü bir türlü geçmedi. En son omron nebülizatör aldım, onun da eczanede satılan ilacı var, yani 2 gün kullandı ve çok bariz bir şekilde işe yaradı, o aleti de çocuklu forumdaşlara tavsiye ederim.

https://www.akakce.com/nebulizator/en-ucuz-omron-ne-c28-p-kompresorlu-nebulizator-fiyati,685883922.html

en güncel model bu, taşınabilir modeller kompresörlü olmadığı için hava akışı çok düşük, ilacı 15 dakikada falan solutuyorlar. tabii çocuk da o kadar uzun tutmak istemiyor.

bu kompresörlüler ise 3-4 dakikada bitiriyor. bu da bulunsun forumda referans olarak.

snc-tr, jackjoker, TiesTorN and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim esasında bambaşka bir sorunum var. Daha önce foruma yazmıştım sanırım ama size de sorayım. Üretimhanede 2 oda var biri sıcak biri soğuk (soğuk oda değil de klima ile soğutuluyor ve fırın yok içeride). Her ikisinde de daikin klima var. soğuk dediğimdeki 13.000btu sıcaktaki 18.000. Sıcak dediğim oda un ile vs çok uğraşılan bir oda ve her yer un esasında. Ekmek üretimi vs burada. Soğuk dediğimde de hamur açılıyor, un çok çok az kullanılıyor, pasta montajı ve çikolata işi yapılıyor. Soğuk dediğim odadaki daikin klima 2 sene normal çalıştı 3. sene aşırı tıkanmaya başladı. Servis geldi ve klimayı demonte etmeden temizleyemedi. Adam temizliğin videosunu çekti izletti bize harbiden klimanın fanı manı her yer top top toz/kir/un olmuş. böyle olunca soğutmuyor klima. Sıcak odadaki yani esasında daha fazla unla uğraşılan ve havaya un vs karışan odadaki klimada ama böyle bir sorun yok o normal demonte etmeden temizlenebildi. 

Neyse daikin servis bizi her ay çağırıcaksınız temizleyecez yoksa hep böyle ağır temizliğe (demonte edip) sokmamız gerekiyor daha masraflı oluyor dedi. Yazın normal temizlik 800TL ağır temizlik 2.400TL idi. İçimden pek inanamadım çünkü 2 sene boyunca böyle bir şey olmadı. Daikin servis için de ana merkezi arayıp servis oluşturuyorum o yüzden hep başkası geliyor. Bu soğuk odadaki klima 1 ay sonra tekrar tıkandı. bu sefer hem fan hem bambaşka yerler tıkanmış. Sanki o odada un ve çikolata tozu ile parti yapılıyor amk. Ben fanı temizleyebilirmiyim derken fanını kırdım fan değişti falan. Bu olaylar olurken o klima 7/24 çalışıyordu. Yaz ayları öyle çalışıyor o klima ve o klima soğutmadığı an üretimde aksaklıklar oluyor (hamur tereyağ kusuyor vs). Şu an hep çalışmıyor ama geçen gün baktım fanı yine hayvan gibi kirlenmiş. 

Bu daikin hava temizleyici geçen gün sosyal medyada reklam olarak geldi önüme. Hazır sen de almışsın Ties, acaba benim sorunuma çözüm olur mu ? Oda 20m2 falan bu arada. Odadaki tozu unu çikolata tozunu artık ne tozu varsa çekip alır mı klimaya gitmeden ? Tabi şöyle bir şey de var bu alet bunu yaparken ben bu aleti de bozar mıyım :D veya filtreleri yıkanmıyorsa ve yenisini almak gerekiyorsa o da ayrı masraf tabi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

acıların çocuğu olmuşsun gibi hissettim :lol: harbi ızdırap...

yani bu makine tabi ki tozu da çekiyor ama bir miktar illa ki yine çekecektir klima, tamamını klimaya ulaşmadan tutamaz. ama en azından yarı yarıya indirir diye düşünüyorum.

bunun hava çekiş noktalarında çıkarılabilir filtreler var, en kötü ayda bir çıkarır temizlersin. öyle olunca tıkanma yaşanacağını sanmıyorum.

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 minutes ago, Najaz said:

@Atrin klima ünitesinin çevresine demir profilden, üzerinde toz filtresi olan bir kafes yaptırmayı düşünebilirsin.

hocam dükkan konsepti gereği iki mutfakta müşteri tarafından görülsün diye yarısı duvar yarısı cam şeklinde. dediğini yaparsam görüntüyü çok bozar. 

@TiesTorN bir düşüneyim ben bunu ya. 7200TL şu an hepsiburada da. Olmazsa en kötü eve alırım ileride çocuk mocuk bir şey olur o işe yarar. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Atrin said:

hocam dükkan konsepti gereği iki mutfakta müşteri tarafından görülsün diye yarısı duvar yarısı cam şeklinde. dediğini yaparsam görüntüyü çok bozar. 

@TiesTorN bir düşüneyim ben bunu ya. 7200TL şu an hepsiburada da. Olmazsa en kötü eve alırım ileride çocuk mocuk bir şey olur o işe yarar. 

Hocam senin çok işine yaramaz bu ürün maalesef. Ben uzunca bir süre Xiaomi Air Purifier Pro, H2 ve H3'leri kullandım birkaç odada birden. Bizim çocuk 8-10 yaşları arasında her kış girişinde kuru öksürükten duramıyordu, aynı şekilde benim hanım da ciddi alerjik olduğu için üst kattaki tüm odalara yerleştirdim. Filtrelerini de her 3 ayda bir değiştirecek şekilde yedekledim. 2 yıl çok güzel işi götürdü, çocuk 12 yaşından sonra hiç öksürmemeye başladı kış girişlerinde, odada yer kapladığı için ben de kaldırıp attım hepsini ve şu an mutlu mesut yaşıyoruz. Bu ürünler mekanik temizlik yapsa da senin 20 m2 alan içerisine en az 10 tane yerleştirmen lazım, çünkü benim workstation'ın bulunduğu odada pro olan modeli (60 m2 için olan) tam güç çalışsa da sürekli toz toplamaktan bir hal oluyor ve filtresi erken tıkanıyordu. Filtrenin üzerine örtücü filmlerden aldım o bile çare olamadı. 

@Najaz'ın çözümüne benzer bir çözüm senin için çok mantıklı olacaktır, yani klima hava çekiş alanını tamamen filtreleyecek ve dışarıdan direkt günlük temizlenebilecek filtrelerden alman mantıklı olur. Her akşam yıkarsınız olmazsa. Bak şu ürün gibi bir şeyi klimanın ön filtrelerine sarıp ara ara değiştir, çok daha kullanışlı olacaktır.

https://shop.faffiltre.com/10-adet-xiaomi-air-purifier-pro-filtre-ustune-ekstra-nano-gumus-iyonlu-elekrostatik-toz-tutucu-beyaz-on-filtre-koruyucu

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gibi ürünlere alakasız bir yaklaşımım var, yanlışsam yamultun.
Kışın özellikle camlar kapalı olduğunda evde oksijen oranı azalıyor ve kar kış kıyamette olsa camı açıp sürekli havalandırıyorum. Küçüklüğümden beri mevsim fark etmeyecek şekilde cam açık uyurum. Hal böyle olunca da sanki dışarıdan gelen partikülü bol olan havayı bu makineye temizletiyormuşum gibi düşünüyorum. Loop a giriyor olay sanki :)

yarimpower beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, omertocarlos said:

Kışın özellikle camlar kapalı olduğunda evde oksijen oranı azalıyor ve kar kış kıyamette olsa camı açıp sürekli havalandırıyorum. Küçüklüğümden beri mevsim fark etmeyecek şekilde cam açık uyurum.

tamamen psikolojik... evdeki oksijenin azaldığını hissedebilmen için tamamen yalıtımlı hiç hava sızdırmayacak şekilde(ki pek mümkün değil, illa ki ufak da olsa sızar) tüm kapıyı pencereyi kapatıp içeride 1 ay falan hiç kapı pencere açmadan yaşaman lazım. pratikte mümkün değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, omertocarlos said:

Psikolojikte olsa durum bu. Bu duruma istinaden zaten işe yaramayacağını düşünüyorum, doğru muyum yanlış mıyım onu arıyorum :)

e işe yaramaz tabi ki bu cihazlar kapalı ortamda kullanmak için :) sürekli hava akımı olan bir yerde işe yaraması mümkün değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok