Gaming laptop tavsiyesi
0

Bu konuda 10 mesaj var

Oğluma (uni 1) orta yollu (RTX40 olur sanki) bir gaming laptop alayım diyorum. Yakın zamanda aynı yoldan geçmiş birileri varsa tavsiyenizi alırım. 

Veya şu kesin olsun, aman bu olmasın dediğiniz bir özellik vb. tavsiyesi de olur. Çok ısınmasa iyi olur bir de. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Victuslardan uzak durun. Hall sensörü problemi var. Msi lardan da büyük kısmından uzak durun çünkü 4000 serisi de olsa perişan tgpli wattlı gpular koymuşlar ve milleti öpmeye çalışıyorlar. Bu casper monster işte gamegaraj slayer erazer bilmemne garip gureba cihazları da eleyelim. Bios update'i gelmeyen en ufak sorunda çöpe dönen cihazlar malesef. Tamir edilemiyorlar çünkü üreticileri meçhul. Üreticiyi bulsanız bile boardview'i yok, boardview olmayınca en basit hatalarda bile tamamen kör dövüşü gibi sorunu arıyorsunuz ama asla bulamıyorsunuz. Yedek parçası herşeyleri baştan aşağı sıkıntı. 

https://www.n11.com/urun/lenovo-loq-15iax9-83gs00phtr-i5-12450hx-12-gb-1-tb-ssd-8-gb-rtx4060-156-dos-dizustu-bilgisayar-68184498

Mesela bu cihaz kötü değil. En basiti srgb renk olarak yüzde yüz destekliyor ki bu yukarda örnek verdiklerim yüzde 45 falan genelde. Ekran 300 nit biraz daha parlak olsa iyi olurdu ama dışarda kullanacaksa kütüphane vs iş görür. 250 nit gibi değil biraz daha iyi. Klavyesi güzel lenovo zaten iyi o konuda yazı yazmaya gayet elverişli tipte klavyeleri var. Bunun harici en büyük 2. artısı type-c portundan cihaz şarj da destekliyor. 140 watt şarj destekliyormuş. Kendi adaptörünü çantasında taşımasına gerek yok. Telefon içinde ortak birtane type-c li adaptör alırsa güzel birtane tek elden çözer. 2 adet bellek yuvası da var istersen ddr5 bellek istediğini gibi arttırabilir. Oyun işine girmezse çok fazla zaten dahili onboard ekran kartını kullanıyor cihaz dolayısıyla oyun oynamıyorken gündelik herhangi bir iş yaparken ısınma sorunu yaşamaz. Ha ama ağır grafikli 3d oyunlar veya iş render yapacaksa ısınacak malesef ondan kaçamaz. Bunun i7 li modeli de bakılabilir veya ryzenli vs. ama tabi bütçe önemli. Oyun konusu da önemli. Bunlarda şimdi vram 8 gb ve 8 gb vram bu devirde sıkıntı aslında. Envai çeşit nvidia özellikleri var hepside maşallah iyi vram istiyor. E önümüzde gta 6 gerçeği de var. 

SEP and CandleGarden beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 saat önce, CandleGarden said:

Yakın zamanda aynı yoldan geçmiş birileri varsa tavsiyenizi alırım. 

Gaming laptop alma. Adında, kutusunda, üstünde, altında, yanında Gaming ibaresi olan hiçbir şeyi alma :) 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de Victus 16 var ryzen 7 7840hs, rtx 4070, 2023 sonunda gara cumada alınmış; demek ki hal sensörü arızası yükleme geri sayımı başlamış, (inşallah olmaz, dinimiz amin) :facepalm: 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, Peregrine said:

Bende de Victus 16 var ryzen 7 7840hs, rtx 4070, 2023 sonunda gara cumada alınmış; demek ki hal sensörü arızası yükleme geri sayımı başlamış, (inşallah olmaz, dinimiz amin) :facepalm: 

Neymiş bu hall sensor arızası?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 yıl kadar önce i9 işlemcili, 64gb rami ve 3080ti ekran kartı olan bi HP laptop kullanmıştım (Omen veya Victus emin değilim). Aşırı ısındığı için fanlar sürekli tam hızda çalışıp throttling oluyordu. i9 işlemci zaten kendi çapında mini bi soba olduğu için soğutması laptopta çok sıkıntılıydı.

Laptopta hem işlemci hem de ekran kartı biraz dengeli olmalı, aşırı güç tüketen modelleri o kuş kadar kasaya sığdırınca fanlar deliriyor haliyle. Bol ram, orta halli işlemci ve nispeten iyi bir gpu biraz daha serin çalışma ortamı veriyor bazen. Ekran çözünürlüğü de önemli tabii. Oyunda 4K ekranla native çözünürlük yine pide fırını kıvamında sıcaklık olarak geri dönüyor. 16"-17" boyutta 2560*1440 yeterli bence.

İmkan varsa OLED ekranlı modelleri tavsiye ederim, gerçekten HDR vs de olunca çok iyi görünüyor ama bütçe darsa yüksek tazeleme hızı (120Hz vs) verebilen IPS ekran da olur.

CandleGarden beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiye ve öneriler için teşekkür ederim. Devam arkadaşlar! :D Bakıyorum ben de ama işten çok vaktim olmadı. Yarın daha bol vaktim olur umarım.

4 saat önce, SEP said:

E ne yapacağız, HP almayalım mı? Omen'de de ( HP Omen WF0xxxnt) varmış anladığım o posttan. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
50 minutes ago, CandleGarden said:

Tavsiye ve öneriler için teşekkür ederim. Devam arkadaşlar! :D Bakıyorum ben de ama işten çok vaktim olmadı. Yarın daha bol vaktim olur umarım.

E ne yapacağız, HP almayalım mı? Omen'de de ( HP Omen WF0xxxnt) varmış anladığım o posttan. 

Malzeme kalitesi olarak zaten HP tavsiye etmem, menteşeleri çok sıkıntılıydı en son. Hall Sensor problemi yaşamadım gerçi ama yeni modellerde bu sorunu çözüp çözmediklerinden de emin değilim.

Deneyip bildiğim cihazlar olarak Lenovo'larda iyi modeller var, onlar incelenebilir (nokta atışı örnek hatırlayamıyorum ama kuzenime ve arkadaşıma birer tane aldırmıştım, hiç şikayetleri olmadı). "İlle de Gaming olsun, ister çamurdan olsun" deniyorsa Asus'un Rog modelleri iyiydi bi ara (G16 / G18 örneğin) onlara bakılabilir. "Daha eli yüzü düzgün olsun, bütçe sınırsız" deniyorsa Asus ProArt serisini kesinlikle bulup deneyin, çok iyi makineler var. Denk gelirse Razer Blade belki ama resmi olarak buralara gelmiyor. Belki yurtdışından birileriyle getirilebilir, bilemiyorum. MSI tavsiye etmiyorum, çok sorun yaşayanlar var. 1 yıl kadar Gigabyte'ın Aero 15 OLED modelini kullanmıştım. Gayet başarılı bi cihazdı, hiç sorun yaşamadım ama başka bir arkadaşım aynı modelde fan sorunu yaşadı (fanı bir yere sürtüyormuş gibi ses yapıyordu).

Laptop biraz şans işi. Umarım iyisine denk gelirsiniz (ya da "Windows artık beni bozuyor" deyip Macbook Pro ile bütün sorunları da çözebilirsiniz :mrgreen:).

SEP tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şöyle ki; laptop ekranı (lid) kapattığınızda onu sisteme bildiren sensör magnetik esaslı çalışıyormuş (hall effect). Şimdi bu sözü geçen modellerde bu HP mühendisleri (!) yüksek ısıya hassas olan bu komponenti tutup cpu ve gpu heatsinklerini bağlayan heatpipeların geçtiği yerden 1cm falan mesafeye koymuşlar. Ayrıca alttaki fanların hava temiz hava alması için kasa altı çıkışına kadar ısıya dayanıklı sünger takozlarla kasa içinden hava çekmesi engellenmiş böyle olunca kasa içi hava sirkülasyonuna katkısı olmuyor fanların bir de heatpipe'lara yakın olduğunu kasa içi hava sirkülasyonunun zayıf olduğuna eklersek bu komponent zamanla bozuluyor ve kapak kapalı olmasa da sisteme kapanma eşiğini geçmiş gibi arada kirli sinyal gönderiyor, bu da sistem ısınınca ekranın kapanıp kapanıp açılması hatta windowsda lid kapatılınca ne yapılsın seçeneği varsayılan olarak bırakılmışsa sistem uykuya giriyor. Bios ekranındayken bile ekran açılıp kapanıp duruyor. Çok şükür bende henüz rastlamadım ama %99 olarak kapak kapalı, monitöre bağlı ve harici klavye mouse ile kullandığımdan farketmemiş olabilirim. Ama pek ihtimal vermiyorum çünkü bayramda annemlerin yanına gittiğimde, yine harici klavye ve fare ama laptop yükseltici aparatla kendi ekranından 2-3 saat oyun oynadım bir sıkıntı gözükmüyordu. Benim tahminim bu olay laptoplarının fan ve heatsink temizliğini yapmadan tozlu ve sıcak şekilde kullanan ve/veya omen gaming hub kurmadan bios'un default sıcaklık fan eğrisi profilleriyle oyun oynayan ve kullan yani sistemi sürekli sıcak soba gibi tutan kişilerde daha çabuk görülüyor olduğu ama bu cihazın dizayn olarak kronik hatalı üretildiği ve hiç böyle birşey olmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez.

Bir de TR deki yetkili servisin probli olan sistemlerde sensör board'unu değiştirmek yerine sensörü anakarta bağlayan ribbon kabloyu yerinden söküp cihazları geri gönderdiği ortaya cıktı. Bu durumda CPU anlamsız bir şekilde sıcak çalışıyormuş ve tabi laptopu kapağını kapatıp uykuya girdi diye çantaya atanların cihazları güzelce kızarmış tosta dönüşüyor. TR her zamanki gibi rezillik anlayacağınız. Ne b*ka yarayacaksa kara cuma zamanı yani yılbaşı öncesi garantisi bitecek olan laptopumun garantisini uzatmayı düşünüyorum ama teknik servisin yaptığı rezillik de ortada ve çok yaygın bir şekilde yapıyorlarmış bu saçmalığı.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok