Kombi ve kalorifer peteği tavsiyesi istiyorum
0

Bu konuda 4 mesaj var

Evin kapısında doğalgaz hazır, içeride de tesisat boruları çekilmiş durumda, kombinin yeri hazır, ama petek ve kombi yok. Bu arada Antalya'da yaşıyorum.

1- Kombi için hep adını duyduğum Buderus, Vaillant, Viessmann üçlüsünden birini mi seçmeliyim? Yoksa hiç gerek yok, Demirdöküm, Baymak, ECA, Bosch'da aslında bunlar kadar iyi der misiniz? Burada bir marka model tavsiyesi rica edeceğim.

2- Petek için ne alayım? Galiba yine ECA, Demirdöküm, Baymak alternatifler. Ama anladığım kadarıyla klasik çelik petek ve aliminyum petek varmış. Aliminyum daha iyi (ve daha pahalı) ama daha narin, korozyon ve tıkanmaya karşı daha hassas diye anladım. Ne tavsiye edersiniz?

Bunların dışında vana, merkezi termostat vb öneriniz varsa dinlemeye hazırım :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim görüşüm kombi Vaillant, petekler çelik ECA, vana vs. de ECA. Petekte yine çelik olarak DemirDöküm Plus seri (kırmızı ambalajlı) biraz pahalı da olsa daha iyi olabilir ama fark marjinal yani, çok da şeyapmayın. :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu konularda fazla bilgim yok ama tek bildiğim kombide verimlilik için çift yoğuşmalı almak gerektiği

petekte ise hesaplanan petek boyutundan 1 boy büyük almak gerektiği rahat ısıtması için.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bosch buderusu satın aldı bildiğim kadarıyla. kombilerin bir kısmı aynı diye biliyorum.

8 sene evvel bosch condense 2500 adlım tam yağuşmalı. saat gibi çalıştı 8 senedir ve ev 200 m2 dublex yerden ısıtma. 24 kw kombi için aslında ağır yük oluyor biraz.

yalnız bosch kombilerde eşanjör kısmı kurum yapıyor uzun kullanımdan sonra. belki 2-3 senede bir komple açıp temizlemek iyi olur eşanjörü fln

benim kombide geçen sene arızaya geçti yanma hatası diye. dağıttım biraz baktım sifon tankı ve eşanjör kurum dolu. 

bu sene açtım biraz daha detaylı temizledim. şimdilik iyi bakalım. bu kadar ağır yük altında 7-8 senedir eşşek gibi çalıştı ama. yan - sön döngüsü çok fazla oluyor sıcaklığı düşükte tuttuğumuz için yerden ısıtmada. buda extra stres oluyor kombi için. bide ilk devreye aldığımızda filtreler tıkanmış. kombi o kadar çok yan-sön döngüsü yapıyorduki orda baya canı çıktı zaten 1 ay boyunca. sonra durumu anlayıp düzelttik.

burda esas seçim kriteri parça bulunurluğu ve servis kalitesi olmalı. kombi bence yerli seçilmeli. petekte demirdöküm plus gibi biraz daha üst model olmalı. 

petek boyu da bir üst seçilirse su sıcaklığıda daha aşağıda tutulabilir. böylece yoğuşma verimi yükseliyor ve tüketim azalıyor. burdan petek masrafı bikaç senede amorti eder zaten.

tam yoğuşmalıdan başka kombi artık satılmıyor diye biliyorum bu arada.

şimdiden kolay gelsin.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok