Steam machine infiali
0

Bu konuda 4 mesaj var

benim gördüğüm kadarıyla valve'ın en büyük özelliği bir şey çıkarmadan önce saçma sapan reklamlar yapıp hype yaratmaması. sessiz sedasız geliştirip bir anda salıyorlar ortaya. ilgili ürünü/oyunu çıkarınca da eğer iyi çıkarsa (ki valvedan kötü bir şey çıktığını pek görmedim) hype otomatik olarak oluşuyor. şu anda oluşan da bu bence. bir anda çıkardı adamlar, ürünler de - çok ütopik şeyler olmasa bile - güzel, o yüzden ilgi gördü.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her bilgisayarını kendi toplamış bir PC peasant olarak benim de ilgimi çekti açıkçası. Donanımın tam olarak neye eşdeğer olduğu ortaya çıkınca numarası belli olur ama şu an mini-itx sistem toplamak için o ufacık kasaların içinde cable management ve soğutma kabusuyla uğraşmak istemeyen benim gibi ihtiyarlar için cazip bir çözüm olabilir.

Steam machine işini daha önce de denemişlerdi ama bir sürü firmaya farklı farklı modeller yaptırdıkları için kabul görmemişti (oyuncu tayfa çeşit sevmez, ver tek donanımı al paranı). Şimdi tek bi makine olunca "olm konsol oyunu fiyatları, gamepass'i bilmemnesi zırt pırt zamlanırken Steam yine arada ucuz oluyor" diyen konsol/pc hibrit kullanıcı tayfasının dikkatini çekmiş olabilir.

Bizim ülkeye uğramaz tabii ama olsun, görelim bakalım neymiş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 hours ago, TiesTorN said:

benim gördüğüm kadarıyla valve'ın en büyük özelliği bir şey çıkarmadan önce saçma sapan reklamlar yapıp hype yaratmaması. sessiz sedasız geliştirip bir anda salıyorlar ortaya. ilgili ürünü/oyunu çıkarınca da eğer iyi çıkarsa (ki valvedan kötü bir şey çıktığını pek görmedim) hype otomatik olarak oluşuyor. şu anda oluşan da bu bence. bir anda çıkardı adamlar, ürünler de - çok ütopik şeyler olmasa bile - güzel, o yüzden ilgi gördü.

Bu biraz Gabe'in vizyonu ile alakalı ama Valve ne zaman konuşulacak bir şey yaptıysa arkasında mevcut düzeni korumakla ilgili bir neden vardır.

SteamOS'un çıkması, ilk Steam Machine'ler, Steam Controller, Steam Link falan bunlar para kazanmak için yapılmadı, hatta Valve zarar etti bu işlerden ama Microsoft ile yaşanacak savaşı başlamadan bitirdi bu hamleler ile. Microsoft'a "alternatifsiz değilsin" mesajı verildi.

Gabe muazzam bir satranç oyuncusu. Şuan Microsoft duyuracağı pc-xbox hybrid ürün paketi ile ikinci dalga saldırıya hazırlanıyorken Valve daha duyrulmadan Microsoft'u bombalıyor.

Microsoft yarın Xbox'lı PC yaptık dediğinde, insanlar "eee ne var bunda, Steam machine de aynısı yapıyor bunun" diyecekler.

Microsoft uzun yıllardır Steam'i ciddi şekilde hedef tahtasına koymuş durumda ve bu amaç uğruna onlarca milyar doları da yakmaya hazırlar.

Gabe açıkça Microsoft'a göz dağı veriyor, "sen benim sınırıma girersen, ben de senin sınırına girerim" diyor.

Valve'ı yerinden etmek yada en azından pastasından pay kapmak kolay iş değil ama Microsoft için imkansız da değil

Whooosh tarafından düzenlendi
SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0