poco X6 pro reklam sorunu
0

Bu konuda 17 mesaj var

Coco X6 pro telefonda sürekli reklam gösterme sorunu başladı. 

.decj7x8.jpg

YouTube'dan baktım bazı özellikleri reklam göstermeleri kapadım ama hala devam ediyor bu sorunu yaşayan çözen var mı acaba?

reddit'e de baktım. Bazı şeyler yükleyip reklamları kapamışlar. başka bir yazılım yükleyip reklamları engellemek istemiyorum o yazılımında ne olduğu belli değil zaten.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

next dns free hesap aç, reklam engellemeyi aç, android'in secure dns mi, neyse DoH (DNS over HTTPS) türevi bir özelliği var, next dns sitesine login olunca nasıl yapacağını tarif ediyorlar. O şekilde çoğu reklamlı uygulamanın reklam yeri boş çıkıyor veya hiç çıkmıyor, video reklamlar açılmıyor (youtube hariç)

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Peregrine said:

next dns free hesap aç, reklam engellemeyi aç, android'in secure dns mi, neyse DoH (DNS over HTTPS) türevi bir özelliği var, next dns sitesine login olunca nasıl yapacağını tarif ediyorlar. O şekilde çoğu reklamlı uygulamanın reklam yeri boş çıkıyor veya hiç çıkmıyor, video reklamlar açılmıyor (youtube hariç)

Android'de gizli dns özelliği açılırsa operatörün belirli uygulamalar için verdiği kotalar kullanılamıyor. Misal 40GB+ sınısırz sosyal medya paketini aldın. Operatörün interneti sosyal medya uygulamalarında kullanıldığını görmesi için dns sorgularının açık olması ve operatörün görmesi gerekiyor. Ya da operatör günlük/haftalık Youtube 5GB hediye verdi. Hediyeyi kullanmak için gizli dns'in kapalı olması gerekiyor.

Operatör ne yaptığıma fazla karışmasın, gözü bu kadar üzerimde olmasın istiyorsanız sosyal medya paketlerinden uzak durup gizli dns açmak lazım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Next dns'ten hesap açacağım ve oradaki yolu izleyeceğim

Peki bu next DNS opendns gibi bir şey mi , güvenilir mi?

.

achfighter tam anlamadım;

Servis sağlayıcı (Telekom) tarafında kota ile ilgili bir sorun yaşar mıyım?

ek: donanım haber'de birisi bir rehber hazırlamış ,o rehberden gördüğüm kadarıyla birkaç şey kapattım ayarlarda bakalım ne olacak ,yine çıkarsa o next düğmesi uğramam gerekecek.

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neredeyse ne açarsam açayım hepsinde reklam gösteriyor Google play store linki verip.

Belli bir süre sorun yok sonra yine başlıyor.

Ekşisözlük uygulaması neredeyse kullanılmıyor her açıp bir başlığa tıkladığında reklam çıkıyor. 10 saniye izle tıkla 5 saniye daha izle tıkla sonra kapatma butonu çıkana kadar bekle...

Bugün birisini aramak için ahize ikonuna bastım o zaman reklam göstermeye başladı, adamı çıldırtır.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

On 1/8/2026 at 2:04 PM, achfighter said:

Android'de gizli dns özelliği açılırsa operatörün belirli uygulamalar için verdiği kotalar kullanılamıyor. Misal 40GB+ sınısırz sosyal medya paketini aldın. Operatörün interneti sosyal medya uygulamalarında kullanıldığını görmesi için dns sorgularının açık olması ve operatörün görmesi gerekiyor. Ya da operatör günlük/haftalık Youtube 5GB hediye verdi. Hediyeyi kullanmak için gizli dns'in kapalı olması gerekiyor.

Operatör ne yaptığıma fazla karışmasın, gözü bu kadar üzerimde olmasın istiyorsanız sosyal medya paketlerinden uzak durup gizli dns açmak lazım.

Bende private DNS sürekli açık ve herşey dahil paketimin sınırsız WhatsApp data sayacı sorunsuz işliyor. 🤷🏻‍♂️

Peregrine tarafından düzenlendi
typo

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Poco'da nasıl bilmiyorum ama Xiaomi için "com.miui.msa.global" isimli yazılım sistem reklamlarını yönetiyormuş. Xiaomi ve Poco'nun yüklü gelen kendi yazılımlarında da reklamlar var, onlar ayrı.

Bilgisayara bağlayıp adb ile bu yazılımlar silinebilir, yada "disable" edilebilir.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 1/8/2026 at 6:47 PM, TiesTorN said:

bu hangi uygulamada oluyor ki?

benim x7 pro'da veya hanımın x6 pro'sunda hiç böyle bir sorun yok.

Benim X6 pro'da da yaşamadım bu sorunu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Orijinal rom yaklaşık 5.6 GB  bir sürü gereksiz uygulamaları ve gömülü tercihleri mecburen kurmak zorunda kalmamak için 1.75 Gb boyutunda Android 16 tabanlı Lineage OS kurdum ben.Üstüne Gapps da var tabi 448 mb de o tuttu.
Telefon daha hafif ve daha hızlı şimdi.Haliyle reklam vs yok tabii...:mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, yarimpower said:

Orijinal rom yaklaşık 5.6 GB  bir sürü gereksiz uygulamaları ve gömülü tercihleri mecburen kurmak zorunda kalmamak için 1.75 Gb boyutunda Android 16 tabanlı Lineage OS kurdum ben.Üstüne Gapps da var tabi 448 mb de o tuttu.
Telefon daha hafif ve daha hızlı şimdi.Haliyle reklam vs yok tabii...:mrgreen:

Ben 2018 öncesi telefona lineage os atarken orijinal rom ve lineage os arasında kamera performans sorunu oluyordu. Lineage, orijinal rom cam driver ve donanıma direkt erişim olmadığı için hesap makinesinden hallice çekiyordu (LG G2) öyle problemler devam ediyor mu?

Sürekli rom atıp kurcalamaktan en son G2'nin MMC'si b*ku yiyince Xiaomi Mi A1 aldım, saf android ile geliyordu, android one programındaki telefonlardan olduğundan, onun için hiç ellemedim hala da onu kullanıyorum. Yeni telefon alırsam daily driver'dan düşünce kobay olarak kurcalarım belki.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12.01.2026 at 20:43, Peregrine said:

Ben 2018 öncesi telefona lineage os atarken orijinal rom ve lineage os arasında kamera performans sorunu oluyordu. Lineage, orijinal rom cam driver ve donanıma direkt erişim olmadığı için hesap makinesinden hallice çekiyordu (LG G2) öyle problemler devam ediyor mu?

Sürekli rom atıp kurcalamaktan en son G2'nin MMC'si b*ku yiyince Xiaomi Mi A1 aldım, saf android ile geliyordu, android one programındaki telefonlardan olduğundan, onun için hiç ellemedim hala da onu kullanıyorum. Yeni telefon alırsam daily driver'dan düşünce kobay olarak kurcalarım belki.

Evet LineageOS'ta kamera işi sorun. Ancak yolunu bulursan Xiaomi'nin kendi yazılımından bile daha iyi çalışabilir. Misal Gcam ve camera2api. Gcam çok güzeldi de yazılımı Ruslar port ediyordu. Zararlı yazılım mı bilemezsin. LineageOS neyse de içine böyle Gcam miğkem kurduysan o telefonla banka işi, iki adımlı doğrulama işi olmaz.

Custom romların diğer güzel yanı çok iyi ses alabilme olanağı. O da root ile oluyor malesef. V4A ve yancıları ile aldığım ses kalitesini başka hiçbir orijinal telefon yazılımında bulamadım. Şimdi Samsung'ta Dolby Audio dahili geliyor. Sesi daha çok bozuyor. Hiç açma daha iyi ya da Müzik ayarında bırak. V4A'nın tırnağı bile olamaz.

Amiral gemisi Xiaomi kullandım ama içi beni dışı seni yakar. Çinliler reklam yapabildikleri yerleri cilalıyor ama kullanmaya başladıktan sonra sıkıntılar da başlıyor. Vowifi çalışmaz qpst ile gsm frekanslarını, ims seçeneklerini değiştirmen gerekir. Gps konfigürasyonu hatalıdır, root atıp komünite tarafından düzeltilen gps konfigürasyonunu yüklemen gerekir. Çok satılmayan ve dolayısıyla komünitesi oluşmamış bir Çinli telefon alıp kurcalama, rom atma macerasına gireceksen geçmiş olsun.

Samsung'un S23 serisindeki donanım ve yazılım atağı ile bir sürü poweruser Samsung'a geçti. Samsung, S23 serisinin kaymağıyla hâlâ devam etmeye çalışıyor ama ne kadar sürecek bakalım. Kamerada, pilde hiçbir gelişme yapmadılar. Çinliler kamerada, pilde uçtu gitti. Samsung S25FE'de Çinliler gibi SiC pil koymuş ama kapasiteyi artırmak yerine telefonu inceltmiş. Kapasite artarsa üst seviye modelleri için tehlike. O yüzden nabza göre şerbet veriyor. Çinliler yazılımlarını geliştirme derdinde değiller nedense. O yüzden en az bi 10 yıl daha böyle sürünecek gibiyiz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, achfighter said:

Amiral gemisi Xiaomi kullandım ama içi beni dışı seni yakar. Çinliler reklam yapabildikleri yerleri cilalıyor ama kullanmaya başladıktan sonra sıkıntılar da başlıyor. Vowifi çalışmaz qpst ile gsm frekanslarını, ims seçeneklerini değiştirmen gerekir. Gps konfigürasyonu hatalıdır, root atıp komünite tarafından düzeltilen gps konfigürasyonunu yüklemen gerekir. Çok satılmayan ve dolayısıyla komünitesi oluşmamış bir Çinli telefon alıp kurcalama, rom atma macerasına gireceksen geçmiş olsun.

Samsung'un S23 serisindeki donanım ve yazılım atağı ile bir sürü poweruser Samsung'a geçti.

xiaomi'yle ne yaşadın bilmiyorum da ben 2 senedir poco kullanıyorum (xiaomi ile aynı yazılım zaten) bu yazdıkların da dahil hiç bir sorun yaşamadım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu durum Redmilerde filan da oluyor bazen... Yuklenen sikko bir oyun filan varsa, virus gibi bu reklamlari patlatiyor... Ne oldugu belirsiz oyunlar (sacma sapir venom, spiderman vb oyunlari gibi) varsa silin, bir bakin duzeliyor mu diye... 

JardeL tarafından düzenlendi
TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok