Windows'tan Linux'a geçişte gereken uygulamalar
0

Bu konuda 3 mesaj var

Selam arkadaşlar,

Geçen hafta LLM' lerin daha az token harcaması için bir uygulama reposu oluşturmuştum:

https://aialreadydidit.com

Sonradan bu repoya artık Linux' e geçtiğim için Windows kullanırken özlemini duyduğum uygulamarı da ekledim. Mesela fiddler classic, bitvise ssh client, postgres sql profiller, Windows servislerin systemd için olanı, cpu-z, hardware monitor gibi uygulamaların Linux versiyonları bulunuyor. Sizin de ilginize çeken bir uygulama olursa direk indirebilirsiniz. MIT lisanslı, istediğiniz gibi kaynak kodu alın, chatgpt, claude' a verin yeni özellikler ekleyin vs..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bu aralar ciddi ciddi laptopuma linux kurup deneyesim var windowstan kurtulmak için.

ayıptır sorması hangi distro'ya geçtin?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu' daydım ama o da Windows' u aratmayacak derecede stabil olmayan güncellemelerinden bıktırdığı için Mint' e geçiş yaptım. Mint' de zaten Debian/Ubuntu üzerine kurulu bir dağıtım ve Ubuntu paketlerini rahatça kurabiliyorum, üzerine oldukça stabil. Fedora' da çok iyi ama güncel Nvidia sürücülerini kurmak sıkıntı, o sebeble Mint benim için en iyi tercih oldu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   1 üye