Windows'tan Linux'a geçişte gereken uygulamalar
0

Bu konuda 10 mesaj var

Selam arkadaşlar,

Geçen hafta LLM' lerin daha az token harcaması için bir uygulama reposu oluşturmuştum:

https://aialreadydidit.com

Sonradan bu repoya artık Linux' e geçtiğim için Windows kullanırken özlemini duyduğum uygulamarı da ekledim. Mesela fiddler classic, bitvise ssh client, postgres sql profiller, Windows servislerin systemd için olanı, cpu-z, hardware monitor gibi uygulamaların Linux versiyonları bulunuyor. Sizin de ilginize çeken bir uygulama olursa direk indirebilirsiniz. MIT lisanslı, istediğiniz gibi kaynak kodu alın, chatgpt, claude' a verin yeni özellikler ekleyin vs..

snc-tr beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu' daydım ama o da Windows' u aratmayacak derecede stabil olmayan güncellemelerinden bıktırdığı için Mint' e geçiş yaptım. Mint' de zaten Debian/Ubuntu üzerine kurulu bir dağıtım ve Ubuntu paketlerini rahatça kurabiliyorum, üzerine oldukça stabil. Fedora' da çok iyi ama güncel Nvidia sürücülerini kurmak sıkıntı, o sebeble Mint benim için en iyi tercih oldu.

TiesTorN and rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

debian kullanicisiyim. windows cenahindan tek özledigim yazilim notepad++ :) 

kde'de kate var ama npp'den aldigim tadi baska hicbirinden alamadim :lol: belki bilardo

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, Peregrine said:

wine'la filan npp çalışmıyor mu?

Onu bunu alet edip Windows uygulamasina donecek adamin ne isi var Linux kullanmakla.

Gunluk isler icin kimse bana Linux kullandiramaz. O365'e bile para veren bir kapitalist sistem kolesiyim.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, Definitive said:

Onu bunu alet edip Windows uygulamasina donecek adamin ne isi var Linux kullanmakla.

Gunluk isler icin kimse bana Linux kullandiramaz. O365'e bile para veren bir kapitalist sistem kolesiyim.

:zuh: benzer fikirdeyim.

windows + o365 ikilisinden vazgeçmem zaten mümkün değil. kişisel kullanım harici işim için de gerekiyor zaten.

ben daha çok laptopu iş harici keyfi olarak açtığım zamanlar için linux istiyorum biraz da, hem öğrenmek/keşfetmek hem de hızını deneyimlemek istiyorum. win11'in nispeten zayıf donanımdaki hantallığı adamı geriyor bazen.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, Definitive said:

O365

ofisin tamami degil de excel'den vazgecemem ben. mad egggzel skillz var :mrgreen:. sirf bu yuzden dual boot yapiyorum ya da sirket bilgisayarinda copilot destekli cok daha canavar birsey oluyor. bi daha google sheets, libreoffice vb. faso fiso ugrasamam--- kaldi ki zaten cok dandikler yuce excel'in yaninda. zaten bilen bilir: para getiren hersey excel uzerinde döner bu cihanda 🌍

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, infestor said:

ofisin tamami degil de excel'den vazgecemem ben. mad egggzel skillz var :mrgreen:. sirf bu yuzden dual boot yapiyorum ya da sirket bilgisayarinda copilot destekli cok daha canavar birsey oluyor. bi daha google sheets, libreoffice vb. faso fiso ugrasamam--- kaldi ki zaten cok dandikler yuce excel'in yaninda. zaten bilen bilir: para getiren hersey excel uzerinde döner bu cihanda 🌍

o365 varsa çok da sorun değil aslında, linuxda bir browser üzerinden kullanılabilir. ben öyle yapmayı düşünüyorum eğer linux kurarsam.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok