Vaillant bozulunca 3 yıl önce Baymak Lunatec aldık. Kalorifer kısmı fena değil de sıcak su kısmı çok sıkıntılı bir kombi. 2005 yılında alınmış Vaillant'ı mumla arattırdı.
Baymak'ın sıcak su için en düşük ayarı 35 derece. 35 derece iyi bir değer yalnız 35'e ayarlansa da kullanım sırasında suyu 45'e kadar ısıtıyor. Ben 45'i gördüm, belki daha yukarı da çıkıyordur. Bu kadar sıcak su verince doğal olarak musluktan sıcak suyu kısıyoruz. Sıcak suyu kısınca da kombi sıcak su talebi kesildi diye suyu ısıtmayı kapatıyor. Yani bahar aylarında ılık suyla duş almak için Baymak ile düelloya giriyoruz. Ya kaynar suyla duş alacaksın, ya soğuk suyla duş alacaksın ya da ikide bir muslukla oynayacaksın. Sıcak su talebinin geç gelmesini hiç katmıyorum bile.
Kısacası Baymak almayın!
bu benim de en uyuz olduğum durumlardan biridir.
az miktarda sıcak su kullanmak için en iyi cihazlar termosifon ve ani ısıtıcı olarak geçen elektrikli şofbenler. kombi maalesef sıcak su konusunda beni de çok yoruyor.
mutfakta da durum benzer. hafif ılık su altında bulaşık yıkamak istiyorum ama yok. ya kaynar olacak ya da buz gibi. gidip kırasım geliyor aleti.
Bir teklif aldım, yarın firmaya geri döneceğim. Kombi Bosch, petekler ECA, bir de oda termostatı olacak. Vanalar normal vana, oda termostatı olunca gerek yok dedi adam.
bu konularda fazla bilgim yok ama tek bildiğim kombide verimlilik için çift yoğuşmalı almak gerektiği
petekte ise hesaplanan petek boyutundan 1 boy büyük almak gerektiği rahat ısıtması için.
Benim görüşüm kombi Vaillant, petekler çelik ECA, vana vs. de ECA. Petekte yine çelik olarak DemirDöküm Plus seri (kırmızı ambalajlı) biraz pahalı da olsa daha iyi olabilir ama fark marjinal yani, çok da şeyapmayın.