Eski defterler : p67 çipset
1 1

Bu konuda 19 mesaj var

Yaklaşık 3 yıldır kullandığım sistem ile alakalı bir durum bu ancak sizleri de birazcık bilgilendirmek biraz da eski defterleri karıştırmak adına açtım başlığı. 

 

3 sene evvel ties den 2600K p8p67 pro rev 3.0 (B3 stepping çipset) alarak sistemin belkemiğini oluşturmuştum. mutlu mesut bir birlikteliğimiz vardı taa ki 1 ay evvel Hitman oynarken ansızın tüm disklerin sistemden yok olmasına kadar. O vakitten sonra ucu bucağı görünmeyen bir saçmalığın içine çekildiğimi hissettim. 

 

Kasadan şüphelendim pilden şüphelendim, anakarttan defalarca şüphelendim sürücüler USB cihazlar SSD HDD kablolar ekran kartı ve hatta PCI ses kartı bile şüpheliler arasına girdi. uzay montajlamalar kasayı defalarca söküp takmalar PSU nun modüler kablolarını değiştirmeler derken kendimi artık bitkinlik içinde buldum ve olayı akışına bırakmaya karar verdim. 

 

En büyük sorunum sistem shutdown sırasında rasgele bir şekilde hang oluyor ve bu sırada herhangi bir mavi ekran da vermiyor. Event viewer a yansıyan bir durum da söz konusu değil. 

 

Dün gece yine hitman oynayacağım tuttu ama bir sorun vardı. herhangi bir güncelleme olmadığı halde oyun güncellemede takıldı kaldı ve dosyalar encrypted hatası veriyordu. 

 

Klasörü bir başka diske yedekleyip oyunu kaldırdım ama sonrasında klasörü geri eski yerine yükleyemedim. Sürekli bir dosyada takıldı kaldı. diskleri inceledim vs bir sorun görünmüyordu ancak bu sefer event viewer a bad block hatası düşmeye başladı kaynak disk için. 

 

Denemediğim ve denemeye çekindiğim bir şeyi daha denedim ve Intel sata 3.0 portlarına bağlı DVDRW ve 2tb wd diski oradan çıkartıp marvell sata 6.0  portlarına taktım anakart üzerindeki. Bu tarz external kontrolcüleri pek sevmem ama mecbur kaldım gibi bişi. Intel sata 3.0 a bağlı hiç bir cihaz bırakmadım ve sistemi açıp yeniden diskleri tanıttım. O da ne. Dosya kopyalamada takılma yok. event viewer a düşen bad block hatası yok. ve dahası rasgele shutdown hang de yok. 

 

Anlayacağınız bu anakartın sata 3.0 portlarında data corruption ve dahası başka problemler arzı endam etmeye başlamış. B2 stepping e ait bu hata sanırım basit bir güncelleme ile düzelmiş gibi olsa da izole bazı durumlarda veya düşük olasılıkla da olsa B3 stepping p67 çipsetleri vurmuş durumda. panoda p67 kullanan insan sayısı bir elin parmağını geçmez

benim bildiğim bir ben bir de narc var sanırım. benim anakartım bu dertten muzdarip durumda. narc ın durumunu bilemem ama bir problem yok derse de inanırım çünkü internette arattığımda B3 stepping de sata hatası alan insan sayısı çok az. Bana da bunlardan biri denk geldiği için gidip milli piyango bileti almalımıyım bilemedim. Ama durum bu. 

 

Kısa vadede marvell sata kontrolcü sorunumu çözdü ve maddi durumlar da tamamen yerine gelene kadar da çözmeye devam edecek gibi ama eğer kalıcı bir çözüm üretemezsem 2600K ve saz arkadaşları (32gb Corsair Vengeance Pro 1600 ram) satılığa çıkacak gibi duruyor.

 

Boşta gezen LGA 1155 anakart zor bulunuyor bu devirde ama satmak isteyen olursa haber ederse sevinirim. Z68 Z77 H77 çipsetler olabilir. bu 2600K ziyan olsun istemem. Ha 2600K ya talibim sat bana diyen varsa da teklifleri incelemeye alırım. Ramlarla birlikte satılacağını dikkate almanız şartı ile. 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gigabyte P67-UD4-B3 anakart kullanıyorum ben de. Intel'in SATA 6G portlarından birinde SSD, birinde de 2.5" 7200 RPM HDD takılı. Herhalde 3 yıl olmuştur benim de sistemi toplayalı, o günden beri senin bahsettiğin türde hiçbir hata almadım. Üstelik 2500K işlemci de 4.6 Ghz'e hızaşırtmalı çalışıyor.

 

2600K için de görüşebiliriz ama bana sadece işlemci lazım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

z68 var bende, p67'nin kardeşi sayılır :) 5 senedir çalışıyor.

 

seninki biraz bahtsızlık olmuş gibi, %1 ihtimallik saçmalık seni bulmuş. artık yeni bir anakart peşine düşecen gibi gözüküyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni anakart aramak zor olacak zira adam gibi yollarla satan pek yok.

 

sata 6g değil bu arada benim bahsettiğim 3g portları. Onlarda bir sorun yaşıyorum gibi görünüyor. Ya da başka bişi artık karar veremiyorum şu anki haliyle stabil olduğu için 3gleri boş bıraktım. 6G de bir ssd bir hdd takılı vaziyette zaten çalışıyor.

 

CPU olayına gelince ramları da vermem lazım aksi takdirde bir sonraki güncellemede zaten 32gb ddr3 ram bir işime yaramayacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bendeki z77 fatal1ty'de bozuk sanıyorum, en üstteki pci-e slotu max x4 olarak çalışıyor ve bir adet ssd'im bozuldu. gerçi bendeki ssd (team xtreem s3) genel olarak problemliydi sanırım, anakartla bi alakası olmayabilir.

 

benim de sistemi hiç değiştiresim yok aslında 3770k işimi gayet güzel görüyor ama şu yeni m2 ssd vs insan merak ediyor. geçen gün de gtx670 gitti zaten, sistemi komple satıp yeni bişey kurmak lazım artık..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anlayacağınız bu anakartın sata 3.0 portlarında data corruption ve dahası başka problemler arzı endam etmeye başlamış.

 

Benim Asus P8P67 deluxe'de de sata portları ve usb portlarından kaynaklı olduğunu düşündüğüm bu tür saçmalıklar olduğu için Z170 upgrade'i için iyi bir motivasyon olmuştu. Şuan ofiste kullanıyorum o sistemi artık. Ofiste de bazen saçmaladığı oluyordu ama epeydir sebebinin sata portlarından kaynaklı olabileceğini düşüneceğim bir sorun çıkarmadı. İdare ediyoruz bakalım. 

 

İyi ki de yazın terfiyi yapmışız. Yoksa şimdi bu dolar kuru ile mümkünatı yoktu yani.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de dertli bir Asus p67 sabertooth um var :) forumada konusunu açmıştım usb portları ve bios sıkıntısı için,garantiye felan göndermiştim vs.

Canı biraz elinde atıyor gibi geliyor, korkutmuyor değil ama O ayılmaz ise şu aralar bırakmayı hiç düşünmüyorum.

Gerçi sata sorunu başıma gelmedi 2 kere 3tb diskim bozuldu ama sanırım sorunlu bir seriye denk gelmiştim seagate in hala sıkıntısı var ama garantisi bittiği için kullanıyorum mecbur.Konuyu şuraya bağlayacaktım bendeki sanırım butun sata portları dolu(6 disk+ 1 dvd-rw)Ama bir sorun daha çıkmadı umarım çıkarmaz da :)

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Skyla konuştuk benim de 6 yıllık bi p67im var... Aslında gayet mutluyum ama yanan r290 ve fury lerimin nedeni anakart mıydı acaba diye hep düşünücem..:0

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@SkyWarrior Bende de aynı anakarttan var ve 5 yıldır kullanıyorum. Artık mosfetleri aşındı kartın :D

 

Sata ile değil de USB'lerle ilgili bir görünüp bir kaybolan garip bir sorunum var. Özellikle USB 3.0'ların barılarını görmez oluyor anakart. Bir seferinde görmediklerini bir sonraki krizde görmeye başlıyor, bu sefer de daha önce sorun olmayanları göremiyor falan.

Sorunu neyin tetiklediğine dair denemediğim senaryo kalmamasına rağmen bir türlü tespitini yapamadım. Sonra baktım ki nette bu dertten muzdarip daha bir çok P67 kullanıcısı varmış. Biraz içim rahatlasa da(yalnız olmama olayı) yine de diken üstündeyim tabii.

Gerçi senede bir kere ya yapar ya yapmaz ama yaptığında da cinleri tepeme çıkartıyor meret :)

 

Harici Sata kontrolcülerini ben de hiç sevmem ve kullanmam. BIOS'ta daima disabled durumundadırlar bende. Yine de aklımda olsun, benzer bir sorun yaşarsam ilk deneyeceğim Marvel olacak... :thumbs:

 

@@Narcissus benim payım var mı bilmiyorum(sanmıyorum) ama benim de iki tane Evga'm, bir tane MSI'ım yandı bu anakartta. Şimdi sen söyleyince "acaba?" demeden edemiyorum... :icon_think:

Özellikle son iki Evga'da overclock falan yoktu mesela. Şimdiki de aynı, umarım bunu da elime almam. PSU da değiştirdim gerçi. Bakalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ilk MSI GTX 580'de bu P8P67'de bozulmuştu ! Yoksa... :icon_think:

 

Dediğim gibi hem sata hem usb portlarında anlam veremediğim saçmalıklar bana da musallat olmuştu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eski deftercilerden bende varım. İlk aldığımda anakart B2 idi sonra İzmir arena vasıtasıyla 2 ay gecikmeli B3 revizyon ile değişim yaptıydım. İlk çıktığı zaman aldığım için artık zamanını bile hatırlayamıyorum. Herhalde Nisan 2011 falandı anakart değişimden geldi. Bu sene 6. senesine koşuyor olması gerek. Yanında refakatçi i5-2500kda hatta ondan bile yaşlı artık abisi B2 ile birlikte alınmıştı. Şaka maka cpu 6. senesini bile devirmiş yanlışım yoksa yılbaşı haftası 2010 alımlıydı :D

 

MoBo üstünde çalışanlarım. 240gb SSD 256gb SSD 1TB 7200rpm HDD, bi ara 120gb SSD daha vardı sonrasında elden çıkartmıştım fazla geliyor diye.

 

Gigabyte benimde favori markalarımdandır. Geçmiştede kullandığım ve güvendiğim çok eski bir anakart vardı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1 sene farkla şaşırıyorda olabilirim ama o zaman bi cengaverlik edip piyasaya ilk çıktığı zaman hemen almıştım. Bir öncesinde hatta Q9550 p45 sistem vardı 1. nesil core serisi almamıştım. Açık ara en uzun vadeli ve en f/p li yatırımım da bu olmuştu zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok