Otomobil Hakkında Her şey
6 6

Bu konuda 4.247 mesaj var

3 minutes ago, Hugh Bullet said:
  Reveal hidden contents

Learn more

PPF, or Paint Protection Film, is a clear, durable film applied to a car's exterior to safeguard its paint finish from scratches, chips, and other damage caused by road debris, weather, and minor impacts. It acts as a sacrificial layer, absorbing damage and protecting the original paint. 

Here's a more detailed explanation:

Self-healing:

Many PPF films are designed with self-healing properties, meaning minor scratches can be repaired by heat, often from the car's engine or the sun. 

Durable and long-lasting:

PPF can last for 5-10 years, protecting the car's paint and helping it maintain its appearance and value. 

Aesthetic benefits:

PPF can help maintain the car's paint finish and enhance its resale value. 

Protection:

PPF shields the car's paint from various forms of damage, including:

Swirl marks: These are microscopic scratches that can make a car's paint look dull. 

UV radiation: PPF helps prevent the paint from fading or discoloring due to sun exposure. 

Bug splatter: Acidic bug guts can corrode the paint, but PPF provides a barrier. 

Tree sap and bird droppings: PPF protects against stains and damage from these sources. 

Minor abrasions: From bumping into objects or other vehicles. 

Rock chips: The most common type of damage, especially on the front of a car. 

Scratch: Minor scratches from daily driving or parking. 

Installation:

PPF is typically installed by trained professionals who use specialized tools and techniques to ensure a clean and accurate fit. 

Full-body PPF, which covers the entire car, is a comprehensive solution for protecting the vehicle from all types of damage. 

Partial PPF, such as full front-end protection, can be a good option for those who want to prioritize protection of the most vulnerable areas. 

ABD fiyati $3K-$9K, kalitesine diger faktorlere gore 5-10 yillik omru var, sercamic kaplamadan daha iyi diyor Google amca, sararma ihtimali varmis. Cebinin derinligine gore avantasi artiyor :lol:

@TiesTorN 'un tanıdığı gayet güzel bir yer varmış tabii ki de, nazlanıyor herif. yaralı parmağa işemez. illa kafasına vura vura soracaksın. :smashfreak:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

6 dakika önce, TiesTorN said:

yetkili serviste aynı işi 3 katına yaptırdığınızın farkındasınız umarım

Hocam adı üstünde "yetkili servis" şırıngayla dötünden kan almaya bile yetkileri var.

Hugh Bullet tarafından düzenlendi
TiesTorN and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 dakika önce, TiesTorN said:

yetkili serviste aynı işi 3 katına yaptırdığınızın farkındasınız umarım :lol:

Yazdığımdan siz ne anladınız? :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, Mono said:

bu tip işlemleri yetkili serviste yaptırdığınızı, başka ne anlamam gerekiyordu :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

3 dakika önce, Mono said:

Valla başkalarını bilmem ama benim anladıgiı, kör tuttugunu düzüyor.

Hugh Bullet tarafından düzenlendi
Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anlamışsınız, PPF olmasaydı ve yetkili servise gitseydi yüz binlik olurdu.

PPF çoğu zaman boya işini bitirdiğinden aslında baya karlı olabiliyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 minutes ago, Mono said:

Yanlış anlamışsınız, PPF olmasaydı ve yetkili servise gitseydi yüz binlik olurdu.

PPF çoğu zaman boya işini bitirdiğinden aslında baya karlı olabiliyor.

tamam da konu yine ilk yazdığım mesaja gidiyor. ben de diyorum ki bu işlem için neden yetkili servisi gidiliyor... uygun fiyata çok iyi şekilde boyayan bir sürü yer var. boya garantiyi bozmuyor sonuçta

neyse, isteyen ppf yaptırsın banane. bana göre gereksiz bir işlem.

araba restorasyon işi yaptığım 3 sene boyunca en iyi yerlerde komple ppf kaplanmış sayısını unuttuğum ferrari geçti elimden. hepsinde ufak tefek atıklar, kabarmalar, ppf'in matlaşması vs. gibi sorunlar vardı. bir süre sonra kötü gözüküyor maalesef.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, TiesTorN said:

tamam da konu yine ilk yazdığım mesaja gidiyor. ben de diyorum ki bu işlem için neden yetkili servisi gidiliyor... uygun fiyata çok iyi şekilde boyayan bir sürü yer var. boya garantiyi bozmuyor sonuçta

araba restorasyon işi yaptığım 3 sene boyunca en iyi yerlerde komple ppf kaplanmış sayısını unuttuğum ferrari geçti elimden. hepsinde ufak tefek atıklar, kabarmalar, ppf'in matlaşması vs. gibi sorunlar vardı. bir süre sonra kötü gözüküyor maalesef.

baştan iyisini yaptırcaksın işte, ondan özellikle llumar baktım ama o da ebesinin nikahını istiyor.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 minutes ago, Definitive said:

byd şansını kaçırdı. 3200'den almamışım bunu 3750'den hayatta almam hele hele 2026'da kasa yenilenecek iken...

konuyu billiyorsundur Alper abi, gümrük vergisinden tamamen muaf olmasına rağmen, gümrük vergisi varmış gibi fiyatlarla satıyor. 

Dolubatarya'daki gençler bu konuyu son noktasına kadar irdeledi, bu arabanın fiyatı 2.5 milyon civarı olmalı idi.

benim araç biraz daha anglo-saxon bir marka olacak :zuh: 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, TiesTorN said:

Sanayi ustaları yüzünden arabasını yakan kadın haberini hatırladınız mı? Servis için gidip hava yastıkları çalınanlar? Herkes gurme garajları bilmek zorunda mı? Yapılan işlemler garantili diye yetkili servisler tercih ediyor olamaz mı? Daha sayabilirim. :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

burda yetkili servisle ilgili boş bir tartışma içerisine girmeye niyetim yok, arabanın a'sından anlamayan ve parası çok olanlar götürebilirler :8

not: yetkili servislerin işçiliği sanayi işçiliğinden daha iyi değil, sadece garantili.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 hours ago, stardust said:

byd şansını kaçırdı. 3200'den almamışım bunu 3750'den hayatta almam hele hele 2026'da kasa yenilenecek iken...

konuyu billiyorsundur Alper abi, gümrük vergisinden tamamen muaf olmasına rağmen, gümrük vergisi varmış gibi fiyatlarla satıyor. 

Dolubatarya'daki gençler bu konuyu son noktasına kadar irdeledi, bu arabanın fiyatı 2.5 milyon civarı olmalı idi.

benim araç biraz daha anglo-saxon bir marka olacak :zuh: 

Muhtemelen bu gümrük muafiyeti için ödeyecekleri har(a)ç mı dersiniz rüşvet mi dersiniz her neyse artık onu toparlamak için yapıyorlar. Bir yolunu bulup Tesla'nın fiyatını arttırmak için de yol arıyorlardır parayı cukkalayanlar.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

BYD ye söven bir sürü adam var sosyal medyada 4000km daha anca olmuşken tamiri 2 ay sürecek arızalar veren araçlar var. Bilemedim. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, SkyWarrior said:

BYD ye söven bir sürü adam var sosyal medyada 4000km daha anca olmuşken tamiri 2 ay sürecek arızalar veren araçlar var. Bilemedim. 

BYD kendi gelmediği ve distribütör ile iş tuttuğu sürece ben almam. Han konusunda çok hevesliydim, Türkiye şartlarında 3.200 verilmeyecek araç da değildi, ama distribütör'ün açgözlülüğü, MTV'sin aşırı fazla olması, kaskonun da beklediğimden çok çıkması almamamda faktör oldu. 

500 küsür beygir, 0-100 hızlanması 3.9 sn olan AWD araç, alana da saygım var, kendim de nerdeyse alıyordum. 180 km/s sürat limiti koymuşlar, hiç değilse 210 falan olsa daha iyi olurdu yani, otobanda üzerler o aracı :D ama en büyük etken 2025 o kasanın son senesi, 1 sene sonra muhtemelen çok daha güzel bir kasa gelecekken fahiş fiyattan eski kasa alınmaz dedim.

Denza Z9 GT'yi fiyatını abartmadan getirirlerse bakış açım değişebilir BYD'ye :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, stardust said:

Denza Z9 GT'yi fiyatını abartmadan getirirlerse bakış açım değişebilir BYD'ye :D

RS6'ya benziyor bu sanki ve kendisi hayallerimi süsleyen araçtır.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
6 6

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok