Masaüstü - Dizüstü tercih karmaşası.
0

Bu konuda 9 mesaj var

Merhabalar...

 

Masaüstü bilgisayarımı sattım. Eski sayılabilecek bir dizüstü bilgisayarım var. Okulda boş vakitlerimde işimi (oyun, basit office vs işleri)görse de evde oyun oynamak için (özellikle 1440p monitörde) yetersiz kalacaktır. 

Beni tatmin edecek güçte bir sistem için;

1. Dizüstü bilgisayarımı da satıp üstüne yaklaşık 8-10bin lira ekleyerek güncel bir dizüstü alabilirim. Bu durumda sadece dizüstü bilgisayarım olacak ve eve gelince onu monitör vs.ye bağlayıp masaüstü gibi kullanacağım. (Alınacak dizüstü bilgisayar i7 8750 - 16GB RAM - GTX 1070 - 256SSD gibisinden özelliklere sahip oluyor ortalama)

2. Veya dizüstünü satmadan, elimde kalan parçaların üzerine yaklaşık 6bin lira ekleyerek bir masaüstü sistem kurmak. Bu durumda hem masaüstü hem dizüstü bilgisayarım olacak. Evde masaüstü, okulda dizüstü kullanacağım. (Alınacak parçalar ile oluşacak masaüstü sistem: i5 9600 veya i7 8700k - 16GB RAM - RTX 2070 - 500SSD  gibisinden özelliklere sahip olacak. 

 

Sizce hangisi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kibitzer tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 dakika önce, Najaz said:

Hocam bence arabayı değiştir.

Yok abicim :D arabayı değiştirmek çok büyük iş. Bilgisayar olayı da yeğenin bana "dayı bana soket 1155 anakart lazım" demesi ile başladı :) Ben de gaza geldim kesin laptop alıyorum dedim ama aradaki fiyat/performans farkını görünce masaüstüne yöneldim gibi tekrar :D

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer durumda evde masaüstü , iş için ucuz bir laptopla devam etmiştim zamanında , böylesi daha iyi oluyor.

 

bir ara iyi sayılabilecek 17” lik acer laptopum oldu masaüstü bilgisayarım yoktu o ara , gtx850m gpu , 8gb ram ve ssd+hdd vardı bf4 oynuyodum paso , ama limiti o kadar. Şimdi bu laptop hala bende olsa oyun oynamak ancak low ayarları kasa kasa devam edecekti.  Bu yüzden oyuncu adam masaüstüne mahkumdur ;)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, TatanQa said:

gtx850m gpu , 8gb ram ve ssd+hdd vardı bf4 oynuyodum paso , ama limiti o kadar. Şimdi bu laptop hala bende olsa oyun oynamak ancak low ayarları kasa kasa devam edecekti.

 

 

11025616.jpg

 

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncu laptop'ı denen şey bence sürekli seyahat eden ve evde pek zaman geçiremeyen ama oyun da oynamak isteyen tiplerin tercih edebileceği bir şey. normal bir şekilde hayatı ev ile iş arasında geçen kişiler için çok gereksiz, oyun isteniyorsa en iyi deneyim için masaüstü şart.

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok