DLSS, FSR, vb. bilimum AI destekli görüntü iyileştirici
0

Bu konuda 62 mesaj var

5 saat önce, Altan Yoklar said:

Bilale anlatır gibi anlatılmasına rağmen dlss nedir hala anlamıyor-hatırlamıyor-bilmiyor olmam.
Anlatılanı anlamamam,  kafama yatmaması ve hafızamdan atılması...

DLSS için Nvidia'nın big data kullanarak gpularındaki tensor çekirdekleri üzerinden sunduğu görüntü iyileştirme ve performans artırma teknolojisi diyebiliriz. 5.0 sürümü ise şimdiye kadar gördüğümüz en büyük gelişme olacak gibi görünüyor. Çünkü böylesi bir gerçekçilik veya 3 boyutlu grafiklerin tek hamlede bu kadar büyük bir sıçrama yaşaması pek gördüğümüz bir şey değil.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

40 serisine de DLSS 5.0 geleceği resmen duyuruldu ama 50 serisinde bile 5.0 açılınca performans yerlerde sürünürken 40'ta nasıl olur bilemiyorum. Umarım ciddi bir optimizasyonla gelir.

https://www.techpowerup.com/352330/nvidia-confirms-dlss-5-for-geforce-rtx-40-series-is-coming

MilesTeg tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 saat önce, MilesTeg said:

40 serisine de DLSS 5.0 geleceği resmen duyuruldu ama 50 serisinde bile 5.0 açılınca performans yerlerde sürünürken 40'ta nasıl olur bilemiyorum. Umarım ciddi bir optimizasyonla gelir.

https://www.techpowerup.com/352330/nvidia-confirms-dlss-5-for-geforce-rtx-40-series-is-coming

4070 Super ile dün denedim. FPS yarıya düşüyor ancak kare oluşturma açılırsa etkisi azalır. Özellikle insan yüzlerinde çok güzel gözüküyor.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
22 saat önce, MilesTeg said:

Zamanında donanımsal rt desteği olmayan 10 serisine yazılımla rtx desteği sunup kartların sürünmesi sağlayan firma şimdi performans savunucusu mu olmuş? Babacım sen desteği ver, gerekirse biz açmayız.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

fsr her seyde clsmiyormu kastirmak yerine dsr ile  halledilmezmi

benim umrumda degil antika 2.ç el kart aldim ki benim isimi fazlasiytla goruru 2 nesil once hata gt 899x serisi kartla bile sorunsuz yasardim

hic umurmda degil.benim hala kriterim isinmasin az guc teketsin is gorsun

brfava vrerseler 5090 isteme 

ayrica bi kac kycyk azinlik haric en son cikan oyunlari en ust duzyede 2-4k oynadikca farkari cok az eski oyunlarda zati destek olmayinca cok basarili olamiyorlar diye biliyorum

beni bu gpo iisinde asil sasirtan ai olmadi cpu isinde full covalayan intelin aslinda fenla olmayan orta giris  goular cikartmasi oldu

amd nin boyle takilir intelin coulari doımine etmesi gerekiyordu

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, jackjoker said:

Bu durum yeni bir şey değil. Tensor çekirdekleri aktif olduğunda veya ray tracing çekirdekleri aktif olduğunda gpunun daha fazla güç tükettiği bilinen bir durum. Hatta ray tracing açıldığında bellek kullanımı da artıyor (DLSS azaltıyor diye hatırlıyorum). Abes olan MSI'ın modelinde uçuk tüketim. Ancak bunu da 5090'ın tasarımıyla ilişkilendiririm ben. O kart ne yazık ki saçmalık düzeyinde ve 4nm'nin gereksiz zorlanmış hali gibi bir şey. Bir çeşit GTX 590 veya HD 6990 gibi bir şey. Bu kartlar da o dönemde gereksiz zorlama işlerdi. Benzer şekilde R9 295X2 de benzer şekilde zoraki bir karttı ve abartı güç tüketim değerlerine sahipti. Sırf yeni bir şey sunduk diyebilemek için mevcut üretim tekniğinin sınırlarını zorlayan işler böyle sonuçlara gidebiliyor. Her anlamda RTX 60 serisi beklenir bence. Bir de bu seviyede kart ve güç tüketimi ile o fpsler nedir arkadaş...

MilesTeg and Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1080ti'lı günleri özledim. Böyle saçma sapan şeyler yoktu ve elimizde canavar bir kart vardı. Mutlu ve umutluyduk. Şimdi nah alırız artık yeni görüntü kartlarından. Zaten alsan da bu sefer elektrik faturasını da düşünmen gerekiyor. Nvidia başımıza efendi oldu çıktı. Çin'den umutluyum gerçi. Xiaomi bir görüntü kartı yapsın artık:zuh:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla modderlar DLSS'in içinden geçiyorlar şuan.

DLSS 5 'in 3000 4000 serisi kartlarda çok kötü performans vermesine sebep olan  donanımsal 8 bit kayar nokta hızlandırması eksiğini 8bit hesaplamaları 16bit'e çevirip 3000/4000 donanımsal 16bit hızlandırıcıya yönlendirerek önceki seri ekran kartlarında DLSS 5 performansını kabul edilebilir seviyeye çıkarmışlar.

Ayrıca başka bir grup 5000 serisine özel olan Multi-Frame Generation'ı 2000,3000 ve 4000 serisi için modlamışlar. DLSS destekli DX12 oyunların hepsinde çalışıyormuş.

Unlock DLSS 3 Frame Generation (DLSS-G), Multi-Frame Generation (MFG: 2X, 3X, 4X), and Neural Rendering (DLSS-NR) across NVIDIA GeForce RTX 20xx / 30xx / 40xx GPUs in DirectX 12 games. Fully compatible with Windows and Linux (Proton) out of the box.

https://www.nexusmods.com/site/mods/2264

Emulatör ile PC üzerinde çalışan Play Station oyunlarına bile DLSS 5 uyguluyorlar şuan.

Whooosh tarafından düzenlendi
MilesTeg and Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok