Lastik Tavsiyesi
6 6

Bu konuda 253 mesaj var

23 hours ago, TiesTorN said:

sen ankarada mıydın ya unuttum :lol: evet orda da fena kar yağmıyor da, o zeka küpü dediğin kişilerin gerçekten 4 mevsim lastik kullandığına emin misin? yaz lastiklerinin çoğu 4 mevsim diye geçiyor çünkü ama hepsi palavra. gerçek 4 mevsim değil çoğu.

sana laf eden yok bu arada, bence "gerçek" 4 mevsim lastiği varken diğerine gerek yok dedim. yaşadığın yerde gerek varsa geç tabi canım banane, herkesin kendi keyfi :D

lastik öner, lastik :D 

2 tanesinin yanında 20 dakika civarında yolda beklediğimden 4 mevsim olduklarını biliyorum. ha, dandik midir, kabak mıdır bilemem. Kalan 4ü de bence Ankara gibi bir yerde yazlık değil de, üzerinde gelen 4 mevsimle devam etmişlerdir. sabah 8den önce çıkmıyor gece karanlığa kalmıyorsan çok da şart değil aslında. Hani bizim emekliler 10 da çıkıp 4te eve dönüyor kafasında ise saatler, kar yağışı yoksa idare edilebilir... Ama karda hiç şansın yok 4 mevsimle.

@SEP fikir ve tavisye için teşekkürler. Genelde buz ve bir dönem de kar oluyor ama öyle 3-4 ay karlı denmez kesinlikle.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12.08.2025 at 20:39, TiesTorN said:

RFT lastikler genel olarak sert lastik olduğu için ABS'nin sık devreye girmesi normal. hele ki turanza'lar ekstra serttir, tez zamanda kurtul onlardan.

Pederin araca lastik aldım Hankook Ventus Prime 4 XL. Önceki lastikler Turanza idi. Hankook yakıt tüketimi olarak A sınıfı gözüküyor ama Turanza'ya göre yine de çok yumuşak kalıyor. Turanza'yı tamamen plastikten mi yapıyorlar nedir. Elimle bile hissediyordum o kadar sert bir lastik Turanza.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, achfighter said:

Pederin araca lastik aldım Hankook Ventus Prime 4 XL. Önceki lastikler Turanza idi. Hankook yakıt tüketimi olarak A sınıfı gözüküyor ama Turanza'ya göre yine de çok yumuşak kalıyor. Turanza'yı tamamen plastikten mi yapıyorlar nedir. Elimle bile hissediyordum o kadar sert bir lastik Turanza.

Hankook iyidir. 4 yıldızı var

Spoiler

AI Overview

+8

The Hankook Ventus Prime series, including Ventus Prime 3 (K125) and Ventus Prime 4 (K135), are generally well-regarded for their balance of performance, comfort, and affordability. They offer good handling, especially in dry conditions, with shorter braking distances. While some users note the Ventus Prime 3 can struggle in heavy rain and may be noisier than some competitors, the Ventus Prime 4 addresses some of these concerns with improved wet performance and comfort. 

Hankook Ventus Prime 3 (K125):

Pros:

Good dry and wet handling, short braking distances, comfortable ride, good fuel efficiency, and innovative vehicle alignment indicators. 

Cons:

May struggle in heavy rain, may be noisier than some competitors, and does not come with a manufacturer's tread life warranty. 

Overall:

A solid all-around tire that offers a good balance of performance and comfort, especially for everyday driving. 

SimpleScore:

SimpleTire gives the Ventus Prime3 X (K125A) a good SimpleScore of 7.8, with handling and traction at 8.4 and longevity at 7.7. 

Hankook Ventus Prime 4 (K135):

Pros:

Excellent wet and dry performance, shorter braking distances, good handling, low rolling resistance for fuel efficiency, and a comfortable ride. 

Cons:

May be slightly less impressive in aquaplaning situations and may not be as quiet as some competitors. 

Overall:

A strong contender in the premium touring tire category, offering a good balance of performance and comfort, with a focus on fuel efficiency. 

Awards:

Received the 2023 Driver Review customer choice award for the large family car category, with 95% of customers saying they would buy it again, according to a YouTube video. 

Key Differences and Considerations:

Ventus Prime 3 (K125):

A good option for those who prioritize a well-rounded tire with a focus on dry and wet performance at a reasonable price. 

Ventus Prime 4 (K135):

An improved version with enhanced wet performance and comfort, making it a solid choice for a wider range of driving conditions. 

Longevity:

While both tires offer good performance, they are summer tires and not designed for extreme cold or winter conditions. The Ventus Prime 4 may have a slightly shorter lifespan compared to some competitors, according to a Reddit thread. 

Noise:

While both are generally quiet, the Ventus Prime 4 has been designed with features to minimize noise, but some users may still find them noisier than some other premium tires. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
6 6

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok