Televizyon Önerisi
3 3

Bu konuda 705 mesaj var

Şimdi baktım o korkunçlar piyasadan kalkmış genelde. Benim bahsettiğim perdelerin fiyatı 1 milyon üstündeydi. Nasıl perdeyse artık :D

Şimdiki satılanlar insani seviyede stara vız gelir.

Şunuda söyleyeyim oled iyidir candır falan ama sinemada esas olan boyut. 130+ inç ekranda film izledikten sonra geri dönüşü zordur. 100 inch tv bile yanına yaklaşamaz. 

Squall tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Squall

Projektör ve perde olayını cidden hiç bilmiyorum. Tazeleme hızı ne bunların, 120hz PlayStation oynatacak mı ? Salonu istediğim kadar karartabiliyorum ama parlaklık ne durumda, oled'den sonra çok sönük gelir mi, ampül ömrü falan vardı eskiden, şimdi ne durumda? Bildiklerini dökül, bir de baz olarak alabileceğim bir iki projektör ve perde linki atsana. 85" OLED için bütçe ile dediğin gibi 100" üstü görüntü alabileceksem girişelim bu işe. Salon büyük zaten bir duvarı tamamen TV yapabiliriz. How I Met Your Mother'da Barney'in dairesinde olduğu gibi :zuh:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla projeksiyon ayrı bir keyif. Bir kere gözler açısından çok daha rahat parlaklık parlaklık dediğimiz şey aslında ortamdaki ışık seviyesi ile alakalı. Tv de olduğu gibi ışık kaynağına değil yansımasına bakıyorsunuz gözler açısından çok daha rahat. Ayrıca mesela oled tv kötü kaynak affetmez ama projeksiyon affeder. Her bokunda süper cgi lı 4k versiyonu yok benim "gerçek film" dediğim mesela bir terminatör 1 yada alien 1 gibi filmler projeksiyonda çok daha iyi. Günümüz süper teknolojik 4k filmleri maalesef bence bok gibi görünüyor. Tam olarak teknik kısmını anlamıyorum ama bu kesin bir gerçek.

Bütün bunlar yüzünden oled tv de değil 500 ansilik mi projeksiyonda direk duvara yansıtıp izliyorum filmleri ki onda bile hiç görüntü çok karanlık demedim. Ki bu aslında çok düşük bir parlaklık kullandığım mesafede 126 inch gibi bir görüntü için ideal değil. Ama odayı karartımmı hiç sıkıntı yok.

Teknik kısma gelirsek projeksiyon işi maalesef ayrı bir dünya. Temel olarak 2 çeşit var bildiğim: LCD projeksiyonlar ve DLP perojeksiyonlar. lcd olanların rengi daha iyi ve parlaklıkları çok yüksekken DLP olanların kontrastları ve siyahları daha iyi. Bunlarında çeşitleri var zaten ama temelde 2 çeşit var sanırım. Birde lamba türü var ondada led - bulb ve lazer ler var. Lazerler en dayanıklı ve iyi olanlar. Onu led takip ediyor bendeki led dlp projeksiyon mesela radyo gibi kullandım yıllardır bozulmadı. Bulb olanlarsa en çok ısınan ve en kısa ömürlü olanlar.

Eğer mesafe varsa long throwda alınabilir ama short throw en rahatı kısa mesafeden çok devasa görüntüler oluşturabiliyor.

240 hz lik 4k olup fiyatları ucuz projeksiyonlar var. Ama bunlar genelde sadece 1080p de 240 hz hıza çıkıyorlar ve bu özel oyun modunda projeksiyonun 4 köşe ayarları düzeltme ayalrı işlevsiz kalıyor buna dikkat. 4 k ya aldığınızda 60hz modunda çalışıyor. Input lag seviyeleri çok iyi o konuda sıkıntı yok. Bunlar pixel shift diye bir yöntemle 1080p görüntüyü 4k ya çıkartıyorlar o yüzden 1080p ve 4k çalışma modları hızları değişik oluyor. Projeksiyondaki akıcılık tv gibi değil değişik.

Projeksiyonda oyun oynamanı tavsiye etmem. Ps5 i oled monitörüne bağlarsın film dizileride projeksiyonda izlersin. Bu durumda aslında 4k yada gerek yok bence. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Squall said:

Projeksiyonda oyun oynamanı tavsiye etmem. Ps5 i oled monitörüne bağlarsın film dizileride projeksiyonda izlersin. Bu durumda aslında 4k yada gerek yok bence. 

buraya kadar iyi gitmişti halbuki, oyun keyfi yoksa projeksiyonda ben de yokum.

aslında salon mobilyalarını biraz modifiye etsem hem projeksiyon hem de 85" oled olur ama hanımdan izin çıkmaz o işe.

ps: biraz bakayım dedim projeksiyonda oyun oynama işine, derya deniz, çoook çalışmam lazım çok, onun yerine 83" C4 alır geçerim heralde.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 hours ago, stardust said:

buraya kadar iyi gitmişti halbuki, oyun keyfi yoksa projeksiyonda ben de yokum.

aslında salon mobilyalarını biraz modifiye etsem hem projeksiyon hem de 85" oled olur ama hanımdan izin çıkmaz o işe.

ps: biraz bakayım dedim projeksiyonda oyun oynama işine, derya deniz, çoook çalışmam lazım çok, onun yerine 83" C4 alır geçerim heralde.

hem cihazın çok yüksek fan sesi, hem de izlenen içeriğin sesinin nereden geleceği konusu da var...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
3 3

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok