YOK ARTIK NVIDIA! (TITAN V)
1 1

Bu konuda 19 mesaj var

Haberi görünce istemsiz şekilde "ananıavradını..." dedim.:mrgreen: Pascal konusuna yazacaktım ama Nvidia Volta mimarili son kullanıcı kartını tanıtmış. Daha doğrusu oyunculara yönelik olmayan Titan V'yi tanıtmış.

 

NVIDIA-TITAN-V.jpgNVIDIA-TIATN-V-2.jpgNVIDIA-TIATN-V-5.jpg

 

https://videocardz.com/74357/nvidia-launches-titan-v-for-2999

 

Bari ces'e saklasaydınız.

 

 

https://www.nvidia.com/en-us/titan/titan-v/

 

12nm ffn ile üretilen gpu 21 milyar transistöre sahip ve bu kartta da 80 sm, 5120 cc, 1200 mhz base, 1455 mhz boost, 1,7 ghz bellek hızı bulunuyor. Belleğin biri kırpılmış, 12 gb, 3072 bit şeklinde gelmiş. Bant genişliği de 652,8 gb/sn olmuş. Tdp 250w, 600w da güç kaynağı istermiş. Yani abartı bir durum yok.

 

3000 dolarcık fiyatı var. Oh mis.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3000$ olduğunu da belirtelim.

 

Zaten soğutucuda kullanılan altınımsı renk tonu hedef kitlesinin görgüsüz arap ve çinliler olduğunun işareti.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar artık ciddi anlamda show yapıyorlar. Gerçi bu AMD-Intel yakınlaşmasına Mobil alanda göz dağı vermek için de olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sli köprüsü de 600 dolar.

 

http://www.guru3d.com/news-story/wanna-go-sli-with-titan-v-nvlink-bridge-costs-599-usd.html

 

Afiyet olsun efem.

 

Edit: Paylaşılan sli köprüsü quadrolar için satılanmış. Titan V nvlink desteğine sahip olmadığı gibi sli desteği de yokmuş.

 

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-titan-v-will-not-support-nvlink-and-does-not-support-sli.html

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 saat önce, hakancez said:

1080ti hala guzel bir kart hele fiyat tarafindan bakinca. Zugurt tesellesi :)

 

1080ti uzunca bir süre güzel kart olarak kalacak muhtemelen. Çünkü 12nm üretimde durum nedir belli değil. Nvidia'nın Volta ve Ampere olarak iki farklı koldan ilerleyeceği düşünülüyor. Volta deep learning, gpgpu vs. işler için, Ampere ise oyun kartlarında yeni bir mimari olacak deniyor. Ampere için 10nm ile üretileceği beklentisi de var. Öyle olursa, daha çok bekleriz. İşte o zaman 1080ti, hayatına mutlu mesut devam eder.:mrgreen:

 

Ama Ampere yalan olur, Nvidia 12nm'de Volta mimarili kartlar sunarsa, onu çok da geciktirmez. Mart-Nisan gibi sunar.:zuh: Esas merak edilen, Maxwell'den bu yana pek bir değişiklik yok mimaride. Pascal neredeyse aynıydı. Volta'da da tensor core harici aynı olacak gibi görünüyor. Ampere artık tamamen oyunlara göre optimize bir mimari olarak gelse tadından yenmez.:alkis:

 

Edit: O değil de 2016 yazında Pascal'ın Titan X modeli çıktığında şöyle bir mesaj atmışım.

 

Şu kısım baya tutmuş:

 

"Bu arada her yeni mimaride standart kartların çıkışı ile Titan'ın çıkışı birbirine yaklaşıyor. Kepler'de 680-Titan arasında yaklaşık 1 yıl vardı, Maxwell'de 980-Titan X arasında 6-7 ay vardı, Şimdi Pascal'da 1080-Titan X arasında 2-3 ay fark oldu. Galiba Volta'da ilk olarak Titan çıkacak. :zuh:"

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

sonuçlara bakınca 3000 dolara değecek bir performans göremedim. evet en tepe durumda ama 1080ti fiyatına ve sunduğu performansın yanında 3000 dolarlık Titan V den daha ciddi bir sıçrama beklerdim. zaten oyunculara yönelik bir kart da değil bu. asıl fiyat performans için TI modelinin durumuna bakmak gerek. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun testlerinde çok iyi olmayacağını tahmin etmek zor değildi. Çünkü hem yazılım tarafı hem de saat hızları oyunlar için uygun değil. Ama elde çok güçlü bir gpu olduğu ortada. Oclu sonuçlar bunu gösteriyor. Gpudan oyun için gerekli olmayan ıvır zıvır çıkarılınca 600mm^2'lik taş gibi gpu yaparlar. 1,7 ghz yaparlar, batn genişliği de 650 gb/sn civarı olur, çok fena bir kart gelir. Ama bunu yapmaları için en az 1,5 yıl var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Shunt mod zaten önceden beri özellikle Titan sahiplerinin yaptığı birşeydi. Lakin liquid metal sürme durumu sıkıntılı bir uygulama olduğundan, genellikle liquid metal sürülen bileşenlerin çevresine sıcak tutkal ile duvar örülüyor. Böylece sıvı metalin taşıp sıkıntı çıkarmasını engelliyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok