Mesaj tarihi: Nisan 25 3 hours ago, stardust said: şaka gibi bir ülke yahu anneme sıfır aldığım 2014 model Seat Leon'u elektrikli araç ile değiştirmeye çoktandır karar verdim. ioniq 5 alacakken makyajlısını bekledim, makyajlı geldi önceki araçtaki donanımı kırpmışlar... BYD geliyor bekleyelim dedim, gümrük vergisinden muaf olmalarına rağmen, gümrük vergisi ödeyen araçlardan -distribütörün büyük bir açgözlülüğüyle- anlamsız derecede pahalı çıktı, El gitmedi Çin'li araca o parayı vermeye. Teknolojisinden şüphem yok ama sağlamlığından, parçasından, tamirinden çok şüphelerim var alamadım. neyse... Tesla'ya özel bir merakım yok, dümdüz ön konsollu araba bana çocukların akülü jipini andırır ama madem bu işin mucidi sayılır bari yeni model Y juniper bekleyelim dedik, başvuyu yaptık, satış temsilcisiyle görüştük. Arkadan itişli, çarpık ÖTV sistemimize uygun model gelince alacağız dedik. zaten ben kullanmayacağım için annemde SUV görünümlü bir şey istediği için uygun geldi. satış temsilcisi kız bana dün mail atmış sipariş oluşturmakta yardıma ihtiyacınız var mı diye, girdim baktım siteye 3.800.000'e 4 çekerli modeller var. meğersem uyandırma mailiymiş o, bugün biraz önce 17:00 itibariyle satışa sunulmuş.... ...ve stok bitmiş ya afedesiniz de sikerim böyle işi ya, lan arabayı da mı takip edip, sepete atıp bekleyeceğiz... togg t10F almazsam şerefsizim Volvo EX30 gelecekmiş Haziran civarı, %10 ÖTV diliminden satılacak deniyor. stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 25 3 hours ago, stardust said: şaka gibi bir ülke yahu anneme sıfır aldığım 2014 model Seat Leon'u elektrikli araç ile değiştirmeye çoktandır karar verdim. ioniq 5 alacakken makyajlısını bekledim, makyajlı geldi önceki araçtaki donanımı kırpmışlar... BYD geliyor bekleyelim dedim, gümrük vergisinden muaf olmalarına rağmen, gümrük vergisi ödeyen araçlardan -distribütörün büyük bir açgözlülüğüyle- anlamsız derecede pahalı çıktı, El gitmedi Çin'li araca o parayı vermeye. Teknolojisinden şüphem yok ama sağlamlığından, parçasından, tamirinden çok şüphelerim var alamadım. neyse... Tesla'ya özel bir merakım yok, dümdüz ön konsollu araba bana çocukların akülü jipini andırır ama madem bu işin mucidi sayılır bari yeni model Y juniper bekleyelim dedik, başvuru yaptık, satış temsilcisiyle görüştük. Arkadan itişli, çarpık ÖTV sistemimize uygun model gelince alacağız dedik. zaten ben kullanmayacağım için annemde SUV görünümlü bir şey istediği için uygun geldi. satış temsilcisi kız bana dün mail atmış sipariş oluşturmakta yardıma ihtiyacınız var mı diye, girdim baktım siteye 3.800.000'e 4 çekerli modeller var. meğersem uyandırma mailiymiş o, bugün biraz önce 17:00 itibariyle satışa sunulmuş.... ...ve stok bitmiş ya afedesiniz de sikerim böyle işi ya, lan arabayı da mı takip edip, sepete atıp bekleyeceğiz... togg t10F almazsam şerefsizim Biz az koşmadık XL yumurtanın peşinden Bir kaç arkadaşım daha bakıyordu ama ışık hızıyla yalan olmuş tabii... 2.100e düşer sarı siteye yarın Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 25 10 minutes ago, allreadydead said: 2.100e düşer sarı siteye yarın çok ağır, sinkaflı küfürlerim var bu scalper denen anasının mesleği belli ama babasının kim olduğu belli olmayan çocuklara., ilk stok bitti, bir daha stok ne zaman gelecek, kaç tane gelecek falan belli değil. 50 bin yatırılacaksa önceden talepte bulunanları ararsın. 50 bin lirayı çektirme vaktine göre gelen stoğu sıraya koyarak dağıtırsın. yahu araba satın almak için de mi internet sitesi başında stok açılsın diye bekleyeceğiz... ben böyle bir araba satın alma deneyimi istemiyorum arkadaş. incehesap gaming gecesinden ekran kartı mı düşürüyoruz... her işimiz rezillik ya. hani her şey bir tarafa, taşlamayacakanız eğer... togg t10x hayatta almayacağım mantıksızlık silsilesi bir araçtı. fakat o araçtan kazandıkları deneyim ile t10f'i düzgün yaptılarsa ve dedikleri gibi 1.300 gibi bir fiyat olacaksa bizim her işimizi görür, yemişim tesla'yı diyebilirim. yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı CandleGarden, Mono and allreadydead beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 26 17 hours ago, stardust said: çok ağır, sinkaflı küfürlerim var bu scalper denen anasının mesleği belli ama babasının kim olduğu belli olmayan çocuklara., ilk stok bitti, bir daha stok ne zaman gelecek, kaç tane gelecek falan belli değil. 50 bin yatırılacaksa önceden talepte bulunanları ararsın. 50 bin lirayı çektirme vaktine göre gelen stoğu sıraya koyarak dağıtırsın. yahu araba satın almak için de mi internet sitesi başında stok açılsın diye bekleyeceğiz... ben böyle bir araba satın alma deneyimi istemiyorum arkadaş. incehesap gaming gecesinden ekran kartı mı düşürüyoruz... her işimiz rezillik ya. hani her şey bir tarafa, taşlamayacakanız eğer... togg t10x hayatta almayacağım mantıksızlık silsilesi bir araçtı. fakat o araçtan kazandıkları deneyim ile t10f'i düzgün yaptılarsa ve dedikleri gibi 1.300 gibi bir fiyat olacaksa bizim her işimizi görür, yemişim tesla'yı diyebilirim. yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı Tamamen haklısın. Ben de nefret ettim süreçten ama yani.. dombra loading ? comeon Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 07:52 2 gundur Tesla kovaliyorum, gece yine girdi kacirdik... Bu hafta GigaBerlin 3 gun Turkiye'ye uretim yapacakmis, arac bollasir kesin... Yalniz bu Ispanya Portekiz elektrik kesintileri kafami karistirmadi degil... Biz asagi kalmayiz bence... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 08:05 12 minutes ago, JardeL said: 2 gundur Tesla kovaliyorum, gece yine girdi kacirdik... Bu hafta GigaBerlin 3 gun Turkiye'ye uretim yapacakmis, arac bollasir kesin... Yalniz bu Ispanya Portekiz elektrik kesintileri kafami karistirmadi degil... Biz asagi kalmayiz bence... Onlar Fransa'dan alıyor elektriği, o yüzden sıkıntı büyük oldu. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 05:20 21 hours ago, JardeL said: 2 gundur Tesla kovaliyorum, gece yine girdi kacirdik... Bu hafta GigaBerlin 3 gun Turkiye'ye uretim yapacakmis, arac bollasir kesin... Yalniz bu Ispanya Portekiz elektrik kesintileri kafami karistirmadi degil... Biz asagi kalmayiz bence... Yakalarsan yapıştır, tereddüte gerek yok 2024 Temmuzda aldım çok memnun ve severek kullanıyorum. Bakım Maliyeti, performans, fiyat üçlüsü dirvede bence. Malzeme kalitesi tartışılır ancak Rollys Royce'dan geçmediğim için beni bozmadı:) Mono and JardeL beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 15:10 1948 Original Land Rover debuts at auto show Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 14:45 1926 Ford factory workers get 40-hour week Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 09:29 @stardust baya sinir bozucu bir süreç olmuş... Kia EV3 ya da Hyundai Ioniq 5 düşünmez misiniz? EV3 epeyi küçük gibi görünmüştü gözüme ama 1.90 boyla hem önde rahat ettim hem arka koltuğa oturabildim. Ben oturduysam herkes oturur Malzeme kalitesi pek üst düzey değil. Bu bir dezavantaj olabilir ama gündelik kullanımda dokunulan yerlerin çoğu iyi malzemeden yapılmış. Prestige long range olanı albenili duruyor. Seçim yaparken ne kadar önemli bir kriter bilmiyorum ama dünyada yılın en iyi otomobili ödülü de almış. Ioniq 5'i çok beğendiğimi daha önceden de burada yazmıştım. Güncellenen versiyonda biraz donanımdan kırpmak zorunda kalmışlar. stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 11:56 2 hours ago, Mono said: @stardust baya sinir bozucu bir süreç olmuş... Kia EV3 ya da Hyundai Ioniq 5 düşünmez misiniz? EV3 epeyi küçük gibi görünmüştü gözüme ama 1.90 boyla hem önde rahat ettim hem arka koltuğa oturabildim. Ben oturduysam herkes oturur Malzeme kalitesi pek üst düzey değil. Bu bir dezavantaj olabilir ama gündelik kullanımda dokunulan yerlerin çoğu iyi malzemeden yapılmış. Prestige long range olanı albenili duruyor. Seçim yaparken ne kadar önemli bir kriter bilmiyorum ama dünyada yılın en iyi otomobili ödülü de almış. Ioniq 5'i çok beğendiğimi daha önceden de burada yazmıştım. Güncellenen versiyonda biraz donanımdan kırpmak zorunda kalmışlar. Hocam eşim ve annem böyle SUV görünüşlü ama bence sürüş dinamiği olarak çok zayıf araçlara göz koymuş durumdalar, onları bir ölçüde sevindirmek istiyorum ama sonuçta eski arabayı satıp üstünü de ben tamamlayacağım için ben ne dersem o olacak Kia EV3 bana da çok küçük gözüktü pek değerlendirmedim bile, Ioniq 5 konusunda da hyundai Türkiye'nin aç gözlülük mü dersin mallık mı dersin, bizi makjaylı kasa bekletip o kasada da donanım eksiltmesi yüzünden tamamen gözümden düştü. bir eşref saatime denk gelir, o arada da model Y juniper'de stok açılırsa 50 bini öder onun bekleme sırasına girerim artık. O da olmazsa t10f ya da @SEP 'in bahsettiği Volvo EX30 alır geçerim. bu araç benim olmayacak, 2 ev hanesinde annem, babam, eşim ortak kullanacak, kendim de arada bahçeşehir içinde git gele kullanırım, o yüzden teslanın o "bön" ön konsol tasarımını hiç istemiyorum ama mantıken de 1900'e tesla almak en rasyonel seçimmiş gibi gözüküyor. togg t10f alacağım dedim kimse sıcak yaklaşmadı ama fiyatı 1300 çıkar, 500 bin lira falan çok düşük faizle kredi imkanı olur, neden almayayım yani işimizi görecek olduktan sonra. EX30 da güzel ama o da baya küçük heralde şu fotoğrafa bakınca: kullanışsız bir araba da istemiyorum açıkçası sırf tipi güzel gözüküyor diye. öte yandan kendime de bir elektrikli araba alacağım ama o süpriz olsun Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 12:32 (düzenlendi) Bence es, anne , baba icin TOGG T10X fiziksel (ve finansal) anlamda ideal, konforlu ama araca yazilimsal olarak guvenemiyorum... EV3 bence "kucuk" bir arac degil, gorulmediyse gidip inceleyince fikir degisebilir... Yine VW ID4 de Tiguan boyutunda bir arac, menzili kisa o yuzden elestiriliyor, evden sarj imkani varsa bakilabilir... Acelesi yoksa Tesla Model Y bu ay icinde cokca gelecekmis, o da beklenebilir... dün 12:35 JardeL tarafından düzenlendi Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 13:10 @JardeL katılıyorum. EV3'ü kanlı canlı görmekte fayda var. @stardust tarif ettiğiniz kullanıma uygun olacağını düşünüyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 13:28 (düzenlendi) Bu arada, arkadan itişli MG4 ile kötü bir test deneyimi yaşamış biri olarak (az kalsın pert ediyorduk) "bence" gerek Ioniq 5 gerek EX30'un en büyük dezavantajı tek motorlu versiyonlarda arkadan itişli olmaları. (Keza Tesla Tr versiyonu da) dün 16:32 Mono tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:02 Lucid Türkiyede bunların pazarı varmı? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:15 1918 GM buys Chevrolet Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:17 Şansa otoparkta yanıma EV3 park etmiş. Hiç de küçük değilmiş aslında, kullanışlı gözüktü, inceleyeceğim onu da Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:31 kardeşim yeni bir sedan araç aldı. komple 190 micron PPF fiyatları: Llumar: 100 bin Stek: 90 bin 3M: 80 bin Prime Shield: 60 bin HASSSİKTİR ORDAN, noluyoruz lan. demek bu sektörde de kör tuttuğunu götürmeye başlamış hem Ziebart, Sonax, Meguiars gibi markalardan hem de bizim burda ismi iyi olarak çıkmış profosyonel olarak çalışan bir garajdan fiyat aldım. Nakit, fişsiz faturasız bu fiyatlar. @TiesTorN olm adam gibi bir yer söyle tanıdığın bizi ayakta sikmeden doğru düzgün ppf yapacak, hatta ara sen fiyatı bağla biz gidelim yaptırmaya. ps: 210 mikron en kaliteli seri isterseniz Llumar 140 bin, stek 130 bin bu arada Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:33 16 dakika önce, stardust said: Şansa otoparkta yanıma EV3 park etmiş. Hiç de küçük değilmiş aslında, kullanışlı gözüktü, inceleyeceğim onu da Spoiler Is the Kia EV3 coming to the US? AI Overview Yes, the Kia EV3 is expected to be available in the US market in 2026. While there's no official release date yet, sources suggest it will arrive in the US sometime in 2026, possibly in the first half. More details: Targeted Pricing: The EV3 is expected to have a starting MSRP in the mid-$30,000 range. Potential Incentives: If Kia decides to produce the EV3 in the same EV9 plant, it could qualify for EV incentives. U.S. Spec Details: While U.S. details are still being finalized, the current model will have a 58.3 or 81.4 kWh battery. Expected Features: The EV3 is expected to feature a pair of 12.3-inch screens, similar to other modern Kia/Hyundai products. Potential Tax Credits: The EV3 may qualify for the federal EV tax credit under the Inflation Reduction Act. stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:58 @stardust komple ppf nedir olm hasta mısınız... ferrarisi olan adamlar yapıyor onu ancak. çok meraklıysanız sadece kaputa taştan korusun diye yaptırın, geri kalanı fantazi. yok öyle bildiğim bir yer, işim olmaz çünkü. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:59 Just now, TiesTorN said: @stardust komple ppf nedir olm hasta mısınız... ferrarisi olan adamlar yapıyor onu ancak. çok meraklıysanız sadece kaputa taştan korusun diye yaptırın, geri kalanı fantazi. yok öyle bildiğim bir yer, işim olmaz çünkü. sen de ne işe yararsın olm, bi bok bilmiyorsun. araba çizildiğinde de acısı büyük oluyor ama ben 40-50'ye hallederiz derken böyle rakamlar çıkması irkiltti beni. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 15:00 ben ilgilendiğim ve anlamlı şeyleri bilirim ppf dünyadaki en gereksiz şey. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 15:03 Just now, TiesTorN said: ben ilgilendiğim ve anlamlı şeyleri bilirim ppf dünyadaki en gereksiz şey. bence sensin dünyadaki en gereksiz şey. çoğu ufak kazada boyayı koruyor, sadece göçük düzeltme gibi işlemlerle kurtarıyorsun. bu arada güzel bir araba aldık Can'a. Görsen beğenirsin. Gerçi evinin dibinde zaten git gör, söyleyeyim bir tur versin, quattro zevkini tadarsın TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 15:07 https://youtu.be/RuP6TBi6V14?si=GuXVTmHqMUFkIXZc PPF olmasa yetkili servis minimum 100 bini karttan çekmişti direkt. stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 15:11 7 dakika önce, stardust said: sen de ne işe yararsın olm, bi bok bilmiyorsun. araba çizildiğinde de acısı büyük oluyor ama ben 40-50'ye hallederiz derken böyle rakamlar çıkması irkiltti beni. Spoiler Learn more PPF, or Paint Protection Film, is a clear, durable film applied to a car's exterior to safeguard its paint finish from scratches, chips, and other damage caused by road debris, weather, and minor impacts. It acts as a sacrificial layer, absorbing damage and protecting the original paint. Here's a more detailed explanation: Self-healing: Many PPF films are designed with self-healing properties, meaning minor scratches can be repaired by heat, often from the car's engine or the sun. Durable and long-lasting: PPF can last for 5-10 years, protecting the car's paint and helping it maintain its appearance and value. Aesthetic benefits: PPF can help maintain the car's paint finish and enhance its resale value. Protection: PPF shields the car's paint from various forms of damage, including: Swirl marks: These are microscopic scratches that can make a car's paint look dull. UV radiation: PPF helps prevent the paint from fading or discoloring due to sun exposure. Bug splatter: Acidic bug guts can corrode the paint, but PPF provides a barrier. Tree sap and bird droppings: PPF protects against stains and damage from these sources. Minor abrasions: From bumping into objects or other vehicles. Rock chips: The most common type of damage, especially on the front of a car. Scratch: Minor scratches from daily driving or parking. Installation: PPF is typically installed by trained professionals who use specialized tools and techniques to ensure a clean and accurate fit. Full-body PPF, which covers the entire car, is a comprehensive solution for protecting the vehicle from all types of damage. Partial PPF, such as full front-end protection, can be a good option for those who want to prioritize protection of the most vulnerable areas. ABD fiyati $3K-$9K, kalitesine diger faktorlere gore 5-10 yillik omru var, sercamic kaplamadan daha iyi diyor Google amca, sararma ihtimali varmis. Cebinin derinligine gore avantasi artiyor Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş