Yeni Anakart ve Yancıları
0

Bu konuda 31 mesaj var

4 minutes ago, Erwin said:

Anakartta paradan kaçınmayın, sonra baş ağrıtıyor. O kadarını söyleyeyim size.

eskiden oc yaptığımız, her ayarını kurcaladığımız zamanlardaydı o, şimdi baş ağrıtabilecek nesi var ki? default ayarda pbo açıp geçiyoruz en fazla o kadar. istenen sata&usb sayısını karşılıyorsa gerisi çok önemli değil.

CandleGarden beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 saat önce, wazzap said:

Hocam o wifiyi çoğu kişi kullanmıyor zaten. :D O antenler vs boş yani. Masaüstü olup da ethernet kullanmayan bir tek ABDlileri gördüm ben. Ayrıca 2.5Gbit vs 5Gbit normal kullanıcılar için boş işler. Yerel sunucular arası sürekli bir dosya transferi yapmadığınızı düşünüyorum. Bir de gördüğüm kadarıyla X870 anakartlara USB koymama gibi bir adet getirmiş MSI. Yani X870 anakart yapıyorsun ama USB2.0 sayısı USB3.0'dan fazla. Eee öperler o işi. 

Gerçi ben MSI'a bakıyorum anakart konusunda, en azından daha az sıkıntılı oluyor kendi açımdan. Diğer firmalarda bu durum böyle değildir sanırım. 

Yani kullanma olayını tabi bilemiyorum. Ama biz 2.5 ay önce gigabyte auros birşey b850 anakartta wifi 7 vardı öyle sistem dizdik. Router da huawei'in wifi 7 destekliydi öyle kurulumu yaptık 1 gbps net zaten sıkıntısız o hızı çok rahat alabildik. E keza şimdi ethernet 5 gbps ise kimi adam var evine sunucu diziyor. Bu mevzu çok mühim oluyor veya ilerde nas alıyor onu bağlıyor ya da başka başka işler vs. hani kendime sistem dizeceksem açıkçası işlemciyi gidip 9800x3d alacaksam anakarttan hiç kısmazdım. Birde şu da var ola ki 2 3 sene sonra daha iyi ryzen cpu geldiğinde de am5 hala desteklenecek diye biliyorum, alıp takarım anakarta daha iyi olur. Anakart ne kadar iyiyse ömrü de o kadar uzun oluyor. Bios update'i bile segmente göre veriliyor yada kimisinde betada kalıyor falan. Bu ucuz oyuncu notebookları var mesela, bunların olayı sadece cpu ve gpu ekranları kötü malzeme kalitesi leş falan ama 4070 ler 5070 ler akıyor. E bakıyoruz alette type-c var ama 3.2 gen 1 yani 5 gbps. Sonra şu oluyor forumlarda vs. adam diyor ki type-c çevirici aldım hdmi ile görüntü alamıyorum falan. Meğer o aletteki type-c sadece data aktarıyormuş dp falan hdmi desteği yokmuş. Thunderbolt dock alanlar var işte sonra type-c ssd falan birşey takıyor hoppala hızı niye saniyede 500 mb. :D E ne oldu alette 4070 var i7 14. nesil var ama işte sadece bunlar var. :D Kasa da böyle yani olmuşken mağdem iyi bir cpu oluyor güzel sistem toplanacaksa iyi bir anakart olması lazım. Üreticisi bile ona göre destek oluyor segment yapmışlar kafalarına göre takılıyorlar. :(

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@OrcunFixhocam söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Ancak en basitinden evinee NAS sistemi kurmaya kalkan adam zaten f/p''ye kasmaz. :) X870E ile X670E arasında teknik olarak çok bir fark yok. Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ben USB sayısı fazla oladuğu için X670E seçerdim ve özellikle de o anakartı seçerdim. MSI zaten BIOS update konusunda sıkıntı yaratmıyor. Tamam, her üreticide sıkıntı var ama bu konuda bir sıkıntı yaşanmadı. PCI gen 5.0 ekran kartı destekliyor, gen 5 m2 destekliyor, daha ne? :) 

Ayrıca AMD, Intel değil. Yeni çıkacak 10xxx de X670'de çalışacaktır. 

OrcunFix beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 26.07.2025 at 09:07, wazzap said:

@OrcunFixhocam söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Ancak en basitinden evinee NAS sistemi kurmaya kalkan adam zaten f/p''ye kasmaz. :) X870E ile X670E arasında teknik olarak çok bir fark yok. Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ben USB sayısı fazla oladuğu için X670E seçerdim ve özellikle de o anakartı seçerdim. MSI zaten BIOS update konusunda sıkıntı yaratmıyor. Tamam, her üreticide sıkıntı var ama bu konuda bir sıkıntı yaşanmadı. PCI gen 5.0 ekran kartı destekliyor, gen 5 m2 destekliyor, daha ne? :) 

Ayrıca AMD, Intel değil. Yeni çıkacak 10xxx de X670'de çalışacaktır. 

Ama işte ondan diyorum bende farkına değmiyor. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQPLGTRV? en ucuz x670e mesela bu anakart 12 bin küsür tl. https://www.n11.com/urun/msi-pro-x870e-p-wifi-7-ddr5-8200mhz-oc-hdmi-dp-pcie-16x-v50-am5-atx-89965112  bu da 15 bin küsür tl. Usbler aynı olur ne bileyim wifi aynı olur yada ethernet neyse x870 çipseti boşuna almasın derdim. Öyle ama işte biliyorsun bunlar kıl işler. Am4 sokette az şey yapmadılar yani b150 bilmemne olacak b450 işte 5000 serisi desteklemeyecek yok destekleyecek ama ryzen 1-2-3 desteğini kesiyoruz falan böyle abidik kubidik işlere girdiler model olarak. Inteli zaten geç bu devirde intel toplayan adamın bence intelden sponsorluğu vardır yada yutupçu reklamcı abidir. :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
41 minutes ago, OrcunFix said:

Ama işte ondan diyorum bende farkına değmiyor. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQPLGTRV? en ucuz x670e mesela bu anakart 12 bin küsür tl. https://www.n11.com/urun/msi-pro-x870e-p-wifi-7-ddr5-8200mhz-oc-hdmi-dp-pcie-16x-v50-am5-atx-89965112  bu da 15 bin küsür tl. Usbler aynı olur ne bileyim wifi aynı olur yada ethernet neyse x870 çipseti boşuna almasın derdim. Öyle ama işte biliyorsun bunlar kıl işler. Am4 sokette az şey yapmadılar yani b150 bilmemne olacak b450 işte 5000 serisi desteklemeyecek yok destekleyecek ama ryzen 1-2-3 desteğini kesiyoruz falan böyle abidik kubidik işlere girdiler model olarak. Inteli zaten geç bu devirde intel toplayan adamın bence intelden sponsorluğu vardır yada yutupçu reklamcı abidir. :D 

Evet, başta "desteklemiyoruz çünkü anakart BIOS'unun hafızası yeterli değil vs" demişlerdi. Sonradan da "madem istiyorsunuz o zamamn ilk seriye desteği keseriz sonrakilere devam edersiniz" BIOS'u yayınlamışlardı. B350 muhabbeti muhabbetindeydi hatta ben de sonrada sıkıntı çıkmasın diye b450 tomahawk max almıştım bilerek. 

Şu an yeni bir şey alıp da Intel kullananlara bir şey demiyorum, tercih meselesi ama görünen köy de kılavuz hesabı... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok