Göz kamaştıran farlar
0

Bu konuda 4 mesaj var

Kendi adıma konuşayım: geceleyin araç sürmek son yıllarda iyice bombok bir hale geldi. Hadi çakma sonradan uydurulan LEDleri geçtim...fabrika çıkışı yeni araçlardaki LEDler de çok güçlü. Bir de yeni çoğu araç SUV/crossover olduğu için bir de yüksekten vuruyorlar :baba: Abi bazen göz sinirim acıyor ya bakmamama rağmen! 

Arkamdan gelen araç benim kabinin içini nur yağmışa döndürüyor, orta aynayı kapatsam neye fayda?! 

Bir de otomatik uzun farlar eklendi bu boktanlığa...iyice mum diktiler. Özellikle dikkat ettim dızo Fransız arabalarındakilerde bariz lag var. Sağlamından en azından 1 saniye sonra kapatıyor uzunları. Aynı dandiklik matriks farlarda da olabilir. Emin değilim.

Ya ne diyeyim bilemiyorum ama bu olaya bir çözüm gelecek mi yoksa daha yıllarca şu şekil karanlıkta araç mı kullanacağız

aefaabb77d1c.gif

(eskiden sarı sarı halojenler ne güzeldi 😢)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam gelmez, gözlük kullanıyorsanız "drive" kaplama camlardan tercih edebilirseniz, kullanmıyorsanız arabaya bir tane sarı sürüş gözlüklerinden alıp koymanız gerekecek. Katarakt ameliyatından sonra gözdeki doğal kırıcı lenslerin yine doğal olarak verdiği hafif sarımsı ton yapay J&J Eyhance fakik (küfrtmiyorum, kategori ismi böyle :)) lenslerle ortadan kalkınca, daha mavi/mor tonlarda ama renkleri çok daha canlı görmeye başladım, doğal olandan farklı olunca ilk başta biraz kamaşma yapsa da şimdi daha iyi, optisyenimin uzmanlığı sayesinde de drive kaplamalı gözlük camlarına geçince hem gece sürüşüne hem de standart kamaşmaya hatta ekranlardan maruz kaldığımız mavi ışığa kadar iyileşme sağladı. Ama yine de çerçevemi alırken hem clip on polarize güneş gözlüğü eklentsi hem de sarı sürüş eklentisi opsiyonuyla ladığım için gerektiği durumlarda gözlük kabımdan çıkarıp kullanıyorum ama sarı gece sürüş aparatını hiç takmadım, sanırım aşırı üşengeçlik ve seyrek gece yolculuğu yaptığımdan olabilir.

Sonuç olarak kendi önleminizi alın, karşıdan kendisini düzeltmesini beklemekle ömür geçer, LP'nin dediği gibi nefesinizi tutmayın. :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

sorun led ya da xenon değil aslında, hiç birisinin amacına uygun veya düzgün açı ile kullanılmamasından kaynaklı.

halojen far yuvasına xenon takmış öküz, önü hariç dağı taşı her yeri aydınlatıyor. hem karşı şeritten gelen hem de önünden giden adamın gözlerini kör ediyorlar. aynı şekilde halojen yuvasına led takanlar da benzer.

fabrika çıkışlı led veya xenon olanlarda sorun yok ama çoğunun far ayarları bozuk. biri de dur şunu düzelteyim demiyor. bu bi boka yaramaz muayene kurumları "far ayarı hatalı" yazıp geçmek yerine şu ayarı 2dk yapsa zaten bu sorun kalmayacak. halojen yuvasına başka ampul takanları ise direkt bırakmaları gerekiyor.

ben aracımdaki orjinal mercekli xenon insanların gözünü rahatsız etmesin diye arada bir otoparkta yükseklik kontrolü yapıp, kaymışsa 2dk düzeltiyorum tornavida ile. herkesin bu kadar bilgili olmasına da gerek yok, rot balansçılar yapıyor zaten bu ayarı ama bu cahillerin far ayarı denen şeyden haberleri bile yok. dağı taşı aydınlatarak dolaşıyorlar, umurlarında da değil.

daha dün böyle ayarsız biri gözümü siktikten sonra sağa çekilip yol verdim, önüme geçince direkt uzunları yaktım. 5-10sn sonra adam 4lüleri açtı, camdan kolunu çıkarıp özür diledi. işin garibi hatasının ne olduğunun farkında ama düzeltmiyor mesela böyleleri de var.

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dağı taşı aydınlatan xenon'cuları ledçileri kenara bırakıyorum, bunlar dışında benim dikkatimi çeken bir şey de genelde sağ farın ayarının bozuk olması. Bence halk arasında doğru bilinen bir yanlış var ve bu yüzden sağ farın ayarını yanlış yapıyorlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok