Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 03-05-2025 in Mesajlar

  1. 6 likes
    Öyle bir şey yok yahu, şehir efsanesi... Olan şu: Güç kaynağının üzerindeki kapasitörlerin belirli bir kullanım ömrü var. Atıyorum 100 derece sıcaklıkta çalıştığında 10 yıl ömür biçiyor üretici. Sıcaklık azaldığında öngörülen kullanım ömrü de artıyor. Bu bileşenlerin kullanım ömrünün sonuna yaklaştıkça, depolayabildiği, regüle edebildiği, filtrelediği akım kapasitesi de düşüyor haliyle. Bu da güç kaynağının verimliliğini (ve yerine göre kararlılığını) düşürüyor. Bakın 20-30 yıllık anakartlarla uğraşıyorum ve şu ana kadar kapasitörü şişen, akan pek azına denk geldim. Çok kötü şartlarda (yüksek sıcaklık ve rutubet) ve 7/24 yük altında çalıştırılmadıktan sonra, bileşenler de çok ucuz markalardan veya hatalı serilerden (ABIT'in başını yakan capacitor plague'ı hatırlayın) kullanılmadıktan sonra bunların en az 15-20 yıl ömrü var. Zaten şu an kullandığımız markalı PSU'larda da üreticiler en kaliteli bileşenleri kullanmaya dikkat ediyorlar.
  2. 3 likes
    Temu'dan uzaktan kumandalı oyuncak ekskavatör ve damperli kamyon aldım oğlana. İlk alışverişim. Bakalım hıyar çıkacak mı
  3. 2 likes
    Ya ben ne zaman temuya girsem çarklar çeviriyorum falan filan birşeyler o bedava bu kuponla hediyeler yağıyor falan filan sonra bir bakıyorum 4-5 bin tl olmuş sepet hassss... diyip kapatıp çıkıyorum
  4. 2 likes
  5. 1 like
    https://www.hepsiburada.com/makerpax-ekran-karti-destek-aparati-ekran-karti-tutucu-anti-gpu-sag-amd-p-HBCV00004Z935T?magaza=Makerpax& @Peregrine Monte ederken biraz modifiye ettim altını silikonla sabitledim falan sabit sağlam dursun diye estetik olarak iyi olmadı zaten içinden çıkan amd yazısıda çok oynaktı onuda kasaya yapıştırdım:
  6. 1 like
    ahhaha bu filmin turkce'ye cevrilmis adini hatirliyorum: kor!
  7. 1 like
    90’lı yıllardan Aopen dışı PSU hatırlamıyorum düzgün, ona da PSU demek hatalı olur Aopen kasa alınıyordu haliyle o kasanın içinde de Aopen PSU oluyordu. O yıllarda ayrı PSU satışı falan hiç görmedim ben bu tip şeyler çok sonraları başladı. AT kasalarda da en iyisi, Karma vardı o dönemin büyük ithalatçılarından, Karma Kasa tabir edilen bir kasaları vardı, en iyisi oydu onların da. AT kasa ile Windows “Bilgisayarınızı kapatmayı unutmayın.” diye mesaj yazardı, sonra kasanın güç tuşundan kapatırdın PC’yi. Yok anakart çeşitleri, PSU çeşitleri falan 90’lı yıllarda yoktu bu tip şeyler, 286, 386 işlemciler anakarta çakılı gelirdi, 486 ile başlamıştı anakarta işlemciyi takma işi, anakart da ne varsa alıyordun, ne markası vardı ne bir şey. Benim ilk hatırladığım anakart markası Gigabyte, Pentium ve AMD K5 işlemciler için HX çipset anakartı çıkmıştı. Ondan önce hiç hatırlamıyorum anakart markası.
  8. 1 like
    Muhtemelen bu gümrük muafiyeti için ödeyecekleri har(a)ç mı dersiniz rüşvet mi dersiniz her neyse artık onu toparlamak için yapıyorlar. Bir yolunu bulup Tesla'nın fiyatını arttırmak için de yol arıyorlardır parayı cukkalayanlar.