Peregrine

CHW
  • Mesaj sayısı

    1.989
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

  • Days Won

    81

Peregrine last won the day on Eylül 12

Peregrine had the most liked content!

Peregrine hakkında

  • Rank
    Coolduck
  • Doğum tarihi 01-12-1980

Profil Bilgisi

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yaşadığı yer
    Mordor

Son profil ziyaretçileri

11.377 kez ziyaret edildi
  1. Evet, onun haricinde kullanması 50 serisindeki MFG'den daha rahat. Şöyle ki; diyelim oyun DLSS FG (2x mode) destekliyor. Bu RTX40MFG unlock için minimum gereklilik, oyun desteği varsa oyun sırasında backspace tuşuna basıyorsunuz, çıkan menüden oyun ayarlarına uy, ya da 2x'den 6x'e kadar seçim ya da dynamic mode seçebiliyorsunuz, ayrıca backspace ekranında baz fps ve final fps izlenebildiği gibi framerate limit de konulabiliyor, dynamic mod için de hedeflenen fps ayarı da var manual olarak veya otomatikte bırakırsınız. bana nVidia app'den çok daha esnek geldi, bugün biraz daha Control Rsonant oynadım, hiç sıkıntı yok, Alan Wake II için de nvidia app'den dlss versiyonlarını super resolution için L (M'den daha fazla kaynak kullanıyor ama daha keskin) ve FG ve ve Ray reconstruction için de en sonda ne varsa onu seçerek dynamic'de bırakınca kendisi 3x moda aldı ve sıfır artifact ile süper akışkan bir şekilde oynayabildim. (high/ultra ayarlar karılık halde, Ray Tracing tamamı ultra, Super Res, Quality şeklindeydi ayarlar. Bunu deneyip düzgün çalışmadığı tek oyun Hogwarts Legacy, zaten o oyundaki yüksek ayarlarda stutter hiç geçmiyor, mevcut stutter ile FG yapmaya çalışınca iş görmemesi normal.
  2. RTX MFG, 40 serisi için de geldi; her ne kadar official olmasa da latency farkı 50 serisiyle çok benzer ve tamamen ihmal edilebilir durumda. nVidia'nın yalanı bu kadar iyi yüzüne vurulabilirdi, ayrıca kendi (backspace tuşuyla açılan) arabirimi var, MFG modları arasında dinamik geçebiliyorsunuz. 2x FG destekli oyunda bile 6x veya dinamik mod açılabiliyor, çok da güzel çalışıyor. Contrrol Resonant'da bu sayede oyun ayarları ultra, RT ayarları high iken (1080p) dlss-quality (preset-L), dinamik modda 65C derece gpu sıcaklığı ile, yani fanlar çıldırmadan 4070 laptop gpu ile oyunu 144 fps'de oynayabiliyorum, MFG çarpanı bayağı artsa da ciddi bir artifact göremiyorum, gayet oynanabilir ve akıcı herşey. Sırf şunu denemek için Epic'den Control 1'i de indireceğim. https://github.com/dashdogy/RTX40MFG-Unlock/
  3. Tamam senin hatrını mı karacığım; Bo-Katan Edition olsun.
  4. Ben Starbuck Edition'ı indirdim zayıf kızdan; sonra Epic, Control 1'de olduğu gibi, hediye etmezse para verip aldığım nadir oyunlardan biri olma şerefine erişebilir.
  5. Silikon esaslı o-ring gresi sürebilirsiniz. Ulchem marka olanını amazondan 300₺ gibi bir şeye almıştım içinde bayağı var, nabız bandı ya da saat pil değişimleri için almıştım. Bunu önermemin sebebi normal rulman gresi gibi kararma ve aşırı sıvaşıp kirletme yapmaz, ince bir tabaka iş görür diye düşünüyorum. Ya da wd-40 sıkın direkt.
  6. Ello guv'nor, oi'm watchin' these 'ree bloody muppets 'n it's proper hilarious, mate—larfed me bloomin' arse off, I did! 😂
  7. wine'la filan npp çalışmıyor mu?
  8. Philips Vesuvio 5000 Serisi indüksiyon ocak aldım. Yazlıkta 8 panel güneş enerjisi sistemi var, güneş olduğunda tüp yakmanın bir anlamı yok diye düşündüm. Balkonda çaydanlığı koyup çay keyfi de yapılır herşey olur. 🙃 (hayır full çelik olanından Arzum Çaycı Heptaze çay makiinesi de var ama valide hanımın çaydanlıkta çayın daha lezzetli olduğu iddiası yıllardır bitmedi) amazon.com.tr/gp/product/B0HBXDKPZM
  9. Kocaman kılıfla sorunsuz oldu hocam, çok da da bütünlük arzetti. Telefonu sıkı ve sağlam tutuyor, lastik oluk tasarımı hoparlörden gelen sesi size iletiyor. Analoglar ve tetikler sorunsuz. d-pad ve facebutton'lar membran ama bana çok iyi geldiler. Doğal, problemsiz basılıyor iyi his veriyorlar. Facebutton'lar gamesir kaleiddeki switchler kadar zevk vermedi ama dpad gamesir kaleiddekinden daha iyi his verdi, çıt çıt switch sistemini dpad'de sevmediğime karar verdim. Çok iyi bir implementasyonuyla karşılaşırsam fikrimi değiştirme hakkımı gizli tutuyorum tabi :)) Gecikme de hiç rahatsızllık hissi vermedi, arcade version Shinobi oyununda test ettim gayet cevval bir şekilde oynayabildim. Coach potato modunda göbekten destek alarak :))) oynamak için rahat bir kontrolör oldu. Son olarak kompakt olmasına rağmen tutamaçlar güvenli ve rahat bir tutuşa izin veriyor. Bir tek üretim kalitesi Gamesir kaleid kadar premium gelmedi. Güvenlik etiketi açılmamış cihazı ürim aşamasında hafif sürtmüşler bir yerinden, ama normalde görünmüyor, ışığa tutup yansımasından bakmak gerekli görebilmek için. Kutudan standart bir şarj kablosu ve kontrolörün sıfıra sıfır tam oturduğu bir plastik taşıma çantası da çıkıyor (cihaz içinde geliyor zaten). Bu fiyata (3400₺) alınır. Ben almayın dedirtecek, ya da kafa takacak bir eksiğini bulamadım. Sadece switch joycon analog koruyucu silikonlardan takılırsa yüzey büyüyeceği için daha, tam boy analoglara yakın bir kavrama sağlayacaktır (standart boydan küçük analolar ama çok yakın, bir joycon gibi rezil değiller).
  10. F*ck 2030, kim öle kim kala, hype'a gerek yok geldiğinde bakarız.
  11. Düşürüp ekran üstten çatlayınca ne oluyor, mihail gorbaçov mu?
  12. Razer kishi type-c ile telefona bağlanıyor, bu aldığım bluetooth ile yani gecikme daha kötü olur ama kılıflı olarak da telefonu takabilirsiniz. Bunun type-c olan lite versiyonu da var ama onda rumble yok ve tetikler analog değil, düz 1/0 buton. Ucuz olsun diye yapılmış, x5s'in alternatifi değil. G8 plus var o da tam boy xbox controller tadında, x5s'in iki katı ağırlığında ve düz geleneksel rumble var. Gelince en azından mini bir değerlendirme yaparım muhakkak.
  13. Akşam kullandığınız brown switch klavyenin marka/modeli nedir acaba?
  14. Hocam gelmez, gözlük kullanıyorsanız "drive" kaplama camlardan tercih edebilirseniz, kullanmıyorsanız arabaya bir tane sarı sürüş gözlüklerinden alıp koymanız gerekecek. Katarakt ameliyatından sonra gözdeki doğal kırıcı lenslerin yine doğal olarak verdiği hafif sarımsı ton yapay J&J Eyhance fakik (küfrtmiyorum, kategori ismi böyle :)) lenslerle ortadan kalkınca, daha mavi/mor tonlarda ama renkleri çok daha canlı görmeye başladım, doğal olandan farklı olunca ilk başta biraz kamaşma yapsa da şimdi daha iyi, optisyenimin uzmanlığı sayesinde de drive kaplamalı gözlük camlarına geçince hem gece sürüşüne hem de standart kamaşmaya hatta ekranlardan maruz kaldığımız mavi ışığa kadar iyileşme sağladı. Ama yine de çerçevemi alırken hem clip on polarize güneş gözlüğü eklentsi hem de sarı sürüş eklentisi opsiyonuyla ladığım için gerektiği durumlarda gözlük kabımdan çıkarıp kullanıyorum ama sarı gece sürüş aparatını hiç takmadım, sanırım aşırı üşengeçlik ve seyrek gece yolculuğu yaptığımdan olabilir. Sonuç olarak kendi önleminizi alın, karşıdan kendisini düzeltmesini beklemekle ömür geçer, LP'nin dediği gibi nefesinizi tutmayın.
  15. amazon.com.tr/dp/B0GYZ3GCXZ Amazon'dan 194.70₺'e almıştım, çok çok iyi çıktı.Oldukça kalın ve kameradan ve ekrandan 2mm gibi çıkıntı yapıyor, kamera cam ve çerçevelerinin üzerine biniyor, yani koruması çok başarılı, rijiditesi çok iyi, yüzeyi de ele çok güzel bir his veriyor, kara lastik gibi değil ancak sanırım soft touch boya ile bu sağlanmış, soyulabilir ya da laçkalaşabilir, bekleyip görmek lazım şu an "tough armor" kılıflarla yarışır diye düşünüyorum. amazon.com.tr/dp/B0FGP8CBQ7 Yine Amazon'dan bir gamesir x5s siparişi verdim, hall effect stickler ve hd rumble varmış. Gamesir Kaleid'den çok memnun olduğum için siparişi verdim gitti. Gelince yine buradan iyi/kötü yanlarını yazarım. amazon.com.tr/dp/B0GW3XHM6K Kılıf kalın olunca önceki telefonun ve yeni telefonun da kutusundan çıkan kılıfla sığdığı ahşap masa standına yeni kılıfla sığmamaya başladığı için şu masa standını sipariş ettim, umarım buna sığar. Fiyatı 60₺