Oyun Dünyasından Kısa Haberler
1 1

Bu konuda 62 mesaj var

    Arkadaşlar her biri için ayrı bir başlık açmaya değmeyecek ama bir yandan da sektördeki gelişmeleri takip edip diğer arkadaşları da bilgilendireceğimiz ve en önemlisi üzerine yorumlar yapabileceğimiz bir konunun olmadığını gördüm ve bu ihtiyacı gidermek adına böyle bir başlık açmaya karar verdim.
 
Benim dikkatimi çeken ilk kısa haber 2015 Game Awards adaylarının açıklanması oldu;
 
 
Yapımlar şu şekilde;
  • Bloodborne
  • Fallout 4
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Super Mario Maker
  • The Witcher 3: Wild Hunt

 

Sizin favoriniz hangisi?
 
 
 

İkinci olarak da Ars Technica SteamOS' in performansını masaya yatırmış ve sonuçlar pek iç açıcı değil;

 

http://arstechnica.com/gaming/2015/11/ars-benchmarks-show-significant-performance-hit-for-steamos-gaming/

 

Umarım zamanla OpenGL' in daha da olgunlaşması ve gpu üreticilerinin linux driver' lara da gereken önemi vermesiyle bu fark kapanır.

 

 

 

ilk çıkış gününde Fall 4' ün 12 milyon adet dağıtımı yapılmış;

 
 
Çıkışıyla birlikte birçok oyuncuyu ikiye bölmesine karşın şurası kesin ki oyunun satışları çok iyi olacak. Umarım Bethesda bu paranın bir kısmını artık antika sayılacak oyun motorunu geliştirmeye ayırır. Bir sonraki oyunlarında bu teknik yetersizlikle birçok oyuncuyu şimdiki gibi memnun edemeyecektir.

 

Hayalet and Rj0lnir beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bir sonraki nesile gerek yok şimdiden memnun edemedi o motor zaten :)

 

o liste içinde witcher 3 ten başka aday yok benim gözümde, o oyundan sonra diğer hepsi çöp gibi geliyor...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
@

Aslında ben demek istediğimi tam anlatamamışım mesajımda. Yani zaten Fallout 4' ün oyun motoru belli ki bir önceki nesile ait ve teknik olarak yetersiz ama işte Bethesda' dır, rpg' dir bir şekilde kendini oynatıyor. Ancak bir sonraki Elder Scrolls da bu şekilde gelirse alacakları tepkiler şimdikinden çok daha sert olacaktır. 

 

Bence de tartışmasız yılın oyunu Witcher 3 ' dür. Ek olarak en iyi geliştirici ödülünün özellikle oyunculara olan iyi niyetli tutumundan dolayı Cd Projekt Red' e gitmesini canı gönülden istiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Listedeki oyunların hiçbirini oynamadım ama Twitch'te bol bol izledim. Benim de favorim The Witcher 3. Ama Metal Gear Solid V de gayet iyi görünüyor, herhalde ikinciliği de ona verirdim. Bloodborne fazlasıyla çakma geldi bana. Dark Souls'un modu gibi. Fallout 4'de Fallout 3'ün grafikleri toparlanmış ve bir iki yenilik eklenmiş hali gibi, yani o da modlanmış eski bir oyun gibi sayılır. Super Mario Maker için bir yorumum yok :)

 

En iyi geliştirici ödülünün CD Projekt RED'e verilmesi konusunda ben de hemfikirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bloodborne oynanılmazsa izlenilerek birşey anlaşılmaz. Dark Souls yavaş tempo,temkinli oyun tarzı, Blockla,saldır ilerle vs. Bunda kafadan dal,darbeden kaç veya adamı vur sersemlet vs. dinamizm var. Lore vs. bayağı derin. Dark souls vs. de derin de onun hikayeyi anlamak için bayağı video izlemek,okumak vs. lazım. 

 

Bence de Witcher 3 GOTY ama platform platform bakarsak Bloodborne PS4'te senenin en güzel oyunu. MGSV oynanış olarak iyi ama hikaye patates. (Bana göre oynanışta da birşey yok ya neyse,MGS 3'te ne yapıyorsam,bunda da aynısını yapıyorum.)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim en iyi PC 2015 listem;

 

1. Witcher 3

2. MGSV

3. Hotline Miami 2

4. Ori and the Blind Forest

5. Batman: Arkham Knight

 

Batman henüz bitmedi gerçi, son bölümlerine göre 3 ve 4'ü zorlayabilir belki ama sanmıyorum. Fallout 4'ü de dün aldım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Super Mario Maker ile Fallout 4'ü, Witcher 3 ile MGSV 'yi kıyaslayıp "yılın oyunu budur" nasıl deniyor ben de onu anlamadım, subjektif bir mevzu, GOTY diye sıfat verilmesini çok anlamsız buluyorum o yüzden.

 

Şahsi kanaatim, SMM'i oynamadım ancak oynadığım diğer tüm Super Mario 'lardan (NES'ten SM Galaxy 2'ye) yola çıkarak yine mükemmel olduğunu tahmin ediyorum, yalnız sanırım SMM daha çok topluluk desteği eklenmiş bir Super Mario bundle 'ı gibi orijinal bir oyundan çok. Onun dışında, FO4 'e çok sallanıyor ancak benim için W3 ile yarışır, Witcher burun farkıyla alabilir belki, o da geliştiriciye sempatim ve "bitmiş ürün olmak" açısından sektöre ders verir nitelikte olduğu için.

 

Not: bahsedilince bu yıl çıktığını farkettim, Ori de çok mükemmel oyundu, AAA 'ların arasında görünmez kalacak tabii ama yılın en iyilerinden.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@AranelSurion

 

Mesajlarınızlarınızdan sıkı bir oyuncu olduğunuzu anlaşılıyor ancak Fallout 4 ile Witcher 3 yarışır yorumunuza katılmıyorum. Örneğin şu an Fallout oynamama rağmen bir yanım bırak şu oyunu da Witcher' da ng+ da yarım kalmış save' ine geri dön diyor. Velen' in o iç karartan, yürek burkan atmosferini o harika tema müziği eşliğinde bir daha yaşamak, ardından bir el gwent atmak sonra Eternal Fire inancı altında yozlaşmış, yeraltı dünyası baronlarının eline geçmiş ve en az fahişeleri kadar arsız ve sahipsiz kalmış liman şehri Novigrad' a geri dönmek... En sonunda da denizlere açılıp Novigrad' da kirlenmiş olan ruhumu Skellige da tekrardan temizlemek, huzura erdirmek... İşte tüm bunlar aklıma geliyor ve Fallout' u 10. saatinde yarım bırakıp Witcher' ı 3. kez bitirme fikrinin cazibesine kapılıyorum.

 

The witcher 3 sanat tasarımı, atmosferi, müzikleri, grafikleri, yan karaterleri ve hikayesiyle çok başka bir oyun.... Diğerleri ile kıyaslayamıyorum bile.
 
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ionian

 

Doğru elbette, yalnız özellikle kendi fikrim, subjektif olduğunu vurgulamaya çalıştım, şahsen modern temadan ve FO4 tarzından daha fazla keyif alıyorum. Witcher 3 ile Fallout 4 'ün karşılaştırılmasını-- ya da şöyle diyeyim yukarıdaki sayılan oyunlardan belki Ori ile Mario karşılaştırılabilir, onun ötesinde karşılaştırılamayacak oyunlar olduklarını düşünüyorum. Benim için bu iki oyun farklı keyifler sunuyor ve ikisini de beğendiğim için yarışır diyorum. Fallout 4 'ün oyun mekaniklerini Witcher 3'ten daha çok beğeniyorum, mesela;

  • Özelleştirme opsiyonları, karakter geliştirmeleri. Mesela Charisma ayrı bir ağaç olduğunda güzel, W3 de detaysız bir sign sadece, örnekler çoğalabilir.
  • Yan aktiviteler, Gwent iyi hoştur ancak ben Wasteland 'i parça parça yeniden inşa etmeyi daha keyif verici buluyorum.
  • Combat mekanikleri. Bu ikisi elbette kıyaslanmaz, VATS&FPS oyun mantığı Witcher 3'ün kılıç/sign tarzı hack&slash 'inden çok farklı, benim kendi zevkim FPS yönünde ağır basıyor. Zaten söylediğim gibi, modern temalı dünyalar daha çekici benim için.
  • Loot sistemi, Witcher 3'de beni heyecanlandıran çok eşyam olmadı, FO4 'teki loot sistemi bence çok daha yaratıcı, sadece efsanevi eşyalar/silahlar vs. için söylemiyorum, alüminyum kutu bulup, daktilo bulup sevindiriyor, çöp loot yok neredeyse oyunda.
  • Karakterin üzerinde bir kontrolüm olması. FO4 ham bir karakterle başlarken Geralt resmen kadayıf olmuş. Sakalı üzerinde kontrol sahibiyiz sadece, Geralt-olmamak mümkün değil.
  • Çevredeki dünyayla etkileşim -- çalıp çırpabilmek, hemen her gerilimin birden çok çıkış yolu olması. FO4 'te kararlarımın daha net, etkili sonuçları olduğunu düşünüyorum. Yine mesela FO4 'te neredeyse kimsenin suyuna gitmem gerekmiyor, gerektiğinde hemen herkesi karşıma alabiliyorum. W3 'te içime sinmeyen ancak Geralt ve W3 dünyasının gerçekliği içinde eyvallah etmem gereken durumlar oluyordu, bu bana bir kısıtlama gibi geliyor açıkçası.
  • Çok daha kapsamlı craft sistemi. Silah/zırh modifikasyonları bence W3'ten çok ötede. Yine ana hikayeden ayrıldıkça FO4 'ün mekan tasarımı ve hikaye anlatımı olarak aradaki farkı kapatmaya başladığına, W3 'ün bu noktada zayıf kaldığına inanıyorum.

 

Öte yandan Witcher 3 'ün atmosferine, dünyasının güzelliğine, senaryo derinliğine, hitap ettiği kitleye "yetişkin" bir dünya sunabilmesine, grafiklerine ve stabil, bitmiş bir ürün olduğunda sunulup takdir toplamasına da diyecek yok. Witcher 3'ün daha inandırıcı, sinematik diyebileceğim bir fantezi dünyası var, Fallout 4'ün daha ironik, karikatürize, "sandbox" bir modern dünyası var. Bu oyunlardan herhangi birinin ötekisine kolaylıkla tercih edilebileceğini bu sebeple kabul etmiyorum, her ikisi de RPG olmaları dışında birbirinden çok farklı dünyalar, oynanış ve amaçlar içeriyor, farklı kulvarın oyunları.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Witcher 1 ve 2 yi oynamış ama 3'ü henüz oynamamış birisi olsam da o listede Witcher 3 bana göre diğerlerinden ayrılan bir oyun. Ancak Bloodborne'u da kenara atmak bence yanlış olur. Bu ikisi arasında çekişme olmasını bekliyorum şahsen. Bunun haricinde Fallout 3, New Vegas ve 4'ün rpg olarak adlandırılması da bana çok saçma geliyor kimse kusura kalmasın. Bu savım sadece Fallout 3 için değil tabi, biraz karakter gelişimi vs konan her FPS/TPS'ye RPG denmesine uyuz oluyorum. Role Playing Game deyince benim aklıma SSI serisi oyunları - Pool of Radiance, Curse of The Azure Bonds, Secret of The Silver Blades, Pools of Darkness gelir. Daha sonraki evrimleri ise Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Icewind Dale, Fallout 1-2, Dragon Age Origins, Pillars of Eternity gibi oyunlardır. Şimdi bu oyunlar RPG ise ki öyle diğerleri olsa olsa hormonlu RPG'dir kimse kusura kalmasın. Bundan o oyunları sevmediğim anlamı çıkmasın, onlar da kendi kategorilerinde güzel ama içinde rpg ögeleri olan FPS/TPS denmesi bana daha doğru bir tanım gibi gelmekte.

TiesTorN, Rj0lnir and Griffon beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@AranelSurion
 
Yazdığınız maddelerde kendi beğenilerinizi çok güzel özetlemişsiniz ve benin de katıldığım kısımlar var. Gerçekten de karakter oluşturma, gelişim ağacı, crafting gibi hardcore rpg elementleri kapsamında fo4' ün tw3 e üstün geldiği noktalar var ama  bazı eksiklikleri de var ki gerçekten de içime sindiremedim (Bu arada aşağıdaki gözlemlerim yalnızca 10 saatlik FO4 deneyimine dayanıyor ve bazıları sonradan değişebilir);

  • Oyunun  motoru bu nesle hiç yakışmıyor. Elbette bir oyunun kalitesine sadece grafik ve fizik motoruna bakılarak karar verilmez ama bu kadar hype olmuş AAA bir yapımda bu teknik yetersizlik olmamalıydı bence.
  • Nükleer savaşın üzerinden iki yüzyıl geçmiş ve her bir merminin kıymetli olması gereken bir dünyada yerden gani gani mermi, mühimmat fışkırıyor. oyunun başında mini gun, power armor, fat man bulmak nedir...
  • Oyun dünyası Fallout evrenine yakışmayacak düzeyde rengarenk. Böyle bir ortamda kendimi post-apocalyptic bir dünyada hissedemiyorum.
  • Npc' lerin yüz animasyonları inanılmaz robotize ve bu yüzden kendimi hikayede hissedemiyorum. Şu ana kadar zaten yan karakter görmedim ya da gördüklerim umarım yan karakter değildir veya sayılmaz.
  • Oyunun başındayım ama şu ana kadar hikayesi inanılmaz klişe ve hiç sarmadı.

    Sevgi dolu bir aile ama sonradan karının vurulması ( ki vurulsa ne olacak hiç tanımadm ki kendisini). Ardında sen de özel birşeyler var bunu hissediyorum diyen kahin kılıklı yaşlı kadın. Bu tip klişeler hiç hoşuma gitmiyor. Bir de  ign de bir yorum okudum tam da Bethesda oyunlarına özgü komiklik barındırıyor; Arkadaş karısı güzel olsun diye tam 20 dakika uğraşmış oyunnun 10. dakikasında vurulunca epey bir hayal kırıklığı yaşamış :) 

  • Şu ana kadar oynadığım yan görevler mmo tarzı git şunları öldur, şu parçaları buldan öte değildi. İleride umarım çeşitlenir ve tatmin edici bir seviyeye çıkar.
  • V.A.T.S anlamını yitirmiş, direk FPS olmuş oyun. 

 

Bethasda sizin beğenilerinize hitap edecek bir çok öğeyi FO4 de toplamayı başarmış ama benim için hikaye anlatımı, yan karakterlerin eksikliği gibi olumsuz yanları var. Ek olarak FO4 için hardcore rpg elementlerini daha fazla barındırıyor dedik ama Ozan Başeski gibi eski rpg oyuncuları için FO4 de son derece light bir rpg  :) /> .

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Super Mario Maker ile Fallout 4'ü, Witcher 3 ile MGSV 'yi kıyaslayıp "yılın oyunu budur" nasıl deniyor ben de onu anlamadım, subjektif bir mevzu, GOTY diye sıfat verilmesini çok anlamsız buluyorum o yüzden.

 

Ortak kritirlerde değerlendirilip (Grafik, ses, müzik, eğlence, oynanabilirlik, hikaye, atmosfer vb.) sonucunda ortalama bir puan verilebiliyorsa gayet "yılın oyunu" da denebilir bence. Örnek verecek olursak geçen sene çıkan 8-bit Shovel Knight'ın grafiklerine ben 10/10 dediğim zaman Witcher 3'den teknolojik olarak daha iyi grafiklere sahip olduğunu kastetmiş olmuyorum. Dediğinize göre FPS ve RPG oyunlarının inceleme platformları da ayrı olmalı. Buradaki karşılaştırma Fallout 4 ile Super Mario Maker'ın kendi türündeki bir oyun olarak genel başarısı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2015'te oynayıp da beğendiğim oyunlar The Witcher 3, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Rise of the Tomb Raider, Batman: Arkham Knight ki Witcher 3 dışında hepsini konsolda oynadım.

 

MGS V ise büyük hayal kırıklığı yarattı bende, başını bir şekilde iki saatten fazla oynamışım geri veremedim, oyun hastaneden kurtulur, kurtulmaz bitti benim için, Ground Zeroes kısa falandı ama esas oyundan çok daha iyiydi bence.

 

GTA V ise seriye bir türlü ısınamadığımdan yine atladığım bir oyun oldu.

 

The Last of Us 2016'da gelmeyecek sanıyorum Uncharted 4 geleceği için, seneye de bir sürprizle The Last of Us gelse benim için gayet iyi olur aslında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@T800

Naughty Dog bana da 2016 yılını Uncharted 4 ve dlc' leriyle geçir gibi geliyor ama bir sürpriz yapıp 2016 sonbaharı The Last of Us 2 çıkarsa harika olur bizler açısından, ne de olsa ilk oyunun tadı damağımızda kalmıştı. Ama gerçekci bir tahmin yapmam gerekirse ben de 2017 derim. Çünkü yaptığı işin hakkını veren, yapılan işi içine sindirmek isteyen stüdyolar aynı kaliteyi yakalayabilmek için zamana ihtiyaç duyuyorlar.

 

Benim ise yakın ve orta gelecekte en çok beklediğim başlıklar;

  • Cyberpunk 2077 - CD Projekt RED, Benim tahminim: 2018. 
  • Duyurulmadı ama Rockstar Games' den yeni bir Red Dead Redemption.
  • Bethesda' dan yeni bir  Elder Scrolls. Bu da 2018 de gelebilir diye düşünüyorum.

 

 Bir de alakasız olacak ama Gamespot güzel bir makale hazırlamış;

 How Xbox 360 Dominated a Decade

 

You would have to wait a year to even buy a video card for PC that matched it.

 

Gerçekten 2005 yılında çıktığında 512mb gddr3 sistem belleği, 3 core 6 thread cpu' su, 48 unified shader birimine ve 10mb edram' e sahip gpu' suyla çok devrimsel bir cihazdı. Günümüz konsol oyunculuğunun yine böyle devrimsel bir cihaza ihtiyacı var bence.
 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Helldivers PC'ye gelmiş, yalnız fiyatı pek güldürmedi, 60 lira. Malum ortamlardan edinip Local Co-op oynadım biraz, oyun eğlenceli ama öyle aman da aman efsane değil, güzel işte sadece, eğlendirir oyalar. Magicka gibi bu da iki güne indirimde 10-15 liraya düşünce alınır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

E3 2015'de ilk duyurusu ile büyük heyecan yaratan FF7 Remake'in yeni trailer'ı;

 

 

İlk duyuru anını da hatırlatmadan geçmeyelim : :lol: 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok