Sizce antivirüse ihtiyaç var mı, yok mu?
3 3

   61 oy

  1. 1. Antivirüs programları sizce gerekli mi, gereksiz mi?

    • Gerekli, güven veriyor.
    • Gereksiz, para tuzaÄ?ı.

Please sign in or register to vote in this poll.

Bu konuda 48 mesaj var

Ben Bootcamp'da Windows 8 yuklemistim. Ayda bir isim dusunce veya PC'de oyun oynayasim geldiyse acarim. Korsan, torrent'den indirilmis vs. hicbir sey yok, oyunlarin hepsi Steam'den. Ama nasil olduysa virus girmis. Cok sasirdim. Formatlayip Windows 10 yukledim. Su anda sorun yok ama is boyle olunca insan bir antivirus ariyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pc' yi kasıyor muhabbeti bana biraz komik geliyo, özellikle bizim chw tayfasının pc bileşenlerini düşününce komik kaçar yani bu söylem. :)

 

Bu arada bitdefender nod32' den sağlam çıktı. Dün bir genel tarama yapayım dedim daha bitirmedimde aslında tam olarak epey uzun sürüyor ama nod32 aktif olan pcde gözden kaçmış 22 unsur tespit etti. Aynı bilgisayar üstünde yine windows defender falanda var. Bulduğu şeylerde trojan malware vs şeyler mevcut. Bazıları benim göz yumarak izin verdiklerim ve yine bunlara izin verme opsiyonu zaten var.

 

Sonuç itibariyle herkes mutlu mesut kullandığı şekilde devam eder zaten ona laf diyen yok. Ama çoklu kullanım olan ortamlarda ve yine bilgisayarda özel işler vs yaptığınızı varsayınca gerekli olabiliyor.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Önemli bilgiler çalışmalar varsa AV mutlaka gerekli, oyun konsolu gibi kullanıyorsanız hiç gerekli değil bence. Cevap hem evet hem hayır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Torrent den ne indirdiğinize bağlı. Mkv , mp3 gibi saf veri dosyası indiriyorsanız, risk yok. 

 

Bu arada, Windows defender da en önemli eksikliklerden biri sağ klick ile istediğin dosyayı, klasörü taratma olmaması idi. Ne zaman geldi bilmiyorum ama görünen o ki, patch lerden birinde değişiklik yapılmış. Şimdi menude çıkıyor windows defender.

 

Browser eklentisi olarak , en iyisi WOT mu?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

neden? uzun yıllardır torrent ile az çok ilgilenirim, daha hiç virüs girdiğini hatırlamıyorum. nereden ne indireceğinizi bildiğiniz taktirde bir sorun olmuyor.

 

Buna çok dikkat ediyorum, yine de bazen ufak çaplı, az seedli indirdiklerim de oluyor, açıkçası resmi kaynağından indirilmiş yazılımlarda bile malware riski mümkün olabilirken torrentten indirdiklerime karşı şüpheciyim, kaynağa dikkat edince ihtimal düşük olsa dahi. Özellikle public trackerlarda, kendi çapında isim yapmış releaserlardan bile olmadık işler çıkabiliyor. Spesifik bir açık olmadıkça executable olmayan torrentlerde risk yok gibi bir şey sayılır tabii, yine de ben temkinden yanayım.

 

Bundan yıllar önce, Linux 'umda Firefox 'un bir açığını kullanarak atılmış bir payload bulmuştum. Belli ki Windows düşünülerek yazılmış, kullanıcının ev dizinine düşüp (Firefox root/admin olmadığından) oradan çalışacak bir .exe dosyası, İşin ilginci Firefox tıpkı Windows 'da yapacağı gibi dosyayı Linux'ta da ev dizinime koymayı başarmış, ancak .exe olduğu için çalıştıramamış. Sonra o açıklar kapandı tabii, yine de mesela tarayıcıdan bile böyle etkili bir atak vektörü oluşabiliyor ki hepimizin bilgisayarında Firefox 'tan çok daha güvensiz ve network bağlantılı yazılım çalışıyordur. Ya da dikkatsiz bir anınızda bir USB bellekteki ya da paylaşımlı klasördeki dosyaya tıklamanız yeterli, onun kısayol olduğunu bir saniye sonra anladığınızda iş işten geçebiliyor. VM yazılımındaki bir açıktan faydalanarak sanal makineden bile kaçabilmesi mümkün malwareın. Yine mesela bazı legit programların yanında gelen ve bazen kurulayım mı diye sormayan adware vs. türevlerini de antivirüs avlayabiliyor. 

 

Ben Windows kullanırken mutlaka antivirüs dahil ek önlemleri gerekli buluyorum.

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Defender, diske yazılan her dosyayı tarıyor mu? Mesela torrent ten , jdownloader dan dosya indirdiniz. Tekrar taratmanız gerekli mi , kendisi takip ediyor mu?

 

Çünkü , Sonarr gibi yazılımlar ayarlanırsa, torrent indirir indirmez taşıyor dosyayı ilgili yere. 

 

Edit :

Jdownloader ile eicar virus test file i indirdim. zip i açarken , engel olur. zip dosyasını silmedi gerçi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Jdownloader ile eicar virus test file i indirdim. zip i açarken , engel olur. zip dosyasını silmedi gerçi.

silmesin zaten, kafasına göre otomatik dosya silen av'lere uyuz olurum. dosya virüs değildir mesela yanlış algılayıp direkt silmiştir. saçmalık bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman ,dosya taratmamız için bir neden yok? Zaten her dosya taranıyor.

 

Antivirus lerin , kendilerinin güvenlik açığı oluşturabileceği bir olay daha çıktı. Kullanmamak gerek görüşümde ısrarcıyım.

 

Popular antivirus extension from AVG puts millions of Chrome users in danger

http://www.appy-geek.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=1&articleid=54980374&source=digest&tagid=-3&tagname=Breaking%20News

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gerekli olduğunu düşnüyorum. Üniversitede görevliyim ve görev icabı usb sticklerle çok haşır neşir oluyoruz. Siz teknolojik olarak çok daha farklı hizmetlere kaysanız bile atıyorum hocanız veya arkadaşlarınız usb stick uzatıp dosyayı öyle istiyor. Ayrıca bir de kırtasiyede print etme olayı var ki garanti virüs var demektir bu. 

Kendi bilinçli kullanımız ok ama başkalarının bilinçsiz kullanımından dolayı malesef yiyebiliyorsunuz virüs. antivirüs'ün bir kaç kez kurtarmışlığı vardır bu anlattığım durumlarda.

ayrca sistemde mutlaka autoplay autorun gibi şeyleri de kapatırım, kapattırırım.

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

hocam cryptolocker nereden bulaşır yani neye bulaşmak lazım ki o da gelsin bulaşsın. 

 

Bu arada cryptolockerdan çok çekince varsa linux mac os tarzı sistemlere geçiş tavsiye edilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Crack warez vb. sitelerden bulaşır sanırım.

İllegal kopya oyundan - programdan bulaşır , maile gelen linklerden bulaşabilir.

Usb diskten bulaşır mı acaba?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cryptolocker 'ın çözümü AV değil. Hatta bu son dönemde pek de başarılı bir tablo çizmedi AV 'ler bunları önlemede, virüs çalışıp bir şeyleri kriptoladıktan sonra da zaten iş işten geçmiş oluyor. Bu işin çözümü, yerel ağda ya da cloud-tabanlı olarak, sisteminizden bağımsız (RAID falan olmayan) yedekleme sistemleri kullanmak. Yedeklemeniz sürümleme/delta mantığı da kullanmalı ki bir ihtimal kriptolanmış veriler yedeklenirse, önceki orijinal kopyaların yerine geçmesin. Crashplan 'ın ücretsiz böyle bir çözümü var NAS 'lar için. Hem kafanız da rahat olur, disk dediğinizin sağı solu belli değil, her tür veri kaybından korunmuş olursunuz. 

 

Cryptolocker daha çok mail ve dosya paylaşımı üzerinden geliyor diye biliyorum, ancak flash belleklerden bulaşan çok farklı tarzda başka virüsler de var, Cryptolocker 'ın da -belki şimdiden yapıyordur- bu yöntemi repertuarına eklememesi için bir sebep yok. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle son 7 senedir aralıksız norton360 kullanıyorum. Senelik çoklu pc kullanımı için lisans alıyorum ve tüm pc'lere kuruyorum. Gerekli mi gereksiz mi, kullanıcıya göre değişir. Ben hem evimdeki hem de ofisimdeki tüm pc'lerde kullanıyorum. Sistemi yavaşlatıyor olayı da kesinlikle geçmişten gelen bir söylem. En azından Norton360'ın kullandığım süre boyunca pc'yi yavaşlattığına şahit olmadım. Bu 4 gb ram'li Q6600 ve E8600 işlemcili pc'lerde de böyleydi, 2600k işlemci, 8gb ramli pc'de de böyleydi. Ücretsiz ya da ne idüğü belirsiz firmaların yazılımlarını kullanıp şikayet ediliyorsa bilemem. Ücretsiz diye Avast gibi geri zekalı ve sistemi zkp atan bir yazılımın yıllarca orada burada önerildiğini gördüm.

 

Ayrıca sırf av olarak değil firewall olarak da bakmak lazım olaya. Firewall'ı; kullanmak zorunda olup da pek de güvenemediğim yazılımların internete erişimlerinin kontrolu için de kullanıyorum. Böylece kafam rahat oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o sistemi kasıyor muhabbeti tarihte kalmış bir deyim zaten. Celeron işlemcili 512mb ramli makine kullanan adam mı kaldı...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bence en iyi virüs programı windows update yapıldığında güvenlik paketlerini yüklemek. sonra zaten virüs tarama başlıyor fakat windows kapladığı dosya boyutları biraz yükseliyor. diğer tüm virüs programları kasma yapmakta

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç makale yayımlanmış Webroot hakkında,  kullananlar benim gibi vardır belki. Söz konusu problem windowsun bazı güncel dosyalarını trojan olarak ortadan kaldırması ve yaşanan prroblemle ilgili. Makaleye göz atınca benzer konuların hemen hemen diğer AV lerde de olduğu görülüyor.

 

http://www.zdnet.com/article/webroot-antivirus-mistakenly-flags-windows-system-files-as-malware/

 

https://arstechnica.com/security/2017/04/av-provider-webroot-melts-down-as-update-nukes-hundreds-of-legit-files/?comments=1

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok