En son aldıklarınız
11 11

Bu konuda 6.208 mesaj var

Ayaklı vantilatör ne kadar toz kaldırırsa muhtemelen bu da o kadar toz kaldırıyordur.
Evde halı kullanmıyorum. (sadece mutfakta ve banyoda var). Toz oluyor evet ama ayaklının vantilatörün ya da bu tavan vantilatörünün tozları uçuşturduğunu görmedim. Bende de 2 kedi vardı , neredeyse 2 günde bir robot süpürgeye süpürtüp sildiriyoruz. 
Zaten uçuşacak miktarda toz - kedi tüyü varsa onlar yürürken de havalanır uçuşur.

6 saat önce, SEP said:

Bu tavan vantilatörleri yerdeki tozu ıvır zıvırı sürekli havaya kaldırmıyor mu?

Benim gibi evde 4 kediyle ve 1 erkek çocukla yaşayan, 45 yaşından sonra envai çeşit alerjisi çıkanlar için sorun olacak türden cihazlar sanırım. "Sıcaklarda ben de alsam mı acaba" diye düşündüm ama takılan odadaki toz, tüy vb. ne varsa hepsini yerden kaldırmaya başlayacakmış gibi bi his var içimde.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tavan vantilatörlerinde pervanenin dönüş yönü ayarlanabiliyor. Aşağı hava üfleyecek şekilde değilde yukarıya doğru hava üfleyecek şekilde ayarlarsanız, yükselen hava akımı ilk önce tavana sonra yakın duvarlara çarparak aşağı indiği için daha hafif ve homojen bir hava akımı oluyor. Tabi çok sıcaklarda, daha hacimli hava akımı için altına oturup aşağı çevirebilirsiniz ama tavsiye etmem, kas tutulması yapabiliyor. 

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 saat önce, SEP said:

Benim gibi evde 4 kediyle ve 1 erkek çocukla yaşayan, 45 yaşından sonra envai çeşit alerjisi çıkanlar için sorun olacak türden cihazlar sanırım. "Sıcaklarda ben de alsam mı acaba" diye düşündüm ama takılan odadaki toz, tüy vb. ne varsa hepsini yerden kaldırmaya başlayacakmış gibi bi his var içimde.

Haftada iki defa robot süpürüyor evi. Ufak tefek kırıntı vs döküldüğünde de anlık Dyson'la girişiyoruz. Üç yıldır tavan vantilatörü kullanıyorum bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım. 

@Peregrine bahsettiğiniz ayar kış ayarı diye geçiyor. Kışın yukarı yazın aşağı :)

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
43 dakika önce, Peregrine said:

Tabi çok sıcaklarda, daha hacimli hava akımı için altına oturup aşağı çevirebilirsiniz ama tavsiye etmem, kas tutulması yapabiliyor. 

Kimi etkileniyor kimi etkilenmiyor. Ben etkilenen gruptanım. Hemen boğazım ağrıyor nezle tarzı bir kırgınlık oluyor.

Eşim istiyordu o yüzden aldım.

Bahsettiğim Philips harici bir de Cata (modeli Zürih) marka bir tava vantilatörü daha aldım onu da muhtemelen önümüzdeki hafta sonu monte edeceğim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, SEP said:

Vantilatörün yanına bir de şundan alıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz. Ne toz, ne alerji, ne mikrop kalıyor. Mutfak ve sigara kokusu için de birebir.

https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-smart-air-purifier-elite/

SEP and Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, MilesTeg said:

Vantilatörün yanına bir de şundan alıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz. Ne toz, ne alerji, ne mikrop kalıyor. Mutfak ve sigara kokusu için de birebir.

https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-smart-air-purifier-elite/

Geçen ay şundan aldım (polen ve kedi alerjisi artık dayanılmaz hale gelmişti) memnun da kaldım. Sigara kullanmıyoruz ama kızartma vb yapınca "Buraların havası çok kötü" diye başlıyor hemen.

Gayet açıklayıcı cevaplar gelmiş bu arada, teşekkürler bilgilendirme için. Aydınlanmış oldum.:thumbs:

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, SEP said:

Geçen ay şundan aldım (polen ve kedi alerjisi artık dayanılmaz hale gelmişti) memnun da kaldım. Sigara kullanmıyoruz ama kızartma vb yapınca "Buraların havası çok kötü" diye başlıyor hemen.

Gayet açıklayıcı cevaplar gelmiş bu arada, teşekkürler bilgilendirme için. Aydınlanmış oldum.:thumbs:

Görev tamamlanmış hocam:thumbs:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bilmemki sanma sonuxta normalvantor gibi degil cogu yukardanasaga ufluyor erden toz kaldiracak kairga siddetinde degil hafif esinti sekilde oluyo dusukayarda diye dusunoyurm kaldirii tozda cok falzaolmaz

anca  bu isler biraz amerikanvardi avrupada ve turkiyede cok pulardegiller 

ayrica al gecsin bi robut superge erte toz kir tuy birakmasin :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arabaya tavanüstü atkı + sepet-port bagaj bakıyordum.
Alttaki ürünü aldım.
.
a1.jpg
.
a2.jpg
.
3900 lira.
Tavan rayları var zaten.  
Valiz kemeri aldım 2 tane 2 metrelik. Bende de var 2-3 tane.Güzelce sabitlerim.
Bakalım iş görecek bir ürün mü?
Bir büyük boyu daha var.

https://www.hepsiburada.com/matte-yeni-nesil-port-bagaj-arac-ustu-tavan-cantasi-pm-HBC00000AL3C2

yarimpower beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evde kablosuz internete bağlanan cihaz sayısı arttıkça Kablonet'in verdiği Netmaster modem hepten saçmalayama başladı. Sorunu çözmek adına Mercusys MR30G router aldım. Kurulumu çok kısa sürdü ve derdime derman oldu. Bir süredir 3-4 mbit dolaylarında gezen hız 97-98 mbite çıktı. Amazon'dan 1050 liraya aldım. Helali hoş olsun. :)

yarimpower and allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 7/3/2026 at 08:40, Mono said:

Evde kablosuz internete bağlanan cihaz sayısı arttıkça Kablonet'in verdiği Netmaster modem hepten saçmalayama başladı. Sorunu çözmek adına Mercusys MR30G router aldım. Kurulumu çok kısa sürdü ve derdime derman oldu. Bir süredir 3-4 mbit dolaylarında gezen hız 97-98 mbite çıktı. Amazon'dan 1050 liraya aldım. Helali hoş olsun. :)

Mercusys candır. 4 yıldan beri nonstop Mercusys Mr70X kullanıyorum bir kere teklediğini görmedim.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 15.11.2025 at 19:28, infestor said:

mikrodalga firin alayim dedim 1001 tane secenek var. bu ne arkadas ya. kafam karisti :shot:

Mesajı görünce şaka bir yana teknoloji aslında ne biçim bir vaziyet aldı. Eskiden de alternatif ve çeşit vardı ama şu an aynı bir elektroniğin alacağın özelliğinin içinden çıkamıyorsun. Her türlü elektronikte de bu kavram geçerli bir hâl aldı. Bir yerde güzel bir yerde kötü. Bir süre sonra aldığını neden bu kadar özelliklisini aldım ki ya da tam tersi keşke şu özelliklisinimi alsaydım diye sorgulatmalara kadar götürüyor. Olay en pahalısını en iyisini alma boyutundan bile farklı yerlerde...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 03/07/2026 at 8:40 AM, Mono said:

Ben de aynı modemden kullandığım için 3-4 sene önce TP-Link Archer AX-53 aldım. Sorunsuz çalışıyor ama 2 kere kablo modemle anlaşamadıkları için 1-2 günlük kesintiler yaşadım. Forumlarda benden başkaları da vardı ama hep belli ISP'lerden geliyordu hata bildirimi..

Kurulumu çok kolaydı, hatta sonra bir de RE-705X olması lazım, extender'ı da TP-Link aldım. Aldım, taktım ve MESH olarak çalıştı. Ayar falan yapayım dedim ama wizard hepsini benim için yapmıştı zaten. Ben de ellemedim :D

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
44 minutes ago, MilesTeg said:

Deli dürttü şundan aldım:

https://tr.msi.com/Power-Supply/MPG-A1250GS-PCIE5

Gören de 5090 alacağım falan sanacak. Mümkün değil vallahi:lol:

İndirimlerde 5070Ti bulmuştum, tam alacakken "12VHPWR için bi de PSU mu değiştiricem şimdi, hiç uğraşamam..." deyip almamıştım. Bu da onun koyu mavisi olmuş. :D

(Not: Adaptörlere güvenmediğim için ATX 3.1'e geçmeden olmaz dedim diye :mrgreen:)

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

win 10 dan 11 gecitigim yeni sistem ayni gun smg x7 pro moyuse pek calsmaya basladi baska mmousede calsiyo ama arada atliyo falan win 11 kesş n bisi yapti bozdu mouse tesaduf olamaz

neyse pazar bende siparis gectim bu kadarp par abayilmisken bi de muse alalim dedim 10 euo aldi eski ama duzgun bisi forunce

zalmangm5 mouse rbbler guzel ama kapatiyorum cogu aman kasada 6fan var rainbow kapali odadaki tenk renkli sey malesef ramlar ramin ustunde rbg kapatmasi yokhahaha

bgun amazon getidi guzel mousmus hal zalmani ben sogutuclarinda iblirdim mosu oldugunu bilmezdim bile

ja burdaki arkasinln cogu 5000-6000 bin asaga klavye mouse kullanmyiorlar ama simlkik bu mouse guzel bi ker eski usul simaetrik  hem salak hem solok ustelik ikisindede basmarmak 2 li utusu oluyo

usteki 2 dpi tusunada birine calculator digerine motekoydum macro ile ugrasam ama yazimida guzel

alsinda corsair j55 pro da alicaktim ama tam alcagim saatlerde bitti 1500 de 1700 ikartilar hemen diye almadim 

omru hayatimda marali run adam gii logiteh aldim everest rampage inca bile daha iyi g103 mygu neydi kablosu 3 dolarlik mose klavyeler gibiydi kotu  letiek kadar alt orta sevileri adi urun gormedim mouse aldi m1-2 ay gemedi cift clik olay oldu bidahada eve logitek sokmuyorum 75-90lira para vermsitim klavyeye everest 203- lirken en ba modeler bile40-50 lira deiglken bu cin malrin plasik olanlaeri bileaha kalin kabl okalinlik onemlide degil klavyeden cikista bi plastik bile yoktu  1 cent alkyette kablo orda bulumesin diyr everest in bilekoydugu orgulu kablo olsun dmedim bak kablo onuna bi koruma koysa dayanirdi daha

syuan icin zlamanda boyle biradilik hisetmedim ruglu siyah bi kablo girisde normal ne cok iyi cok kotu 

resimlerde belli olmtordu ama oiynoblack rbsi de gercek rbg her renkveriebiliyo 6-7 lesiniri degil ha bidekablosu cok uzun 1.7 yada 1ç8 epey epey uzun yan

tefonlarş kucuk altinda bi tik dahabuyuk olaydi bi bi tek daha tuksek olaydi super olurdu 

500-600 badnda cok iyi bir mouse bence

aigr cok agirama ben agir seveirmde bu bgulle gibi hsetiyor tuy mouse sevenlere gore degil

tama kulanali ok olmadi 2 saat falan ama tum izlenimleirn nerdese olumlu fiyati 10 eu alti oldugu icide bi kac konuda eh normal dyorum

cok eski dedim ama oprigi de eski ama kalteli

4k dip ama ben 2k da kulaniyorum 12 k dpi denen cin modelerinden iyidir preicion acarsin daha hizli hareket gereiyorsa 

mouse yaakta kulaniyorum hem agirhem cok kaygan oladignda eski mouse pedimdebez nereye kosamsuto 30 kerece asaga iken bile sgm x8 ayni egimde kayabilitodu bazenki oda gulle gibidir demesekte agirdir.

bu arada en pahli mousum degil eskdien mouslar daha pahalydi rekorum vayan eldagdan eski dokan 202-5 sene once lk optik moslar zamani aldigim msin bi mousuydu hic ozeligi yoktu ama 35 dolardi ama dolar 1.5 degil ozamanlar 50 lira mi ne verdikti yani.toplu devirdeki okuz gibi kutulu super bi orginal ms dev g.bi toplu mouse vermisti bi akrasim hediye olarak aldigim en buyuk kutulu en dolu uunde oydu com1 olabilir o mouse elimde bi tane com1 ps2 donsturuc var ondan mi kalma hatirlamiyorum 2000ler oncesiydi artik o kadarda hatirlamiyorum

ama en iyi mousum bu oldu 30 senelik oc hatyatimda evetilk pcimi bana ait 1996 da askerden donsute ropladim

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İyi mi ettim, kotü mü ettim bilmiyorum ama 8 yıldır kahrımı çeken Xiaomi Mi A1'i artık emekliye ayırmak niyetiyle Poco X8 Pro (12ram/512storage) modelini aldım. İlk açtığımda kurulum yapmadım, hesaplarım girmedim, skip, skip skip deyip wifi şifresini yazıp bir online ölü piksel testi falan yaptım sıkıntı yok gibiydi, biraz kurcalayıp, %80 şarj edip kapattım. Bir bira açtım dizi izliyorum (Lucky 2026, güzel dizi bu arada :) ). Şimdi ben yarın bunu fabrika ayarlarına sıfırlayıp kurulum baştan başlayınca android telefon kullanarak kur deyip eski telefonla eşleştirip kursam whatsapp mesajları fotoları, sms'ler, video'lar falan yeni telefona geçer değil mi? En son bu b*ku 8 yıl önce yapıp kasmadığım için püf noktası, dikkat edeceğim birşey varsa söylerseniz sevinirim. 🙏🏻😅

allreadydead and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

8 hours ago, Peregrine said:

İyi mi ettim, kotü mü ettim bilmiyorum ama 8 yıldır kahrımı çeken Xiaomi Mi A1'i artık emekliye ayırmak niyetiyle Poco X8 Pro (12ram/512storage) modelini aldım. İlk açtığımda kurulum yapmadım, hesaplarım girmedim, skip, skip skip deyip wifi şifresini yazıp bir online ölü piksel testi falan yaptım sıkıntı yok gibiydi, biraz kurcalayıp, %80 şarj edip kapattım. Bir bira açtım dizi izliyorum (Lucky 2026, güzel dizi bu arada :) ). Şimdi ben yarın bunu fabrika ayarlarına sıfırlayıp kurulum baştan başlayınca android telefon kullanarak kur deyip eski telefonla eşleştirip kursam whatsapp mesajları fotoları, sms'ler, video'lar falan yeni telefona geçer değil mi? En son bu b*ku 8 yıl önce yapıp kasmadığım için püf noktası, dikkat edeceğim birşey varsa söylerseniz sevinirim. 🙏🏻😅

Telefon özelinde değil ama Android özelinde konuşursak cihaz ve uygulama yedeklemelerini günlük yapıyorsanız son yedeği aktarabilmeniz lazım. Olmadı diğer telefonu açıp hangi uygulamada gerekliyse onun üzerinden son bi bulut yedeği alıp yeni telefona öyle geçilir, sorun çıkacağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun bu arada. :D 

SEP tarafından düzenlendi
Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, SEP said:

Telefon özelinde değil ama Android özelinde konuşursak cihaz ve uygulama yedeklemelerini günlük yapıyorsanız son yedeği aktarabilmeniz lazım. Olmadı diğer telefonu açıp hangi uygulamada gerekliyse onun üzerinden son bi bulut yedeği alıp yeni telefona öyle geçilir, sorun çıkacağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun bu arada. :D 

Teşekkür ederim. :thumbs: Whatsapp'ın google drive'a aldığı yedeğe foto ve videoları da dahil edin deniyor bir rehberde. Android kurulumu atlarsa oradan yüklermiş yeni telefona, bakalım öyle yapıp bir yedek alma çalıştırayım garanti olsun, bir de lokal yedek alırım gerekirse manuel elle taşırım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Peregrine said:

Teşekkür ederim. :thumbs: Whatsapp'ın google drive'a aldığı yedeğe foto ve videoları da dahil edin deniyor bir rehberde. Android kurulumu atlarsa oradan yüklermiş yeni telefona, bakalım öyle yapıp bir yedek alma çalıştırayım garanti olsun, bir de lokal yedek alırım gerekirse manuel elle taşırım.

Whatsapp yedeklerine foto ve videoları da ekleyince yanında "Hayırlı cumalar" gifleri de kaçınılmaz olarak gelecek, aman dikkat... :mrgreen:

Ben foto ve videoları otomatik indirme özelliğini kapadım o yüzden, abuk bi görsel olduğunu kestirebildiğim şeyleri indirmiyorum. :bigstar:

Peregrine, infestor, Mono and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 hours ago, SEP said:

Whatsapp yedeklerine foto ve videoları da ekleyince yanında "Hayırlı cumalar" gifleri de kaçınılmaz olarak gelecek, aman dikkat... :mrgreen:

benim telefonla PC arasinda syncthing senkronize ediyor foto/videolari. yeminle sacma sapan gifler, screenshotlar vb. dolu. halbüsü amacim bu degildi 😭

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bide klavye aldim ama pisman olddum ama iade etmedim

gamepower suki red swich de klavye fena degil biraz para veriyimde gece tuslari goriyim dedim ve boku yedim klavye enter tusunun unuyuk olmasi haric full us layout 25 tusa borda gorulmez isik gecimrez turkce harfler turkce latoutlar basilmis yani gece sen klavtede ş harfi gormuyorsun noktali virgul goruyorsun bacjsoacşb yaninda + gorıyrsun uk layout olsa fark daha az olurdu turkce diye satiliyo bu gudubet

turkiyede yasayan bir amerikali degilseniz cik 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

On 8/5/2026 at 11:57 PM, Peregrine said:

Bu kurlum olmuyor beyler: Yeni telefonda android kurulumunu başlatıyorum, sim kartı es geçip set up using an old device sonra da android device'ı seçiyorum, bir barkod karekod çıkarıyor sonra eski telefonda pop up geliyor, set up butonuna basıyorum, kamera açılıyor yeni telefonda da ekranda karekod var, eski telefona karekodu gösteriyorum "Connecting... This may take a few moments" deyip kalıyor. Yuvarlak dönen, aktivite olduğunu gösteren animasyon sürekli dönüyor, o kadar. Beklemekten sıkılıp yeni telefonda back tuşuna basa basa ilk ekrana gelip çıkarsam eski telefonda "başarısız oldu" tarzı birşey deyip çıkıyor. Yeni telefonu ellemez bırakırsam sürekli bağlanmaya çalışıp bağlanamıyorlar. Google play services en güncel sürümde, eski telefon en son yazılım olan 2020 den kalma android 9 romunda (root-rom yükleme yapılmadı; oriijinal halinde)developer options kapalı, tüm uygulamalar güncel, bluetooth, wifi, mobile data, location(konum) açık, wifi, bluetooth scanning açık, cihazları restart ettim, iki cihaz da wifi ile internete bağlı vs vs. Yeni telefon setup için android phone seçince data aktarmak için hiç kablo mu wifi'mı diye sormuyor. Çıldırıcam, yok mu bir püf noktası. :facepalm:

Peregrine tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 minutes ago, Peregrine said:

Bu kurlum olmuyor beyler: Yeni telefonda android kurulumunu başlatıyorum, sim kartı es geçip set up using an old device sonra da android device'ı seçiyorum, bir barkod karekod çıkarıyor sonra eski telefonda pop up geliyor, set up butonuna basıyorum, kamera açılıyor yeni telefonda da ekranda karekod var, eski telefona karekodu gösteriyorum "Connecting... This may take a few moments" deyip kalıyor. Yuvarlak dönen, aktivite olduğunu gösteren animasyon sürekli dönüyor, o kadar. Beklemekten sıkılıp yeni telefonda back tuşuna basa basa ilk ekrana gelip çıkarsam eski telefonda "başarısız oldu" tarzı birşey deyip çıkıyor. Yeni telefonu ellemez bırakırsam sürekli bağlanmaya çalışıp bağlanamıyorlar. Google play services en güncel sürümde, eski telefon en son yazılım olan 2020 den kalma android 9 romunda (root-rom yükleme yapılmadı; oriijinal halinde)developer options kapalı, tüm uygulamalar güncel, bluetooth, wifi, mobile data, location(konum) açık, wifi, bluetooth scanning açık, cihazları restart ettim, iki cihaz da wifi ile internete bağlı vs vs. Yeni telefon setup için android phone seçince data aktarmak için hiç kablo mu wifi'mı diye sormuyor. Çıldırıcam, yok mu bir püf noktası. :facepalm:

Cemil Ay'a sordum, şöyle dedi:

Bu durum, eski ve yeni cihazlar arasındaki Google Play Hizmetleri protokolü/sürüm uyuşmazlığından ve Xiaomi Mi A1'in (Android 9/Android One) kablosuz doğrudan bağlantı (Wi-Fi Direct / Nearby Share) el sıkışmasında kilitlenmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca yeni Xiaomi/Poco telefonlarında ilk kurulum ekranı varsayılan olarak kablolu bağlantıyı zorlayabilir veya bulut yedeğine yönlendirebilir. Sorunu çözmek ve verileri sorunsuz aktarmak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

1. Yöntem: Google Drive Yedeği İle Aktarma (En Kesin Çözüm)

Doğrudan cihazdan cihaza bağlantı takılıyorsa, araya Google sunucularını sokmak bu tür protokol hatalarını tamamen baypas eder.

Eski Telefondan (Mi A1) Yedek Alın: Ayarlar > Sistem > Yedekleme adımlarına gidin. "Google Drive ile Yedekle" seçeneğini açın ve "Şimdi Yedekle" butonuna basın. (Fotoğraflar, kişiler, SMS'ler ve uygulama listesi hesabınıza yüklenecektir). WhatsApp sohbetleri için WhatsApp içinden Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedekleme yapıp Google Drive'a yedek aldığından emin olun.

Yeni Telefonda (Poco X8 Pro) Kurulumu Yapın: Kurulum ekranında "Başka bir cihazdan kur / Karekod tara" adımını atlayın (Skip). Wi-Fi'a bağlandıktan sonra, Mi A1'de kullandığınız Google hesabınızla giriş yapın. Karşınıza "Yedek Bulundu" ekranı gelecektir. Mi A1'in son yedeğini seçerek uygulamaları ve verileri arka planda indirip yüklemesini sağlayın.

2. Yöntem: Kablo İle Aktarım

İki cihazı kablo ile bağlamak kablosuz ağ kilitlenmelerini çözer. İki tarafı da Type-C olan bir kablo ile cihazları birbirine bağlayın. Yeni telefonda kurulum sırasında "Cihazdan aktar" dediğinizde kablo takılı olursa karekod yerine otomatik olarak Kablolu Aktarım moduna geçecektir.

3. Yöntem: Mi Mover (Xiaomi'nin Kendi Uygulaması)

Poco ve Xiaomi cihazlar kendi aralarında Google'ın aktarım aracından ziyade Mi Mover ile çok daha hızlı haberleşir. Eski telefona (Mi A1) Google Play Store'dan Mi Mover uygulamasını indirin. Yeni Poco telefonunuzun ilk kurulumunu (data aktarmadan) tamamlayıp ana ekrana geçin. Her iki telefonda da Mi Mover uygulamasını açıp eski cihazı "Gönderici", yeni cihazı "Alıcı" seçerek QR kodu Mi Mover içinden taratın.

Karekod Kilidini Açmak İçin Alternatif İpuçları (İlla o yöntem denenecekse):

Bluetooth / Konum Bağlantısını Kesip Tekrar Açmak: Eski cihazda tarama ekranı gelmeden önce cihazların ikisinde de Mobil Veriyi kapatıp sadece aynı 2.4 GHz Wi-Fi ağına bağlı kalmalarını sağlayın (5 GHz veya Mobil Veri bazen Wi-Fi Direct eşleşmesini bozar).

Google Play Hizmetleri Önbelleğini Temizlemek: Mi A1'de Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Hizmetleri > Depolama > Önbelleği Temizle yapıp cihazı yeniden başlatarak tekrar deneyin.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
11 11

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok