Fiber adi altinda...
0

Bu konuda 21 mesaj var

hayatim boyunca internete cikan 3 tip baglanti kullandim: dial-up, adsl ve ethernet.

fiber muhabbetini de sadece isvec'te gormustum. coaxial kablo geliyordu. en az 100 mbps hiz aliyordu arkadaslar. yani kesinlikle telefon hatti kullanilmiyordu. 

 

turkiye'de fiber diye vdsl2 mi dayiyorlar musteriye? 

bir de fiber baglanti icin ne tip router kullaniliyor?

 

bi aydinlatin :) turkiye'de fiber nedir ne degildir---bu konuda cahilim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de iki tip fiber bağlantı hizmeti veriyorlar. Birisi doğrudan fiber bağlantı. Şimdilik altyapı maliyeti yüzünden büyük sitelere veriliyor, heryerde yok. 100mbps'e kadar hızı. Üstü yok.

 

Diğeri de yine fiber altyapısını kullanan ancak kullanıcıya kadar fiber olarak gidemeyen Hipernet olayı. Eğer hanenize kadar gelen fiber ucu yok ise ancak size yakın bir yere kadar gliyorsa, o uctan itibaren yine bakır kablo ile sizin haneye kadar getiriyorlar.

Tabii durum böyle olunca mesafe çok önem kazanıyor. Mesafe uzadıkça sinyal zayıflıyor. Örneğin bizim evdeki hipernet maksimum 80 mbps hıza çıkabildiğinden 50mbps'lik tarife verebildiler. Bu da VDLS2 olarak geçiyor.

 

Türkiye'de bunlar dışında fiber varsa da ben bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim evde hem Superonline hem de TTnet fiber hatları çekili, elektrik panosuna fiber kablo geliyor, ayrıca bir telefon hattı yok zaten eski tipte. Ben normalde 20 mbit kullanıyordum ama 35 GB sınırlı yetmiyordu, geçen ay 50 mbit 200 GB sınırlıya geçtim, şu anda daha rahatım, TTnet online işlem merkezinden direkt değiştirmek mümkün istediğiniz anda. TTnet 100 mbit hizmeti veriyor sanırım en fazla, ancak Superonline 1 gbit hizmeti var, bana 50 mbit fazla bile geliyor şu anda o yüzden değiştirmem gibi bir niyetim yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden santal binasina kadar bakir kablolar gidiyordu. O donemde adsl ile alabileceginiz hiz eviniz ile santral arasindaki mesafe ile ters orantiliydi. Simdi ise buyuk sehirlerde sokaginizdaki saha kutularina kadar fiber geliyor ve o kutudan evinize kadar bakir kablo ile veri tasiniyor.

Bir de arkadaslarin bahsettigi eve kadar fiber gelme olayi var. Tabi bunun icin buyuk site yada binada oturmaniz lazim.

Bu saha kutusunun icindeki cevricinin bir benzerini buyuk site yada binalarin icine yerlestiriyorlar, buradan da dairenize cat5 kablo ile internet veriyorlar. Yani bakir kablo yerine ethernet kablosu oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O cat6 kablo aslında gerçekten cat6 gibi işlev görmüyor olabilir. Sadece sinyal kalitesi düşmesin diye cat6 kablo ile dağıtıyorlar dairelere. Genelde pppoe üzerinden çalışan sistem var ve DSL aslında farkına varsanızda varmasanız da. sadece modem size bu bağlantının DSL olduğunu söylemiyor o kadar. SOL ve TTNET Fiber gördüklerim şimdiye kadar böyleydi. O 8 kablonun 4 mü 2 tanesi mi ne bağlı o kadar gerisinde bağlantı yok. 

 

Gerçek fiber olayını şimdiye kadar sadece Amerikada verizon FİOS ile gördüm. Eve kadar gelen fiber kablo evdeki ufacık kutuya girip oradan da hemen cat6 ile fiber modeme bağlanıyordu. Herhangi bir user pass yok bağlantı için. Bağlantı doğrudan mac adresi doğrulamasından sonra fiber sunucudan alınan dinamik IP adresi ile çalışıyordu. pppoe baglantı yoktu evdeki routerda. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim Karşıyaka' daki annemin oturduğu evde, fiber kablo odaya kadar geliyor, bir router ile CAT5' e çevrilip modeme takılıyor.

 

Benim kaldığım Bornova' daki evde ise eve direk CAT5 geliyor.

 

2' si de SuperOnline.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PPPOE bağlantı var mı? Onu kontrol etmiş miydiniz?

 

Valla hiç kontrol etmedim, hafta sonu annenin yanına gidince bakayım, bu akşam da evdekine bakar bilgi veririm.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu neden soruyorum özellikle. Amerikada kullandıgım verizon fios da modemi açar açmaz ethernet ışığı geldiği anda modem üzerindeki WAN portunda internet de gelirdi (router anında ip alır ve interneti dağıtırdı) herhangi bir authentication bir sunucu ile anlaşma etme yoktu. Superonline ve ttnet fiberde modem açılıyor nerdeyse 3 4 dk sonra internet geliyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bizim eve fiberoptik kablo geliyor, TTNet bahsettiğiniz kutuyu koymuş ancak Superonline kabloyu uzatmış sadece. Herhangi bir cat6 kablo yok. Daha önce de anlatmıştım aynı site içinde evi değiştirdik, TTnet fiber modemi değiştirdi mac adresi farklı tanımlanmış olduğu için. Bu sistem iyi güzel de bir sıkıntısı var, bir önceki evde Superonline'ın fiber optik kablosu bir yerde kesintiye uğramış ve tamir edememişlerdi, uzun süre beklemem gerektiği için ben de TTnet bağlattım, yeni evde her ikisi de sıkıntısız ama. TTNet gbit hizmeti yok bu arada, Superonline aylığı 1000 tlden bağlıyor hemen.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 yil 20Mbit 50GB akk 49TL kullandim.

2 yil 25 Mbit 75GB akk 49TL kullandim.arada 50MBite cikip geldiği oldu.

 

Simdi superonline aramis 2 yil daha imzala 64TL, imzalamazsan 84TL diyor.

Sinir oldum, ota boka zam. İstemiyorum internet falan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Hamso

 

Uydunet varsa binada ona geçin, 150 GB akk 25 Mbit + TV 60 TL civarında ödüyorum ben.

https://online.turksatkablo.com.tr/KampanyasizYeniAbonelik.aspx#Kampanyasiz-Yeni-Abonelik

Malesef baktim, benim sokakta yokmuş.

 

Ttnet ucuz gibi duruyor, 55TL mesela, ama 8TL baglanti parasi istiyor ayni oluyor.

Vodafone dogrudan 67 TL istiyor.

Superonline en ucuzu kaliyor içlerinde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Superonline Fibernet kullanalı bu 3. senem oluyor. Daha öncesinde gözlerimle gördüm Karşıyaka Atakentte bizim sokaklardan baba baba kablolar döşediler. 2 yıl öncede hizmeti kullanmaya başladık. Aşağıda kendine ait bir panosu var binaya çektikleri, o pano üzerindende apartman dairesine mini routera geliyor oradan cat5' e çevirip modeme giriş yapıyor bağlantı. Ben evde 50mbit hizmet kullanıyorum çoğu zaman testte 56-60mbit gördüğü bile oluyor, başka bi yerde bu speedtesti adsl ile yaparken kadran zorlanarak çıkıyorken, bunda direk tepeye vurup sanki frenletmeye çalışıyomuş gibi limiti aşmaya çalışıyor gibi tepki veriyor adeta :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

saha dolabından eve gelen vdsl2 ile direkt gelen fiberin hız olarak hiç bir farkı yok onu belirteyim... (tabi vdsl2 sinyalinin düşük olmadığını varsayarak konuşuyorum)

 

ben vdsl2 kullanıyorum, 76/4 mbit tanımlı geliyor benimki, tam hız kullanabiliyorum. hem pingi hem hızından süper memnunum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatına göre iyimiş. Ben aynı ücreti ödüyorum SO' da 50mbit 125gb veriyor. Fazladan bi Samsung tab 4 ve aylık 100dk sabit tel görüşmesi var. Uydunet' in teklif baya güzelmiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok