AMD'nin zen mimarisine sahip ilk işlemcisi: Ryzen
1 1

Bu konuda 1.381 mesaj var

Anakartlarda bios update Ryzen performansını gerçek anlamda artırıyor gibi. Tabi tuzlumudur bilemiyorum. Bu bize gösteriyorki ram artırımı yoluyla performans artışına gitmelerin sebebi anakart firmwarelerinin eksikliklerinden  kaynaklanıyor olabilir.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Bellekler hakkında bir değerlendirme daha: Amd Ryzen Memori analizi 20 uygulama ve 17 oyun, 4K ya kadar.

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_Memory_Analysis/12.html

 

 

Hocam bunu ben de okudum da, başka kullanıcıların elde ettiği sonuçlar ile uyuşmuyor. Buraya da yazmıştım.

 

https://www.cursedhardware.com/topic/2275-ryzen-sistem-kurma-ve-sat%C4%B1n-alma-rehberi/page-5#entry70720

 

https://www.cursedhardware.com/topic/2100-amdnin-zen-mimarisine-sahip-ilk-i%C5%9Flemcisi-ryzen/page-27#entry71350

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ryzen 1600 testleri dökülmeye başlamış, tablolarda farklı işlmecilerde olsa skorlar fena görünmüyor. fiyat olarak üzmezse intel'deki i5'i ezer i7'ye yetişemeyeni kendisine çeker. Oyunlara takılmamak lazım işlemci gayet yeterli++  :icon_dance:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@RFID ben de bayıldığımdan almayacağım zaten mecburiyet de var işin içinde. 7700k almaya kalksam, işin içine sıcaklık vs de giriyor. Ayrıca onun için sağlam soğutucu almam gerekecek(TIM sağolsun). 1700 alırsam hem çok geride kalmamış olacak, hem sıcaklıkları düşük, hem de üzerinde gayet yeterli soğutucu ile geliyor.

 

Elimde 3700k falan olsa muhtemelen ben de geçmezdim zaten ama fx6300'lü sistem artık ağlamaya başladı. Onu da satarım herhalde burada bir RAM parasına. :D

 

Bu arada, Asrock pek beğenilmez bizim forumda ama x370 Taichi bu aralar en iyi Ryzen anakartı olarak gösteriliyor.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu forumda X370leri de sevmezler genelde B350 diye tuttururlar ama ben mesele AMD olunca X370 diyorum.

 

Ryzen 7 1700 de senin durumun için alınacak en güzel upgrade aslında. hem ciddi bir sıçrama hem de 3.8 4 ghz oc yakalarsan uzun süre gidecek bir sistem olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3700K ne ya ? :D

 

R7 1700 kötü bir işlemci değil elbette, MSI X370 Krait gibi bir anakart ile 2200 TL gibi mal olur. DDR 4 RAM alınmayacak ise.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nisan 11'de NDA kalkıyor sözde ama sağda solda testler görülmeye başlandı. Ancak tahmin ettiğimiz gibi overclock açısından R7'den daha iyi değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Linus 'un twitch gibi platformlara stream yaparken Ryzen 'in intel işlemcilerle karşılaştırma videosu var. AMD'nin iddiası doğru görünüyor. Hem performans kaybı az hem de gpu 'a göre daha fazla ayara izin veriyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton kesinlikle Ryzenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Yukardaki belirttiğin AMD intel konusu ise biraz bulanık gözüküyor. Daha Ryzen emekleme aşamasında. Sonuçlar çok dalgalı olmakla beraber 1. seri bence iyi değil intele göre. Intelin uzun süre pazarda oluşu ve Ryzen'in yeni

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@RFID Hocam sıcaklık derken şu bakımdan, 7700k'yı 5GHz'e bile çekebiliyorsun ama çok iyi su soğutman olması gerekiyor yoksa sıcaklık 90'ı görüyor ve Ryzen'de böyle bir durum yok. Maksimum 80C falan görülüyor ki bir de offset +20C olayı var. Soğutucu daha iyi çalışsın diye sıcaklık yüksek gösteriliyor. İlerde su soğutmaya geçilebilir tabi ama sistem değiştirecekler için ek bir bütçe hemen yaratmıyor.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zen güzel ancak benim için sadece çok niş bellek almadan aynı performansı vereceği zaman alınır hale gelecek. En üst performansı almak için daha geniş yapacağım bellek havuzunu ufaltmak istemiyorum. 64 gb ram kullanabilecekken 16 gb ram a takılı kalmak onda da en iyisini almak zorunda olmak üzücü şu an için. 64 bana lazım. herkese olmasada.

 

1600X in nispeten 8 çekirdekli abilerine göre daha güzel olmasının sebebi 95watt tdp nin altında kaldığı için turbo hızları daha kolay görüyor olması. Full load altında bile 70 kusur wattlarda kalıyor ve 95 için daha çok yolu var. Ancak 1700 zaten 65 watt için ciddi kısıtlanmış durumda. Tabi anakartı ve işlemciyi zorlayıp kanırtmak serbest ama 1700 ün default hali malesef 1600X e göre güdük.

1800X bile 1600X in altında kalıyor defaultta ki OC ile aralarında pek bir fark yok. 1800X de TDP ye takılanlardan. 1850X veya 1900X gibi TDP si biraz daha esnetilmiş bir model gelirse muhtemelen daha yukarı çekecektir tabi.

SkyWarrior tarafından düzenlendi
1600X ekleme

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 4/11/2017 at 9:43 AM, ObiWan said:

Ryzen'le ilgili bir kaç gelişme tespit ettim.


İnanılmaz tespitlerimi artık yazayım, değil mi? :)

1. Microcode update'ler çıkıyor, bellek uyumluluk olayı artıyor. Performans konusunda pek bir etkisi yok gibi ama.

2. CCX'ler arasında bağlantı, mem hızlıyla senkronlu. Haliyle mem OC'si yapılması, bazı durumlarda performansı etkilediği görülmüş.

3. Windows 10'a Ryzen'le ilgili en azından 1 update geldi sanırım. Gelmeye de devam edebilir. Creators Update'de de bir gelişme olabili ama o kadar detaylı takip etmedim.

4. AMD Ryzen'e uyumlu power plan çıkardı Windows için, bu da bazı senaryolarda performansta gelişme gösteiryor. Aslında high perf plan ile benzer olması lazım bunun. Sadece insanların dikkatini çekmek için böyle bir şey çıkardıklarını düşünüyorum.

5. R5'te CCX'lerde aktif core'lar nasıl dağıtılmış o önemli. Bu hala kesin olarak biliniyor mu bilmiyorum. Ya Anandtech'in ya da TechReport'un incelemesinde, atıyorum 6 çekirdekli Ryzen için 4+2 mi 3+3 mü şeklinde olduğu belli değil. Bunun önemi, aslında her işi tek CCX üzerinden bitirirse performans düşüşü o kadar az olacak, zira CCX'ler arası Infinity Bridge'de darboğaz var. 

6. 4 Çekirdekli Ryzen'larda da durum belli değil. 4+0 mı, 3+1 mi 2+2 mi core dağılımı? Performans açısından ideali yine 4+0 ama hem termal limitlere takılmama hem de ekonomik nedenlerle her türlü config olabilir gibi geliyor bana.

7. En önemlisi bazı oyunlar optimizasyon yamaları çıkartıyor ve asıl bunların ciddi katkılar yaptığını görüyoruz.

8. Bunların hepsi işlemci çıkalı 1 ay, 40 gün içerisinde oldu. O nedenle ben Ryzen'a umutla bakmaya devam ediyorum. Hatta yeni sıfır sistem alacaklara Ryzen öneriyorum direk.

9. Bellek hassasiyeti konusu çözülse çok güzel olacak, Athlon 64 zamanlarındaki gibi, latency, single rank, hangi chip muhabbetleri olmaya başladı. Hoş G.Skill'in 3200'lük ramleri iyi gözüküyor gayet. Çok aşırı fiyat farkı da yok. Fakat yüksek kapasite ram takılacaksa sıkıntı olabilir.

10. R5 serisi R7'den daha başarılı bence, tabi bakış açısı olarak her işlemcinin 3.8-4.0 GHz arasını rahat görecek ve alakacak kişi biraz OC yapmaya meyilli olacak tavrım yok değil. 

Şimdilik böyle...

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

CCXlerin nasıl dağıldığı belirsiz değil. Tüm işlemcilerde disable edilmeyen bir L3 bellek var ki 16mb. Bu da demektir ki CCXlerden simetrik olarak disable ediliyorlar. 4+2 şeklindeki bir dağılım performans yönüyle çok dengesiz olacaktır bir tarafta 8 mb yi 4 core paylaşırken bir diğer tarafta 8 mb 2 core tarafından paylaşılacak bu çok makul mantıklı değil zaten incelemeler arasında çok tutarsız sonuçların çıkmasına da neden olabilirdi.

 

http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-5-cores-are-disabled-in-symmetrical-pairs_192827

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Corelar eşit şekilde kapatılmış her ccx ten, 6 olanlar 3+3 şeklindeler, 4 olanlar da 2+2 şeklindeler, en son pcper podcastinde bu şekilde olduğunu söylediler, galiba kaynağını da söylediler ama şimdi hatırlayamadım, ayrıca bunun l3 ü disable etmemeyle alakası yoktur çünkü l3 1500 ve 1500x de 16mb iken 1400de 8mb.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kaby Lake X için de (hatta Skylake-X esas olarak) Haziran-Temmuz 2017 deniliyor, yeni işlemci düşünenler bunu da inceleyebilir.

 

Kaby Lake X neden çıkıyor ona da mana veremedim söylentiler üzerinden, 112 W olduğu, iGPU içermediği belirtilmiş, PCI Express şeriti de artmamış, neden böyle bir ürün geliyor geliyor mana veremedim.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tam beklediğim gibi r5'ler daha iyi. Oyun performansı pek düşmemiş. 1600 (x olmayan) taş gibi işlemci olmuş. Ucuza alıp yıllarca kullanılacak cinsten. Gerçi Zen 2'ler daha iyi olacaktır. Özellikle oc ve tdp konusunda ilerleme yaşanacaktır. Ama şuan almak için de 1600 çok uygun görünüyor. Rakibiyle benzer oyun performansı, çok daha yüksek render performansı. Tarayıcı performansı çok iyi değil, ama o da çok sorun olacak bir şey gibi durmuyor.

 

Bir de şu Ryzen + Radeon daha iyi performans mevzusu nedir acaba? Onunla ilgili bir inceleme/test var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok