Mesaj tarihi: Cuma günü saat 18:39 On 24/09/2026 at 1:07 PM, Peregrine said: Ello guv'nor, oi'm watchin' these 'ree bloody muppets 'n it's proper hilarious, mate—larfed me bloomin' arse off, I did! 😂 yeni sunucular kanadali yalniz Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 18:46 4 minutes ago, infestor said: yeni sunucular kanadali yalniz ikisi kanadalı, biri (Francis) ingiliz. Ben kendi kanallarını da takip ediyorum uzun bir süredir. Eğlenceli tipler, orjinal trio'nun yerini, Top Gear'a gelenlerden daha iyi aldılar bence. Zaten bu kadar olur daha fazlası mümkün değil... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 15:42 Mucit Rudolf Diesel gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor 29 Eylül 1913'te, kendi adını taşıyan motorun mucidi Rudolf Diesel, Belçika'nın Anvers kentinden İngiltere'nin Harwich kentine seyahat ederken *Dresden* adlı buharlı gemiden kayboldu. 10 Ekim'de, Kuzey Denizi'nde seyreden bir gemideki Belçikalı bir denizci, suda yüzen bir ceset gördü; yapılan incelemeler sonucunda cesedin Diesel'e ait olduğu anlaşıldı. Ölümüyle ilgili büyük bir gizem vardı ve bu gizem hâlâ varlığını koruyor: Ölümü resmen intihar olarak kayda geçse de, pek çok kişi Diesel'in öldürüldüğüne inanıyordu (ve hâlâ inanıyor). Diesel, motorunun tasarımının patentini 28 Şubat 1892'de aldı; ertesi yıl ise tasarımını "Buhar Makinesinin ve Dönemin İçten Yanmalı Motorlarının Yerini Alacak Rasyonel Bir Isı Motorunun Teorisi ve Yapısı" başlıklı bir makalede açıkladı. İcadını, herhangi bir yakıtı yakabilen (daha sonra ürettiği prototipler yer fıstığı yağı veya bitkisel yağla çalışacaktı) ve ateşleme sistemi gerektirmeyen bir "sıkıştırmalı ateşleme motoru" olarak tanımladı; motor, aşırı yüksek basınca sıkıştırıldığı için çok ısınmış hava dolu bir silindire yakıt verilmesiyle ateşleniyordu. Diesel, böyle bir motorun benzeri görülmemiş bir verimliliğe sahip olacağını savunuyordu: Yakıt enerjisinin yüzde 90'ından fazlasını boşa harcayan dönemin diğer motorlarının aksine, Diesel kendi motorunun yüzde 75'e varan bir verimlilikle çalışabileceğini hesaplamıştı. (Yani, enerjinin yalnızca dörtte biri boşa gidecekti.) Diesel'in bizzat ürettiği en verimli motor yüzde 26'lık bir verimlilik oranına sahipti; bu oran yüzde 75'e ulaşmasa da yine de emsallerinden çok daha iyiydi. 1912 yılına gelindiğinde, dünya genelinde —çoğunlukla fabrikalarda ve jeneratörlerde— 70.000'den fazla dizel motor kullanımdaydı. Zamanla Diesel'in motoru demiryolu endüstrisinde devrim yaratacaktı; İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kamyon ve otobüslerde de, ağır yüklerin çok daha ekonomik bir şekilde taşınmasını sağlayan dizel tipi motorlar kullanılmaya başlandı. Diesel öldüğünde, yeni bir dizel motor fabrikasının temel atma törenine katılmak ve motorunun İngiliz donanmasına ait denizaltılara monte edilmesi konusunu görüşmek üzere İngiltere'ye gidiyordu. Neredeyse hemen çeşitli komplo teorileri ortaya atılmaya başlandı: Bir manşette "Mucit, patentlerin İngiliz hükümetine satışını engellemek amacıyla denize atıldı" ifadesi yer alırken, bir diğerinde Diesel'in "büyük petrol tröstlerinin ajanları tarafından öldürüldüğü" endişesi dile getiriliyordu. Diesel'in kendini denize atmış olması muhtemeldir —ki sonradan neredeyse beş parasız olduğu ortaya çıkmıştır— ancak bu gizem muhtemelen hiçbir zaman çözülemeyecektir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 18:06 İlginç , bilmiyordum başına böyle bir şey geldiğini. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 18:14 4 dakika önce, Altan Yoklar said: İlginç , bilmiyordum başına böyle bir şey geldiğini. Asagidaki iki tumceyi yanyana getir bakalim ne dusuneceksin Diesel öldüğünde, yeni bir dizel motor fabrikasının temel atma törenine katılmak ve motorunun İngiliz donanmasına ait denizaltılara monte edilmesi konusunu görüşmek üzere İngiltere'ye gidiyordu Komplo teorilerinde "Mucit, patentlerin İngiliz hükümetine satışını engellemek amacıyla denize atıldı" ifadesi yer alırken, Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 13 saat önce 2 saat önce, infestor said: yeni bmw 3 serisi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 11 saat önce bu bmw dizaynerleri ne yiyip ne içiyor arkadaş... güncel araç alacak olsam yanından geçmem, mercedes her türlü daha iyi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 1 saat önce valla demek ki bmw'nin musteri kitlesinin cogu bunu istiyor. ya da cin pazarinda cok satiyormuslar, cinliler bu sekil dizayn istiyormus diye de bi geyik var. bilemicem. ama les dizaynda cigir actigi kesin bmw'nin Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 29 dakika önce Ben de beğenmedim… YouTube’da m350 diye aratın, bütün videolar döküldü. benim en beğenmediğim durum ön konsolun aynı elektrikli i3 gibi olması… çoook ucuz duruyor. Yiğidi öldürüp hakkını yememek gereken yere gelirsek eğer: B58 inline 6 silindir 3.0 motor, mild hibrit teknolojisi ile 443 beygire ulaşmış. M350’de adaptif süspansiyon da standart olarak geliyor. Diyeceğim o ki bu araç mevcut m3’den sonra sanırım yolda kullanılabilecek en keyifli araçlardan biri olacak. Ülkemizin çarpık vergi sistemi sebebiyle tabii ki burda satmayacak hatta eminim ki i3 satışları 320i den fazla olacak, ama bir yerlerde böyle süper bir makinenin var olduğunu bilmek bile güzel. bu arada 3 kasada artık dizel olmayacakmış. 320d’yi satmayıp saklasaydım diyorum ama durduğu yerde masraf… Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş