Oyuncu Kulaklığı Tavsiyeleri
1 1

Bu konuda 63 mesaj var

Kulaklık genel konusu forumda donanım kısmında var ve bu mesajı oraya da yazmıştım ama aslında spesifik bir tavsiye olduğu için satın alma önerileri kısmında bulunması daha doğru olacak diye buraya taşımaya karar verdim. Konu kısaca şöyle.


Bende Logitech G930 var, 2014 yıl sonunda Amazon indiriminden almıştım. O zamandan beri beğenerek kullanıyorum pc'de. Virtual surround sesinden de genel olarak memnunum ve pc'de şimdilik kullanmaya devam edebilirim. Yalnız salonda bulunan PS4 ve Xbox One için de kullanabileceğim iyi bir oyuncu kulaklığı arayışım var. Baktığım bazı modeller mevcut. Sadece PS4 olsa elimdeki Logitech G930'u da kullanabilirdim stereo modunda ancak Xbox One ile maalesef çalışmıyor. Elimdeki Xbox One gamepad'i eski tipte bu arada ve bir adet MS headset adapter almam gerekli gibi duruyor ya da Xbox One için özel yapılan bir kulaklık alıp PS4 ile de kullanacağım. Yaptığım birkaç günlük araştırma ve arkadaşların fikirleri sonucunda birkaç seçenek belirledim kafamda. Hepsinin artı ve eksileri mevcut tabi.


 


Xbox Headset Adapter : http://www.amazon.co...eadset adapter 


 


1) Kingston HyperX Cloud II : http://www.amazon.co...kingston hyperx


Bu kulaklık fiyatına göre oldukça beğenilen bir model. Ses kalitesi iyi deniyor. USB ses kartı ile pc'de 7.1 sanal surround ses almak mümkün. 3.5 jak çıkışıyla direk ps4 gamepad'ine de bağlanabiliyor. Microsoft adaptörü ile de Xbox One'da kullanma şansı yine mevcut tabi.


 


2) Sony Gold Wireless Headset : http://www.amazon.co... stereo headset


Bu kulaklık için de yorumlar oldukça iyi. PS4 için 7.1 sanal surround özelliği olması da artı yönü ama tabi Xbox One için stereo modunda kullanılması gerekiyor ve yukarıdaki adaptör yine gerekli.


 


3) Razer Kraken Gaming Headset For Xbox One : http://www.amazon.co...pf_rd_i=desktop


Bu kulaklık için ses kalitesi konusunu tam bilemiyorum ama youtube incelemelerinde beğenenler var giriş seviyesi bir kulaklığa göre. Bunda avantaj bu fiyata gaming adaptörün de dahil olması. Dezavantajı ise her iki konsol ile de stereo olarak kullanılabilmesi. Yine de fiyatı oldukça cezbedici.


 


4) Logitech G933 Wireless USB 7.1 Gaming Headset : http://www.amazon.co...s=logitech g933


Bu bendeki G930'un yenilenmiş versiyonu. Hem kablosuz hem 3.5 giriş hem de stereo RCA girişler ile uyumlu. Surround ses ise yine sadece usb'den ve Logitech yazılımı ile pc'de kullanılabiliyor. O yönden bir artısı yok ve yine MS adaptör gerekmekte Xbox One kullanımı için. Artı yönleri ise kablosuz olması, birçok ürün ile uyumlu olabilmesi. Ses kalitesinin oldukça beğeniliyor olması diyebilirim. Tabi fiyatı da diğerlerine göre epey yukarıda.


 


5) Astro A50 Gaming Xbox One : http://www.amazon.co...words=astro a50


İçlerinde en pahalı olanı bu. Hem kablosuz hem de xbox one adaptörünün içinde gelmesi avantaj. Ses kalitesi ve konfor açısından da en iyisi deniliyor. Ayrıca ps4 için de kullanılabiliyor. Ama tabi işte fiyat afaki biraz. Değer mi bunu almaya hani bir kere al 5 sene gözün arkada kalmasın şekli bir şey midir? Tam karar veremedim.


Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan bey, bir süredir PS4'le Sony Gold Wireless kulaklığını kullanıyorum. Genel anlamda kulaklıktan ve 7.1 çevreleyen ses özelliğinden memnun olmama rağmen, bir konuda şikayetim olduğunu söyleyeyim. Şöyle ki, kulaklığın üzerindeki mikrofon kulaklıkta dip gürültüsüne sebep oluyor. Mikrofonu kapatınca dip gürültüsü kesiliyor; ancak online oyunlarda sesli iletişimi kullanıyorsanız ve benim gibi takıntılı biriyseniz bu durum biraz can sıkabilir. PS4'te online oyun oynamadığım için sorunu mikrofonu kapatarak çözdüm ben.

 

Diğer yönleriyle, konforlu ve ses kalitesi iyi bir kulaklık diyebilirim. Malzeme kalitesi "eh işte" denilebilecek düzeyde; kulaklığı biraz itinalı kullanmak gerekiyor zira kullanılan plastik ve özellikle katlama noktaları çok sağlam bir görüntü vermiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

$200 'ün üzerine çıkacaksam, kulaklık işinde uzman bir markayı tercih ederim O da ,şu olabilir. 

 

http://www.pcgamer.com/the-audio-technica-ath-ag1x-brings-audiophile-quality-to-a-gaming-headset/

 

Kingston HyperX Cloud II 'i de tavsiye edebilirim. 7.1 desteği, logitech kadar iyi değil ama. 

 

Playstation 'ı gözüm tutmadı. O plastikler kısa sürede kırılır bence.

 

Logitech 'ın kablosuz 930 'dan memnun kalabilirdim , iş görüyor çünkü ama yazılımı çok sorunlu . Bağlantı sorunları bir sürücüde düzeliyor, sonrakinde yine başlıyor.  Kablosuzlarda , ses kalitesinin düşmesi de ayrıca negatif.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası 200 doların üzerine çıkmayı pek istemiyorum zira salonda xbox one ve ps4 ile kullanacağım sadece. Astro A50'yi de tavsiye üzerine ve kablosuz olduğu için listeme aldım ama ciddi manada pahalı tabi. Kingston'ın 7.1 desteğinin çok önemi yok zira ps4 ve xbox one'da zaten çalışmayacak usb bağlamayacağım için. O yönden bakıldığında ya uygun fiyatlı bir stereo xbox one kulaklığı alıp geçeceğim ki içinden ms adaptörü de çıksın ve adaptörsüz şekliyle direk 3.5 jakı takarak ps4'te de kullanayım stereo modunda, ya da Astro A50 veya o tarz sağlam bir kablolu/kablosuz kulaklık alıp her işte kullanabileceğim. Ama Logitech G933 bile pahalı diye düşünürken 200 dolarların üzerine çıkmak istemiyorum şahsen bu iş için. Logitech'i düşünmemin de sebebi eski 930 versiyonundan benim oldukça memnun olmam buradaki birçok kişinin aksine. Hemen hemen hiçbir sıkıntı yaşamadım ve sanal 7.1 sesinden de memnunum pc'de. Aslında keşke One'da da çalışsa orada da kullanırdım ps4 gibi ama olmuyor işte.

Xbox'ta ve ps4'te surround ses için 5. sıradaki Astro A50 gerekli sanırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

herşeyin iyisini yapıyorsun yeni sisteme Ozan abi, kulaklığın iyisi de Sennheiser, boşuna başka kulaklıklara bakma.

 

Razer ve Logitech kulaklıkları direkt ele, üstünde tartışmaya bile gerek görmüyorum çünkü bariz kötü kulaklıklar.

 

HyperX Cloud II aralarında en iyisi fakat kapalı kasa tasarımı yüzünden kulakları terleten, uzun süreli kullanımlarda, sıcak zamanlarda rahatsız eden bir kulaklık.

 

Sony mikrofonsuz ps4 kulaklığı, limitli bir kullanım, diğeri de fiyatına değmez.

 

Oyuncu kulaklığı alacaksan bundan daha iyisini arama:

 

http://www.amazon.com/Sennheiser-GAME-ONE-Gaming-Headset/dp/B00GWU8FTK/ref=sr_1_1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1458859874&sr=1-1&keywords=Sennheiser+GAME+ONE+PC+Gaming+Headset+-+White

 

ZERO olan kapalı tasarım onu da tavsiye etmem, ONE iyidir, hiç düşünme bile...

 

dip not: sanal 7.1 surround olayı ilk bir haltmış gibi gelse de cazibesini kısa sürede kaybeden bir fiyasko, Sennheiser gibi bir stereo ses kalitesi açısından her türlü surround sistemi ezer.

Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan abi, yazmistim, senin cozumun Sony Gold Headset =) Gizli mikrofonu var, fiyatina gore sesi iyi. Kablolu olarak Xbox gamepad'e baglayip mikrofonuyla beraber kullanabilirsin.

 

Ben sanal surround'u cok begeniyorum, ses kalitesi farkli bir olay. Dandik bir surround kulaklik yerine iyi bir Sennheiser tabii ki ses kalitesi acisindan daha iyi olur, ama iyi bir surround kulakligi ben oyun icin tercih ederim. Bu sennheiser'lara gidip bir tane sanal surround processor baglamak (turtle beach earforce dss gibi) en kaliteli cozumu verebilir. Ya da A/V reciever kullaniyorsan, onlarin kendi surround kulaklik cozumleri oluyor, bendeki Yamaha'da mevcut. (Ben PS3'e Earforce DSS ve usb ses karti bagliyordum. Sennheiser PC350'nin mikrofonunu ses kartina, ses kismini da Earforce DSS'e baglayinca guzel bir cozum oluyordu, oyunlarda hem mikrofon hem surround ses aliyordum.)

 

Tabii ki bu surround olayi kisisel begeni. Astro A50 hem surround hem kablosuz, hem de (klasmaninda) yuksek ses kalitesindeki tek kulaklik, ben onu kullaniyorum. Ama fiyati kadar iyi degil, onu belirteyim, ben aradigim ozelliklerdeki tek kulaklik oldugu icin tercih ettim. (Black friday'de almistim, yine de yuksek fiyati, bu fiyata cok guzel kablolu HiFi kulaklik da alinir.) Oncesinde Gold Headset kullaniyordum, Xbox One alinca buna gectim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G930 iyi hoş ama bazen wifi kanal karışıklığından ötürü seslerde çatlamalar yaşayabiliyor. Wifi çözümleri pek tavsiye etmiyorum aslında ama kabloyla gezinme sıkıntıysa o zaman yapacak bişi yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası gümrük sınırı altında kalacak bir kulaklık alıp geçeceğim herhalde. Sonuçta pc için G930'dan şimdilik vazgeçmiyorum ve usb ses kartına pek ihtiyacım yok. Bu alacağım kulaklığı sadece salonda xbox one ve ps4 için kullanacağım. Xbox için de yeni kontrolcülerden almayı düşünüyorum. Adaptöre para verene kadar. Bu kingston hyperx cloud 1 ve 2. kulaklıkları arasındaki tek fark ikincinin usb ses kartı olması mı? Eğer öyleyse xbox ve ps4 kullanımı açısından fark etmeyecektir. Ya da kronus'un tavsiye ettiği ps4 kulaklığı da olabilir tabi. Bunlar dışında sizin önerebileceğiniz güzel fiyat/performans kulaklığı var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cloud 1 ile 2 arasında 3.5mm jackler de farklı ama çok önemli değil, hatta duruma 1 daha iyi olabilir. 2 nin mikrofonunun daha iyi olduğu söyleniyor. Fiyat farkına göre 1 de alınabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kablolu bişiler ne tavsiye olur ? G930' u elden çıkartıp daha basit normal iş görecek düz bir kulaklık seti düşünüyorum; çok nadir arkadaşlarla hots falan oynarken kullanıyorum zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kablolu bişiler ne tavsiye olur ? G930' u elden çıkartıp daha basit normal iş görecek düz bir kulaklık seti düşünüyorum; çok nadir arkadaşlarla hots falan oynarken kullanıyorum zaten.

Kingston Cloud II fiyatına göre oldukça iyi. Revolver de düşünüleblir ama fiyatı nedeniyle daha iyi alternatiflere yaklaşıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Steelseries 3H v2 var düşük bütçelere uygun. Şahsen kullanmadım ama bizim bir arkadaş aldı, kulaklığın kablosunun 1,2 metre oluşu ve kablonun ince olması dışında pek bir şikayeti yoktu. Yakınlarda bulursanız bir inceleyin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.amazon.com/SteelSeries-Gaming-Headset-Tablets-Phones/dp/B00EH5V0MG

 

Evet bu baya bi cazip gözüküyor aslında.

 

@@wazzap Bu aralıkta kaldıktan sonra ha G930 ha G430 çok bişi farketmeyecek gibi. Ağırlıklı yadigar T5900 creative setimle kullanıyorum, işte arada bi lazım oluyor onda da zırt pırt pil bitme durumuda yaşanabildiğinden öle basit yollu kablolu bişi düşündüm, yukardakinin fiyat güzelmiş; bu tarz başka alternatif var mı ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yahu siz hiç yorumları okumuyor musunuz amazonda.

 

erişkin erkekler değil misiniz, nerenize takacaksınız 3Hv2'yi... kızların ve çocukların başları için gayet uygun bir kulaklık diyor bütün yorumlar.

 

kulaklık 5-10 sene kullanılan, direk kulak sağlığını etkileyebilecek önemli bir çevre birimi.

 

Hoparlör olsa anlarım da kulaklıkta işin ucuzuna kaçmayın boşuna, 1-2 sene sonra yine memnun olmayıp değiştirmek isteyeceğinize baştan sennheiser game one ya da hyperX cloud 2 tarzı bir kulaklık alın, senelerce kullanın, hem de kaliteli bir mal kullanmış olun.

ResetButton and infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yahu siz hiç yorumları okumuyor musunuz amazonda.

 

erişkin erkekler değil misiniz, nerenize takacaksınız 3Hv2'yi... kızların ve çocukların başları için gayet uygun bir kulaklık diyor bütün yorumlar.

 

kulaklık 5-10 sene kullanılan, direk kulak sağlığını etkileyebilecek önemli bir çevre birimi.

 

Hoparlör olsa anlarım da kulaklıkta işin ucuzuna kaçmayın boşuna, 1-2 sene sonra yine memnun olmayıp değiştirmek isteyeceğinize baştan sennheiser game one ya da hyperX cloud 2 tarzı bir kulaklık alın, senelerce kullanın, hem de kaliteli bir mal kullanmış olun.

 

Kulaklığı alıp incelemedim, yorumlara da çok detaylı bakmadım açıkçası. Alan arkadaş kablo uzunluğundan şikayet etti, onun dışında da eksik yokmuş kendince. "Beğendim" dedi, fikir olması açısından yazdım. Kafa ölçüsü nedir bilemiyorum, rahat edeceği ölçüde bir kız çocuğu kafasına sahiptir belki, bilemeyeceğim. Erişkin erkeklerin kulaklığı takacakları yerin ölçüsünün ne olduğuyla ilgili fikrim de yok. İmkan varsa görülüp incelenir, erişkin erkekler olarak rahatlığına, malzeme kalitesine bakılır. Basit.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok