En son aldıklarınız
11 11

Bu konuda 6.183 mesaj var

Ayaklı vantilatör ne kadar toz kaldırırsa muhtemelen bu da o kadar toz kaldırıyordur.
Evde halı kullanmıyorum. (sadece mutfakta ve banyoda var). Toz oluyor evet ama ayaklının vantilatörün ya da bu tavan vantilatörünün tozları uçuşturduğunu görmedim. Bende de 2 kedi vardı , neredeyse 2 günde bir robot süpürgeye süpürtüp sildiriyoruz. 
Zaten uçuşacak miktarda toz - kedi tüyü varsa onlar yürürken de havalanır uçuşur.

6 saat önce, SEP said:

Bu tavan vantilatörleri yerdeki tozu ıvır zıvırı sürekli havaya kaldırmıyor mu?

Benim gibi evde 4 kediyle ve 1 erkek çocukla yaşayan, 45 yaşından sonra envai çeşit alerjisi çıkanlar için sorun olacak türden cihazlar sanırım. "Sıcaklarda ben de alsam mı acaba" diye düşündüm ama takılan odadaki toz, tüy vb. ne varsa hepsini yerden kaldırmaya başlayacakmış gibi bi his var içimde.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tavan vantilatörlerinde pervanenin dönüş yönü ayarlanabiliyor. Aşağı hava üfleyecek şekilde değilde yukarıya doğru hava üfleyecek şekilde ayarlarsanız, yükselen hava akımı ilk önce tavana sonra yakın duvarlara çarparak aşağı indiği için daha hafif ve homojen bir hava akımı oluyor. Tabi çok sıcaklarda, daha hacimli hava akımı için altına oturup aşağı çevirebilirsiniz ama tavsiye etmem, kas tutulması yapabiliyor. 

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Edit: Forum yavaşlığı nedeniyle çift post

Mono tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 saat önce, SEP said:

Benim gibi evde 4 kediyle ve 1 erkek çocukla yaşayan, 45 yaşından sonra envai çeşit alerjisi çıkanlar için sorun olacak türden cihazlar sanırım. "Sıcaklarda ben de alsam mı acaba" diye düşündüm ama takılan odadaki toz, tüy vb. ne varsa hepsini yerden kaldırmaya başlayacakmış gibi bi his var içimde.

Haftada iki defa robot süpürüyor evi. Ufak tefek kırıntı vs döküldüğünde de anlık Dyson'la girişiyoruz. Üç yıldır tavan vantilatörü kullanıyorum bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım. 

@Peregrine bahsettiğiniz ayar kış ayarı diye geçiyor. Kışın yukarı yazın aşağı :)

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
43 dakika önce, Peregrine said:

Tabi çok sıcaklarda, daha hacimli hava akımı için altına oturup aşağı çevirebilirsiniz ama tavsiye etmem, kas tutulması yapabiliyor. 

Kimi etkileniyor kimi etkilenmiyor. Ben etkilenen gruptanım. Hemen boğazım ağrıyor nezle tarzı bir kırgınlık oluyor.

Eşim istiyordu o yüzden aldım.

Bahsettiğim Philips harici bir de Cata (modeli Zürih) marka bir tava vantilatörü daha aldım onu da muhtemelen önümüzdeki hafta sonu monte edeceğim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, SEP said:

Vantilatörün yanına bir de şundan alıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz. Ne toz, ne alerji, ne mikrop kalıyor. Mutfak ve sigara kokusu için de birebir.

https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-smart-air-purifier-elite/

SEP and Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, MilesTeg said:

Vantilatörün yanına bir de şundan alıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz. Ne toz, ne alerji, ne mikrop kalıyor. Mutfak ve sigara kokusu için de birebir.

https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-smart-air-purifier-elite/

Geçen ay şundan aldım (polen ve kedi alerjisi artık dayanılmaz hale gelmişti) memnun da kaldım. Sigara kullanmıyoruz ama kızartma vb yapınca "Buraların havası çok kötü" diye başlıyor hemen.

Gayet açıklayıcı cevaplar gelmiş bu arada, teşekkürler bilgilendirme için. Aydınlanmış oldum.:thumbs:

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, SEP said:

Geçen ay şundan aldım (polen ve kedi alerjisi artık dayanılmaz hale gelmişti) memnun da kaldım. Sigara kullanmıyoruz ama kızartma vb yapınca "Buraların havası çok kötü" diye başlıyor hemen.

Gayet açıklayıcı cevaplar gelmiş bu arada, teşekkürler bilgilendirme için. Aydınlanmış oldum.:thumbs:

Görev tamamlanmış hocam:thumbs:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
11 11

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok