En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 5.013 mesaj var

5 saat önce, stardust said:

Korhan abi ben geçen sene AKG K240 MK2 almadan önce aslında Sennheiser GSP 500 almak istiyordum fakat geçen sene indirimlerde fiyatı düşmedi hiç.

Senelerce PC 360 kullandım, hala da çalışıyor ama süngerleri, kadife kaplaması kulağımda çürüdü artık. O yüzden GSP 500 "open back" kulaklık tercih edenler için bu fiyata kaçırılmayacak bir ürün.

Logitech, corsair, razer, steelseries ile kıyas bile kabul etmez sennheiser kalitesi, mikrofonu zaten 200-300 dolara ayrı bir miktofon almadan sahip olunabilecek en iyi mikrofon. Sennheiser mucidi zaten mikrofonun.

Bana sorarsanız acil ihtiyaç olmasa bile bu fiyattan alınıp bir kerana koyulacak kulaklık, ihtiyacınız olduğunda bundan daha kalitesiz bir kulaklığa bundan daha fazla para vereceksiniz.

Zaten dedim ihtiyacı olan varsa alabilir. Logitech, corsair falan alana kadar bu alınıp geçilir. Ama Sennheiser Pc360, Game One benzer segment kulaklık sahibi olanlar için kulaklıklar sağlamsa gerek yok diye düşünüyorum. Ben biraderinkini biraz kullandım. PC360'a göre basslar  daha güçlüydü ama pc360'tan ses kalitesi olarak iyi diyemem. Mikrofonu da PC350-360'dan kötüydü. Ama ihtiyacı olan bundan daha iyisini bu fiyatlara bulamaz. Sennheiser'ın bu fiyat seviyesinde hangi ürünü alırsanız alın çok bir farkı olmaz.

Bu arada bende de Sennheiser PC 360 var. Benimkinin de ear padleri vs kullanılmayacak hale gelmişti, kafa bandı ve earpadleri değiştirdim. Arada bir onu arada bir diğerlerini kullanıyorum.  Geçenlerde de içini açıp volume knob'unu spray ile temizledim. Malum ses açıp kaparken cızırtı sorunu bu volume knob'unu kullanan modellerde kronik. Oyun için açık kulaklık istediğimde, evden tamamen kopmamak için pc360'ı kullanıyorum kendi mikrofonu olduğu için. Single bir oyun oynayacaksam ve yine açık kulaklık gerekirse Audio Technica ATH-AD900X var. Ses kalitesi ve sahnesi pc360'tan epey önde olduğundan mikrofona ihtiyaç duymayacaksam onu tercih ediyorum. Ama iki kulaklıkta dışarı oldukça ses veriyor. Dışarıya ses gitmesin vs deyip kapalı kullanmak istediğimde de ikinci jenerasyon Beyerdynamic mmx300 var. Kapalı açık farketmeksizin hem müzik hem oyun için sadece bir kulaklık kullanmak durumunda olsam MMX 300'ü tek geçerdim. Bana göre dünyanın en iyi oyuncu kulaklığı. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
34 dakika önce, stardust said:

yani... mikrofon konusunda hak vermek zorundayım. ama ses kalitesi isteyip, ayrı bir mikrofon ya da mikrofonlu kulaklık bulundurabiliyorsanız sennheiser'ın HD serisi de apayrıdır. Olay şu ki mikrofonlu oyuncu kulaklıklarına yüksek empedanslı güzel drivler'lar koyamıyorlar bütün oyunculara hitap etsin, amfisiz de kullanılabilsin diye.

HD599 SE cidden o fiyata çok iyi, multiplayer oyun oynamayıp, PC'de gece müzik dinleyip film izleyen için çok tercih edilebilir bir seviyede fiyat.

geçenlerde HD 560S aldım, bu daha güncel bir model HD599 SE'ye göre. açmadım açamadım çünkü 40 yılda 1 de olsa sizle multi oynadığımda, mikrofonu olmaması büyük bir eksik.

Aldığım AKG K240 MK2'de cidden evladiyelik, tam fiyat-performans ürünü ama mikrofon olmayınca multi oynayan için kıymeti kalmıyor.

ben hala yukarıdaki fiyattan GSP 500'ün kesinlikle kaçırılmaması gerektiğini bilir ve söylerim.

bu kulaklıkları tercih edip dinleme zevkini bir üst kademeye çıkarmak isteyen arkadaşlar için de bir bilgi vereyim.

GSP 500 - 28 ohm, sennheiser bunu her cihaza uyumlu olsun diye geliştirmiş, amfi şartı yok. iyi bir ses kartı ile kullanılır, onboard ile yazık etmemek kaydıyla.

HD599 SE - 50 ohm, bunun için amfi özelliği olan bir ses kartı ya da ayrı bir amfi gerekir yoksa ses kısık gelir sürücüyü tam çalıştırmaz misal telefona bağlasanız doğru düzgün ses alamazsınız.

HD560 S - 120 ohm. amfi olmadan hiç ses alamazsınız ama iyi bir amfi ve ses kartı ile HD600 - 650 seviyesine çıkmadan diğer muadillere oranla en derin, en akustik sesi alırsınız.

elinizde iyi bir amfi varsa, 599 SE yerine HD560 S değerlendirin derim. tabii ben aldığımda 4200 liraydı şuan 8000 liraya çıkmış malesef.

https://www.amazon.com.tr/Sennheiser-HD-560S-severler-kulaklık/dp/B08HNFV61M/

yani açıkçası bu durumda tabii ki HD599 SE tercih edilir ama onu da almışken mirofondan feragat etmeyin, siz yine benim yoluma gelin GSP 500'den şaşmayın.

Sennheiser HD 600 Hi Fi kullanıyorum. 300ohm empedans a sahip ve kesinlikle güçsüz bir amfi ile sürülmemesi gereken bir kulaklık. o yüzden güçlü bir amfi ile besliyorum. ses karakteristiği ve vokaller konusunda halen en iyilerden biri. zaten hd600 klasiktir. 
eğer bulabilirseniz ve gerçek müzik keyfini yaşamak istiyorsanız ucuza indirime girince kapın bir tane. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, jackjoker said:

Sennheiser HD 600 Hi Fi kullanıyorum. 300ohm empedans a sahip ve kesinlikle güçsüz bir amfi ile sürülmemesi gereken bir kulaklık. o yüzden güçlü bir amfi ile besliyorum. ses karakteristiği ve vokaller konusunda halen en iyilerden biri. zaten hd600 klasiktir. 
eğer bulabilirseniz ve gerçek müzik keyfini yaşamak istiyorsanız ucuza indirime girince kapın bir tane. 

HD 600 hayal artık Evren'im. Kim kaybetmiş biz bulalım :lol:

kulaklık kardeşliği yapıp 3-4 kişi birleşip hD600'e girebiliriz, dönüşümlü olarak birer ay kullanırız :icon_twisted:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

250-300 ohm kulaklığa sahip olup sıradan bir ses kartına sürecek kadar cahil birinin burada olabileceğini düşünmüyorum.:mrgreen:  HD 600, 650 660S falan dedik mi pc kulaklığı olarak bakmamak lazım artık olaya. Kesinlikle müzik dinlemek için çok iyi kulaklıklar. Zamanında harici ses kartıyla ses kaydı için 250-300 ohm'luk kulaklık bakarken fiyatları da alınabilir düzeydeyken bir tane alıyordum. Son anda asıl ihtiyacımın kayıt ve mix için sese çok müdahele etmeyen flat bir kulaklık olduğunu düşündüm. Seslerin de kayda gitmemesi gerektiğinden dışarıya ses vermeyen beyerdynamic DT 770 pro almıştım. Sonra çok fazla kayıt falan alamayınca elden çıkarmıştım. Şimdi yine gitar ve vokal kayıtları için bir tane alayım dediğimde fiyatları görünce pişmanlık yaşıyorum. Keşke o zaman satmasaymışım.

jackjoker and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
55 dakika önce, stardust said:

sennehiser ile o mikrofonu aynı mesaj içinde kullanırsan üzülerek banlamak zorunda kalacağım seni forumdan :lol:

Gayet iyi bir mikrofon. Mavi switch klavyenin seslerini bile almıyor sadece benim sesim. Ps5 dede calisiyor.

Zaten mikrofonla oyun oynamak gibi bir huyum pek yok oyunun atmosferinin içine ediliyor genelde..

Kablosuz olarakta anker q30 kullanıyorum genelde oda çok iyi bir kulaklık pili falanda bitmiyor aylarca ama işte hd598 ile ardarda takıp dinlersen o zaman vurucu bir şekilde sennheiser eziyor nasıl eziyor birinde ses küçük bir kutudan diğerinde ise sanki gerçekten etrafından hatta bazen odanın dışından geliyor o zaman anlıyorsun anyayı konyayi..  Bu alayı kapalı oyuncu kulakliklarinda birde yok 3d sesmis falan iddalarina çok gülüyorum bunlara..

Eğer ses izolasyonuna ihtiyacım olursa tabii o zaman mecbur q30 takıyorum dünyayla bağlantını kesiyor anc açıkken.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kişiden kişiye değişiyor bu iş gerçekten, ben de Sennheiser Game One’a karşı her zaman Steelseries Arctis Nova Pro’yu tercih ederim, ses kalitesini geçtim Game One zaten rahat değil en başta benim için.

Arctis Nova Pro, yanında gelen DAC ve Sonar iyi sonuç veriyor bana göre.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Samson SR850'yi şuradakinin dörtte biri fiyata temiz bir ikinci el aldım. Pedlerini de değiştirdim tabii.

https://www.amazon.com.tr/Samson-SR850-DJ-Stüdyo-Kulaklık/dp/B002LBSEQS?th=1

Adını sanını duymamıştım daha önce fakat ilgili tüm incelemeleri izleyip okuduktan sonra şansımı deneyeyim dedim. İyi ki de denemişim. Daha önce çok kulaklık kullandım ama bu kadar temiz ses verenini görmemiştim. İlk taktığım andan sonra 3 saat çıkartamadım. Daldan dala atladım, eski parçaları "ilk" defa dinledim, video, oyun denemeleri yaptım. Çok iyi geldi bana bu kulaklık. Ucuz yollu bulursanız alın bir kenarda dursun. Favori kulaklığını olmasa bile(ki bence olur) en iyilerden birisi olacağını düşünüyorum.

Bunun bir de arkası kapalı modeli var SR950. Onun da çok iyi olduğu söyleniyor.

https://www.zuhalmuzik.com/samson-sr950-kapali-studyo-kulakligi-138938

 

Bir kaç gün önce de yeğenime Edifier WH950NB aldık Kasım indirimleriyle.

https://www.amazon.com.tr/Edifier-Kablosuz-Engelleme-Özelliğine-Kulaklık/dp/B0BY6YLPX8/ref=sr_1_23

Kablosuz ve kaliteli bir kulaklık olarak şiddetle tavsiye edebilirim. En azından bir kaç incelemesini izlemeden geçmeyin. Büyüklere kafa tutacak kalitede.

MilesTeg tarafından düzenlendi
ZvAnA beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Samson da iyidir. Sennheiser vs gibi köklü firmadır. Bir ara ben de C01U kondenser mikrofonunu kullanmıştım. Çok tutulan bir mikrofondur. Çok kaliteli ve performansı çok iyiydi.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14149

inventus iyice lüzumsuz bir yer haline dönüşmüş. 3 paket 3'lü fan alacağım, kredi kartına taksite saçma sapan vade çıkarıyorsunuz, hadi onu anladık diyelim.

yahu nerdeyse 2000 liralık siparişe bir de 50 TL kargo ücreti ne demek oluyor acaba, direkt kapattım sayfalarını, hayatta başarılar ve hayırlı işler diliyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

inventus'tan son alışverişim 4-5 yıl önceydi Noctua kasa fanları almıştım. O zamandan beri herhangi bir ürün araştırdığımda inventus'ta maalesef fiyatları hep pahalı oluyordu. Herhalde iki yıldır falan da sitelerine hiç girmemişimdir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 saat önce, ZvAnA said:

Samson da iyidir. Sennheiser vs gibi köklü firmadır.

Samson, Kapalıçarşı'da tefecilik de yapan Yahudi kuyumcu ismi gibi ya... Kudüs'te din kardeşlerimiz bombalanırken Samson kulaklık almazdım şahsen.

CandleGarden and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, ZvAnA said:

Samson da iyidir. Sennheiser vs gibi köklü firmadır. Bir ara ben de C01U kondenser mikrofonunu kullanmıştım. Çok tutulan bir mikrofondur. Çok kaliteli ve performansı çok iyiydi.

Korhancım Sennheiser 458BT'den SR850'ye geçtim ve arada ciddi fark gördüm. 458BT'yi eşime hediye ettim derhal:zuh: Tabii her markanın böyle sivrilen modelleri olabiliyor arada. 458BT de kötü değil elbette ama Samson'la yeni tanışmış birisi olarak(her ne kadar din kardeşlerimize ihanet ediyor gibi olsam da @Najaz) bundan sonraki kulaklık alışverişlerimde kesinlikle radarıma girmiş durumda.

Şimdi yüksek omazjlı bir kulaklık deneyimleme derdindeyim. Ses kartım (Creative AE-5 Plus) 600 ohm'a kadar destekliyor. Onun için de keseyi bir hayli açmak gerekecek sanırım. Neyse acelesi yok. Beyerdaynamic DT770 250 ohm olabilir ama ilk gördüğüme de atlamamalıyım elbette. Bakıcez:icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

IMG-5479.jpg

 

 

ilk iş yatak odasına götürdüm, önce yatağı süpürdüm, sonra da odadaki halıyı... çıkanları gördükten sonra artık bu dünyada yaşamak istemiyorum.

sanki un paketi dağılmış yatağın üstünde de onu süpürmüşüm, nelerin üstünde uyuyormuşuz. :icon_zombie:

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, stardust said:

yuNZPb.jpeg yuNbas.jpeg

-

yuN41Q.jpeg

ilk iş yatak odasına götürdüm, önce yatağı süpürdüm, sonra da odadaki halıyı... çıkanları gördükten sonra artık bu dünyada yaşamak istemiyorum.

sanki un paketi dağılmış yatağın üstünde de onu süpürmüşüm, nelerin üstünde uyuyormuşuz. :icon_zombie:

Capsler kurbağa olmuş kaptanım. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Peregrine said:

Capsler kurbağa olmuş kaptanım. :mrgreen:

ilginçtir ki iphone ile editlenmiş fotoğraları hızlıresim'e yüklemeye çalışınca hata veriyor, başka bir yere yükledim onlar da kurbağa olmuş.

-

ZX6F7Q.jpg

son 1 saattir farklı senaryolarda deniyorum. Açık kulaklığın doğal sesine kurban olayım...

AKG K240 MK2'yi sevmeye çalıştım, çok çalıştım, istedim... sennheiser'ın ses kalitesi apayrı bir boyuta. anlatılmaz dinlenir.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hacım sende yok muydu Dyson zaten? Bu kablolu modelin nesi farklı?

Spoiler
9 hours ago, stardust said:

IMG-5479.jpg

 

 

ilk iş yatak odasına götürdüm, önce yatağı süpürdüm, sonra da odadaki halıyı... çıkanları gördükten sonra artık bu dünyada yaşamak istemiyorum.

sanki un paketi dağılmış yatağın üstünde de onu süpürmüşüm, nelerin üstünde uyuyormuşuz. :icon_zombie:

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 minutes ago, wazzap said:

Hacım sende yok muydu Dyson zaten? Bu kablolu modelin nesi farklı?

  Reveal hidden contents

 

bende evlenmeden önce anneme aldığım dyson dc23 animal pro vardı, her ne kadar efsane bir makine olsa da kulağı sikip atan bir yapısı vardı, çalışınca evden kaçıyordum. (20 seneden fazla olmuştur onu alalı hala da çalışıyor alet)

sonra evlenirken hem eşime hem anneme rowenta silence force aldım, tamam sessizdi ama kalite olarak dyson'ın yanına yaklaşamadı.

2020 başında yeni eve taşınırken Dyson V8 aldım, son derece memnunuz, her gün kullanıyoruz. Ona şimdi yedek pil alacağım.

Büyük temizlik yaparken pili ucu ucuna yetiyordu, pile çok iyi bakmama rağmen tabi 4 seneyi doldurmak üzere alet ve pili ilk günkü gibi değil.

Annem o pili sıcak şarj edecek, %100'de şarjda bekletcek dyson'ı ziyan edecek diye ona xiaomi'nin kablosuz süpürgesini aldım ama tabi fiyatı kadar bir ürün olduğu için annem hep o ilk aldığım dyson'ı söyledi durdu.

ona geçenlerde işte "dyson cinetic big ball animal pro 2" modelini aldım 9000 lira gibi efsane bir fiyattan, işte hatam da 2 tane almamak oldu.

yani o makinenin çekiş gücünü görünce direkt sokmuşum pilli kablosuz süpürgeye diyorsun, ben de eşim de çok beğendik ama fiyat 20 bine kadar çıktı.

bu benim aldığım "absolute 2" onun da bir üst modeli, bütün aparatları var.

TL:DR

Dyson V8'i anlık temizlik gerektiren, kahvaltıdan sonra masanın etrafının sürüpülmesi gibi basit işlerde kullanıp, absolute 2'yi de büyük temizlik yaparken kullanacağız.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yu27Tx.md.jpeg yu2wAv.md.jpeg

Aslında camın üstündeji jelatinleri sökme videosu çekecektim ama sistemi kurmadan koruyucu filmi çıkarmanın mantıklı olmadığını düşünüp kendimi frenledim :lol:

gavur ölüsü gibi, bunun içine sistemi kurtuktan sonra man cave'ime taşıyıp masanın arkasına konumlandırmak için yardıma birini çağırmam gerekecek.

@TiesTorN bu ara evlere işe gidiyor, onu çağırırım belki birlikte kurarız.

yalnız kasadan kalite akıyor, cidden çok beğendim. Yapımda ve yayında emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. :lol:

Atrin, ZvAnA, T800 and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, stardust said:

Maydonoz dönerden 45 cm 125 gr tavuk döner dürüm + tombul ayran ısmarlarım :lol:

olm yakında olsan sırf yemek ısmarlıcan diye gelirim taşağına ama şehirlerarası yolculuk gibi gidiyoruz evine akıl karı değil. yakıt masrafım bile saçma boyutlarda oluyor sana gelince :lol: ucuz olsun diye istanbul dışından almışsın evi aq.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, TiesTorN said:

olm yakında olsan sırf yemek ısmarlıcan diye gelirim taşağına ama şehirlerarası yolculuk gibi gidiyoruz evine akıl karı değil. yakıt masrafım bile saçma boyutlarda oluyor sana gelince :lol: ucuz olsun diye istanbul dışından almışsın evi aq.

havanın iyi olduğu bir gün motorla gel :D

ben perşembe ve cuma boşum, muhtemelen girişirim işe. o günler olmazsa aralığın ilk haftası da izinliyim. 

kendim kurarım zaten ama geyik olsun diye geleceksen gel. :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok