Bekar ev kurulum tavsiyeler
0

Bu konuda 34 mesaj var

Merhaba arkadaşlar,

 

Nasipse bu haftasonu yada önümüzdeki haftasonu İzmir / Seyrek' te ki yeni yapılan dairelerden birine taşınacağım. İlk başta gidip studio city emlakçısıyla görüştüm 575lira+100 aidat kısmi eşyalı ama bu 3. etapta internet altyapısı yokmuş. Hoş kapora bırakmıştım ama emlakçıya durumu netleştirmesi için kaç gündür sormama rağmen henüz yanıt alamadım. İlk giriş içinde 1 kira 1 depozit 1 komisyon alıyorlar.

 

Şimdi başka sahibinden bir alternatif buldum o sitenin karşısında yine sıfır evler ve sahibiyle görüştüm zaten oranın yerli arazi sahipleri kardeşler olarak evleri kiralıyorlarmış. 550lira 1+1 70m2 diğer studio cityde ki 40m2 di hacim olarak avantaj zaten. Ruhsatlar henüz verilmemiş elektrik + su + aidat şu an için beleş diyorlar. Aidat işini zaten orada oturan haneler olarak toplanıp konuşulur dendi, o da kendi kendimize 50lirayı falan geçmez deniyor. Havuz vs var mevki olarak üni konumlu gençler falan var hoş bir yer.

 

İncelemek isteyen olursa: https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-sahibinden-bakircay-universite-sine-yakin-1-plus1-daire-334807390/detay

 

Şimdi 2 alternatifi var bununda 1. katı ve 3. katı. Asansör falan var ama arakat bence her zaman daha iyidir diye düşünüyorum ısınma vs olarakta. Siz ne dersiniz ?

 

Bunu geçtik şimdi ev eşyasız. Benim daha önce kendi başıma bir yaşam mücadelem olmadı. İlk etapta acil gerekli olan buzdolabı ve çamaşır makinesi mevzusunu çözmem gerekecek. Şimdi burada 1 yıl gibi ön gördüğüm bir oturma sürecim var. Benim evlilik planları falan bozulmassa diye düşündüm bir yandan da evlendiğimde kullanabilirim diyede sıfır olarak mı alet alsam dedim. Diğer alternatifte geçici olarak 2. el ucuz yollu bakımlı makinelerede yönelebilirim spot falan. Sıfır alınırsa daha iyi olur derseniz marka tavsiyeniz ne olur ? Çok bi lükste gözüm yok. Şu an zaten bekarım tabi sıfır olacaksa ileri dönükte olacak f/p tavsiye verebilir misiniz ?

 

Dün gittim bir aileden çıkma çalışma masası buldum uygun bunu pc masası olarak değerlendircem. Şimdi şok bim a101 bilimum marketten kampanyalı ev gereçlerinede bakıyorum misal dün gittim çamaşırlık falan aldım şu katlanıp açılırlardan. Geçiş biraz sancılı olacak muhtemelen ama anahtar teslim aldıktan sonra direk kalmaya başlarım demesemde en azından gün aşırı eşyalarımı taşırım diyorum.

 

Neden seyrek derseniz, yıllardır İzmir' de atakent civarı merkezi yerlerde yaşamış birisi olarak kafam zaten böyle yaşantıdan oldukça bunalmış bir insanım. Aileyle yaşadığım durumlardan ötürü biraz uzakta kalayım istiyorum; Çiğli falanda var tercihen aslında ama yeni evler falan fiyatlar taşıyor haliyle. Birde İzmir' in trafik mevzusuda ön plana çıkar oldu her geçen gün. Özellikle bu hafta okullar açılınca şurda 10kmlik eve olan mesafeyi araçla gelmek-gitmek 15dk sürdü pazartesi kafayı yiyecektim. İşyerim 500mt kadar mesafeyle otobana bağlanıyor ve Menemen yönünden gideceğim için 3 -4 kez testini yaptım sabit 80-90km hızla 16dkda varılıyor. Hem kafam rahat hem trafik stresim yok. Böyle olunca yakıt tasarrufu müthiş değişecektir zaten.

 

Görüş ve önerilerinize açığım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Letgo'da bir sürü ıvır zıvır satan var ilk önce oraya bir bakın. Ucuz yollu eşya falan bulunabilir oradan.

 

Teknosa'da eğer Outlet muhabbeti bitmediyse şube kapatma ayağına ucuza teşhir malları/kutusu açılmış malları satıyorlardı. O da değerlendirilebilir.

 

Bir de Beyaz Eşya için o markanın mutlaka bayisine gidin. Bayi pazarlıkla acayip indirimli fiyatlar verir. Örnek vermem gerekirse eve Çamaşır Makinesi alırken Profilo'nun aynı modeli mağazada 2000 tl idi. 1250tlye gelmişti.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sifirdan eve cikmak cok masrafli bir is, yeni, hic oturulmamis dairelerde cok sorun cikabiliyor. Bunlari bu seneki tecrubemden soyluyorum. Bircok akliniza gelmeyecek masrafa hazirlikli olun.

 

1 yil icinde evden tasinma ihtimaliniz oldugu icin sifira hic bakmayin derim. Ben olsam esya isini LetGo gibi yerlerden hallederim (Ben mesaji yazarken @Eriwn benden hizli davranmis). Spotcular genelde kaziklama pesindeler. Tasinirken yok buzdolabi sigmiyor, yok yeni evde ankastre ocak olmuyor vs cok sorun olabiliyor, bu sekilde gerekirse minimum deger kaybiyla urunleri satabilirsiniz ve garantili urun bulmak da mumkun, arkadasimin universite ogrencisi kardesine cok guzel beyaz esya almislar bu sekilde. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer 1 yıl sonra yeni bir taşınma olasılığı yüksekse benim iki önerim olur :

 

1. Sık dişini ailenin evinde oturmaya devam et ve para biriktir. Kendi başına yaşamanın düşünmediğin çok masrafı oluyor. Evlenme planları yaparken bu duruma girmemek için dişini sıkmak çok mantıklı olur.

2. Eşyalı kiraya verilen bir daire bulmaya çalış.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eşya konusu için evet bende 2. el falan düşünüyorum şu anda bekar adamım sonuçta takıntılarım yok. Sağlam makine olduktan sonra sıkıntı olmaz. Sahibinden.com üzerinden falan baktım şu an kendi kullanıp böle evlenip eskiyi satan vs bir sürü uygun ürünler var doğrusu.

 

Defi hocam iyi hoş diyorsun ama benim meselem artık epey özel seviyeye ulaştı. Artık evde aileyle oturamıyacak duruma düştüm ki zaten evlilik mevzum şu an ki şekliyle olacaksa hiç bir şekilde onların tasdiği olmadan oluyor.

2. zaten şu an kapora bıraktığım ev evet eşyalıydı ama kısmi sadece beyaz eşya var onda da bulaşık mak, mini fırın ve tv benim için gereksiz zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Evin ufaklığı yaşam kalitesini çok da değiştirmiyor... Dahası ilandaki metrekare ile gerçek metrekare hiç bir zaman tutmaz.. Gerçek bir net 70 metrekare'ye 3+1 bile sığar, ordan yola çık. (3 adet 10 metrekare oda, 1 adet 20 metrekare salon, 10 metrekare mutfak, 5 metrekare balkon, 5 metrekare banyo , sığmaz diyorsan şu an oturduğun evdeki odaların net metrekaresine bir bak) 

 

 Ev eşyası alırken sıfır almak kampanya falan koşturabildiğin durumda kazıkçı ikinci elcilerden daha ucuza gelebilir, uğraşmana gerek yok o adamlarla. Adore her pazartesi bir ürünü ucuza satıyor, Tchibo arada sırada fırsat ürünü dediği şeylere ekstra indirim çakıyor falan, sarı forumun ölücü sayfalarını takip et. Mesela şu kitaplık 40 lira, ikinci elci sana bunu kaça verecek ki... Ben şu kitaplığı hala Mutfak ile salonu psikolojik olarak ayırmak için kullanıyorum, zamanında 99 liraya almıştım, kaç yıl geçmiş zam gelmemiş.  Bir de bunları toplu alıp , site kampanyaları ile birleştireceksin falan. Hiç bir şey olmasa, benim bulunduğum şehirde olmayan IKEA sende var, sırf o yeter. (Şu şifonyeri çok seviyorum, üzerine TV de koyulabiliyor)  

 

İzmir'de olsam sevabına sana takılır, yardımcı olurdum, çok ciddiyim. Artık çok alışkınım Niyazi Abi'nin (Çizgi Elektronik) verdiği eşantiyon tornavida ile koca evin tüm mobilyalarını monte etmeye. 

 

 İlandaki resimlerde fırın+ ocak gözüküyor, iyi.. Ama gene de çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi ağır kalemler var. Eğer vizyonun hakikaten de 1 yıl ise ne yaparsan yap aldığın eşyaların parasını çıkartamazsın. Evleneceksen de (diğer başlıkta evlenme dediğimi hatırlatırım, fikrimde ısrarcıyım) şu an aldığın eşyalar altın kaplama bile olsa kabul ettiremeyeceksin. 2500 liranın altına çıkartabilmen mümkün değil  (perdeleri hesapladın mı mesela, banyo yapmak için su ısıtıcısını, emlakçılarda 20 kopyası gezen ev anahtarını değiştirmeyi, tuvalet fırçasını? ). Dahası bir de eşya alsan bile ilerde bunları taşımak için 750 lira harcaman gerekecek. 

 

En doğru karar eşyalı eve çıkmak olacak... Bu masraflar ve kafa yorgunluğu ile uğraşmazsın. Ani bir hareket yaptığını ve uzun yol planını net çizmediğini varsayıyorum, eşyalı kiralarsan durumlar değişirse bile hızlı uyum sağlayabilirsin. Gene de eşyasız evi sıfırdan kurmaya karar verirsen elimden geldiği kadar detayda yardımcı olmaya çalışırım.

 

Not: Ekstra yatak at ki, İzmir'e geldiğimizde bize de kapı olsun ;) 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sıfırdan bir ev kurmanın @@kHanTW'nin de söylediği gibi hiç aklına gelmeyen masrafları oluyor. Mutfak ve banyoda incik boncuk gibi görünen ancak toplamda ciddi yekün tutan çok fazla ihtiyaç oluyor. 1 yıl gibi bir süre sonra taşınmayı ve evlenmeyi düşünürken ben olsam 500 TL yerine 750 TL kira vermeyi göze alıp yaşanacak tüm eşyaları olan bir ev bulmaya çalışırdım. Öyle bile olsa yine de havludan, bardağa, masa örtüsüne kadar o kadar fazla masraf çıkacak ki şaşıracaksın. Aylık giderini hesapladıysan bunu ilk 3-4 ay için en az 2 kat olacak şekilde bütçelemende fayda var. İlk yatırım maliyetine de ne düşündüysen en az 2 katını harcayabilecek bir hazırlık yapman gerçekçi olur. Doğalgaz, Elektrik, Su aboneliklerini açtırmak için ödenecek güvene bedellerinin toplamı 500 TL civarında olacaktır örneğin. Bunları üst üste koydukça inanılmaz büyük farklar oluşabilir aklındaki rakamla arasında.

 

Radikal bir görüş olarak eğer tek başına yaşayan ve ev arkadaşı arayabilecek tanıdıkların varsa onları da değerlendirebilirsin.

 

Her durumda zor ama keyifli bir iş yapıyorsun. Mutlaka keyif alarak yapmaya çalış. Çok klişe olacak ama bu yaşlar ve günler asla geri gelmiyor. Her anından bir keyif çıkartmakta fayda var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi 2-3 ayın maaşı zaten yeni kurulacak düzene rölanti edecek diye düşünüyorum. Şükür kenara attığım 15000liralık bir güvencemde var. Şimdi olabildiğince mantıklı adımlar atmaya çalışıyorum, misal şu an tek bana diye alacağım eşyayı daha sonra 3+1 bir eve geçiceksem kendi odama diyede atarım yataktır, pc masasıdır gibi. Şimdi hatun kişiyle bu konuyu uzlaşmak istediğimde zaten ilk başta kurgu bi eve çıkıp evlenene kadarda eşyaları falanda almaktı. +200lira verip 3+1' e geçme şansım hala var mesela ama şimdi kış gelecek, tek başına büyük evle uğraşmaktansa 1+1 evle uğraşmak daha kolay. Zaten kafadan 200x10 ay gibi bile düşününce 2000lira yapar ki taşınmada tutacak masraftan her halükarde daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Bunun doğal gaz tüketimde temizlikte harcancak masraf vssi var bunları düşündüm tabi ki biraz. Hatta kendime bir çizgelge yaptım. Şimdi elbette ekstra şeyler çıkıyor, ilk listeyi kurarken mesela şu anki aldığım bazı ihtiyaçlar ve alacağım yataktı vsdi ıvır zıvırı yoktu içinde. Ha hazır eşyalı olan için emlakçı komisyonu vardı, şimdi bu olmayacak o bir avantaj oldu. 575lira az para değil eve alacağım bir çok şeye finanse eder. Bunun dışında yeni bina 2 3 ay elektrik su aidat olmayacağını farz edince diğer tarafta da elektrik su ve doğalgaz için ödenecek güvence depozitosu yine olacaktı ki onları listeye ortalama diye koydum.

 

@@kHanTW Hocam benimde elimden geliyor. Marangoz torunuyuz :) Ki benimde merakım çoktur, geçen yaz koskoca gardrobu yazlıkta kendimiz taşıdık ve ben kurdum. Şimdi nakliyeci akrabamda var bazı şeyleri kendi arabamla parti parti götüreceğim, büyük olanlarıda bi seferde toplayıp akrabamdan kiralıcağım nakliye aracıyla hallederim diyorum.

 

@@kHanTW Hocam ev alanı olarak dediğine tabi ki katılıyorum ama diğer kapora bıraktığım yerde ki 40m2 içinde aynı mantık var ve küçük odası ancak bir yatak girebilecek kadar. Foto atayım siz anlayın durumu :D

 

Pc için aldığım masada şimdi 4 parça demonte evde kendim, tornavida vida işine girişcem. Bu işler için yanımda adam olması tabi ki her zaman iyi. Sizlerinde manevi desteği iyi olur.

 

Kafada bir fikir evlilik işi olsa da olmasa da sıfır çamaşır mak alma taraftarı en azından. 2. elde kullanabilirim aslında çok problem olmaz tabide. Şimdi hatun kişi arçelik-beko serviste çalışıyor daha evvel bana ordan bakarız demişti. Bende ciddi indirim falan alabiliriz diye düşünürken, bayan kısmı ya biraz kıt görüşlü bişileri araştırıp etmek varken teknisyen bunu tavsiye etti diyerek 7kg a+++ bir arçelik makine gösterdi. Kampanyadaymış 1800' den 1200' e düşmüş dedi. Bayilerden soruncada 1000lira fiyat almış. Aynısını internette bakınca ben daha bile ucuzunu buldum ayrı mesele. Şimdi o kadar parayı verdikten sonra kalkar profilo falan alırım en azından güvenceğim markada olur. Ki 915liraya A+++ 7kgsini buldum mesela. Sorun burda hatuna bakalım edelim opsiyonu sunduğumda benim fikrim hiç geçmicek mırmırına düşüp ben karışmıyom sen kafana göre ne istiyorsan al durumuna düşmesi. Şimdi işler biraz tabi ciddiye başlayınca biraz aykırı duruşlar çıkmaya başladı bunlar ayrı meseleler. Ama benim evde de dengem bozuldu, hani niyetim ailemle aramı bozmak değil ama bekar yaşamınada geçip hayatımı idame etmem gerek artık aileden uzak olarak yoksa ruh sağlığım ve psikolojim mahfolacak.

 

Bu durumda şu mantıkta ön plana çıkmış oluyor. 1 senelik bu vade gibi dedim ama şimdi o süreçte ola ki evlilik mevzuları falan bozuldu, o saatten sonra zaten kalkıp artık yine aile evine kalayım diye geri dönüş yapmayı düşünmüyorum. Tabi ki zorlukları var, alışma süreçleri vbsi olacak. Bu durumda da şu an dip fiyat 2. el makineler alsam 300-500' e mal etceğim şeyi sora sokağa çarpsam bile zarar etmem düşüncesi biraz olumlu basmıyor değil. Ki onlarıda yine iyi kötü çalışır durumdayken satma şansıda olacak. Tabi işin garantisiz makine gümlerse tomarlarca masraf açma kısmı risk kısmı ? Bu durumda yine sıfır ya da garantili yeni 2. el ağırlık çekebiliyor.

 

Buzdolabını şöylede çözsem olabilir gibi mini buzdolabı alsam bana yeter diyorum. Onuda 2. el ucuza bişi alır sonra duruma bakarım dedim. Sıfır alcak olsanız çamaşır mak ne tavsiye ederdiniz. Bütçeyi 900lira max gibi düşündüm. Beyaz eşyaya 3000liranın üstüne çıkmak istemiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Altus marka 800 900 tl ye çift kapılı buzdolapları satılıyor. Arçeliğin yandan yemişi ama fena değildi. Mardindeki evde bir yıl kullandık hiç bir sorun çıkarmadı. Böyle bişi alınıp sonradan spotçulara rahat satılabilir. Spotçular kolay alıyor bunları. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelik çamaşır makinesi sky hocam. :) Buzdolabı sonra ki mesele onu 2. el de alsam çözerim şimdi.

 

Elbise dolabı için nasıl birşey alsam sizce ? Ya çıkma 2. el bakıcam letgoda 100-200 arası değişen var ya da hepsiburada da falan satılan bez gardroplar var daha ucuza mal edip daha büyük hacim olabilen. Böyle birşey işimi görür mü sizce ?

 

İlk ay eve kiralamış olsamda yemek işini hiç evde görmüycem bu arada. İşin daha mutfak gereçleri boyutu yavaş yavaş olur.

 

2 gün evvel 22liraya 17,5m kapasiteli gibi şoktan aldığım çamaşırlık iyi oldu. Dünde A101' den tek kişilik yatak örtüsü, yastık kılıfı, yastık ve perdeyi toplam 40liraya mal ettim.

 

Evlenene kadar eve tv falan almam 27" monitörüm var zaten tv evde de izlemiyorum kullanmıyorum, pcci adamın işi pcde olur :D

 

@@kHanTW 40m2 olan ev şu burda da yaşanmaz yahu çok ufak kaçıyor gibi :P: IMG_20160917_153908.jpgIMG_20160917_153913.jpgIMG_20160918_171602.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Ufak tefek tavsiyeleri alt alta yazmaya başlayayım... 

 

 

 

Sorun burda hatuna bakalım edelim opsiyonu sunduğumda benim fikrim hiç geçmicek mırmırına düşüp ben karışmıyom sen kafana göre ne istiyorsan al durumuna düşmesi. 

 

 Kaç  :icon_twisted:  (ilk tavsiyem bu olsun) 

 

 Öncelikle eve çıkma kararını sonuna kadar destekliyorum... Matematik olarak baktığında aile yanında kalmak daha ağırlıklı basıyor ama terazinin kefesinin diğer tarafında "özgürlük" var. Hatun kişi ile cafe köşelerinde rahatsız oturup sinemaya para bayılmak yerine evde makarna yapıp film izlemek misli misli büyük bir keyif. (Örnekler çoğaltılabilir)

 

 Küçük ev kavamını da destekliyorum. İlk oturduğum kira evi 250 metrekare civarındaydı (neti 200+), ondan sonra küçük bir 2+1 e, ondan sonra ötekisinin yarısı 2+1 e taşındım. Huzurumdan keyfimden de eksilen bir şey olmadı. Küçük evin hem kirası daha az olacaktır, hem de eşyaları daha masrafsız olacaktır.

 

 Yapılması gereken ilk şey anneye ağlamak  :D  Bizim anne yaşındaki kadınlarda 6 eve yetecek kadar ıvır zıvır oluyor. Bir defa yemek takımı lazım oldu, zamanında gazetenin dağıttığı Arcopal'leri hacıladım, bir defa lazım oldu, çeyiz diye alıp da kullanmadığı porselenleri tırtıkladım. Havlusu çarşafı tabağı bıçağı derken bunlar bekar adamın başedeceği şeyler değil, anne doğru adres. 

 

 Çamaşır makinesi sitelerde 650 civarına kadar bulunabiliyor. N11 gibi sitelerin arada sırada çek mek kampanyaları oluyor, 500 lü bir rakama mal etmek ihtimal dahilinde olacaktır. İş bitince de ikinci elcilere 200-300 bandına satılır, taşımaya gerek kalmaz. 

 

 Buzdolabı konusunda : mini buzdolabı yetmez. Hiç zorlama, hakikaten hiç zorlama :) Arçelik markasının Profilo'dan kötü olduğu şaibeli, hatun Arçelik istiyorsa al geç. İyi bir şey alacaksan şu kampanya enteresan, parayı peşin alıp Kasım'da teslim ediyorlar ama indirim güzel : http://www.enplus.com.tr/hitachi-alt-ust-kapili-buzdolabi-r-vg540pru3-ggr/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında Arçelik yazınca dikkat etmedim ama onunda 14 dkda yıkama özelliği varmış. En dip kaça alabiliriz diye sordum bakalım, sonuçta nerden alınırsa alınsın servisini onun orası verebilecek. Değerlendirmeye alalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Deathknight

 

Hayırlı olsun. Diğer konuyu bildiğimden bu olayın hayırlı olduğunu düşünüyorum. Tavsiyelere gelince ilk önce elzem konulardan başlamak lazım.

 

Yatacak yer konusu. Bazalı tabir edilen yataklardan alınır. Yarın öbür gün eve ikinci birisi gelecekse bir tane daha alınır üzerindeki yatak değiştirilir. Yatak başlığı felan bosverin. İzmirde cetmendir Ozsanaldır bir sürü uygun fiyatlı yer var. Bir tanesinden alınır geçilir. Yaklaşık 300TL

 

Giyecekler için eşek tabir edilen seylerden alabilirsin. 100 liranın altına alınabilir. Bir örnek surada http://www.hepsiburada.com/cift-yandan-rafli-bez-dolap-istanbul-p-MBNETCYRIST

 

yatak başına da bir sehpa koyarsın cep tel gozluk vesaire için 20-30 TL

 

Böylelikle yatak odası bitmiş oldu.

 

----------------------

 

salon

 

Eğer yatakla ugrasmam dersen aynı zamanda yatak olan bir koltuk alınabilir. Ben uzun zaman sunu kullanmıştım http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/oturma-odalari/yatakli-kanepeler/yatakli-kanepeler/10087106/solsta-2li-yatakli-kanepe.aspx

 

Bunun onune bir sehpa koyarsın. Ikea da Lack diye bir sehpa var 30TL civarında olması lazım.

 

Kitaplık felan ugrasma ilk etapta yere koy gitsin. Duzenli şekilde koyunca ortaya çok da güzel manzara çıkıyor bence...

 

Yemek masası opsiyonel. Ben zamanında bilgisayar masamı çok amaclı kullanırdım. Büyük bir masa her işini görür. Yok dersen yemek masası ile sandalyelerine 400TL verirsen bu mantıklıdır http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yemek-odalari/yemek-masalari/79010690/tarendoadde-yemek-masasi-ve-sandalye-seti.aspx

Bilgisayar masasının da ikeadan halledersin gitmişken 100-150 TL civarına halledersin... Salona tv koyacaksan yine IKEA dan olayı 100TL civarına halledersin...

 

Bana sorarsan salonda bitti ama bir de tekli koltuk almak istersen Pöang tarzı bir koltuk al. Bunun çakmaları çeşitli marketlerde satılıyor. 150TL civarında olması lazım. Bana sorarsan salonda bitti...

 

Antereye ayakkabı koymak için bir seyler alınır.

 

Bana sorarsan mobilya ihtiyacı bitti...

 

Isık falan en ucuz çözümleri alırsan 200TL ye tüm evi halledersin...

 

-----------------------

Gelelim beyaz eşya işine

alınacak elzem seyler buzbolabı çamaşır makinesi. Burada Regal Altus gibi markaları tercih edebilirsin. Bunlar Arçelik veya Vestel gibi firmaların alt üretimleri. Marketlerde veya internet üzerinde çok güzel kampanyalar denk geliyor. Çok ucuza halledilir. Ocak en dandiğinden set üstü ocak alınır gerekirse 2 gözlü. Fırında Sİmbo Kumtel vesiare markalardan tercih edlir. Bunları Forbest japon pazarı gibi yerlerde bile ucuza alabilirsin... Aynı şekilde catal bıcak tabak işlerini de Ikea dır Forbest tir yerlerden al geç...

 

Ekleme:

 

Bu arada aman ev diye her bir şeye heves etmeyin veya abi tabiri ile (herkesten çok özür dileyerek) g**tünüz kalkmasın. Çamaşır makineniz eski model olsun uzun yıkasın. Aman iyisine kasmayın. O paralarla güzel vakit geçirin başka ihtiyaçlarınızı alın. Bu bekar evi aile evinin lüksü olmayacak bunu kabul edin. En önemlisi sizin eviniz olacak. Bundan daha önemli bir şey yok...

 

Bu konu dışarıdan gözüküyor mu? Fotograf felan ekledim ya. ondan soruyorum...

post-32-0-97632200-1474626563_thumb.jpg

post-32-0-76040700-1474626564_thumb.jpg

post-32-0-71220800-1474626565_thumb.jpg

post-32-0-49038700-1474626566_thumb.jpg

post-32-0-25854600-1474626567_thumb.jpg

post-32-0-07117300-1474626568_thumb.jpg

post-32-0-90325800-1474626568_thumb.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@hakancez : Linki kopyalayıp logout olursan (ya da başka browserdan girersen) kontrol edebilirsin, off-topic dışardan görülemiyordu ama bu başka başlık olduğu için görülebilecektir. 

 

 @@Deathknight : Sanırım şu buzdolabı uygun gibi, 1 TL'lik daha bir şey alınca 100 TL WP alınıyormuş, dolap 900 liraya geliyor sanırım, bence iyi : http://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-entm-18211-f-tk-a-374-lt-nofrost-buzdolabi-p-MTHOTARIENTM18211F  Zamanında bütün beyaz eşyaları Ariston almış ama "buzdolabını beceremiyorlar" diye onu Sharp almıştım ama aradan yıllar geçti, dahası alternatifi Altus ise her türlü bu daha iyidir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@hakancez İyi dileklerin için teşekkür ederim hocam. İlk giriş için eve çok birşey beklemiyorum. İşin doğrusu yarın atlayıp bi evi ziyaret edicem ve tutacamda muhtemelen. Şimdi fırın işine gerek yok zaten o içinde var. Başta diyorum bi çekyat ayarlıyım, onu bir süre yatak olarakta kullanırım. Hatta letgodan bi yataşın baza+yatağını 90liraya kadar çektirdim birine yeni ürün. Bunlar anahtar teslim sorası yapılacaklar. Belki başkaları kullanılmış yatakta nasıl kalcan etcen diye düşünebilir, tiksinmem böle şeylerden sabunlu bezle bi siler havalandırırım oldu bitti maşallah; askerlik yapmış sıkıntılarını görmüş adamız :D O işin racon kısmı tabi de işyerinde gece mesai kalınca otururken başkalarının sigara içtiği koltuğun üstünde bile uyuklamış adamım gerçekten öle bi çekincem olmaz tabi temizine bakarım ayrı mesele.

 

Kitap okuma gibi huyum yok, zaten evdeki dolabımı taşımıycam. Onuda ikea veya bilumum supermarket tipi yerden ya da netten ucuz yollu raflı bişile sonra çözerim diye düşünüyorum.

 

Dolap için eşek dediğin eşya dolaplarına benimde gözüm ilişti baktım; uygun şekilde kullanırsın diyorsan bende ucuz yollu çözme taraftarıyım. Çekyatın falan altına yazlıkları sallar kışlıkları giydiririm olur biter. Yatağın yanına uygun yollu bi sehpa gibi bişi ayarlamak lazım doğru. Telefon vb koymaya.

 

Mutfak kısmı için şu an sadece kahvaltı için bi kaç kase düşünüyorum. Standart kahvaltım kornflakes oldu zaten uzun zamandır, sütle falan karıştırıp öle yiyorum. Tahminen 1 2 ay akşam yemeği mevzum çok dönmücek, ihtiyaç olursada bu süre zarfında plastik tabak vb idare olunur. O sürede eski takımlardan falan gözlemlerim.

 

Benim için en önemli unsur, masa işi; mutfak masası + sandalye işini sora keyfi çözerim ucuza güzel şeylerde var. Yemeği bir süre pc masa başında da hallederim evde de farklı bişi yapmıyorum aslında şu an bile. Hatta bizim evde yemek masası vs olmasına rağmen böyle bir yeme kavramı yok, eskiden gelen bir alışkanlık ortaya bir sofra ve üstünde tepsi içinde yeriz yemekleri. Masayı dediğim gibi 40liraya çıkma bi tane ayarladım. Sandalye/koltuk işi var masanın onuda belki evdekini götürürüm yada çıkma bişi bulabilirim idareten.

 

TV işi dediğim gibi bu ev için olmayacak. Geriye tek buzdolabı ve çamaşır mak mevzusu kalıyor. Çamaşır mak sıfır alma taraftarıyım şu an, oda 900civarı hatunun baktığı arçelikte olsa alabilirim. 14 dk kısa yıkama özelliği flaan işime gelecektir. Zaten uzun süreli kıyafet giymeyen biriyim 2 3 giydiğimi sallarım, o giyimde çok kirlenmemiş oluyor. Uzun yıkama anca iç çamaşır falan olur oda zaten 30 tanenin üzerinde falan boxerım vardır herhalde ayda 1 kez olsa yeter :P

 

Bakalım arçelikten çamaşır mak+buzdolabı düşük fiyat alınabilcek bir durum olursa belki 2' sini birden çözmeye yönelebilirim. Ya da dediğim gibi 150liraya falan çıkma bi buzdolabı beni 1 sene rahat götürür.

 

Ekleme: Baktığımız model bu bu arada http://www.yetkilisaticiniz.com/arcelik-7103-y-7-kg-camasir-makinesi ilginç bi şekilde istanbuldaki bir bayiyi bulmuşum. Bizimkinin servisede buradan geliyormuş çoğu ürünler :P O fiyata bulmama şaşırdı. Havale ile epey uygun alınabiliyor doğrusu içime sindi sayılır, servis güvenceside garanti gibi zaten böylece.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@hakancez İyi dileklerin için teşekkür ederim hocam. İlk giriş için eve çok birşey beklemiyorum. İşin doğrusu yarın atlayıp bi evi ziyaret edicem ve tutacamda muhtemelen. Şimdi fırın işine gerek yok zaten o içinde var. Başta diyorum bi çekyat ayarlıyım, onu bir süre yatak olarakta kullanırım. Hatta letgodan bi yataşın baza+yatağını 90liraya kadar çektirdim birine yeni ürün. Bunlar anahtar teslim sorası yapılacaklar. Belki başkaları kullanılmış yatakta nasıl kalcan etcen diye düşünebilir, tiksinmem böle şeylerden sabunlu bezle bi siler havalandırırım oldu bitti maşallah; askerlik yapmış sıkıntılarını görmüş adamız :D O işin racon kısmı tabi de işyerinde gece mesai kalınca otururken başkalarının sigara içtiği koltuğun üstünde bile uyuklamış adamım gerçekten öle bi çekincem olmaz tabi temizine bakarım ayrı mesele.

 

Kitap okuma gibi huyum yok, zaten evdeki dolabımı taşımıycam. Onuda ikea veya bilumum supermarket tipi yerden ya da netten ucuz yollu raflı bişile sonra çözerim diye düşünüyorum.

 

Dolap için eşek dediğin eşya dolaplarına benimde gözüm ilişti baktım; uygun şekilde kullanırsın diyorsan bende ucuz yollu çözme taraftarıyım. Çekyatın falan altına yazlıkları sallar kışlıkları giydiririm olur biter. Yatağın yanına uygun yollu bi sehpa gibi bişi ayarlamak lazım doğru. Telefon vb koymaya.

 

Mutfak kısmı için şu an sadece kahvaltı için bi kaç kase düşünüyorum. Standart kahvaltım kornflakes oldu zaten uzun zamandır, sütle falan karıştırıp öle yiyorum. Tahminen 1 2 ay akşam yemeği mevzum çok dönmücek, ihtiyaç olursada bu süre zarfında plastik tabak vb idare olunur. O sürede eski takımlardan falan gözlemlerim.

 

Benim için en önemli unsur, masa işi; mutfak masası + sandalye işini sora keyfi çözerim ucuza güzel şeylerde var. Yemeği bir süre pc masa başında da hallederim evde de farklı bişi yapmıyorum aslında şu an bile. Hatta bizim evde yemek masası vs olmasına rağmen böyle bir yeme kavramı yok, eskiden gelen bir alışkanlık ortaya bir sofra ve üstünde tepsi içinde yeriz yemekleri. Masayı dediğim gibi 40liraya çıkma bi tane ayarladım. Sandalye/koltuk işi var masanın onuda belki evdekini götürürüm yada çıkma bişi bulabilirim idareten.

 

TV işi dediğim gibi bu ev için olmayacak. Geriye tek buzdolabı ve çamaşır mak mevzusu kalıyor. Çamaşır mak sıfır alma taraftarıyım şu an, oda 900civarı hatunun baktığı arçelikte olsa alabilirim. 14 dk kısa yıkama özelliği flaan işime gelecektir. Zaten uzun süreli kıyafet giymeyen biriyim 2 3 giydiğimi sallarım, o giyimde çok kirlenmemiş oluyor. Uzun yıkama anca iç çamaşır falan olur oda zaten 30 tanenin üzerinde falan boxerım vardır herhalde ayda 1 kez olsa yeter :P< :P>

 

Bakalım arçelikten çamaşır mak+buzdolabı düşük fiyat alınabilcek bir durum olursa belki 2' sini birden çözmeye yönelebilirim. Ya da dediğim gibi 150liraya falan çıkma bi buzdolabı beni 1 sene rahat götürür.

 

Ekleme: Baktığımız model bu bu arada http://www.yetkilisaticiniz.com/arcelik-7103-y-7-kg-camasir-makinesi ilginç bi şekilde istanbuldaki bir bayiyi bulmuşum. Bizimkinin servisede buradan geliyormuş çoğu ürünler :P O fiyata bulmama şaşırdı. Havale ile epey uygun alınabiliyor doğrusu içime sindi sayılır, servis güvenceside garanti gibi zaten böylece.

 

Bu düşünce tarzı ile herşey hallolur. Gayet makul mantıklı. Bende sizin tarzınızla yola çıkmıştım herşey güzel olmuştu. Darısı başınıza inşallah...

 

Tek fark ben mutfak yönünden biraz sıkıntılıydım. Sıkıntı derken lise dönemlerinden beri midem rahatsız olsa olduğu için tek başıma da olsam mutlaka oturup yemek pişiririm. Yemek derken bildiğiniz annelerimizin yaptığı tarz yemek, yanına yoğurtlu mezeler, pilav vesaire. Bu yüzden mutfağa bayağı ekipman almıştım... :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar yeni yuvanın sözleşmesini dün yaptım anahtar aldım. Şimdi 1-2 günlük ufak bi işleri var perde kornişi lamba için duylar ve evin temizliğini yaptıracaklar. Yarın akşam sanırım komple bana ait olarak teslim alırım. Artık eşyalarımıda geçirmeye başlarım. Şöyle birkaç fotoğraf paylaşayım yaşam alanı olarak gayet elverişli. Şimdi bina yeni bitmiş çevrede bahçe düzenleme peyzaj çalışmaları sürüyor. Ben gittiğimde ustalar falan devam ediyordu zaten. 1 ayı geçmez herhalde o düzenlemelerde, benimde geçiş sürecim o civarda bulacak gibi anca. Şu an şantiye elektriği veriliyor; suda yer altından depoya pompalanıp dairelere veriliyormuş. Aidat falan şimdilik yok ruhsatlar çıkacak yönetim kurulu toplancak aidat konuşulacak dendi. Merkezi sistem olayı var güzel, ocak için tüp kullanılıyormuş şu anda doğal gaz için yeni bir kanun düzenlenmesi falan bişiler dendi başvuru yapmamışlar galiba sonradan bişi olur mu bilemem ama zaten 1 tüp koysam herhalde beni 1 sene götürür. Bina altında epey büyükçene bi otopark kısmı gibi yer var. Havuz var, hemen yanında dairelere çıkmadan duşluk kısmı ve sığınak diye söylendi öyle bi yeri falan var.

 

Bahçe havuz kısmı düzenlenecek daha :P

IMG_20160924_120247.jpgIMG_20160924_120247.jpgIMG_20160924_120251.jpgIMG_20160924_120253.jpg

 

Evin içine ait fotolar.

IMG_20160924_120557.jpgIMG_20160924_120605.jpgIMG_20160924_120611.jpgIMG_20160924_120616.jpgIMG_20160924_120624.jpgIMG_20160924_120631.jpgIMG_20160924_120728.jpg

 

Balkon ve manzarası ve ayrıca karşıdan benim cephenin görünümü: 1. kat sağ köşenin yanında ki balkon ve yanında diğer odanın pencere gözüküyor.

IMG_20160924_120745.jpgIMG_20160924_120805.jpgIMG_20160924_123845.jpg

Whooosh and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar selamlar, mesaj bumping gibi oluyor ama biraz survival maceralar belki böyle benim gibi kafayı bozan edene izlenecek adımlar şeklinde faydası olacaktır diyip mesajıma geçiyorum.

 

Son gelişmelerden sonra evin temel yaşam ihtiyaçlarını karşıladım diyeyim arkadaşlar; şu an sadece beyaz eşya yok onlarıda şimdi kendime bi kredi kartı başvurdum onun üzerinden 9 taksit şeklinde sıfır düşünüyorum hayat boyu daimilik birşey olsun babında. Biraz yorucu serüven ama eylencelide hele eve ilk eşyalarımı bırakırken baya bi hoş hissedip direk oraya adaptasyon hayalleri geçti kafamdan. :) Başta bi önce vermiş olduğum evin 200lira kapora yandı derken haftaiçi ilginç gelişme oldu emlakçı arayıp Muammer bey buyrun gelin paranızı alın deyince bugün son eşyamı bırakırken uğrayıp paramı da tam olarak geri aldım. :D

 

Neyse eşya olarak yapılan masraflara bakarsak.

1 masa + 4 sandalye 90lira letgo

100x200cm baza + yatak 70lira letgo ailenin bebekleri olacakmış odayı çocuk odası yapacağız çok yer kaplıyor dediler gittim gördüm temiz sıkıntısız istikbalin düşeş. :P

Şeklen şuna benzeyen deseni biraz farklı foto çekmemişim: https://image5.sahibinden.com/photos/80/08/98/321800898ys6.jpg bi çekyat olabilen kanepe - 100lira letgo

1 4m2 + 1 3m2 + 2 ufak cam sehpa hediye bi aile çocuğu okul kazandığı için taşınıyormuş yeni eve eşya fazla olduğundan eldekileri çıkartıyormuş temiz gördüm aldım. Letgo 50lira

60x110cm çalışma/pc masası - 40lira sahibinden

3 kapaklı gardırop letgo - 60lira

4 çekmeceli komidin letgo - 20lira

Pc koltuğu letgo - 100lira

 

575lira diğer eve depozito verecekken, keyfime ve ihtiyacıma göre temel ev eşyalarını çözmüş oldum yukarda ki gibi bir rakama, hadi üstüne diğerlerinide katarsan denk gelmiş oldu. Diğer evde de üzerine aynı bu masraflar yapılacaktı daha, tek avantajı beyaz eşya olmasıydı ama onda da gitsem spotçudan bile alsam 500' e buzdolabı çamaşır makinesini çözerim şu an. Ki 3 ay kadarda elektrik, su bedava kullanacağımı düşünürsek o masraf bile onu kotarmış olurdu iyi kötü.

 

Bu listeye bi ihtimal pc başı için koltuk/sandalye bişi müdahil olacak ama belki evde kini götürürüm yıllardır kullandığım sevdiğim koltuğumdu.

 

Bundan ayrı olarak ıvır zıvırlar var, eve kettle falan aldım bizim a101' de çelik sinbo vardı 35liraya çözdüm, diğerlerini yazmıştım zaten. Eve şimdi biraz temizlik malzemesi falan lazım olur bulaşık deterjanıdır, yerleri silmedir falan başka bi eksiği güdüğü kalmadı denebilir. Yarın arkadaşlarla bi giderim montaj işlerini hallederiz iş yerinden şarjlı bosch matkabı kaptım :D Daha hesaba katmadığımız ufak tefek zımbırtılar olmaz değil ama yaşancak şekle geldi nihayet. Temizlik yapılmıştı kornişler ertesi gün takılacak dendi sağolsun takan arkadaş tozunu toparlamamış, ev sahibine dedim ama neyse artık adamda yaşlı başlı insan biraz bu işlere koşup etmekten geçen rahatsızlıkta geçirmiş. Fırçayla bi kabayı alıp son bi paspas attıkmı birde eşyayı yerleştiririm, ondan sonra oturmaya hazır.

 

Nakliye işi içinde tek yatak baza ve çekyatta ihtiyacım oldu oda sağolsun akraba kıyak yaptı yakıt masrafını bilem ödetmedi. Onun dışında ki alet edevatı helal olsun valla sanki ufak bi kamyonet benim kia rio hepsini taşımama yetti. Bi daha ki mesajımda artık fotolarla son durumu aktarmaya çalışırım. :) Tamda mesai kalmalı işlerde denk geldi ama bu hafta günaşırı artık kıyafetleri pcyide taşıcak aşamaya gelirim herhalde.

 

Birtek şu an biraz sinek mevzusu problemi olabilir gibi, kapılarda sineklik taktırılmamış onuda sinek ilacı ve kapılara pratik satılan şu bantlı sinekliklerden falan alarak çözerim herhalde. Gerçi havalar soğuyor artık ben tam geçtim oturdum dediğimde ihtiyaç bile olmayabilir.

wazzap, Whooosh, BoRa and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim PC koyacak masa (bildigimiz masa. hicbir ozelligi yok), ofis sandalyesi ve birkac tane bar sandalyesi ihtiyacim var. diyelim letgo'yu kullandik (hic kullanmadim)...nakliyesi nasil olacak? nakliye isi sikinti gibime geliyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nakliyeyi kendiniz çözğyorsunuz hocam genelde. Ya da satan arkadaşa sorun nakliye için yardımcı oluyor musunuz diye.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

sen bekarlığa, tek başına yaşamaya alışınca evlenmektende vazgeçersin. en rahat yaşam tarzına geçiyorsun

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatta herşey mümkün :) çok rahat bi yaşam tarzına geçtiğimde hemfikiriz o şüphesiz zaten.

 

Şimdi diğer konuyla alakalıda kızışan bişiler oluyor, artık nişan vs yapalım diyr konuştuk ettik zatende. Bundan sorasında gelecek agresiflikler her an daha dönüşe mğsait kıkar zaten işi.

 

Son vaziyetler şu durumda evde.

 

IMG-20161002-WA0006.jpegIMG-20161002-WA0004.jpegIMG-20161002-WA0008.jpegIMG-20161002-WA0003.jpgIMG-20161002-WA0000.jpeg

kHanTW beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kızın ailesi yeni gelin alıyormuş gibi masraf yapmanı isteyebilir. Bu konuya hazırlıklı ol. zaten evlilik yaşamış bir insan da az çok isteklerini sınırlamayı bilerek hareket etmeli. Kendini çok büyük masrafa sokarak bir işe girişme sakın. Sen üzülürsün en sonunda. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok