Otomobil Hakkında Her şey
5 5

Bu konuda 4.388 mesaj var

9 dakika önce, Mr.Smith said:

jantına da kaldırım değecektir. önemli olan kartere bişey değmemesi :kayik:

Aman Allah korusun Mr. Smith. Ağzını hayıra dötünü bayıra aç :zuh:

Hugh Bullet tarafından düzenlendi
Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 dakika önce, Hugh Bullet said:

Aman Allah korusun Mr. Smith. Ağzını hayıra dötünü bayıra aç :zuh:

aman hocam dötümüz ne zaman kapandıki bu memlekette bir bordrolu olarak allasen :zuh:. hep açık yani no problem.

Mr.Smith tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 26.07.2025 at 12:31, Altan Yoklar said:

1.664.000 liraya fiyord mavisi denilen soluk mavi jazz crosstar alım işlemleri başladı. Haftaya teslim edecekler.

Kasko+trafik sig. 24.527 lira tuttu. Kasko en ucuz firmaya yaptırdım.

İçi plastik , b sınıfı japon izolasyon . 14 senedir 2009 jazza bindiğim için sıfır araba konforu bana yeter. Batarya garantisi 6 yıl. Batarya yenileme için her sene bin dolar ayırmak gerek. 

hocam bu arada hayırlı uğurlu olsun. kazasız belasız güle güle kullanın. 

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, Mr.Smith said:

aman hocam dötümüz ne zaman kapandıki bu memlekette bir bordolu olarak allasen :zuh:. hep açık yani no problem.

Haklısıdı be kardesim, Trabzonda bir laf vardır, " borçtan götumüz Forozdan gorünüyor" (Foroz adası). Gerçi buradada durum farklı değil ama ama ne edersin. "Life is a bitch, first you pay taxes and then die" 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Düldülü aldım, hem ceryanlı teknolojiye geçip hem aracı büyütüp hem de büyük ekran yeni oyuncaklar falan görünce buldumcuk delisi oldum. Arabayı aldığımın ertesi günü bayram çocuğunun hediyesini kontrol etmesi gibi pencereden araba duruyor mu diye baktım :D Eşim araba kokusundan fenalaşıyor, koku falan alalım bunu giderelim diyor, ben de "tıbbi olarak erkeklerin beş yılda bir yeni araba kokusu koklamaları lazım" diyorum. Ha benim 8 yıl olduydu ama araya evliliği bebeği depremi pandemisi ıvırı zıvırı girdi, doğal bir sonuç.  İsteyen herkese daha iyisini diliyorum.

Şarj için kurduğum programda iki tane seçenek vardı, biri hızlı DC idi, otoban çıkışındaki bir benzin istasyonunda olduğu için bazen kalabalık olabiliyormuş, 14 TL/KW fiyatı vardı. Onun yerine gene DC olmasına rağmen daha yavaş ama daha yakın ve daha ucuz (10 TL / KW) bir tanesini tercih ettim. Sonra da karşıdaki Migros'a girdim, bütün ürünleri uzun uzun inceleyerek :) gelene geçene bakarak oyalandım, alışverişimi yaptım. Ben kesin sıkıntı çıkar, 10 defa müşteri hizmetlerini ararım iki kere istasyon değiştiririm diyordum ama sıkıntısız oldu, umarım hep böyle gider. Alıştım da hızına , kreş dönüşü rotasında, bizimkileri markete bırakır bir 10-15 dakika şarj ederim, 2-3 günü kurtarır sanki. Yazın zaten sıkıntısız şekilde yayladan şarj edebileceğimi umuyorum.

Bu arada TEMU'dan sipariş verdiğim , garajın üzerine örteceğim tente de gelmiş, iyi oldu, normalde o gelene kadar branda falan sermeyi düşünüyordum ama branda eşşek ölüsü gibi ağır, iki iki iş yapmaktan kurtulmuş oldum. Garajın üzerinde sadece demirler var, onun da üzerini kaplayacak şekilde ceviz ve çam ağaçları var, dökülecek şeyleri ya da ceviz/kozalak gibi hasar verecek şeyleri engellesin, makul bir gölge yapsın yeter. Önceki arabanın zaten tavanında kusur olduğu için sallamıyordum da şimdi işler değişik tabi.

Tenteyi soracak olan olursa linki şu : https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100290493000&sku_id=17595487265581&_x_sessn_id=3xkx6izeah TEMU milyor bilyar tane reklam gösterirse sorumluluk kabul etmiyorum tabi. Ben hasırımsı bir şey olduğunu sanarak daha önce almıştım, patates çuvalı gibi bir malzemeymiş , bir önceki (kamelyaya) alışımda ürün özelliklerinde HDPE yazıyormuş o da High Density Poly Etilen demekmiş, özetle beni yediler yani. Fakat kullanınca işimi gördüğünü fark ettim, ikinci seferde bilerek kazıklandım. (Takım olsun dedim) 

Araç için paspas takımını (ucuz değilmiş, 7,5k) ve bagaj paspasını firmadan hediye olarak aldım. Ön camlara film çektiler ama bok gibi çıktı :) Seramik koruma yapalım dediler ama istemiyorum demiştim, filmin işçiliğine bakılırsa o da dandik bir şey çıkacaktı. PPF falan yaptırmadım bir öncekinde canım feci yandığı için. Aksesuar olarak daha bir şey almadım, aracın elime geçmesini beklemiştim, şimdi de uğraşacak mecalim yok. Konsolun üstüne koymaya şöyle pervaneli uçak (koku falan da yayıyor rivayete göre) almıştım ama sonra güneş göre göre altında iz bırakır diye koymadım, bebe oynuyor : https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100314689965&sku_id=17595600600418  Normal prize takılması için gereken kabloyu firma veriyor, V2L aparatını da bir dostum hediye ediyor. AC kabloyu hediye edecek arkadaş arıyorum :) (Satın alırım bir ara da, pek AC istasyon kullanmayacağımı tahmin ederim) 

Benim donanımda giden ambient lighting yerine usb bir şeyler alıp takabilirim, onun dışında film milm oynatan meretlerden de alabilirim, başka da ne alırım çok bilmiyorum.

Allah başka dert vermesin tabi de, benim Stanley kapının yanına sığmadı, biraz hüzünlendim. Kafaya dikip dikip içmeyi seviyordum, araçta çok alan var ama hiç bir yere o termosu yakıştıramıyorum, çölde hacet giderecek yer bulamadım.

Son olarak teker de ne yamukmuş arkadaş, düzeltene kadar anam ağladı :) 

SEP, TiesTorN, wazzap and 6 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 hours ago, kHanTW said:

Allah başka dert vermesin tabi de, benim Stanley kapının yanına sığmadı, biraz hüzünlendim. Kafaya dikip dikip içmeyi seviyordum, araçta çok alan var ama hiç bir yere o termosu yakıştıramıyorum, çölde hacet giderecek yer bulamadım.

Sat sen onu yol yakınken, olmaz öyle saçmalık. :mrgreen:

Kazasız belasız kullanmak nasip olsun, hep iyi şeylere götürsün getirsiin.

kHanTW beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 hours ago, kHanTW said:

. Arabayı aldığımın ertesi günü bayram çocuğunun hediyesini kontrol etmesi gibi pencereden araba duruyor mu diye baktım :D

UHahahau yarıldım 🙂

Hayırlı olsun yeni araba

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, infestor said:

UHahahau yarıldım 🙂

Hayırlı olsun yeni araba

Eyvalla..

Kablosuz şarjı kapatmıştım, herkes ısınıyor gerek yok falan demişti. Sabah lazım oldu, açma yerini bulamadım :) Belki sesli komuttan kısayolu vardır diye tuşuna tıkladım, car play e ve navigasyona geçti, "forum mersin" dedim çat diye rota çizdi :D Aradığım şeyi bulamadım ama bulduğum şeyi çok sevdim.

Araba ile ilgili yeni şeyler keşfetmek çok güzel bir süreç.

Aslında her ay araba değiştirmek lazım :D

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@kHanTW hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Yeni araba kokusu gerçekten 5 yılda bir lazım. Zorla değil, mecburi. Ben de hanımı 1 yıl kadar ikna etmeye çalıştım fişe takmalı araba için. Tam ikna oldu ÖTV fırladı, kaldık yine. Bundan sonra ona bişey sormam artık, kıvama gelene kadar iş işten geçiyor... :mrgreen:

Kablosuz şarj şurdakine benzer bi menüden açılıyormuş bu arada.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 dakika önce, SEP said:

@kHanTW hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Yeni araba kokusu gerçekten 5 yılda bir lazım. Zorla değil, mecburi. Ben de hanımı 1 yıl kadar ikna etmeye çalıştım fişe takmalı araba için. Tam ikna oldu ÖTV fırladı, kaldık yine. Bundan sonra ona bişey sormam artık, kıvama gelene kadar iş işten geçiyor... :mrgreen:

Kablosuz şarj şurdakine benzer bi menüden açılıyormuş bu arada.

Ceryanlıyı benim hatun da istemiyordu, matematik bizi ona itti. 

3-3,5 milyon değerindeki bir arabayı 2 milyon liraya almanın başka bir yolu yok. 

Hesapladım, benim arabayı fosil yakıtlı araçların ÖTV'si ile almış olsak 3.310 gibi bir rakama mal olacaktı.

Kullandıktan sonraki düşüncem ÖTV nin %25 olduğu halinin bile gayet alınabilir olduğu yönünde, şu deneyimi hissetmiş olsam aradaki parayı da karşılamanın bir çaresine bakmaya çalışırdım. 

Bir yandan da acele yok, araçların matrahın üstüne çıkmadan gelebilecekleri rakam 2.450, bir süre fiyatlar böyle devam eder, ayda 20-30 zamlanarak o tavana yaklaşıp yapışırlar.  Zaten Tesla ve Ssangyong gibi markalar zammın birazını yaptılar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok