90’lı yıllardan Aopen dışı PSU hatırlamıyorum düzgün, ona da PSU demek hatalı olur Aopen kasa alınıyordu haliyle o kasanın içinde de Aopen PSU oluyordu.
O yıllarda ayrı PSU satışı falan hiç görmedim ben bu tip şeyler çok sonraları başladı. AT kasalarda da en iyisi, Karma vardı o dönemin büyük ithalatçılarından, Karma Kasa tabir edilen bir kasaları vardı, en iyisi oydu onların da. AT kasa ile Windows “Bilgisayarınızı kapatmayı unutmayın.” diye mesaj yazardı, sonra kasanın güç tuşundan kapatırdın PC’yi.
Yok anakart çeşitleri, PSU çeşitleri falan 90’lı yıllarda yoktu bu tip şeyler, 286, 386 işlemciler anakarta çakılı gelirdi, 486 ile başlamıştı anakarta işlemciyi takma işi, anakart da ne varsa alıyordun, ne markası vardı ne bir şey.
Benim ilk hatırladığım anakart markası Gigabyte, Pentium ve AMD K5 işlemciler için HX çipset anakartı çıkmıştı. Ondan önce hiç hatırlamıyorum anakart markası.