Lastik Tavsiyesi
6 6

Bu konuda 215 mesaj var

Verdiğim siparişi iptal ettim. Gelen lastiklerin tarihleri birbirinden farklıydı. Almam bunu dedim. Sonradan yerinde bir karar vermişim bunu anladım. Adam bir de bir şey olmaz abi diyerek kararımdan caydırmaya çalıştı. Neyse işin özü,  Pilot sport 5 lerde kronik uğultu problemi ve 10 bin km sonrası tutunma sorunları okudum. Hatta Paşaoğlu yazılım sahibi de kendi leon cuprası için aynı lastikten almış ve hiç memnun olmadığını belirtti. Tanesi 8200 liraya değmeyeceğini gördüm. İyi de oldu iptal ettiğim. Onun yerine Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 sipariş ettim. 4200 lira gibi yarı yarına kar ım oldu. Yorumları da iyiydi. 

jackjoker tarafından düzenlendi
wazzap and infestor beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, infestor said:

Bu lastik işi bu kadar karmaşık olmamalı ya😒

Resmen yüksek polimer mühendisi olmam gerekiyor. Bi de piyasa araştırması vb. Daral geldi düşünürken bile

Kar gördü mü arabasını trafiğe sokmayan, ortalama beklentisi olan, iyi bir şoför olan ama buna güvenerek araç kullanmayan ve bir de arabayı performans ile özdeşleştirmemiş insan için karışık değil bence. Gidiyorum Michelin CrossClimate 4 mevsim lastiklerini yapıştırıp geçiyorum. Kışları İstanbul'da yazları 2-3 ay Bodrum'da hiç üzmedi beni yıllardır.

Farkındayım o da biilgisayar bu da bilgisayar aaağğbii sen niye 150 bin TL harcadın ki diyen dayılara benzedim ama öyle düşünüyorum. :lol:

TiesTorN and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 hours ago, infestor said:

Bu lastik işi bu kadar karmaşık olmamalı ya😒

Resmen yüksek polimer mühendisi olmam gerekiyor. Bi de piyasa araştırması vb. Daral geldi düşünürken bile

Karmaşık değil zaten, çok basit.

Şuraya giriyoruz: https://www.tyrereviews.com/ (yazı okumak sarmıyorsa şuraya bakıyoruz: https://www.youtube.com/@tyrereviews)

Aranan lastik türü neyse ilgili testlerine bakıyoruz. Testteki ilk 5 seçenekten bölgeye göre bulunabilir, bütçeye uygun veya sevdiğiniz marka olanı alıp devam ediyorsunuz. İşte bu kadar.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Definitive said:

Kar gördü mü arabasını trafiğe sokmayan, ortalama beklentisi olan, iyi bir şoför olan ama buna güvenerek araç kullanmayan ve bir de arabayı performans ile özdeşleştirmemiş insan için karışık değil bence. Gidiyorum Michelin CrossClimate 4 mevsim lastiklerini yapıştırıp geçiyorum. Kışları İstanbul'da yazları 2-3 ay Bodrum'da hiç üzmedi beni yıllardır.

Farkındayım o da biilgisayar bu da bilgisayar aaağğbii sen niye 150 bin TL harcadın ki diyen dayılara benzedim ama öyle düşünüyorum. :lol:

ben bu formülü annemle babamın arabasında uyguluyorum :lol: eskiden yaz gelince yaz, kış gelince kış lastiği taktırtırlardı bana. en son artık bıktım tüm lastikleri attım, ikisine de crossclimate taktırdım kafam rahat 3 senedir.

bendeki kartal ve opel corsaya da aynı işlemi uygulamayı düşünüyorum lastik değişim zamanları geldiğinde. bmw'yi ellemem çünkü onu zaten kesinlikle karda çıkarmam, 1cm ilerleyemiyo karda.

bu arada karda trafiğe sokmayan demişsin de, cc lastikler ile gayet karda da çıkılabilir.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, TiesTorN said:

bu arada karda trafiğe sokmayan demişsin de, cc lastikler ile gayet karda da çıkılabilir.

Karda çıkmama sebebim kendi arabama, sürüş tecrübeme yada lastiklerime güvenmekle alakalı değil ki. İstanbul'da acemi sürücü sayısı ile bakımsız ve saçma sapan lastikle trafikte gezen intihar komandası manyak sayısını düşünerek arabama yazık olur diye düşünüyorum. Araba yine neyse de siniri stresi çekilmez.

Mono, Hugh Bullet and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
43 minutes ago, Definitive said:

Karda çıkmama sebebim kendi arabama, sürüş tecrübeme yada lastiklerime güvenmekle alakalı değil ki. İstanbul'da acemi sürücü sayısı ile bakımsız ve saçma sapan lastikle trafikte gezen intihar komandası manyak sayısını düşünerek arabama yazık olur diye düşünüyorum. Araba yine neyse de siniri stresi çekilmez.

bu konuda %100 katılıyorum ama yukarıdaki yazını sanki CC lastikler ile karda çıkılmaz gibi yazmışsın o yüzden dedim.

2 minutes ago, Hugh Bullet said:

Yeni lastikleri taktırmaya gittiginizde, eskileri icin disposal parası aliyorlar mı

burda öyle bir şey yok. tam tersine lastiklerin durumu iyiyse üstüne para bile alabiliyorsun.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
52 minutes ago, Hugh Bullet said:

şanslisiniz vallahi.

eh o kadar da şanslı olalım, şanssız olduğumuz diğer 83764328 konu arasında :lol: 

abd'de yaşayıp disposal parası vermeye razıyım şahsen.

infestor and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, TiesTorN said:

abd'de yaşayıp disposal parası vermeye razıyım şahsen.

şimdilik katiliyorum buna. Eğer boyle devam ederse yakinda bizde buralardan kacmaya calisiriz her halde.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, TiesTorN said:

burda öyle bir şey yok. tam tersine lastiklerin durumu iyiyse üstüne para bile alabiliyorsun.

çok ilginç, biz gençken hiç böyle bir şey yoktu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, Hugh Bullet said:

Yeni lastikleri taktırmaya gittiginizde, eskileri icin disposal parası aliyorlar mı

Çıkma lastik ne kadar kötü durumda olursa olsun para eder. Bizim gibi kilometresi dolmadı, diş derinliği de var ama 5 yıl oldu değiştireyim diyen adamın lastiği hele epey para eder. :mrgreen:

4 hours ago, Hugh Bullet said:

şanslisiniz vallahi.

Tam bir 3.nesil gurbetçi yorumu olmuş bu valla. :lol:

4 hours ago, TiesTorN said:

bu konuda %100 katılıyorum ama yukarıdaki yazını sanki CC lastikler ile karda çıkılmaz gibi yazmışsın o yüzden dedim.

Kar yağınca arabayı çıkartmadığım için 4 mevsim lastiğinin performansı umurumda değil anlamında yazmıştım ama okuyunca evet biraz dediğin gibi anlaşılıyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
52 dakika önce, Definitive said:

Tam bir 3.nesil gurbetçi yorumu olmuş bu valla

ilk nesil :lol:,  2. nesil burada doğdu. Zaten bu yazdiklarimi gorse beni inkar eder ama yinede arabasinin lastiklerini değiştirmek icin benden fikir aliyor,

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
6 6

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok