Oyun için hangisi (PS4 / Notebook )
0

Bu konuda 41 mesaj var

Merhabalar,

 

Öncelikle özür , doğru yere açmak için epey düşündüm ama oyun merkezli fikir danışmak istediğimden aktif ve doğru yerin burası olduğunu düşünerek topic açtım . Eğer yanlışsa düzeltebiliriz.

 

 

Sorum şöyle ki ;  evimiz 2+1 olduğundan  masaüstü pc çok istesemde fiziki bir alan malesef çok zor.  Sadece salonda bir köşeye küçük bir masa kurma çalışmalarım da görüntü kirliliği nedeniyle iptal ettim , yeni aldığım masayı demonte edip geri kutuladım ve satışa çıkardım.

 

Sonra gamer laptop almayı kafama koysamda  fiyatları bana göre abartılı geldi. Zaten peşin alma durumu yok , 9 taksitten daha üstü yok , vatana ve teknosaya gittim çeşitli bankalarla kredi yöntemiyle 18 taksitle en mantıklı seçim de olsa , sadece oyun için ayda 230tl civarı taksit vermek  ( evli ve çocuk sahibi biri için)  fazla gibi geldi . 18 ay sonrası veya içinde ne olacağını bilemiyoruz.

 

Gamer laptopda zaten alsam alsam en köyü 950m li bir laptop almak gerekli ki en az 2 yıl değiştirme ihtiyacı olmasın , Asus 'un bir modelini vatan'da  2.999TL ye buldum ama işte banka kredilendirmesiyle epey tuzlu oldu . 

 

Sonra aklıma PS4 almak geldi , zaten evde bir TV var , haftasonu cumartesi ben çalışmıyorum ve genelde evde olduğumdan oynarım diye düşündüm . Buradaki sorum ;  özellikle Battlefield 4 oyuncusu olduğumdan (ve tabii ps4 exclusiveler çok iyi kesin alırım)  bu gamepadlerle nasıl bir multi-fps deneyimi olur çekindiğim nokta bu , yıllardır oyunları pc de klavye mouse ikilisiyle süper zevk ve alışkanlıkla oynadık. :)

 

 Maliyet yönünden PS4 çok ama çok mantıklı. Zaten işyerinin verdiği ultrabook var yani aslında bilgisayara ihtiyaç yok o anlamda , sırf oyun için PS4 mantıklı değil mi ? Ne dersiniz ? ve hangi versiyon alınmalı ki konsol konusunda tamamen fransız biriyim.

 

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PS4'te FPS olarak sadece Killzone oynadım; daha doğrusu oynayamadım. FPS'te klavye-fare ikilisine alışmış biri için konsolda oynamak eziyete dönüşebiliyor. Bir arkadaşınızda konsol ve oyun varsa mutlaka bir deneme yapın, konsolu aldıktan sonra "bu iş gamepad'le olmuyormuş" deme ihtimaliniz yüksek çünkü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gamepad - mouseklavye kullanimi karsilastirmasi kimseye sorulacak birsey degil mutlaka kisinin kendi test edip gamepadle fps oynamanin nasil facia bi deneyim oldugunu tecrube etmesi lazim..

 

Kucuk casuallar "nolcak oynanio ya" diye ayagimin altina dolanmadan sunu ekliim: oynanmaz degil ama pcde iyi bi oyuncu yillarca m/k ya alistiktan sonra gamepadle oynamak kollarini sokturup gobegiyle oynamasi gibi bi deneyim sunuyor.. Ben Tps leri falan gamepadle gayet basarili oynuoyorum ama fps gercekten cok yavan geliyor..

 

Onun haricinde gaming notebooklar iyi birer yatirim olmuyor malesef, baska caresi olmadigi icin abime de 3000tl civarlarinda i7 gtx950 li bi notebook aldik daha gecenlerde ama o yalnizca turn based strategy oyunlari oynadigi icin cok sikinti cikarmicakti..

 

Hele ki battlefield 1 oynamak gibi bi dusunceniz varsa slayt show olacagini soyleyebilirim 10000tl lik bi notebook olmadigi surece..

 

Nitekim kucuk sevimli bi kup pc kasasi toplayip biyerlere kurmaniz pc cephesinde yarariniza olur diye dusunuyorum.. Ps4 finansal acidan daha mutevazi olsa da (en azindan ilk alma esnasinda cunku oyunlarinin fiyatlari 200den cikip uzun yillar dusmuyor) en azindan oynayacaginiz oyun turlerine gore ne alacaginizi belirlemeniz iyi olur..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun oynayacak bir notebook alamıyorsanız televizyonun yanına/altına ufak bir PC toplayıp koymak daha mantıklı olabilir. Ben 1.5 yıldır MSI Notebook ile oyun oynuyorum. XBOX 360 ve PS4'den sonunda sıkılıp evde yer olmasına rağmen notebook almayı tercih ettim. Hala çoğu oyunu oynuyorum. Grafik konusunda ultra açamadım tüh diye bir beklentim de olmadığı için beni üzmüyor. Dolar kuru sapıttığı için TL karşılığı 5-10 bin TL'lere çıkıyor sanırım artık maalesef. Yeni ekran kartları notebook'lara geldiğinde değiştirebilecek miyim ben de bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam Narcissus'un dediği doğru. Mouse klavyeden geçiş çok zor. ben PS3 ü ilk aldığım 2-3 yıl boyunca FPS oyun almadım oynayamadığım için ama TPS oyunlar sayesinde aim alabilmeye başladıktan sonra Killzone ile FPS yi deneyip oynayabildim. 

 

Mouse klavye rahatlığı daha doğrusu rahatlığı geçtim şöyle bir durum var. BF3 BF4 te pek sniper almadım ben açıkçası vuramıyorum çünkü o yüzden hep assault rifle smg falan takılırdım. alışıyor insan bir süre sonra ama mouse klavye tadı yok tabi. Benimde yurtta kalırken pc koyacak yerim yoktu bir şekilde konsolda oynamaya alıştım.

 

Bence alın ps4 en azından ps4 exclusiveleri oynarsınız. Baktınız olmuyor satarsınız.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Size küp kasa topladım; KDV dahil 2130 TL'ye geldi :)

 

Benzer fiyatlarla alacağınız herhangi bir oyuncu dizüstü bilgisayarından çok daha performanslı olacaktır böyle bir sistem. Doğrudan TV'ye bağlayıp kullanabilirsiniz. En azından klavye-fare kullanma imkanı olur.

 

MSI H110I PRO INTEL H110, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, USB3.1, DVI, HDMI mini ITX Anakart 279,48TL
 
INTEL Core i5-6400 Skylake 2.70GHz, 6MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, 65W İşlemci 648,65TL
 
KINGSTON HX424C15FBK2/8 HyperX Fury Black DDR4-2400Mhz C15 8GB (2x4GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek 147,52TL
 
SAPPHIRE 11242-13-41G NITRO Radeon R9 380 Dual-X OC PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, 2xDVI, HDMI, DisplayPort Ekran kartı 750,60TL
 
COOLER MASTER RC-110-KKN2 CM Elite 110 Mini-ITX Mesh Panel USB3.0 Güç kaynaksız Kasa 163,89TL
 
COOLER MASTER RS500-PCARI3-BU 500W Kutusuz Güç kaynağı 141,35TL
Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Najaz ->  Hakikaten fikir çok mantıklı geldi , ps4 fiyatına yakın seviyede küp pc çok iyi olacak gibi zira elimde zaten orjinal PC oyunlarım varken (bf4 gibi)  bu oyunları PS4 de almak istesem yine para tutacak aynı noktaya gelecek. Hatta ben sizin bu parçaları ikincielde garantili olanları da arayıp bulurum bir kısmını daha da fiyatı aşağı indiririz.  En kötü PS4 alıp exclusive takılacağım.

 

@@Narcissus ->  Aslında en sevdiğim BF4 Multi , ancak single oynadığım Middle of Earth , Assasins Creed v.b. de mevcut , bu yüzden Najaz 'ın küp pc PS4 le aynı mantıkta , yani kullanmıyorsan kaldır bir kenara görünmesin :)

 

@ -> FPS ağırlıklı oyunlar baş tacım . :)

 

@@Atrin -> TAhmin ettiğim gibi M/K  dan sonra gamepad  FPS için çok zorlama bir dönem olur , ama Exclusive için PS4 v.b. konsol alınır. (aklım çelinebilir heran ama BF4 e veda ederim :) )

 

 

@Genel -> Tercih ve gelişmeleri aktaracağım , aslında daha önce normal atx kasaya 20" led monitörüde yandan monteleyip taşınabilir PC yapmıştım , Najaz 'ın küp pc si ile bunun arasında bir fantezi yapabilirim :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ama küp fikrini de ortaya atan benim zaten.. Okumıcaksanız yazmayalım arkadaslar.. (ikinci cümle şaka, bugun biraz sımarıgım galiba :) )

 

Ya ayrıca tiesin msgı bende görünmüyo cvp yazmıssınız ama ben mi blokladım adamı yoksa yok mu öyle birşey :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Laptop almak mantıklı olmaz görüşündeyim. Pc de oyun oynuyorsanız upgrade sart e laptop da bu mümkün olmayacaktır.

Ps4 için de en temizi gidip ps4 kafede denemek. Yıllar önce, ben de gamepad le oyun oynamaz diyordum ama gayet de oynanıyor. Ps4 ün avantajı herkesin eşit şartlarda olması. Alıştıktan sonra gayet keyifli.

Ancak oyun başından kalkmıyorsanız PC oyuncuları ile K/D yarışına gireceksiniz en mantıklısı sessiz çalışan bir pc toplamak olur.

Çocuktan artan zamanda ara sıra 1-2 saatliğine girerim derseniz ps4 üzere test edin gamepad makul gelirse en mantıklı seçim olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aslı amaç cumartesi günlerinde evde geçirdiğim saatler evde kimse olmayınca (çocuklar bakıcıda hanım çalışıyor) tv ye direkt bağlarım . Haftaiçi oynayabilirm diyeceğim çocuklar yattıktan sonra o da ayrı monitör gerektiriyor ki zaten ben yine o kasaya bir monitörü birşekilde vesa ile monteyip taşınabilir hale getiririm. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bence 2. el PS4 alip gecin. Exclusive'leri vs yine 2. el bulup oynarsiniz. FPS'leri de denersiniz, baktiniz zevk vermedi zarar etmeden satarsiniz tekrar. PS4 kafede falan 1 saatte karar veremezsiniz diye dusunuyorum.

 

Ben konsollara baya fitil olmaya baslasam da vazgecemiyorum. Daha rahat daha kolay geliyor. Ozellikle haftanin 1-2 gunu birkac saatten ayirabildigim icin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@TatanQa Ben kolayca bir fiyat kıyaslaması yapabilelim diye hızlıca seçmiştim parçaları. Sizin de dediğiniz gibi, eğer 2. el temin etme imkanı varsa hem fiyatı aşağıya çekme, hem de misal grafik kartının daha performanslı bir modelini seçme gibi şeyler mümkün olabilir. Kullanacağınız kasayı da zevkinize göre seçersiniz :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende ps4 sahibiyim pc'nin sürekli güncel tutulması işi artık beni maddi açıdan yorduğu için uzun zamandır pc ye yatırım yapmıyorum. Konsolda online fps oyunu denemedim ama farcry serisini konsolda gayet güzel oynayabiliyorum. Ancak başlarda oldukça zor geliyor, alışmak için zaman harcamanız gerekli...

 

Benim tavsiyem belki pc de oyun oynamak kadar keyifli olmayabilir ama bende de sizdeki gibi çocuk var, uzun dönem ekran kartı, işlemci vs yatırımı yapmayacağınız için ps4 yönünde olacaktır.

 

bir diğer alternatifte konsola klavye mause takılabilen bir alet var, ondan edinebilirsiniz. Hatta burada olan bazı arkadaşlarda buna benzer cihazlar kullanıyorlar. ben örnek olarak bir tanesini koydum, bir kaç ürün var sanırım bu işi yapan..

 

shiftdelete.net/cilgin-ps4-klavye-ve-mouse-ile-cosuyor-62609

 

edit: buradaki arkadaşların konuştuğu cihaz linki aşağıda, ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler sanırım.

 

http://cybervizyon.blogspot.com.tr/2014/11/xim-4-analog-controller-katilleri.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu klavye - mouse gerçekten PS4 de hayat bulursa 2.el PS4 fikri mükemmel olur.  FPS yine tadından yenmez iken bir de exclusiveler hayatımda yer bulursa güzel saatler geçirebilirim.  Şimdi 2.el PS4 yanında klavye/mouse çevirici fiyat/performans ile , pc kasa yine 2.el komponentlerden  fiyat/performans  kriterlerini karşılaştıracağım.  Sonucu çok merak ediyorum :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ps4te falan calısan mouselar yine eski konsollardaki gibi yalnızca gamepadin hareketini emüle eden araclar değil mi.. Yani normal bir mouse un hareket ve hassasiyetine sahip değil bildiğim kadarıyla..

 

Büyük beklentilerle yola cıkıp üzüntü olusmasın sonra..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de naçizane fikir belirteyim, öncelikle yaklaşık 2 sene kadar salonda tv'ye bağlı pc kullanarak oyun oynamış ve diğer işlerini halletmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki öyle bir pc kurduğunuzda kablosuz bir klavye-mouse seti almanız gerekli, bu da oyun oynarken zaman zaman gecikmeler yaşamanız demektir. Öncelikle buna hazırlıklı olun. Ben logitech'in klavye-mouse setini almış ve mouse'ın gecikmesinden dolayı fareyi pek çok kereler kırma derecesine geldiğim için gidip yine en iyi kablosuz oyuncu farelerinden biri olan Logitech G700s almıştım. Bu sene başında depo şeklinde kullandığımız evimizdeki 3. odada müsait bir yer ayarlayıp, pc sistemini oraya taşıdım. Yanına güzel bir G-Sync 144Hz monitör ve kablolu oyuncu klavye-fare seti alıp da oyunları o şekilde oynamaya başlayınca, aradaki fark gece ve gündüz gibi oldu, özellikle fps oyunlarında. Eh salona sistem topladığınızda salonun ortasından pc kasasına kabloların gitmesi de pek mantıklı değil. Ayrıca kablo boyu da zaten oturduğunuz yerden yetmeyebilir. Bu durumda hadi xbox kontrolcüsü ile oyunları oynayayım bari diyebilirsiniz. Ayrıca bu klavye ve fareyi koyacağınız bir sehpa da ayarlamanız gerekli. Kaldı ki oyun oynarken bu sehpanın adam gibi durması, sallanan idarelik zigon salak sehpalardan pek olmaması tercih edilmeli. Tüm bunlar ışığında klavye-mouse ile salonda uzaktan oyun oynamayı pek tavsiye edemeyeceğim ama steam oyunlarını big picture modunda gamepad ile oynamak için çok güzel bir seçenek. Eğer pc'yi klavye-fare ikilisi ile oynarım diye alıyorsanız salon için tekrar düşünün derim zira tüm oyuncu klavye- fare ekipmanlarının kablolu olmasının bir sebebi olmalı. Bu durumda her iki platformda da gamepad ile oynayacağınızı farzederek bir seçim yapın. PC'de oyunları steam sayesinde indirimlerle daha ucuza alma imkanınız var. Artı olarak elinizde halihazırda oynamadığınız bir oyun arşiviniz varsa yine pc mantıklı olabilir. PS4 ise ilk alımda ucuz, artı olarak bana göre çok güzel exclusive'leri olan bir platform. Şahsi düşüncem ps4'e bir şans verin, ama elinizde bolca pc oyun arşivi varsa pc de düşünebilirsiniz. Gaming notebook ise tavsiye edemeyeceğim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ayrıca tiesin msgı bende görünmüyo cvp yazmıssınız ama ben mi blokladım adamı yoksa yok mu öyle birşey :D

ben de şaşırdım notification gelince... konuya hiçbişey yazmadım halbuki :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@TatanQa Selam hocam,

 

Senin durumda en konforlu çözüm PS4 aynı koşullarda olsam PS4 alır geçerdim.

 

Multi konusunda konsol ile BFBC2 ve COD oynamışlığım var tamam PC gibi olmuyor evet ama herkes seninle aynı seviyede.

Multiden aldığın keyif grafikler, ses efekleri vs.vs. değil kazandığın zaman aldığın hazdır. Yani jostick ile adam vurabilirsen PC

deki hazzı bile alabilirsin teorik olarak. 

 

Laptop ile oyun olmaz en başta ergonomisinde sıkıntı var elin boynun ağrıyacak. Kotuğa kurul mis gibi oyna alışamadınmı 

satarsın gider konsolu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

 

Senelerdir oyun laptop'ı kullanan birisi olarak sadece oyun oynamak için son derece lüks ve aynı zamanda gereksiz bir harcama olduğunu söylemeliyim. Ben hem iş amacı ile kullandığımdan hemde maliyetini işyerime yansıttığımdan bana bir şekilde geri dönüşü olduğu için tercih ediyordum. 

 

Ergonomi açısından son derece rahatsız bir deneyim sunuyor oyun laptop'ları. Kucağınızda oyun oynamak filan kesinlikle mümkün değil mutlaka bir masaya koyacaksınız. Artık yemek masası mı olur çalışma masası mı olur o sizin evinizin durumuna bağlı. Ancak her halükarda monitöre bakmak için boynunuzu eğmeniz gerekecek. Bu da insanı çok yoruyor. Eğer bu durumdan sıkılırsanız laptop'u göz hizanıza çıkartmanız gerekiyor bu durumda ise klavye ihtiyacı oluyor. Fare ise olmazsa olmaz. Bu laptopların neredeyse tamamındaki pad ler kullanılması imkansız. Hele oyun oynarken. Duurm böyle olunca derli toplu diye aldığınız sistem bir anda dallanıp budaklanıyor.... 

 

Ergonomi konusu beni çok rahatsız ettiğinden dolayı gerek işyeri gerek evimde hatta yazlığımda da dahil olmak üzere her tarafta en az bir monitör ve uygun bir klavye mouse seti var. Tek yapmam gereken laptop'umu yanımda taşımam. Gittiğim yerde hemen bağlantılarımı kurup çalışmaya veya oyun oynamaya başlayabiliyorum. Bunun belki de tek avantajı çok farklı ortamlarda bir çok makineye sahip olmak yerine elimin altında tek bir makine ile kaldığım yerden devam edebilmem. Benim ki özel bir durum. 

 

Oyun laptop'larında bir diğer sıkıntı özellikle giriş seviyelerinde ekran kartı, işlemci, RAM gibi donanımların sayısal anlamda göz doldurucu olması ancak genelde ekrandan kesinti yapılması. Giriş seviyesi bir oyun laptop'unun ekranı genelde standart bir laptop'un ekranı kadar başarılı -veya başarısız- oluyor ve insana hiç keyif vermiyor. Hele ki parlak olduğunda -ki mat ekran ülkemizde çoğu markada opsiyon olarak sunulmuyor- yansımalar ve bakış açısı yüzünden ciddi eziyet çekiliyor. Bu yüzden görüp denemeden oyuncu laptop'u almamak lazım bence... 

 

Bir diğer konu ise hızlı şekilde eskime konusu. Malumunuz laptoplarda mobil taraf için hazırlanmış grafik işlemciler kullanıldığından performansları masaüstü versiyonlarına göre düşük. 980M veya 980 modeli GPU'lar ile donatılmış ürünlerin fiyatları malumunuz absürd. En azından makinenin kullanım ömrünü uzatmak için MX yapılı grafik kartı kullanan modelleri kullanmak lazım. En azından bir veya iki jenerasyon upgrade yapılabiliyor. Ancak bu tarz grafik işlemcileri eBay de bile absürd fiyatlarla satılıyor. Yani bir masaüstüne göre çok daha hızlı güncelliğini kaybediyorlar. Bu konuda kağıt üzerindeki en mantıklı çözüm dışarıdan grafik ünitesi takılabilen laptop'lar ki, gelinm görün gerçek hayatta hiç yazılıp çizildiği gibi problemsiz değiller ve bolca sıkıntı yaşatabiliyorlar. Fiyatları da cabası... 

 

Gürültü konusu bir diğer problem. Oyun oynarken kulağınıza bir kulaklık takmazsanız eziyet haline gelebiliyor fan sesi. Bu konuda MSI'da Asus'ta Alienware'de al birini vur öbürüne diyebileceğim kadar gürültülüler. Oyun açtığınız ve cihaz ısındığı anda fırtınalar kopmaya başlıyor. Benim en sessiz makinem 18.4" boyutundaki bir Acer idi. O kadar büyük boyutta olunca soğutma işini mükemmelen çözmüşlerdi. Onun haricinde denediğim veya sahip olduğum her laptop insanı rahatsız edecek şekilde gürültülü. Hatta ekran kartı ve işlemci yükseldikçe gürültü de artıyor. ^fan, koca soğutma blokları vesaire palavra. 

 

Benim şahsım adıma en rahatsız olduğum konulardan bir diğer ise istisnasız hemen her oyun laptop'unun tuğla büyüklüğündeki adaptörleri ve çabuk biten pilleri. 

 

Ha faydaları da tabii ki çok, elinizin altında bu denli güçlü bir makinenin bulunması özgürlüğü gerçekten faydalı ancak ihtiyacınız var ise. 

 

Bence Najaz'ın önerisi çok yerinde. Benimde arzu ettiğim bir şey. Ben kendim için AMD A serisi APU'lar ile bir sistem düşünüyordum. Micro itx bir anakart ile son derece minik bir sistem toplamak mümkün. Arzu edilirse tabii ki bir ekran kartı da eklenebilir. Maliyetleri son derece düşük ve benim ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Ha istenirse ekran kartı da eklenebilir. Tabii ki intel tarafında da işaret edilen gibi bir sistem toparlanabilir küçük boyutlu. 

 

Hatta yaz sonu tatil bitsin su an kullandığım heyüla kasadan kurtulup minik bir sistemde ben toparlayacağım. Çok güzel minik kasalar falan var. Bence değerlendirin...

 

not: Playstation konusunda denemeden sakın satın almayın. Ya bir arkadaşınızdan ödünç alın ya bir yerlerde deneyin ama mutlaka deneyin. Ben heves edip almıştım bir türlü gamepad olayına alışamadım. Dılşarıdan kolay alışılır gibi geliyor ama olmuyor nedense. Ha belki bende sorun vardır onu bilemem...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hepinizin görüşleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tecrübeden edilen fikrin değerini başka birşey tutamaz , zaten tek atımlık kurşun misali alıp uğraşmak istemiyorum fazla. Ve kararım yine taşınabilir bir PC yapıp konsol gibi istediğimde ortaya çıkarıp istediğimde evde dolabımın içine koyacağım. Şu an mini form küp veya normal kasa ( üstüne tutamak monteleyip - eskiden yapmıştım :) ) bir led monitörü de yine üzerine monteleyeceğim. Bu şekilde eskiden pc im vardı ve çok işimi görmüştü.

 

PC 'ye alışmışız , gerisi bana çok Fransız geliyor her nedense :)  . Gelişmeleri aktaracağım  :thumbs:

 

edit.  elimde MSI-970a - g43 amd anakart  (30.5cm x 22.5cm ) , 128ssd ve 750gb 2.5" hdd mevcut . bunlara uygun ucuz ( matkapla dalış yapacağım) kasa ile ;

 

fx-6300 işlemci  (2.el)  -  250TL

XIGMATEK TYR SD962  (sıfır) - 63TL

gskill 2x4gb ddr3 1600mhz  (2.el) - alındı    -  85TL

gtx 660 (ti)   2.el  -  280TL

Zalman 600W PSU sıfır  -  180TL

2x 12cm fan sıfır - 40TL

Cbox 2120 21,5" LED, 1920x1080, DVI, Siyah Monitör  (sıfır)  - 290TL

 

 

Toplam  1.188TL   ( mümkün mertebe minimum bütçe göz önüne alındı)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Siz bilirsiniz tabi yine ama günümüz için düşünüldüğünde FX 6300 işlemci, GTX 660 ekran kartı gibi artık giriş seviyesi bile sayılması güç olacak böylesine eski bir sistem toplayacaksanız direk ps4 alın geçin derim. Bir de kablosuz klavye mouse eklemeniz lazım o alınacak listesine ve daha önce belirtmiş olduğum gibi hiç de iyi bir deneyim sunmadığını söyleyeyim. Elinizdeki parçaları da satıp ps4 ve oyunlar için bir miktar para elde etmiş olursunuz

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozam şöyle ki klavye ve mouse mevcut zaten yine monitörü vesa bağlantısından kasaya montajlayacağım daha önce yaptığım gibi kasanın tepesine de bir tutamaç ile oynayacağım zaman mutfaktaki masanın üstünde oynayıp işim bittiğinde kaldırıp taşıyacağım.

 

Özellikle de başlangıç için çok yüksek bütçe ayırmak istemediğimden böyle giriş yapayım dedim. İşlemci ve ekrran kartında ne tavsiyeniz olur over budget fazla olmadan ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok