Yeni PC Toplama
0

Bu konuda 126 mesaj var

Selamlar,

 

Oyun oynamak için yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Kasayı koyabileceğim yerde çok geniş bir alan olmadığı için ufak bir kasa kullanmam gerekiyor. Uzun zamandır da masa üstü bilgisayar sistemlerine ilgi duymadığım için pek fikrim yok. Aşağıdaki gibi bir şey çıkarttım. Aksi bir durum olmadıkça tüm parçaları Inventus'tan satın alıp onlara toplatmayı düşünüyorum. Kasa toplamak gibi konularla hiç uğraşmak istemiyorum.

 

Anakart : MSI Z170I Gaming Pro

İşlemci :Intel Core i7-6700K

İşlemci Soğutucu : Corsair Hydro H55

Ram : 2 x 16 GB (Ne almak lazım hiç fikrim yok, sadece miktarını yazdım)

Ekran Kartı : MSI GTX 1080 Gaming X 8GB

Sistem Diski : Samsung 950 PRO 256GB M.2

Depo Diski : Samsung 1TB 850 PRO

Kasa : Cooler Master Elite 130

PSU : Bu kasaya düzgün sığacak ve seçtiğim parçaları sorunsuz çalıştıracak ne seçmek lazım?

 

Bu kasa ile birlikte Asus VG248QE monitörümü kullanmaya devam edeceğim. Yani sistem şu anda 1080p çalışacak, ekran kartını GTX 1070 alsam da yeter denebilir ama bir süre sonra monitörü de değiştirmeyi düşündüğüm için şimdiden 1080 almayı düşünüyorum. Overclock yapmayı düşünmüyorum, standart saat hızlarıyla kullanıp geçerim muhtemelen.

 

Sizden gelecek fikir ve önerilere göre şekillendirip önümüzdeki hafta gibi satın almak istiyorum. Bir el atarsanız değişecek parçaları ve seçemediklerimi de tamamlayıp bir karara bağlayalım.

 

Şimdiden teşekkürler,

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

eski konsolcuları yola gelir görmek güzel  :D

 

Ram 2x16 GB kim ne derse desin aşırı lüzumsuz, 2x8GB daha senelerce götürür. Ben boşa masraf olarak görüyorum. En baba oyun bile 4-5gb ram kullanıyor.

 

Corsair Vengeance LPX 3200mhz C16

 

ya da 

 

Corsair Vengeance LPX 3000mhz C15

 

olabilir.

 

Kasaya daha büyük radyatörlu bir su soğutma sığıyorsa eğer düşünülebilir.

 

İlla inventustan alacağım demek saçma yani, amazon'dan daha uyguna alınabilecek parçalar var.

 

SSD de samsung diye boşuna kasmayın uygun bir şey alın ama 500gb alın bu saatten sonra.

ResetButton beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PSU olarak evladiyelik bir şey alayım, babadan oğula geçsin, aile yadigarımız olsun derseniz bunu tavsiye edeceğim:

 

https://www.amazon.com/gp/product/B01HXYRLZW/ref=ox_sc_sfl_title_18?ie=UTF8&psc=1&smid=A346RFEUAYAD0Q

 

(ben bu ürünün fiyatını takip ediyorum, black friday'de amerikadan aldıracağım)

 

fiyat olarak daha mantıklı bir şey isterseniz elimde sıfır, hiç açılmamış EVGA 750W B2 var, uygun bir fiyata verebilirim düşünürseniz, yine amazon üstünden de alabilirsiniz. 

 

keşke imzamdaki GQ'nun fiyatı düşmüşken alsaydınız amazondan diyeceğim ama heralde yeni karar verdiniz doğru yola dönmeye  :D

 

ekran kartına burdan o kadar para vermek yerine amazondan benim kartı ya da bi üst FTW modelini alın valla, i-parcel ile yollatırsanız gümrük geri yatıor, 650 dolar + 10 dolara kargo ücretine geliyor toplamda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bi de böyle sistem kurup kasanın boyutunu limitlemek nedir ya, şimdi baktım da çok engel olacak o kasa, benden söylemesi.

 

insanlar artık duvara bile asıyor, o minicik şeyden daha mantıklı bir çözüm bulun...

 

1000x2000px-LL-32f1c353_02-DSC_4103.jpeg  e64e0405_IMG_3109f.jpeg  UEqXs.jpg

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemciyi 6600K, RAM'i 16 GB, grafik kartını 1060 6 GB tercih ederseniz, 1080p için daha ekonomik bir sistem toplamış olursunuz. Depo diskini de 1 TB SSD yerine 2 TB HDD alabilirsiniz, yüksek kapasiteli SSD o tür kullanım için biraz fuzuli gibi.

 

Monitörü değiştireceğiniz zaman 1070-1080 fiyatları da ucuzlayacaktır; şimdiden ileriye yönelik yatırım yapmak mantıklı olmayabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yok adam 1080p de uzun süre kalmayacak, yakın zamanda 1440p'ye geçiş yapacak belli.

 

zaten o monitör tiestorn'un, 10 tane imama okutup, zemzem suyuyla yıkasa bile hayır gelmez o aletten uzun vadede  :lol:

 

sıfır sistem kuruyor artık niyete girmiş, kesenin ağzını açmış, en az 1070 alsın ki zaten 1080 alacağım diyen adama illa o bile denmemeli  :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamını tek bir yerden satın alacağım, Amazon'dan almak yada ikinci almak gibi bir ihtimal de yok maalesef. Yurt içinden , faturalı olarak almam gerekiyor. Fiyatlara çok takılmadan yorum yapabilirsiniz. Şu anda fiyat kısmı çok büyük bir kriter değil.

 

Kasa konusunda ben de ufak bir hacimle sınırlanmayı istemiyorum ama kasayı koyacak yerim yok. Ufak olacak yada hiç olmayacak. Haliyle ufak olmasını tercih ediyorum.  :lol:  Diğer alternatifim 1080 yada 1070 ekran kartı olan bir notebook satın almak ki o zaman da bütçe zaten 15-20 bin liralara dayanıyor.  :icon_think:

 

Sistem diskini 256 GB seçme nedenim zaten oyunları kurmak için almayı planladığım 1 TB diski de SSD seçtiğimden. 256 GB'a tüm uygulamalar rahatlıkla sığacaktır, oyunları da zaten 1 TB SSD'ye kuracağım için performans problemi de olmaz diye düşünüyorum. Harddisk sesi, ısısı ..vb dertlerle uğraşmak istemediğim için kasaya mekanik bir disk takmayı düşünmüyorum.

 

Ekran kartını 1060 seviyelerine falan inmeyi pek düşünmüyorum. 1080 alıp kısa vadede monitörü de değiştireceğim. Kasanın ufak olması sıcaklık sorunu yaratmaz sanırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konularin cok uzmani degilim ama M2 diskler kagit uzerinde cok hizli olabilir ancak pratikte ben pek fark anlamiyorum. Belki benim kullanimim açısından fark etmiyordur bilemiyorum.

 

Ancak ben olsam M2 ile ugrasmak yerine ana disk olarak iyi bir SSD alirdim. Bununda 500 daha yuksek kapasitede olmasini tercih ederdim. Diger diski ise mekanik alip butce dahilinde en yuksek kapasitede tercih ederdim.

 

Muzik dosyasından tutun oyunlara kadar herseyin kapasitesinin buyudugu bir donemde yuksek sigali disklerin avantaj sagladigini düşünüyorum.

 

Bilmiyorum ama bana mekanik diskler eskisi gibi cok sesli calismiyor gibi geliyor.

ResetButton, stardust and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci diskin SSD olduğunu fark etmemiştim, bence ana disk 512gb , depo 3-4TB lik harddisk olsa daha iyi olur. Tabii evde NAS gibi merkezi depolama varsa o ayrı.

 

Corsair Carbide Air 540 gibi kasalar da sığmıyor mu?

 

O mini kasada bir değişiklik yapmak yorar .  Bir kere kurduktan sonra değişliklik yapılmayacaksa durumu kurtarabilir.  o tip kasalarda blower tip soğutma kullanan ekran kartları daha uygun oluyor ama ses sorunu olur onlarda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yorumlarım şöyle.

1. 32 GB bence de gereksiz. 2x8 GB yeterli.

2. RAM'in OC'li falan olmasının çok çok az önemi var. Standart bir şey de alınabilir veya bir tık üstü şeklinde. XMP'li olması önemli OC'li modellerde ama belli başlı markaların hepsinde var XMP.

3. Depo SSD bence gereksiz ama depo derken oyunların duracağı bir şeyden bahsediyorsak o zaman tamam. Ben mesela 1 SSD sistem için, 1 SSD oyunlar için 1 HDD depolama için kullanıyorum.

4. 256 GB almayın ana sistem için, çok çabuk doluyor o şu bu derken. 512 alın. M2 olayını ben daha uıaktan takip ediyorum. Reel kazanımlarını çok algılamayabiliyoruz bizim kullanımlarda ama devamlı büyük dosyalarda save load yapılıyorsa veya devamlı dosya transferi varsa o zaman tamam.

5. Yukarda yazdığım mantıkla 512 GB 850 Pro, 1 TB 850 Evo, 3 TB WD Green alırdım ben olsam. Hepsi birden alınması da şart değil, kullanıma göre teker teker bile alınabilir.

6. PSU seçimi tamamen herhangi bir vadede SLI yapılacak mı yapılmayacak mı sorusuyla bağlantılı. Ona göre 750-800W ile 1000-1200W arasında bir model seçilecek, SLI olup olmamasıyla ilgili olarak.

Şimdilik bu kadar.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben paraya takılmadan yani yazdığından kısıtlama yapmadan cevap yazıyorum Alper hocam. Öncelikle kasa için yerin dar ise,benim de Ozan ve T800'den görüp aldığım Corsair Air540'a bakabilirsin. Hem kasaya herşey sığıyor,hem de az yer kaplıyor. Senin yere sığıyorsa hiç başka kasaya bakma. Anakart kişisel ihtiyaca göre değişir. Tek diyeceğim şey bende de var 950pro,bu m.2 SSD ısınan bir ürün. Ben üzerinde Aliexpressten aldığım heatsinkleri taktım problem olmuyor artık o yüzden. Ama sen bununla uğraşmak istemezsen 2 önerim var. Birincisi m.2 slotu açıkta (üzerinde kapak vs olmayan) ve mümkünse ısı kaynağı olabilecek şeylerden uzakta olan bir anakart seç. Ya da Samsung 950 yerine hızı ona yaklaşık olan ama Pci Express slotuna takılan şu ürünü tercih edebilirsin.

 

 

http://urun.n11.com/hard-disk/kingston-pcie-x4-240gb-hyperx-predator-shpm2280p2h240g-1400mbs-P114508064?cid=604001&gclid=CjwKEAjw34i_BRDH9fbylbDJw1gSJAAvIFqU3S6d7bJTUjyC1tlGFnnmHfhSVIH5ueQn7YI0LEiB7RoCqhXw_wcB&gclsrc=aw.ds

 

Ama o ısınma işinin çok da bir sorun yaratmadığını söyleyeyim. Genelde de büyük dosya kopyalamada ortaya çıkan birşey,normal oyun oynarken vs görülen birşey değil. Yine de benim taktığım heatsinkler bunlar ve sorunu çözdüler tamamen.

 

https://www.aliexpress.com/item/20-Pieces-lot-20-x-20-x-10MM-Chipset-RAM-Heatsink-Cooling-Heat-Sink/32455207021.html?spm=2114.13010608.0.62.exdBFm

 

İşlemci olarak Overclock yapmayacaksanız düz 6700'ü alın. Boşuna K'ya para ödemeyin. Ram'i 2666 ve CL'si en düşük bulabileceğiniz Corsair Vengeance alın. PSU olarak EVGA Supernova 850 G2'yi tavsiye ederim. 10 yıl garantili bir ürün. Fanı da oyuna girmedikçe çalışmıyor. 

Soğutucuyu iyi araştırın derim. Hepsi aşağı-yukarı aynı soğutur sıvı soğutmaların. Ama fan sesi ve motor sesi önemli. Bundan rahatsız olanlar vardı forumda. Ben sadece bireysel tecrübe olarak H115i'nin sessiz ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.

 

Şimdiden hayırlı olsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Thermaltake Core V21 Case

Intel i7 6700K CPU

Corsair H110i GTX Liquid Cooling Kit

ASUS Maximus VIII Gene Mainboard

Corsair Vengeance LPX 2x8GB C16 DDR4-3200 Kit Ram

EVGA GTX 1080 FTW

3xSamsung 850 Evo 500GB SSD RAID 0

EVGA Supernova 850 T2 850W PSU 80+ Titanium

ASUS PG279Q-ACER XB271HU yer darsa ASUS PG248Q-ACER XB241H Monitör

Audioengine D1 DAC

Audioengine A5+ yer darsa A2+ Hoparlör

 

Küçük sistem örneği, ben böyle toplarım.:)

 

Tabii sığma olaylarına bir bakmak lazım balıklama dalmadan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

sadece sistem için 128gb ssd yeterli olacaktır. oyunlar için ayrıca 256gb veya isteğe göre 512gb alınabilir. sistem ile oyun diskini her zaman ayırma taraftarıyım ben, format falan gerektiğinde büyük rahatlık oluyor oyunları taşıma vs. ile uğraşmamak. ayrıca sistem genel itibariyle daha hızlı işliyor tek ssd her işe yetişmeye çalışmadığı için. depo hdd'si de ayrı olsun 2-4tb falan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

 

Çok güzel ve faydalı fikirler geldi. Çok teşekkür ederim.

Son durumda aşağıdaki sistem için Inventus'tan teklif istedim.

 

Thermaltake Core V21 Case
Intel i7 6700K CPU
Corsair H110i GTX Liquid Cooling Kit
ASUS Maximus VIII Gene Mainboard
Corsair Vengeance LPX 2x8GB C16 DDR4-3200 Kit Ram
EVGA GTX 1080 FTW
Samsung 950 Pro 512 GB M.2 (Sistem Diski)
Samsung 850 Evo 2 TB SSD
EVGA Supernova 850 T2 850W PSU 80+ Titanium
 
Genel olarak kulaklıkla oyun oynadığım için bir ses sistemi almayacağım. Evde zaten tüm odaları kapsayan Bose'nin sistemleri ağa bağlı olarak çalışıyor, bilgisayardan müzik falan dinlemiyorum. Tek yaptığım oyun oynamak ve Internet'teki genel işler için kullanmak. Depo diski olarak adlandırdığım büyük kapasiteli SSD'ye de oyunları kuruyorum ve gerekli bazı dosyaları tutuyorum. Resim arşivi ..vb dosyalarım için zaten harici USB diskleri kullanmayı tercih ediyorum. Yine de sistemin ömrümü uzatmak için ikinci SSD'yi de 2 TB'a çıkarttım.
 
Aslında sıvı soğutma ile falan hiç uğraşmak istemiyorum ama sanırım bu kapalı sistemlerin pek bir derdi yoktur. Ekran kartı tarafında da su soğutmalı modeller gördüm ama onları bu boyutta bir kasaya sığdırabiliyor muyum emin olamadım. Hem de iki ayrı su soğutmayı kullanmak beni teknik olarak aşabilir diye düşündüm. Zaten kimse de öyle bir öneri de bulunmamış. :)
 

eski konsolcuları yola gelir görmek güzel   :D

 
Bu kısmı atlamışım ben.  :lol: Zaten uzun süredir konsol kullanmıyorum. PS4'ü sattım, XBOX 360 dolapta duruyor, XBOX One hiç satın almadım. Konsol olarak Vita var onu da 4 saat üzeri uçuşta falan kullanıyorum sadece. Zaten MSI'ın GTX 860M ekran kartlı bir gaming notebook'unda takılıyorum. Aslında aklımda yine notebook almak vardı ama bütçeleri uçup gidince mecburen bir masa altı :) PC bakmaya başladım. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes birşeyler karalamış biz de yazalım. Madem yerin dar ve ufak bir sistem istiyorsun;

 

1) Öncelikle anakartta tavsiyem Asus veya MSI. İlk tercih bence Asus olmalı. Seçtiğin MSI veya şu Asus olabilir. http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7451

Kasa olarak şık ve içine 24cm sıvı soğutma sığabilen Corsair Obsidian 250D mini itx kasayı öneririm. 

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6348

 

2) Mini itx yerine micro atx dersen o zaman bahsettiğin Asus ROG Maximus VIII Z170 Gene alınabilir. Yanında da Corsair Air 240 http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6673

3) Bellekleri zaten herkes söylemiş, onları da takım olsun diye Corsair alabilirsin. Ben 2x8GB DDR4 3000 mhz Vengeance almıştım

4) Sıvı soğutma hem takıp sökmesi çok pratik hem de sesi az diye tavsiye ederim. Bu iki kasaya da Corsair H100i 240mm sıvı soğutma sığar. Bende Corsair Air 540 ve Corsair GTX 110 280mm set var ama bu kasalara sığmaz. H100 de işini pekala görür

5) İşlemcide oc vs uğraşmayacaksan anakartı o kadar pahalı almana gerek yok ama Gene ayarı bir anakart alacaksan i7 6700k al geç

6) SSD olarak ben yerinde olsam çok yakında çıkacak olan M2 Samsung 960 Pro ve Evo'yu beklerim. 960 Evo hem fiyat olarak daha ucuz hem de performans olarak 950 Pro'dan daha iyi, sanırım daha da az ısınacaktır. Şu an için Samsung 850 Evo 512 GB x 2 ve isteğe göre depolama için bir 3.5" 3-4 TB disk olabilir.

7) Güç kaynağı da olmuşken Corsair olabilir, @@T800 'ün önerdiği Corsair RM1000x var bende ama senin kasalara biraz büyük gelebilir. Bunun 850 ve 750 watt olanlarına bakabilirsin. RM serisi 80+gold sertifikalıdır.

8) Ekran kartı olarak Asus GTX 1080 Strix veya Evga vs olabilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son durumda geldiğim noktada Samsung SSD'leri aşağıdaki parçalara eklemek üzere bekliyorum :

 

Anakart : ASUS Z170I PRO GAMING Mini ITX
İşlemci :Intel Core i7-6700K
İşlemci Soğutucu : CORSAIR Hydro Serisi H100i v2
Ram : Kingston HyperX Savage Black DDR4-2400Mhz C14 32GB (2x16GB) DUAL (14-14-14) 1.2V
Ekran Kartı : EVGA GTX 1080 FTW Gaming
Sistem Diski : 
Depo Diski : 
Kasa : CORSAIR OBSIDIAN 250D USB 3.0 Mini ITX
Kasa Fanı : COOLER MASTER MegaFlow 200mm Mavi Işıklı Kasa fanı (Kasanın önündeki 140mm fanın yerine takılacak)
PSU : CORSAIR RM Serisi RM850i 850W 80+ Gold 
 
Disk olarak 512 GB 960 Pro M.2'den sistem diski yapacağım. Oyunlar için de 1 TB 960 Evo yada Pro takacağım.
 
Var mıdır bu parça oraya girmez, birlikte çalışmaz ..vs dediğiniz bir durum?
 
Corsair'in 850W birden fazla PSU'su var gibi duruyor. CX850M, CS850M, RM850 ve RM850x. Bunların farkını da pek anlamadım. Bir de HX750i modeli var, 80+ Platinum. Acaba yukarda seçtiğim 850W yerine 750W ama Platinum Sertifikasını almak mı mantıklı olur?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Son durumda geldiğim noktada Samsung SSD'leri aşağıdaki parçalara eklemek üzere bekliyorum :

 

Anakart : ASUS Z170I PRO GAMING Mini ITX
İşlemci :Intel Core i7-6700K
İşlemci Soğutucu : CORSAIR Hydro Serisi H100i v2
Ram : Kingston HyperX Savage Black DDR4-2400Mhz C14 32GB (2x16GB) DUAL (14-14-14) 1.2V
Ekran Kartı : EVGA GTX 1080 FTW Gaming
Sistem Diski : 
Depo Diski : 
Kasa : CORSAIR OBSIDIAN 250D USB 3.0 Mini ITX
Kasa Fanı : COOLER MASTER MegaFlow 200mm Mavi Işıklı Kasa fanı (Kasanın önündeki 140mm fanın yerine takılacak)
PSU : CORSAIR RM Serisi RM850i 850W 80+ Gold 
 
Disk olarak 512 GB 960 Pro M.2'den sistem diski yapacağım. Oyunlar için de 1 TB 960 Evo yada Pro takacağım.
 
Var mıdır bu parça oraya girmez, birlikte çalışmaz ..vs dediğiniz bir durum?
 
Corsair'in 850W birden fazla PSU'su var gibi duruyor. CX850M, CS850M, RM850 ve RM850x. Bunların farkını da pek anlamadım. Bir de HX750i modeli var, 80+ Platinum. Acaba yukarda seçtiğim 850W yerine 750W ama Platinum Sertifikasını almak mı mantıklı olur?

 

 

Kasa iyi olmuş. 

 

Bir de elinizde yoksa, ufakta olsa bir UPS alırdım ben. Yıllardır ups olmadan bilgisayar kullanmam, kısa sürekli kesintilerde çot diye kapanması hoş olmuyor bilgisayarın. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Platinum illa almana gerek yok bence. Kaldı ki bu yeni seri HX serisi ile kapışır. RM850x daha yeni seri, onu al direk. Tolga daha iyi biliyor bu psu konularını.

Belleği neden ısrarla 32gb almaya çalışıyorsun anlamadım. Belleği çok dolduracak özel render vs işleri mi yapacaksın?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RM 850x veya RM 850i yeterlidir. Platinum daha bir miktar verimlidir bunlara göre ancak RM 850x ve RM 850i'nin ripple, crossload gibi testlerinin HX serisinden daha iyi olması lazım ki bu durumda HX almazdım ben artık.

 

850i'de Corsair Link var diğerinde yok en temel fark bu aralarında, bir de varsa jonnyguru falan testlerini okuyun bunların yararlı olur. Bunlardan daha kötü de bir Corsair modeli almayın derim. 850W ile 750W arasında da fiyat farkı az oluyor aynı seriler içinde.

 

PSU'lar en verimli olarak %50 yükle çalışıyorlar, bu açıdan ihtiyacınız olan gücü tespit edip bunun iki katı büyüklüğünde PSU almak iyidir, ayrıca bir miktar da yıpranma payını hesap edip, uzun kullanılacağı için buna göre bir miktar pay bırakmak da iyidir.

 

Corsair'in düz RM serileri de iyi değil, i ve x iyi bu seride. EVGA gold, plat., titan. PSU'lar da iyidir, onlara da bakabilirsiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok