AMD'nin zen mimarisine sahip ilk işlemcisi: Ryzen
1 1

Bu konuda 1.381 mesaj var

Kapalı çekirdekleri açma durumu söz konusu olursa oyuncakçılara epey malzeme olur sanki. Daha önce X3-750'i(x3-740'ta olabilir :zuh: )  x4'e çevirmiştim, birde x2'li bir model vardı ondada kapalı çekirdekler açılabiliyordu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu saatten sonra böyle şeyler olmaz kesinlikle, hiç ihtimal vermiyorum.

 

GTX 1060, RX 480 klasmanında bir GPU ile kullanacaklar için bir alternatif olacak gibi duruyor, onun dışında CPU anakart tarafını ucuza getireyim gibi bir düşüncedeki mutlak performans bekleyenlere ise yine hitap etmeyecek. Öyle görünüyor şu anki durumda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ryzen'la ilgili akıcılık problemi yaşayan olmadı, canlı performans testlerinin hemen hepsinde bu konu oyunlar üzerinde gösterildi. Aslına bakacak olursanız iş yine dönüp dolaşıp ihtiyaçlar ve beklentilere dönüyor.

Ryzen 7 kimler için değil : Sadece oyun oynarım, başka da hiçbir iş yapmam diyenler için değil. Yine halihazırda oyun için kullandığım bir bilgisayarım var, upgrade ihtiyacım belli belirsiz, arada gidip geliyor aklım diyenler için değil.

Ryzen 7 kimler için : Çoğunlukla işle uğraşırım, arada oyun oynarım, işle uğraştığımda çok çekirdek ihtiyacı olan uygulamalar kullanırım, bunu da Intel'in 1/3 fiyatına yapmak isterim diyenler için.

 

Burada kıyaslamaların hatalı yapıldığı konusuna da ayrıca değinmek lazım. Fiyat bazlı kıyaslamayı 1800x ile yapıp hatalı sonuçlara ulaşmamak lazım. Ryzen 7 serisinin fiyat/performans işlemcisi 1700 ve bu model 1800x civarına çok güzel overclock yapılabiliyor, haliyle Intel'in benzer işlemcisinin yarısı değil 1/3 fiyatına denk geliyor. Hele ki B350 anakartlarla kullanırsanız fiyat/performans canavarı oluyor sistem. Ancak ihtiyacınızı belirlemeden bir işe girişirseniz isterseniz 20 çekirdekli Intel bir işlemci de alsanız hata yapmış olursunuz, ihtiyaçlar ve beklentiler oranı burada devreye giriyor. İhtiyacınız olan nedir diye sormanız lazım kendinize ?

Hocam siz direk, sen zaten alma demişsiniz :) söylediklerinize katılıyorum fiyat kısmı hariç,Çünkü ben fiyat ve genel performans olarak hep 1700ü baz aldım,alacak olursam onu alacaktım çünkü.Sistem güncelleyeceğim için ihtiyacım performans olarak herkesin ortak paydası diyebilirim(şuan ihtiyacım yoktu bahaneyle güncelleyecektim).Normalde şartlarda sorunsuz yani kendi aralarındaki geçikmesi işte işlemci x yolunun ram frekansı ile orantılı olması yuzunden vs bunları göz ardı etsek atıyorum frekans yuzunden %10 15 fark etmez geride kalsa benim için eyvallah idi.Ama işte şuan güven vermiyor ryzen platformu,herkes o güveni aldı diyebilirsiniz, ama bana aşılamadı :) her an yeni suprizlere  hazırlıklı ol der gibi.

Son olarak gerçekçi olmak gerekirse bir yandan oyun oynayalım birde onu twichten canlı yayına sokalım bunlar bariz kılıf bulup pazarlama taktiğidir değil mi ?Daha öncede fermi zamanında çok güç tüketiyor diye amd performans olarak kafa tutamayınca ama biz daha az güç tüketiyoruz dememişmiydi,o gunden beri saolasun bizimde artık kriterimiz olmadı mı ?

Son olarak bu yayın yada kenarda render alayım birde kısıtlı zamanımı oyunda oynarak değerlendireyim diyenimiz varmı ?Gerçi bu render olayı biraz alakasız gibi oldu, render alacak adam alır yani araya oyun felan karıştırmaz neyse demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum. :mrgreen:

@wazzap

Hocam videoyu aradım da bulamadım, bulursam ekleyeceğim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Naples daha önemli firma için sanıyorum gelir sağlama açısından. Kullanılacak uygulamadaki fiyat-performans oranı iyi olur ise o noktada alım kararlarını etkileyebilir ancak kritik ortamlarda kullanılmak üzere güven vermesi de lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

AMD'nin 32Thread işlemcisi mevzusu Twitten ibaret  :mrgreen:  sene sonu diyor ama zor. X399 chipset filan diyor sanki LGA-2011v3 karşılığı gibi.

 

 

 

Nasil ki 4 tane Ryzen die'ini baglayip MCM (multi-chip module) olarak Naples yaptilarsa 2 tane Ryzen'i yanyana koyup yapacaklar.  Tasarim degisikligine gerek yok, silikonda degisen hicbir sey yok. Isterlerse 3-4 ayda yapip bitirirler. 2009'da sekiz cekirdekli Hydra aynen bu sekilde 4 ayda yapilmisti - hey gidi gunler.

 

Chipset konusu soru isareti ama eger yilsonunu hedefledilerse bir bildikleri vardir, server chipsetinin bazi ozelliklerini iptal edip yeni bir soketle beraber servis etmeyi planlamis olabilirler. Sene sonu zor degil yani.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@wazzap O zaman Ryzen için en az 3200 Mhz DDR4 bellek almak lazım anladığım kadarıyla. Böyle hızlı RAM'lerin yaygınlaşıp ucuzlamasını bekleyeceğiz demek ki.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Najaz Aynen, ben onu daha ilk çıktığı zaman söylüyordum. O zamanlar /r/amd'de bir muhabbet geçmişti. İşlemci yapısından ve işleyişinden tam olarak anlamadığım için niye öyle söylediklerini anlamamıştım ama orada da bundan bahsediyorlardı.

 

https://www.cursedhardware.com/topic/2275-ryzen-sistem-kurma-ve-sat%C4%B1n-alma-rehberi/page-2#entry68569

 

Burada da yazmışım, 1 ay önceki muhabbet.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Memory controller da OC yapılmış olmıyor mu? Sonuçta resmi olarak desteklenen hızlar değil bunlar. Memory controller  resmi desteklenen hızın üzerinde çalışmaya ne kadar uygun? Bu hızlara çıkamayabilir sonuçta?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@wazzap

 

Daha hızlı seçince performansı artıyorsa bence bu iyi birşey, 1.si yıllardır hızlı RAM'lara olan yatırımın artık bir faydası olacak, 2.side saf CPU performansının Min fps'de kendisi belli etmiş olması, Sistem değişimi yapacaklar bence hiç boşuna beklemesin ömür beklemekle geçiyor, toplam performans hem fiyat hem saf işlemci gücü bakımından Ryzen'le fazlasıyla yeterli. Ryzen'e geçmek son sistem değişimimi 15 ay önce yaptığım için bana külliyen zarar ama illaki sistem değişimi yapacak olan olur gitsin alsın kullansın. beni ancak 16C/32T olan modeli ve maks.ram kapasitesiyle kurtarır daha azı değil. :mrgreen:  :zuh:  :icon_dance: 

@Chiparchitecht

Bahsi geçen haberdeki 16C/32T işlemci ve anakartın bu yıl sistemlere hazır edilmesi AMD'ye çok şey kazandırır bence. birde segment'e girecek olan 8core i7'nin belkide 10/12core olarak getirilmesine sebep olabilir. Tabi bu işler dediğiniz kadar kolay olsada bu yıl çıkarılacak olan APU'larında çıkışı olduğu için AMD epey bir terleyecektir. umarım dediğiniz gibi bu yıl çıkarılır. :icon_dance:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton O yüzden default 3600MHz veya 4000 MHz ramlerin çıkması çok iyi olacak. Gerçi anakartlar sadece 3600MHz'e kadar destekliyor.  :icon_think:

 

@@mehmetclk Anakart konusunda kararsızım ben x370 vs B350. SLI vs zımbırtıya para vermek istemiyorum. 1600leri bekliyorum işte, yüksek OC olursa onlardan alacağım ama pek de mümkün gözükmüyor. Sanırım 4GHz'de onlar takılacak. Bir de BIOS mevzusu var tabi. FX-6300'ü ile takılıyorum hala.  :cry:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@wazzap cpu daki entegre memory controller den bahsediyorum, ramden değil.

 

Rqm hızındaki artış performansı bu kadar arttırıyorsa Amd neden official olarak bu hızlara destek vermedi sorusu da akla geliyor.

 

 

Her işlemcideki IMC bu hızlarda ram kullanımına standart destek vermiyor olabilir mi ? Tıpkı her işlemcinin yeterli oc kapasitesi olmaması gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir haber var. X390/X399   chipset'i ve  AM44 soket'inden bahsedilmiş. Masaüstünde Ucuz yoldan çift işlemci takmak 17 sene sonrada olsa nihayet tekrar gerçekleşebilir. En son ABIT BP6'da yapmıştık hey gidi günler hey. O zaman 2P/2T yapabilirken şimdi belkide 2P/64T sistem kurmak mümkün olacak.

 

AMD-X390-Motherboard.png  AMD-X399-Chipset-1000x922.jpg AMD-X390-Chipset.png

 

 

https://videocardz.com/67594/rumor-amd-x390-and-x399-chipsets-diagrams-leaked

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o zaman bu sitelerin sürekli " hızlı ram ile performans artıyor" söylemi tam doğru lmuuor. O hızları göremeyebilirsiniz ya da uzun süre stabil çalışmayabilir.

 

Garanti olan 2400 ama ram hızı ile bu kadar kazanç varsa belki gelecek modellerde destek gelebilir. Bu nesilde resmi destek olmaması çok önemli kayıp.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton Niye garanti olan 2400?

AMD'nin Spec lerinde desteklediği en yüksek hız 2400mhz diye hatırlıyorum. Siteye bakıyorum bu bilgi görünmüyor. Şu sitede max 2667 , dual channel için 2400 mhz olarak yazılmış.

 

"As for RAM, all the chipsets will support DDR4 memory with speeds up to 2,667MHz by default, though users can insert faster RAM if desired, and expect it to work. Speeds above 2,667MHz will be considered overclocked, so keep that in mind when purchasing. Also, those going for the usual Dual Channel memory configuration should note that AM4 only supports memory up to 2,400MHz in Dual Channel configuration without overclocking."

 

Bunların üzeri sorunsuz çalışıyorsa neden resmi olarak desteklenmiyor?  Çünkü benchmarklarda göründüğü kadarı ile sorunlu görülen oyunlarda durum tersine dönüyor , Ryzen almamak için hiçbir neden kalmıyor.  

 

Bir de VR benchmarkları görmek lazım. Bu sene MS destekli VR headsetler çıkacak, daha yaygınlaşmaya başlayacak. Belki 8 core avantajlıdır VR için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok