Samsung 960 EVO 500GB NVMe M.2 SSD - İlk İzlenimler
1 1

Bu konuda 27 mesaj var

photo_2017-06-14_14-53-17.jpg

 

Amazon.de'de fiyatının düşmesi vesilesiyle, Ramazan indirimden de faydalanarak uzun zamandır deneyimlemek istediğim hızlı bir M.2 diske kavuşmuş bulunuyorum.

 

Bu konuyu yavaş yavaş dolduracağım, çünkü fark kullandıkça anlaşılmaya başlayacak.

 

Şuan sizler için ilk olarak "Crystal Disk Mark" bencmark'ını çalıştırdım ve sistemimde takılı olan, biri normal sata SSD, diğeri de sata HDD olarak, diğer diskler ile bir karşılaştırmasını yaptım.

 

Bundan sonra ilk olarak Windows 10 kurulumunu M.2'ye geçirip, Maximus IX Hero anakarta oluşan boot süresi farkı, oyun yüklemelerindeki süre farkı gibi parametreleri karşılaştırmayı planlıyorum.

 

Yine sizlerden gelen test önerilerine de açığım. CrystalDiskMark ile başlayalım:

 

 

WD Green 3TB (WD30EZRS) - Bu benim arşiv diskim, ağzına kadar dolu olduğuna dikkatinizi çekerim, sadece 3BG boşluk vardı test esnasında.

 

WD Green 3TB.JPG

-

 

Crucial MX100 256GB (CT256MX100SSD1) - Sistemimdeki en eski parça, senelerdir memnun bir şekilde kullanıyorum.

 

crucial mx100 256gb.JPG

-

 

Samsung 960 EVO 500GB

 

samsung 960 Evo m.2 500gb.JPG

-

 

Görüldüğü üzere kağıt üstünde oluşan fark muazzam. Fakat teoride bu kadar hızlı olan bir disk pratikte bana ne kadar fayda edecek göreceğiz. Günlük kullanımda HDD'den SSD'ye ilk geçişimizde hissetiğimiz olağanüstü duyguyu yaşayacağımı pek sanmıyorum. En büyük avantajının, örnek vermek gerekirse ilk yükleyenin karakter seçiminde ilk sırayı alacağı Overwatch, ya da yine ilk yükleyenin araç seçiminde üstünlüğü ele geçireceği Battlefield 1 gibi oyunlarda faydalı olacağını düşünüyorum. Yine "Quick Travel" ve bölüm yüklemelerinin uzun olduğu Witcher 3 gibi RPG oyunlarında da "loading time" farkedilir şekilde azalacaktır. Windows platformunda ise ilk açılış süresi dışında normal kullanımda bir fark oluşmasını beklemiyorum.

 

Şimdi Windows 10'un en son sürümünü yüklemeye giderken sizleri Samsung 960 EVO'nun kendi çektiğim fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum:

 

photo_2017-06-14_13-42-34.jpg  photo_2017-06-14_14-01-23.jpg s2.jpg

 

OnLyTNT, Whooosh, Hamso and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben kara cahil olarak bu m2 nedir boyle ram kadar seyi sisteme nasil takiliyo normal sata 3 disc gibi degil baska bi slotu falan mi var

 

derken resim cikti anakartin direk ustunde bende boyle bisi oldugunu sanmiyorum bile

 

haiyrli olsun gule gule kullan

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tahmin ettiğimiz gibi kağıt üstünde oluşan rakamların günlük kullanıma yansıması, oyun için evde kullanılan bir bilgisayar açısından çok parlak değil. Asıl yorumumu en son yapacağım.

 

Windows 10 Pro'yu, "media creation tool" aracılığı ile bugün oluşturduğum usb bellek üzerinden yükledim. Farkeder miydi bilmiyorum ama Sandisk Extreme yerine okuma/yazma hızları çok daha düşük olan Transcend belleği kullandım bu iş için. Windows'un ilk yüklenmesi yani ilk restart'a kadar olan bölüm 5 dakikanın altında sürdü.

 

şimdi SSD ve M.2 karşılaştırmalarına geçersek:

 

Windows açışış hızı: Açıkçası anakartın kendini boot edip, windows yüklemeye geçmesi 23-24 saniye alıyor, bunu kısaltmanın yolları varmış bazı self-test özelliklerini falan kapatarak fast-boot olaylarına giriliyormuş ama şimdilik bulaşmadım bu işe. SSD ile 31 saniye olan windows açılışı M.2 ile 29 saniye'ye düştü. Yani anakartın işlerini bitirmesinden sonraki windows loading 7 saniyeden 5 saniyeye düştü diyebilirim. Tabi ilk açılış ekranından arka planda çalışan tüm uygulamalın yükleme hızı bu noktada daha önemli olacak, bütün ıvır zıvırımı henüz M.2'ye yüklemediğim için bu karşılaştırmayı daha sonraya bırakacağım. Şuan için tahminim bütün arka plan uygulamarının açılıp windowsu kullanmaya hazır hale gelene kadar geçen süre 10 saniyeden fazla farkecektir, hatta arka planda çok uygulama çalıştıran kişilerde 15-20 saniyeyi bulabileceğine eminim.

 

GTA V - Steam üzerinden ilk açılıştan menu ekranına kadar geçen süre:

 

SSD: 52sn - M.2: 46sn

 

Son kaldığım "save" dosyasını "load" süresi: 

 

SSD: 26sn - M.2: 24sn

 

GTA mevcut kullandığım ayarlarda 3gb'a yakın bir Vram kullanıyor, sanıyorum ki bu süre diskin hızı ile olan alakasından çok, ekran kartının üstündeki ramlere yüklemesinin hızı ile alakalı çünkü oluşan fark çok az.

 

Dawn of War 3 - Kaldığım en son save dosyasını yükleme hızı:

 

SSD: 21sn - M.2: 16sn

 

Overwatch - Single olarak traning ground'un açılışını deneyeyim dedim ama o bölüm küçük olduğu için zaten o kadar hızlı açılıyor ki sağlıklı bir karşılaştırma yapmak zor.

 

SSD: 5sn - M.2: 4sn

 

Online oyunlarda oluşan zamanı karşılaştırmak gerekirdi ama elimde SSD ile olan zamanın datası yok şimdilik. Fakat şunu söylemek lazım ki zaten 2-3 saniyelik bir fark bile diğer oyuncular seçemeden istediğiniz karakteri ilk sizin seçmenizi garantiliyor.

 

-

 

Battlefiled 1 ve Witcher 3 henüz yüklemedim. Bu oyunların büyük boyutlarından dolayı daha belirgin bir fark olacağını sanıyorum.

 

Genel Yorum: 

 

Bilgisayarını evde sadece oyun için kullanan, editing, encoding, decoding vs. işlere pek fazla bulaşmayan biri olarak hızlı M.2 diskleri çok elzem görmüyordum. O yüzden de nispeten ucuz bir fiyattan yakalayana kadar almadım, uygun fiyat bekledim.

Açıkçası iyi ki de beklemişim çünkü 500gb için $250 / €250 gibi bir fiyat seviyesini hakedecek bir özelliği yok. Hakkını yemek istemem, alet gerçekten çok hızlı ama örnek verirsek istanbul'da ferrari'nin olması gibi bir durum, o hızlara çıkabileceğiniz ortam pek fazla yok. 

 

Bütçe açısından da bakarsak, bütçesi kısıtlı bir kullanıcı için, ekran kartı ve işlemci gibi performansı asıl etkileyen bileşenlerden kısıp, bu tip hızlı ve pahalı bir m.2 diske yatırım yapmak tamamen anlamsız olacaktır.

Donanıma daha geniş bir bütçe ayıran biri açısından da bakarsak, 1TB SSD'lerin fiyatları 250 dolar seviyesindeyken ( bknz. ) aynı fiyat seviyesinde 500gb'lık bir M.2 almayı haklı çıkartacak bir durum, en azından bir oyuncu açısından, çok fazla yok.

Gerçekten uygun bir fiyattan 256 GB 960 Evo ve yanına 1 TB SSD gibi yönteme başvurulup, windows, en çok kullanılan programlar ve en sık oynanan 2-3 oyun M.2 ye atılabilir bütçe uygun ise.

Bunun dışında daha hızlı olan 960 PRO serisini ya da EVO'nun 1TB versiyonunu kesinlikle tavsiye etmediğimi belirtmek isterim.

Arşiv olarak kullanmak için, az sıklıkla eriştiğiniz dosyalarınızı saklamak amaçlı bence hala en pratik ve en ucuz çözüm HDD'ler.

Açıkçası EVO bile bu kadar hızlı iken, PRO ile Raid 0 falan yapan kullanıcılar ne hedefliyor onu kendi bakış açımdan anlamlandıramıyorum şuan.

Tabii ki iş için kullanıyorsunuzdur, yüksek transfer hızlarına ihtiyacınız vardır, o zaman düşünmeye bile gerek yok fakat oyuncu gözünden bence şimdilik olmasa da olur.

Normal SSD'ler ihtiyacımızı görecek kadar hızlı. Benim tavsiyem hızlı bir M.2 NVMe''ye bütçe ayırmak yerine daha büyük boyutlu bir SSD almanız olur.

 

ps: Bu kadar yazdıktan sonra yine belitmeden geçmemek lazım ki, bunlar daha ilk bir kaç saatlik yorumlarım, belki kullandıkça bu hıza daha çok alışırım, sonra normal SSD'ler bile çok yavaş gelmeye başlar. Zaman gösterecek.

Mono, pentaman, Psikobat and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun okuma/yazma ve iops değerlerinde sata ssd ye göre en az 3 katı hızlı iken pratikte sizin verdiğiniz değerler üzdü doğrusu.Benimde aklımda 960 pro vardı fiyat farkı pek yok almışkende bir kere alıyorum mantığı ile pro alacaktım ama bilemedim şimdi...Gerçi önce ram alacağım ama olsun sonucta ssd de alacaktım.

Konuyu takip edeyim kullandıkça fikirlerinizi belirtirseniz sevineceğim ona göre bende netleştirmiş olurum alım kararını.

Dipnot:2 kere corsair gt serisi kullanılmaz hale geldikten sonra samasung ssd nin kıymetini anladım, 850evo/pro can mış daha tık demedi yavrum :) 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PRO'ya fazladan ödediğiniz her cent/kuruş bence külliyen zarar olur :)

 

EVO ise alınmaz diyemem, alınır güzel disk. Fakat tek diski 960 EVO 1TB falan almak yerine, bence 1 tane 256GB 960 EVO, bir tane 1 500gb/1TB normal SSD, bir tane de 4TB arşivlik HDD daha mantıklı olur.

 

Hatta ben o arşiv olayında artık tamamen 2.5" USB 3.0 external disklere geçiriyorum. 2 TB'lık 1 tane elements, 1 tane de my passport ultra olmak üzere 2 tane western digital var. şimdi bunların USB 3.1 ve 4TB olan versiyonları da çıktı. 

 

Aile ve arkadaşlara dizi/film vs. götürmek açısından da çok pratik oluyor, diğer türlü sistemdeki arşiv diskinden, başka taşınabilir bir alete yükle vs. uğraşmak gerekiyor.

 

Benim 3TB arşiv diskinde zaten sadece müzikler, foroğraf arşivi yedekleri ve steam/origin backup'lar duruyor. Aslında Fiber internet ile transfer hızları bu kadar artmışken steam backup saklamak falan da artık demode bir alışkanlık, bunlar da hep tarihe gömülecek.

 

Şimdi düşününce o divx'leri CD'lere çektiğim zamanlara, 480p DVD-Rip'ler ile uğraştığım zamanlara, 720p hard disk arşivlerime falan acıyorum.

 

Heralde 4K da yaygılaşınca şimdiki 1080p arşivlerim de çöp mertebesine ulaşacak.

 

Neyse kıssadan hisse, büyük boyutlu disk alana kadar internetiniz hızlı ve AKN'siz olsun, en güzeli.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten 1tb fazla gelir :) bana değil bütçeme tabi...

500gb eh nispeden olabilir gibi, suan 120gb 850evo  var zamanında 250gb almadığıma çok pişmanım,şimdi gene 250gb alsam gene o zaman gelecek ve pişman olacağım.

Onun için pişmanlık surecini ertelemek adına 500gb alayım kafam rahat olsun istiyordum.

Arşiv diskleri bende de mevcut 6tb toplam sanırım.

4K konusunda katılıyorum.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu durumda 500gb alın tabi, 120gb'ı da kullanmaya devam edersiniz.

 

https://www.amazon.de/gp/product/B01M20VBU7/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

 

Bunu amazon fırsatlarında yazdım 199 euro'ya kadar düştü, bana 210 euro'ya geldi. Yani takip edin tekrar bir düşüş olursa atlarsınız.

 

Diğer yandan 500GB PRO'ya bakıyorum, fiyatı daha yeni 315 euro'lardan 288 euro'lara düşmüş. Bence bu fiyata hayatta alınmaz ama yine de siz bilirsiniz.

 

960 EVO'nun hızları bile pratikte tam performansı ile faydalanamayacağımız kadar hızlı, ziyadesiyle yeterli gelir evo.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun abicim.

 

Bu 960 evo, pro vs. çok hızlı m2'ler. Bir de daha ucuzlasalar süper olacak. Bana göre şu anki fiyatlarıyla elinde min 1 tb normal ssd'in falan varsa merak için alınabilir. Ama bunu alana kadar önce min 1tb'lık bir ssd sahibi olmak daha mantıklı ve öncelikli. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol Korhan abi, aynen dediğin gibi ben bunu biraz da meraktan aldım.

 

Bu 500GB EVO Black Friday civarı 200 dolar alında fiyatlardan bulunur hale gelmiş olur.

 

Yine de almak isteyenler özellikle Amazon.de'den sepete atıp takip etsinler derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güle güle kullan @stardust Senin de gözlemlediğin gibi, günlük kullanımda aman aman bir performans getirisi olmuyor M2 SSD'lerin. Ancak çok küçük kasalarla kurulan mini-ITX sistemlerde M2 SSD kullanmak, hem yerden tasarruf sağlaması hem de kablolamayı sadeleştirmesi açısından avantajlı olacaktır. Tüm bunlar da kasa içindeki hava dolaşımını iyileştirecektir.

 

Kendi sistemimden örnek vermem gerekirse, eğer anakartımda M2 yuvası olsaydı ve M2 SSD kullanabilseydim, o küçücük kasanın içinden SATA kablosu, PSU'nun modüler SATA güç kablosu, 2.5" boyutundaki SSD kasası ve kasanın 2.5" disk takmaya yarayan, sökülebilir bracket'i eksilecekti. Bunlar belki normal kasalarda önemsiz görülebilir ama mini-ITX kasalarda önemli yer kazanımları.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güle güle kullan Cihan.:)

 

Değerler çok iyi. Şu ısınma problemi halledildiği an ve tabii fiyat olayı bunlara geçiş kaçınılmaz artık.

 

Ben 4xSamsung 850 Evo olayına girmeseydim o anda ki 950 zamanıydı bu ısınma probleminden çekindim bir de alimde zaten o anda iki adet 850 Evo 500GB vardı 4xRAID 0 ile devam etmek daha mantıklı geldi hem de 2 TB kapasiteye ulaşacaktı.

 

Ama 2xSamsung 960 Evo 500GB RAID 0 kurulumu hep aklımda, hatta Silverstone PCIe çevirici dahi var açılmamış vaziyette.:D

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tolga abi senin Raid 0 düzenek zaten çok ileri bir örnek, bence sen bu 960 pro/evo serisini tamamen es geç. Çünkü %100 eminim ki benchmarklar dışında, pratikte bir performans artışı gözlemen çok zor o düzenekten sonra.

 

Ben tek ve kaç yıllık eski bir SSD'den geçmeme rağmen öyle fevkalade bir fark görememişken, senin o diskleri yenilemene hiç gerek yok. Yeni bir seri falan çıkmadığı ya da bunların fiyatı çok feci düşmediği sürece hiç girişme bence o işlere.

 

@T800

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

disklerde en büyük günlük kullanım farkını yaratan değer 4k okuma yazma değeridir zaten ki yukarıdaki ilk testlerde de görüldüğü üzere bu alanda aman aman bir gelişme yok. vakti zamanında raid0 hdd sistemler yapardık seq. okuma yazma hızları muazzam artardı ama 4k okuma yazması değişmezdi mesela bu yüzden günlük kullanımda da hız olarak çok farkı olmazdı. bu da ona benziyor. erişim süreleri (latency) gelişmedikçe bu değer çok gelişemez zaten. latency değerlerine eğilmeleri gerekiyor biraz, seq r/w değerlerinin çok önemi yok artık. hdd'den ssd'ye geçişte farkedilen muazzam farkın sebebi de bu zaten, r/w hızları değil.

Firienholt, Whooosh and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@TiesTorN'un dediklerine ilave olarak benim mütevazi iMac'imde birkaç ay önce 2 ssd varken büyük boyutlu video transferlerinde bazen m2 ssd'nin bu hızlarına ihtiyacım oluyordu. Büyük boyutlu dosyalarla çalışırken muhtemelen işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Özellikle handbrake ile DVD'den aktarım yapıp üzerine hemen premiere Pro ile edit yapmaya kalkışınca net bir şekilde 2 ssd arasında aktarımda takılma olduğu bile oluyordu. Bahsettiğim dosyalar da sadece 2-3 gb arasında dosyalar. Muhtemelen 4K görüntüler vs. üzerinde çalışsam m2 ssd şart olurdu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de M.2'ler hakkında en ilgimi çeken yanları saçma sapan sata kabloları ve güç kablolarından kurtuluyor olmak. Özellikle mini-itx anakartlarda M.2 soketleri anakartın altına yerleştiriyorlar ki süper oluyore.

 

Yazma okuma hızları hiç heyecan yaratmıyor bende. Sonuçta sıralı okuma yazma hızının genel kullanıma bir getirisi yok. 4k okuma yazma hızı ise bir yere kadar kendini belli ediyor. OS'u ramdisk'e kursanız bile (ki ramdiskte 4k'da 1-2 gb/s hızlarını görüyorsunuz) bir performans patlaması yaşanmıyor.

 

Yine de gigabyte'larca veri transfer edenler için faydalı olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

abi 4k okuma hızı da her şey demek değil sonuçta, insanlara yeterli gelen belli bir eşik değeri var zaten ve o değer aşıldıktan sonra fazla farkedilmemeye başlıyor. bu durumu arabalara benzetebiliriz. günlük kullanımda 100hp ile 200hp arasındaki farkı çok rahat anlıyorken 200hp den sonrası çok farketmemeye başlıyor. ancak yüksek performanslı kullanımda ortaya çıkıyor bu fark. burdaki durum da ona benzer.

mamad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalama bir ssd bile pc yaşamımı yeniden anlamlandırmama yettiği için bu tip üst seviye ürünler henüz ilgimi çekmiyor. Tabi bu dediğim notebookta, gündelik kullanım ve ofis işleri için geçerli. Masaüstünde yoğun işlemler için bu türden donanımlar illaki farkını gösterir diye tahmin ediyorum. Ties'in de dediği gibi, bir noktadan sonra fark pek anlaşılmıyor. Bence m2 standartları üzerinden ortalama performansa sahip ssdlerin kapasitesini artırmaya uğraşıp fiyatlarını düşürseler çok daha mutlu kullanıcılar oluruz diye düşünüyorum. Düşünsenize, depolama için de azami 2-3 tb ssd kullanıyorsunuz ve fiyatı makul seviyelerde tutabiliyorsunuz. Bana böyle bir şey sunsalar, heralde 5-6 yıl sesimi çıkarmam.:mrgreen:

 

Bu arada inceleme için teşekkürler. Gayet güzel olmuş, baya fikir veriyor. Mesela benim gibi kullanıcılar için ortalama ssdlerin bile ne kadar yeterli olduğu fikrini verdi bana.:lol:

mamad tarafından düzenlendi
TiesTorN and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci upgrade den sonra tekrar ölçmek lazım. O yüklenme süresi sadece yüklenme işlemiden değil bir sürü hesap vs yapılıyor. Bir noktadan sonra sadece SSD i değiştirmenin getirisi sınırlı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Taze taze yazayım 960 EVO 500GB'ı kısa bir süre kullanmış birisi olarak diyebileceklerim şunlar, öncelikle fiyat olarak pahalı olduğu için sistemi çalıştırsın 3-5 oyun,uygulama sığsın denilirse 500GB gerçekten sınır olmuş, birde SSD'lerde doluluk arttıkça düşen performansı hatırdan çıkarmamak lazım.

 

850EVO-PRO kullanan birisi olarak  bir miktar hız hissi veriyor, daha çok uygulama yükleme oyundaki sahne yüklemeleri, büyük boyutlu RAR/ZIP oluşturmak-açmak işlemlerinde ise çok bariz bir fark söz konusu, VMware/VirtualBox vb sanal disk kullanan uygulamalarda aynı şekilde çok bariz hız farkı belli oluyor, gündelik işlerde yoğunluğa bağlı olarak hissedilebilir ama gündelik işlerinizin ne derece yoğun disk transferi yaptığını iyi bilmek lazım yoksa 1tb SSD fiyatına (hatta biraz daha pahalı) 500GB M2 SSD sizin hevesinizi kırabilir.

İzlenimlerime göre M2 kartlarlar  SSD'de 3lü 5li RAID-0/5 kurulumu çok azalır, yinede çılgınlık yapıp 2/3 sayıya çıkmak mümkün fakat bunun için anakart desteği yahutta haricen x8/16 kart alıp ona yerleştirmek gerekecek ki bu kullanıcıların oranı %1-2'i bulmaz. 3gb/sn üzeri hızlar ancak çok üst düzey uygulamalar kullanan kişiler için anlam ifade eder.
Ben yakın zaman içinde mekanik diskleri toplayarak Linux türevi yazılımla NAS'a çevirdiğim PC kasasına geçireceğim. Sistemimdeki RAID kurulumu bozup 512GB 850PRO ile sistemi çalıştırırken, harici kartta toplayacağım 2adet 960EVO/PRO ile sanalları koşturacağım. bu noktada depolama için kullanacağım makinede 4x 1GB kartla NIC teaming ile depoya hızlı ulaşarak işimi göreceğim. 

Çoğu kullanıcı için 250-500GB M2 ssd hala pahalı olsada sistem diski olarak son nokta bana göre, depolama için mekanik disk seçmek en mantıklısı ama harici ama dahili buda tek seçenek. çok daha fazla alana ihtiyacı olanda güvenli depolama için RAID5 destekli bir yapıya geçmesi en güvenli yol.

Diğer yandan 1TB ve üzeri SSD'ler bir süre daha akıl karı olmamaya devam edecekler. o zamanda kadar sistem için en hızlı diski alıp kalanı depolamada tutmak en tutarlı yol görünüyor. bütçeniz daha iyisini elveriyorsa yukarıdaki senaryoma bakıp kendinize uyarlayabilirsiniz.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biz görmezden geliyoruz ama M.2 soketine takılan SATA SSD'ler var. Pci-ex M.2'ler kadar hızlı değiller belki ama kullandığımız normal 2.5" SSD'ler ile aynılar.

 

Hem ucuz hem de kablo derdi yok. Ucuz derken sadece pci olanlardan değil normal 2.5" sata olanlardan da ucuzlar.

 

250GB Samsung 850 Evo (M2 Sata) - 107$

256GB Samsung 850 Evo (2.5" Sata) -114$

256GB Samsung M2 (Pci-Ahci) - 135$

250GB Samsung 960 Evo (Pci-Nvme) 147$

 

Böyle bakınca sanki en mantıklı seçenek M.2 formundaki sata SSD'ler gibi göründü gözüme.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok