Otomobil Hakkında Her şey
5 5

Bu konuda 4.438 mesaj var

14 minutes ago, jackjoker said:

e varsa niye frenleme yapmıyor başkan :) ya da niye sert frenleme yapmıyor? ben hatırlıyorum eski aracım ile giderken önümde ani duran bir araca çarpmamak için benden bağımsız araç ani frenleme yapmıştı. 3 video da sanki bu sistem çalışmıyor. 

Başkan sen adas sistemleri biraz çalış, benim anlatmam güzel olmaz.

Sen dalgınsan, bakmıyorsan, hiç frene basmıyorsan devreye girer, eğer frene basıyorsan, önüne bakıyorsan kontrol sürücüde olduğu için devreye girmez.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 dakika önce, stardust said:

Başkan sen adas sistemleri biraz çalış, benim anlatmam güzel olmaz.

Sen dalgınsan, bakmıyorsan, hiç frene basmıyorsan devreye girer, eğer frene basıyorsan, önüne bakıyorsan kontrol sürücüde olduğu için devreye girmez.

Tesla.com dan alıntı;

Otomatik Acil Frenleme yalnızca yaklaşık 5 km/sa ve 200 km/sa arasında sürüş sırasında çalışır.

Otomatik Acil Frenleme aşağıdaki durumlarda fren uygulamaz veya fren uygulamayı bırakmaz:

1. direksiyon simidi aracınızla keskin bir dönüş yaptığınızda. ( videolarda keskin dönüş göremedim. refleks olarak direksiyonu sola çeviriyor birinde ama o devre dışı bırakmamalı ) 

2. Otomatik Acil Frenleme fren uygularken fren pedalına basıp serbest bıraktığınızda. ( fren pedalına basıp çekmemişler X de yorumlarda yazmışlar zaten ) 

3. Otomatik Acil Frenleme fren uygularken sert şekilde ivmelendiğinizde. ( böyle bir durum görünmüyor videolarda ) 

4. Aracın önünde veya arkasında araç, motosiklet, bisiklet veya yaya artık algılanmadığında. ( böyle bir durum görünmüyor videolarda ) 

kısaca başkan bu çarpışma önleyici sistemler zaten bildiğim kadarıyla kapatılmıyor. her daim aktif. bu sorunu google da arattığımda reddit gibi yerlere de yabancı ecnebiler yazmış frenlemesinde sorun olduğunu. hatta birinin tesla ile servis yazışmaları da paylaşılmış. 
ha şu var. bu araçlar yazılımla yeniden dizayn ediliyor. yazılım firmware yüklemesiyle düzeltirler diye düşünüyorum :)

Najaz beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
31 dakika önce, jackjoker said:

ha şu var. bu araçlar yazılımla yeniden dizayn ediliyor. yazılım firmware yüklemesiyle düzeltirler diye düşünüyorum :)

"Kervan yolda düzülür" mantığıyla oyunu yarım yamalak piyasaya süren ve beta-tester'lığını oyunu para verip alan müşteriye yaptıran oyun firmalarına alışmıştık da, otomobiller için de aynı taktiğin izlenmeye başlaması tam evlere şenlik bir durum.

"Güvenli frenleme opsiyonu için bir sonraki güncellemeyi bekleyin"

Najaz tarafından düzenlendi
jackjoker and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Najaz said:

Tiguan videosu ile ilgili x'te de yazmistim sildim mal mal 1-2 cevap gelince; bu arac 1360kglik Golf/A3 degil, 2 tonluk aracla kirmizi isigin dibine kadar ayagini gazdan cekmeden gidip son anda duracagini saniyorsan sozelcisindir... 

Ayrica ayaginiz gaza dokundugu muddetce arac regen fren yapmaz, ondeki arac fazla yavasladi ya da durduysa sesli ve goruntulu uyari verir (Forward Collision Warning) ... Ona ragmen ayaginizi gaz pedalindan cekmiyorsaniz veya cok gec cekip son anda fren yapiyorsaniz carparsiniz... 

Ayrica su da var; bu tur sistemlerde optimal olan capismayi onlemek olsa da ana amac en az hasarin alinmasini saglamak... Bknz. sekil 1-a;

Automatic Emergency Braking is designed to reduce the severity of an impact. It is not designed to avoid a collision.

Obstacle-Aware Acceleration is designed to reduce the severity of an impact. It is not designed to avoid a collision.

https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_us/GUID-8EA7EF10-7D27-42AC-A31A-96BCE5BC0A85.html ]... 

Tum bu sistemleri acip kapatabiliyor, uyari verecegi sureyi "late, early" vb. ayarlayabiliyorsunuz... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 8/4/2025 at 4:37 PM, JardeL said:

2 tonluk aracla kirmizi isigin dibine kadar ayagini gazdan cekmeden gidip son anda duracagini saniyorsan

klasik türk milleti betimlemesi olmuş. trafikte çok var bu şuursuzlardan.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim kazalarım hep bana arkadan çarpılması şeklinde oluyor. benim kadar seri kullanmaya alışık olmayan ahmaklar, ben yanlarından hızlı geçince peşime takılıyor, bir noktada da öndeki trafik sebebiyle ani fren yaptığımdan dolayı da arkadan çarpıyorlar. alıştım artık yanımda değer kaybı davasının emsal kararı ile birlikte kaza tutanağı taşıyorum. 6. kez yani en son bana çarpan zırtapoza direkt çıkardım, dedim ki önümüzde 2 seçenek var, ya şuan tutanak tutacağız ve seni avukata vereceğim, 150 ila 250 bin arası girecek sana. Ya da şuan yetkili servise arka tampon boya fiyatı soracağız hemen kuruşuna kadar hesabıma yatırıp kurtulacaksın. en nihayetinde 15 bin lirasını aldım dangalağın, 3 bin liraya sanayide boyatıp 12 bin lirasını da çatır çatır yedim. böyle böyle adam edeceğim.

Peregrine, Mono, TiesTorN and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, TiesTorN said:

sulu boyayla mı boyattın :cici: o nasıl fiyat.

dün mü boyattım dedim, sana da beyin verilmiş ama kullanmıyorsun işte. geçen ekim'de oldu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, stardust said:

dün mü boyattım dedim, sana da beyin verilmiş ama kullanmıyorsun işte. geçen ekim'de oldu.

geçen ekim için de yorumum aynı :cici:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 dakika önce, stardust said:

benim kazalarım hep bana arkadan çarpılması şeklinde oluyor. benim kadar seri kullanmaya alışık olmayan ahmaklar, ben yanlarından hızlı geçince peşime takılıyor, bir noktada da trafikten dolayı ani fren yaptığımdan dolayı da arkadan çarpıyorlar. alıştım artık yanımda değer kaybıdavasının emsal kararı ile birlikte kaza tutanağı taşıyorum. 6. kez yani en son bana çarpan zırtapoza direkt çıkardım, dedim ki önümüzde 2 seçenek var, ya şuan tutanak tutacağız ve seni avukata vereceğim, 150 ila 250 bin arası girecek sana. Ya da şuan yetkili servise arka tampon boya fiyatı soracağız hemen kuruşuna kadar hesabıma yatırıp kurtulacaksın. en nihayetinde 15 bin lirasını aldım dangalağın, 3 bin liraya sanayide boyatıp 12 bin lirasını da çatır çatır yedim. böyle böyle adam edeceğim.

ben benzerini yaşadım ama benim yaşadığım tecrübede 2 hırzo kaza yapıp öbür diyara gitti. 
Ankarada sabaha karşı yola çıktım. O zaman bende CUPRA vardı. peşime clio cu iki hanzo takıldı. sellektör yapıp önümü kesmeye çalıştılar. umursamadım ve gaza gelmedim. normal yasal hızlarda devam ettim. kırmızı ışıkta önüme geçip çapraz durdular ve arabadan indiler. ben kapıları kilitleyip yanlarından gazladım. hızlıca peşime düştüler. Ankara Gölbaşı tarafında MİT binasına yakın bir yerde geniş ve düz yol var. ilerisinde de büyük bir kavşak var. Ben çok hızlandım. amacım fake atmak bu hanzolara. 
Kavşağa kadar fren yapmadım. onlar düz basıp ileri gideceğimi sandılar ve onlarda hız kesmedi. 
tam kavşakta fren yaparak ve yanlayarak dönüş yaptım. Benim CUPRA döndü ama onların Clio dönemedi ve kavşakta ki beton elektrik direğine bodozlama girdi. 
ben durdum ve camı indirip baktığımda araba yanıyordu. bu ikisi ön cam dan 15-20metre ileri fırlamış yerde hareketsiz yatıyor. Hiç araçtan inmedim. 112 yi aradım. bulunduğum yerde kaza oldu gelin dedim konumumu belirttim. sonra devam ettim yoluma. 
yaşıyorlar mı bilmem ama clio cayır cayır alev içindeydi. 

jackjoker tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, jackjoker said:

ben benzerini yaşadım ama benim yaşadığım tecrübede 2 hırzo kaza yapıp öbür diyara gitti. 
Ankarada sabaha karşı yola çıktım. O zaman bende CUPRA vardı. peşime clio cu iki hanzo takıldı. sellektör yapıp önümü kesmeye çalıştılar. umursamadım ve gaza gelmedim. normal yasal hızlarda devam ettim. kırmızı ışıkta önüme geçip çapraz durdular ve arabadan indiler. ben kapıları kilitleyip yanlarından gazladım. hızlıca peşime düştüler. Ankara Gölbaşı tarafında MİT binasına yakın bir yerde geniş ve düz yol var. ilerisinde de büyük bir kavşak var. Ben çok hızlandım. amacım fake atmak bu hanzolara. 
Kavşağa kadar fren yapmadım. onlar düz basıp ileri gideceğimi sandılar ve onlarda hız kesmedi. 
tam kavşakta tam fren yaparak ve yanlayarak dönüş yaptım. Benim CUPRA döndü ama onların Clio dönemedi ve kavşakta ki beton elektrik direğine bodozlama girdi. 
ben durdum ve camı indirip baktığımda araba yanıyordu. bu ikisi ön cam dan 15-20metre ileri fırlamış yerde hareketsiz yatıyor. Hiç araçtan inmedim. 112 yi aradım. bulunduğum yerde kaza oldu gelin dedim konumumu belirttim. sonra devam ettim yoluma. 
yaşıyorlar mı bilmem ama clio cayır cayır alev içindeydi. 

tasvip ettiğimiz hareketler değil ama üzülmedim :lol:

ben araç kamerası taktığımdan beri ne videolar birikti ama forumda doğal o. çocuğu olduğuna emin olduğum 1 ya da 2 kişi ismimle birlikte sosyal medyaya koyar, emniyete verir diye sizlerle paylaşamıyorum. :zuh:

4 minutes ago, TiesTorN said:

geçen ekim için de yorumum aynı :cici:

sen kazıklanmaya alışmışsın olm, benim ustam lokal boyadı mis gibi oldu zaten sadece boya çatlağı vardı.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, stardust said:

tasvip ettiğimiz hareketler değil ama üzülmedim :lol:

ben araç kamerası taktığımdan beri ne videolar birikti ama forumda doğal o. çocuğu olduğuna emin olduğum 1 ya da 2 kişi ismimle birlikte sosyal medyaya koyar, emniyete verir diye sizlerle paylaşamıyorum. :zuh:

valla vicdan yapmadım. elimi kirletmeden 2 hanzodan kurtardım gezegeni. 
sonradan emniyetten öğrendiğim kadarıyla o kişiler gaspçılar mış. böyle şekilli arabaların önünü kesip gasp ediyorlarmış. sabaha karşı gittiğim yolda çok adli olay olmuş benzeri. 
hatta arkadan vurup kaza süsü verip hem sürücüyü hem aracı gasp ediyorlarmış. 
benim başıma gelen de bu. 
ama işte....

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, jackjoker said:

valla vicdan yapmadım. elimi kirletmeden 2 hanzodan kurtardım gezegeni. 
sonradan emniyetten öğrendiğim kadarıyla o kişiler gaspçılar mış. böyle şekilli arabaların önünü kesip gasp ediyorlarmış. sabaha karşı gittiğim yolda çok adli olay olmuş benzeri. 
hatta arkadan vurup kaza süsü verip hem sürücüyü hem aracı gasp ediyorlarmış. 
benim başıma gelen de bu. 
ama işte....

araç kamerası al. ben kırmızı renk aldım özellikle dikkat çeksin diye, gören kendine çeki düzen veriyor. yeminle bir şöför için yapılacak en mantıklı yatırım. hem caydırıcı hem olay olduktan sonra kanıt olarak hayat kurtaracak bir alet.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok