Otomobil Hakkında Her şey
5 5

Bu konuda 4.502 mesaj var

Ya bu arabalardaki suni deri çılgınlığı nedir 

Direksiyonda vegan deri yazmış Opel.

Benim Honda jazzda da suni deriye benzer bir şey ne olduğu belli değil. 

Koltuklarda yine suni deri.

Pandemiden sonra kalite çok düştü arabalarda maliyet yüzünden. 

Benim 2009 jazz'da taş gibi kadife koltuk var hala taş gibi. Yeni jazz'da suni deri içeren saçma bir koltuk döşemesi.

1 saat önce, infestor said:

arac gelmis bayilere. gittim baktim, sürdüm. dis tasarim cok guzel. koltuklar da suni deri fln o da guzel. ama gerisi yalan. kabin kalitesiz. kadran cin pavyonu gibi. arka gorus 0 (orta ayna/kamera gecisi yok)

hepsine tamam eyvallah da, arabami satip ustune bir o kadar daha para vermem gerekiyor. hic de cuzi bir miktar degilmis :lol: ya da 1 sene sonra %50 deger kaybeder bunlar gidip o zaman alirim :) ya da random herhangi bir elektrikli arac.

Altan Yoklar tarafından düzenlendi
snc-tr beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 saat önce, infestor said:

arac gelmis bayilere. gittim baktim, sürdüm. dis tasarim cok guzel. koltuklar da suni deri fln o da guzel. ama gerisi yalan. kabin kalitesiz. kadran cin pavyonu gibi. arka gorus 0 (orta ayna/kamera gecisi yok)

hepsine tamam eyvallah da, arabami satip ustune bir o kadar daha para vermem gerekiyor. hic de cuzi bir miktar degilmis :lol: ya da 1 sene sonra %50 deger kaybeder bunlar gidip o zaman alirim :) ya da random herhangi bir elektrikli arac.

Mazda markasını eskiden çok severdim. Ancak, ikinci Mazda arabamda çok ciddi sorunlar yaşadım. Mazda CX-3 modelini almıştım ve ne yazık ki Mazda'nın ilk kompakt dizel tecrübesinin kurbanı olmuştum.

Aracımda kronik bir yakıt pompası problemi vardı; bir süre sonra araba, ıslık sesi çıkarır gibi bir ses yapıyordu. İlk başlarda bu sıkıntıyı servise anlatmakta çok zorlandım. Bu konuda bir forum açtım. Açtığım bu foruma, Mazda Türkiye sayfasından ciddi bir katılım oldu ve başka araçlarda da aynı problemin olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen, servis personeli bu konuyu halen bilmediklerini söylüyordu.

İngiltere'de de benzer problemlerin başladığını belgeledim. Bu belgeleri ve kanıtları doğrudan Mazda Japonya'ya bildirdim. Bir süre sonra, geri çağırma niteliğinde bir bülten yayımlandı ve CX-3'lerdeki yakıt pompası değiştirildi. Ancak, değişen parça aynı kodlu olduğu için kronik sorun devam etti.

Daha sonra farklı bir yakıt pompası bülteni daha çıktı ve o da değişti. Ancak ıslık çalma problemi yine devam ediyordu, herhangi bir düzelme olmamıştı. Bu aşamadan sonra servis, yeni değişecek parçaların ücretlerini istemeye başladı. Kendi kronik sıkıntıları olmasına ve aracın ilk yılı dolmamış olmasına rağmen, durumu garantiye sokmamalarını anlayamadım. Hem bizim ülkemizden hem de yurt dışından birçok şikayet çığ gibi büyüdü.

Bu durum üzerine Mazda Japonya'ya oldukça detaylı (kallavi) bir mektup yazdım ve ayrıca Ankara'daki servisi de şikayet ettim. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra, Mazda Japonya Fabrika Müdürü aradı. Telefon görüşmesi, Ankara'daki servisin sahibinin de katılımıyla üçlü gerçekleşti. Ankara'daki servis sahibi, neden şikayet ettiğimi sorguladı.

Aracın kronik bir sorunu olduğunu, bunun Mazda tarafından da kabul edildiğini ancak yetkili servis tarafından mağduriyetimizin giderilmediğini belirttim. Bu olay, çok ciddi bir krize yol açtı. Belli bir zaman geçtikten sonra, Ankara'daki iki yetkili servisten birinin kapandığını gördüm ( Mağduriyet yaşadığım servis )  ve böylece Ankara'da yetkili servis sayısı teke düştü.

Bu yaşadığım süreçlerden dolayı Mazda markasına olan sıcaklığım kayboldu. Benzinli araçları iyi olsa da, Mazda'dan yalnızca benzinli model alınacaksa alınır. Genel olarak Mazda, elektrikli ve dizel konularına uzak duruyor. Bu konulara çok bulaşmamak gerektiğini düşünüyorum.

-----------------

-----------------

-----------------

yaşadığım sorunla ilgili kısım aşağıda bu arada.;

Mazda CX-3 (1.5 Skyactiv-D Dizel) Kronik Sorunları
Yakıt Sistemi ve Filtre Sorunları (Islık Sesi ve Güç Kaybı)
Bu motorlarda yakıt sistemiyle ilgili kronik sıkıntılar sıklıkla rapor edilmiştir:

Yakıt Filtresi/Yakıt Dağıtımı Arızaları: En sık rapor edilen sorunlardan biri, yakıt filtresi ısıtıcısı, yakıt pompası veya yakıt hattı bileşenlerindeki arızalardır. Bu durum, motorun gerektiği kadar verimli yakıt alamamasına yol açar.

Islık Sesi/Tıslama: Kullanıcılar, özellikle motor yüke bindiğinde veya belirli bir devirdeyken, yakıt sisteminden veya turbo/emme sisteminden kaynaklanan ıslık benzeri sesler duyduklarını belirtmişlerdir. Bu durum, yakıt filtreleme sorunları veya turbo/hava kaçağı sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Motor Yönetim Işığı ve Güç Kaybı: Yakıt filtresi ısıtıcısı arızaları veya yakıt basıncı sorunları nedeniyle motor arıza (Check Engine) lambasının yanması, motor gücünde düşüş ve tepki yavaşlaması gibi durumlar sıkça yaşanmıştır.

Geri Çağırma (Recall) ve Bültenler: Uluslararası kaynaklar, yakıt pompası ve yakıt sistemi bileşenleri ile ilgili geri çağırmaların (recall) yayımlandığını doğrulamaktadır. Bu geri çağırmalar, yakıt pompasının arızalanarak motorun stop etme riskini veya yakıt kaçağı riskini içeriyordu.

jackjoker tarafından düzenlendi
Mono and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok