Mesaj tarihi: Salı günü saat 03:16 Eveet geldik gene bir ben aldıydım dediydim köşesine 2 gün önce 5600 e aldığım mini pc cik (kendisine küçük enişte diyorum) : Rami az geliyo sadece 4 gb tabii özellikle edge gibi browserda ayar yapmak gerekiyor öte yandan 4k yüksek bitrate li videoları bile oynatabiliyor sıkıntısız. Ana pc nin kasasında duran 1 tb bir sandisk ssdm vardı gereksiz kablo kargaşası yaratan onuda söküp buna taktım ondada sıkıntı olmadı. DLNA serverı olarak ise gayet sorunsuz sonuçta bütün portlar usb 3 gan 3.1 ethernet portuda 2.5 gpbs aktarımlar sorunsuz oluyor. dün 1-2 saat denedim 30 gb lık yüksek bitrateli 8k lık videoları bile sorunsuz stream ediyor. Tabii transcode yapmamanız lazım çözme işini aktardığınız cihaz yapacak. Aktardığım cihazda quest 2 genelde ki kendisi pcmden daha iyi medya oynatabilen tam bir multimedya canavarıdır sorun yok yani hiç.. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 10:04 bunca sene sonra, şükür kavuşturana. alet kara borsa... çıktığı zaman 6 bin lira pahalı geldi, şimdi 2. eline 2 katını verdik... Squall and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 10:13 7 minutes ago, stardust said: bunca sene sonra, şükür kavuşturana. alet kara borsa... çıktığı zaman 6 bin lira pahalı geldi, şimdi 2. eline 2 katını verdik... Kaça maloldu peki kaptanım? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 11:57 1 hour ago, Peregrine said: Kaça maloldu peki kaptanım? 5800x3d'yi 11500'e aldım. 5800x'i 5500'e sattım. evet çok pahalı 5800x3D ama baştan AM5 sistem kurmak hem çok daha pahalı, hem de biraz riskli, en çok da üşeniyorum. çok araştırma yaptım. 1440p ultrawide 3440x1440 3K oynuyorum oyunları, bu çözünürlükte oyun performansını 5800x3D ye göre oranlarsak durum şu şekilde: 5800x = %87 5800x3D = %100 9950x3D = %105 9800x3D = %107 durum böyle oyunca fahiş fiyata da olsa 5800x3D almak çok daha mantıklı gözüktü, bu tabii ki salt 1440p oyun performansı için rtx 5080 gpu'ya göre. rendering vs. başka işler yapıyorsanız tabii ki 9950x3D daha üstün bir işlemci. fakat oyun için AM5 platroma geçmeye değecek kadar değil. benim hatam baştan 5800x3D almamak oldu çünkü o zamanlar rtx 3080 ve 4070ti vardı, 5800x gayet yeterliydi, uğraşmaya gerek yoktu, rtx 4080'i de idare etti. ama rtx 5080 için CPU darboğazı yaratacaktı, o yüzden bir manada almak zorunda kaldım. rtx 5080'i yurtdışından ucuza malettiğim için takmıyorum artık aradaki farkı kafaya. şuan hala 5800x takılı, last of us part 2 remastered, rdr2, cyberpunk ve alan wake 2 oynuyorum. zaten monitör 165hz olduğu için MFG çalışan oyunlarda monitörün tazeleme hızının üstüne çıkıyor FPS. tahmin ediyorum bu kombinasyon daha uzun süre götürür beni. tabii şimdi performans artınca şöyle bir kaşıntı ortaya çıktı. 4K 240hz OLED monitörlere bakmaya başladım, Asus'un PG32UCDM modeli var, 60 bin üstü şuan, 50 bin altına inerse belki bir çılgınlık yaparım. ama gel gör ki o monitör 16:9 ve 31.5". Ben şuan 21:9 ve 34" boyutu öyle benimsedim ki, o monitör 4K ve 240hz olmasına rağmen sanıyorum ki benim ultrawide'dan daha kötü gelecek. tazeleme hızı olarak da bence olay 120 altına düşmemek. artık eskisi gibi competetive multiplayer oyunlar oynayacak ne kafa kaldı ne de zaman, o yüzden sabit 165 hz / fps zaten yetip de artıyor. biraz 4K, biraz da 240 hz nasıl olur merak ediyorum. hani bu yazdığım cümle rtx 5000 serisi çıkana kadar imkansızdı, ama MFG o kadar iyi ki şuan 4K'da gerçekten de 240 fps almayı mümkün kılıyor. Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 12:13 On 4/19/2025 at 11:05 PM, stardust said: yok ya ona günahımı vermem, mezar kazdırsam içine yatar. 4070 TI verdim sonra parasını aldım mı, aldıysam kaç ay sonra alabildim hatırlamıyorum. zaten garibanın kasasına sığmıyor. imza konusunda haklısın başkan hemen düzeltiyorum, çok ayıp oldu 5080 TUF'a. hassiktir ordan yalanın böylesi baştan öyle anlaştık zaten 2 hafta sonra falan verebileceğimi söyledim sen de tamam dedin. 2 hafta sonra da verdim. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 12:16 1 minute ago, TiesTorN said: hassiktir ordan yalanın böylesi baştan öyle anlaştık zaten 2 hafta sonra falan verebileceğimi söyledim sen de tamam dedin. 2 hafta sonra da verdim. bas git lan abeci. işin gücün mü yok gelmiş açıklama yapıyor ya. varyemez amca. Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 12:18 varyemez diyene bak amk... senin kadar kazanıyor olsam direkt olarak en üst seçeneğe bakarım ne vakit kaybedicem orta sınıf parçalarla... rtx 5090, 9800x3d alır geçerim konu kapanır uğraştığın şeylere bak. Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 12:32 (düzenlendi) RTX 5000 ailesine alınmaması gereken 1. kart 5090 2. kart 5060 serisi. belki alınabilir dediğim 5070, eh olsa da olur olmasada olur 5070 ti. alınacak en mantıklı kart 5080 ( tabi mantıklı fiyatlarla. şuan asla değil ) not: daha yeni MSI SUPRIM X 5090 toplamış biri olarak söylüyorum bunu. Güç Tüketim, ısınma ve verimsiz olması cabası. Yahu sıradan bir oyunda bile anlık 800watt çekiyor hayvanat. 4090 bulunduğu seride en mantıklı karttı çünkü fiyatı ona göre uygundu. 5090 ı biz arkadaşa 166 bin liraya aldık. kart bildiğin ısı bombası. Salı günü saat 14:16 jackjoker tarafından düzenlendi stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 13:13 34 minutes ago, jackjoker said: Yahu sıradan bir oyunda bile anlık 800watt çekiyor hayvanat. şaka mı bu ya, ben 2 gündür her türlü testi yaptım rtx 5080 ile 250-270 watt arası dolaşıyor, hiç 300 watt'a çıktığını bile görmedim. 800w nedir abi eklektrik santrali mi işletiyoruz. 5080 için kaliteli bir 850 watt PSU rahat yeterli gelirken demek 5090 için 1000 watt PSU yetmeyecek 1200'lere bakmak gerekecek. sağol kalsın. titan ve xx90 serileri bana her zaman anlamsız geldi. şuan rtx 5080 varken kim rtx 4090 almak ister ? çok zarar etmediğin sürece elden de çıkaramıyorsun o kartları. xx70ti ve xx80 kartlar her zaman alınası olmuştur. 6000 serisinde aşırı çığır açan bir performans olmazsa ki gidişat olmayacağını gösteriyor, ben 6080 Ti ya da Super çıkmadan açıp testlere bile bakmam bu saatten sonra. 5080 bile oynadığım çoğu oyun için overkill. Konsol tarafında Death Stranding 2, PC tarafında da GTA 6 için hazırlığımızı yaptık bekliyoruz bakalım. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 15:11 x3D çiplerinin olayı zaten %1leri düzeltiyor hayvan gibi. O yüzden esporcular çok tercih ediyor. Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 15:28 13 minutes ago, wazzap said: x3D çiplerinin olayı zaten %1leri düzeltiyor hayvan gibi. O yüzden esporcular çok tercih ediyor. tam dediğin gibi bench yapıyorum şimdi, biraz daha iyi olmasını beklerdim açıkçası Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 11:26 Küçük enişteye haksızlık olmasın browserda falan takılmasın diye içindeki dandirik 4 gb rami söküp attım 16 gb ddr 4 ram alıp taktım: Youtubedaki falan bütün takılmalar vs gitti. Rahatlıkla twerk izleyebiliyorum artık. wazzap and Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Çarşamba günü saat 13:36 9070xt aldım: İçindeki gpu tutucuya güvenmedim pek ama @wazzap reis sen o holder ımı kullanıyorsun? Memnun musun? JardeL, allreadydead, Najaz and 1 other beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 19 saat önce @Squallkullanıyorum hocam ama pek içime sinmiyor açıkçası. bu aralar yeni bir kasa almaya niyetliyim hatta komple AM5'e geçme işi var aklımda. O yüzden bu n11'de satılan silindir çubuklardan alacağım bir tane. Aslında elinde küçük bir su terazisi vs var ise onunla test yapabilirsin. Bu arada -15% power limit ve -50mV. Unutma Aksi halde 90Cye gören memory sıcaklıklarına maruz kalırsın. Çok salak bir fan curve yapmış Sapphire. Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 16 saat önce 2 saat önce, wazzap said: @Squallkullanıyorum hocam ama pek içime sinmiyor açıkçası. bu aralar yeni bir kasa almaya niyetliyim hatta komple AM5'e geçme işi var aklımda. O yüzden bu n11'de satılan silindir çubuklardan alacağım bir tane. Aslında elinde küçük bir su terazisi vs var ise onunla test yapabilirsin. Bu arada -15% power limit ve -50mV. Unutma Aksi halde 90Cye gören memory sıcaklıklarına maruz kalırsın. Çok salak bir fan curve yapmış Sapphire. Adrenalinde fan ayarları nerede ya kaldırdılar mı? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 16 saat önce @Squallhttps://www.youtube.com/watch?v=eg0pe0Q0rxU Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 16 saat önce Just now, wazzap said: @Squallhttps://www.youtube.com/watch?v=eg0pe0Q0rxU Hhahah şu anda bunu izliyordum sen daha önce söylemiştin bu videoyu not almıştım Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş