Mesaj tarihi: 22 saat önce O tarihlerde VCD'lerden çamur gibi film izliyorduk. Şerrefsiz Sony biliyor bu işi de bir türlü format oturtamıyor, ya da kendi formatını anlamsızca zorluyor (şu kendi prop. memory card olayından bahsediyorum). Ama bu kasetler hakkaten iyiymiş. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 11 saat önce (düzenlendi) MicroMV kameramız 20 küsür senelik olduğu için, üzerinde gelen pili de haliyle geberik idi Sony'nin InfoLithium F serisi (NP-FF50) pillerini kullanıyor alet, ve doğal olarak piyasada ne orijinali, ne de muadili bulunuyor artık. Bu da bizi Zihni Sinir procelerine yöneltiyor. Sony'nin A6XXX kameralarında kullandığı güncel NP-FW50 pillerin voltaj değerleri ve kontak noktaları NP-FF50 ile aynı. Tek sorun, FW50 piller FF50 pillerden daha kalın. Ancak Sony zamanında FF50'nin 2 katı kapasite sunan bir NP-FF70 modeli de çıkarmış. Ve FF70'in ebatları FW50'den daha büyük. Tesadüfen Dolap uygulamasında orijinal ambalajı açılmamış bir FF70 pil bulup sipariş ettim. Elimde de kurban edebileceğim bolca FW50 pil vardı zaten Sipariş ettiğim pil geldiğinde şarja taktım ancak ilk birkaç denememde şarj almadı. Daha sonra Reddit'te okuduğum bir yorumda gördüğüm metodu denemeye karar verdim. Pili şarja takıyorsun, 5-6 saniye bekleyip şarjı kesiyorsun. Yine 5-6 saniye bekleyip tekrar şarja takıyorsun. Bu işlemi 10-15 defa artarda teklarladığımda pilin şarj almaya başladığını gördüm. Lakin pilin li-ion hücreleri de ömrünü çoktan tamamlamış olduğu için ancak 15-20 dakika şarj tutabiliyordu. Bu yüzden hemen kolları sıvadım ve FF70 pilin plastik kasasını maket bıçağı ile açtım. Hem FF70'in, hem de FW50'nin şarj devrelerine lehimli olan kontak noktalarını söktüm. Daha sonra 3 tane ince kablonun birer ucunu FW50 pilin şarj devresine lehimledim. Diğer uçlarını da kontak noktasına lehimleyip FF70'in kasasına yerleştirdim ve sıcak silikonla sabitledim. Pilin kasasını kapatıp şeffaf bantla güzelce sabitledikten sonra pili kameraya takıp denedim. Et Voila! 2 saate yakın kullanım süresi sunan yepisyeni bir FF70 pilimiz oldu Yaşadığım tek sıkıntı, pilin ilk açılışta nadiren "Infolithium battery only" hatası verip kapanması. Ancak kamerayı tekrar kapatıp açtığınızda sorunsuz çalışmaya başlıyor. Sanırım Sony'nin FW50'nin şarj devresinde kullandığı kontrol yongasını kamera bazen tanıyamıyor. DCR-IP7E kameranın orijinal kumandasını da buldum Dolap'ta. Kumandanın model kodu RMT-817; belki birine lazım olur bu bilgi diye ayrıca belirteyim dedim 9 saat önce Najaz tarafından düzenlendi wazzap and TatanQa beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 10 saat önce Geçtiğimiz hafta Belçika'daydım.. Boş bir günde şöyle bir bakayım dedim sağda solda alışveriş için ne var diye.. Şimdi muhtemelen burada da taşlanıcam ama Uniqlo diye bir mağaza buldum.. Dünya kadar seyahatim oldu ama hayatımda ilk defa denk geldim bu markaya.. Ne görmüştüm ne adını duymuştum.. Mağazaya girip bir iki parça ürüne bakıp kaliteli ve fiyatlarının da sudan ucuz olduğunu görünce İstanbul'da know-howlarına güvendiğim iki hanım arkadaşı arayıp alışveriş yapılıp yapılamayacağını sordum.. İkisi de bana cüzzamlı muamelesi yaptılar.. Yok nasıl duymamışım da yok bilmem ne.. Neyse OK'i alınca girdim eşek yüküyle alışveriş yaptım.. Aldıklarım için dönüşte ilave bavul satın aldım.. Yani 1 bavul dolusu ürün.. Boxerlar termal içlikler gömlekler ceketler tişörtler falan.. Verilen paraya göre bayağı kaliteli duruyor ürünler, bir de dükkanda hemen tax free işini de hallediyorlar.. İş nedeniyle sıklıkla gömlek giyen birisi olarak gömleklerini bayağı beğendim.. Ütü istemeyen gömleklerinden de aldım bakalım ne kadar ter kokacaz Boxerları falan çok iyi duruyor yalnız.. CK'in, Tommy'nin falan highend ürünlerine kafa tutar kumaş kalitesi.. Hem de 1/5 fiyata.. Haftaya giymeye başlayacağım ürünleri bakalım, umarım memnun kalırız.. Sonra dönünce markanın büyüklüğünü biraz daha anladım.. Japon markasıymış herhal.. Çok meşhurmuş gevurda.. Benim Brüksel'de girdiğim 2 katlı bir mağazaydı.. Çok daha büyük ve güzel mağazaları varmış diğer ülke ve şehirlerde falan.. Bende şusu var 3 yıldır giyiyorum bende busu var 5 yıldır giyiyorum diyenler doldu etrafım.. Darısı başıma diyelim.. allreadydead, TatanQa, Chronos and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 9 saat önce Konu dışı, @NoFlyZone Spoiler hocam taxfree'de ürünleri havalimanında görmek istemiyorlar mı? Ben valize verdiğim için yaptırmamışlardı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 9 saat önce @NoFlyZone benim giyim eşyalarımın %90’ı Uniqlo. Sırf benim değil hanım ve kıza da son zamanlarda hep uniqlo’dan kıyafet alıyorum. Kalitesinin yanında en sevdiğim özelliği kimsenin reklam panosu olmuyorsun. En son susam sokağı serisi çıkardı t-shirt’lerde, kurabiye canavarını görünce direkt aldım Bu arada Belçika’da oraya nazaran fiyatlar ucuz gelmiştir ama, hem çeşitlilik hem de fiyat açısından: 1- Vietnam (çünkü asıl üretim burda) 2- Japonya (fiyatlar Vietnam kadar ucuz değil) 3- Çin (Çin üretimi de satılıyor, Vietnam daha kaliteli geldi bana) 4- Tayland (burda batılı insanların zevkine daha uygun değişik modeller olsa da fiyatlar bir tık daha pahalı) 5- Hong Kong Bunları yazmamın sebebi, buraya gidecek arkadaşlar yanında fazladan valiz götürsün. Maalesef ülkemizde bizi nasıl kazıklıyorlar iliklerinize kadar hissedeceksiniz. LCW’nin yarı fiyatına Lacoste kalitesi. Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 9 saat önce (düzenlendi) 26 dakika önce, wazzap said: Konu dışı, @NoFlyZone Hide contents hocam taxfree'de ürünleri havalimanında görmek istemiyorlar mı? Ben valize verdiğim için yaptırmamışlardı. İstiyorlar.. Kuzenimle beraber girdik taxfree departmanına onun kabin bagajdaydı ürünler bi göreyim dedi üstten şöyle bi baktı ok dedi.. Sıra bana gelip belgeleri verdiğimde bavulu uçağa teslim ettim dedim ok nop dedi kız bastı kaşeyi.. Zaten tekstil ürünü olduğu için arıza çıkarmıyorlar çok.. Teknoloji ürünü olsa kastırırlardı kesin.. Kaşeden sonra fişi zarfa koyup Tax HQ'a teslim ettim bitti olay.. Totalde 5 dk sürmemiştir yani.. Edit Dükkan Taxfree'yi hemen hallediyordan kastım üzerinde iadenin yapılacağı kredi kartı ve kimlik bilgilerinin olduğu dokümanı falan hazırlayıp sadece kaşelenecek şekilde veriyorlar anlamındaydı. Hava limanında o belgeye mutlaka kaşe alıp VAT'e teslim gerekiyor tabi yine. Misal diğer mağazalardan aldığım ürünler için mağazdan aldığım fişin üzerine kaşe almanın yanında ilave bir form doldurdum pasaport kopyası verdim kredi kartı bilgilerimi yazıp başka bir departmana gidip bu belgeye de ayrıca kaşe aldım falan gibi şeyler oldu ama bunlar da kısa süreçler. Ama işte Uniqlo'da sadece dükkandan alınan fişe kaşe alıp kapatıp zarfa koymak yetiyor. 9 saat önce NoFlyZone tarafından düzenlendi wazzap, JardeL and Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 3 saat önce 7 saat önce, NoFlyZone said: Geçtiğimiz hafta Belçika'daydım.. Boş bir günde şöyle bir bakayım dedim sağda solda alışveriş için ne var diye.. Şimdi muhtemelen burada da taşlanıcam ama Uniqlo diye bir mağaza buldum.. Dünya kadar seyahatim oldu ama hayatımda ilk defa denk geldim bu markaya.. Ne görmüştüm ne adını duymuştum.. Mağazaya girip bir iki parça ürüne bakıp kaliteli ve fiyatlarının da sudan ucuz olduğunu görünce İstanbul'da know-howlarına güvendiğim iki hanım arkadaşı arayıp alışveriş yapılıp yapılamayacağını sordum.. İkisi de bana cüzzamlı muamelesi yaptılar.. Yok nasıl duymamışım da yok bilmem ne.. Neyse OK'i alınca girdim eşek yüküyle alışveriş yaptım.. Aldıklarım için dönüşte ilave bavul satın aldım.. Yani 1 bavul dolusu ürün.. Boxerlar termal içlikler gömlekler ceketler tişörtler falan.. Verilen paraya göre bayağı kaliteli duruyor ürünler, bir de dükkanda hemen tax free işini de hallediyorlar.. İş nedeniyle sıklıkla gömlek giyen birisi olarak gömleklerini bayağı beğendim.. Ütü istemeyen gömleklerinden de aldım bakalım ne kadar ter kokacaz Boxerları falan çok iyi duruyor yalnız.. CK'in, Tommy'nin falan highend ürünlerine kafa tutar kumaş kalitesi.. Hem de 1/5 fiyata.. Haftaya giymeye başlayacağım ürünleri bakalım, umarım memnun kalırız.. Sonra dönünce markanın büyüklüğünü biraz daha anladım.. Japon markasıymış herhal.. Çok meşhurmuş gevurda.. Benim Brüksel'de girdiğim 2 katlı bir mağazaydı.. Çok daha büyük ve güzel mağazaları varmış diğer ülke ve şehirlerde falan.. Bende şusu var 3 yıldır giyiyorum bende busu var 5 yıldır giyiyorum diyenler doldu etrafım.. Darısı başıma diyelim.. @NoFlyZone hocam uzun kollu desensiz gomleklere vergi haric ne kadar verdin? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş