Yapay Zeka - AI
0

Bu konuda 41 mesaj var

38 dakika önce, infestor said:

 Artık Google arama sonuçları SEO çöplüğüne döndüğü, boku çıktığı için bu LLM 'ler iş görüyor. 

Aynen. Artık ciddi bir şey arayacağım zaman hiç google ile uğraşmıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
56 dakika önce, CandleGarden said:

Aynen. Artık ciddi bir şey arayacağım zaman hiç google ile uğraşmıyorum.

Tek tek linklere bakmaya gerek kalmadı. Deep Research özelliği de sağ olsun akademik makaleleri buluyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Claude 4 güncellemesinden sonra bence biraz salaklaştı. Sürekli yapmaması gerekenleri söyleyip bununla uğraşıyor, o sırada zaten limitini dolduruyordu. Google Business ile Gemini'a geçtim aylık 170 TL ile son derece memnunum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 15.07.2025 at 13:42, omertocarlos said:

Claude 4 güncellemesinden sonra bence biraz salaklaştı. Sürekli yapmaması gerekenleri söyleyip bununla uğraşıyor, o sırada zaten limitini dolduruyordu. Google Business ile Gemini'a geçtim aylık 170 TL ile son derece memnunum.

Limiti daha da düşürdüler hemen doluyor. Aboneliği iptal ettim, şimdilik Gemini'ye geçtim.  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Limiti düşürmekle kalmadılar artık saatlik resetlerden ziyade haftalık reset sistemi getirdiler. Ultra versiyona yönlendirmek için yapmadıkları kalmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, infestor said:
Quote

Update November 22. We’ve updated this article after realising we contributed to a perfect storm of misunderstanding around a recent change in the wording and placement of Gmail’s smart features. The settings themselves aren’t new, but the way Google recently rewrote and surfaced them led a lot of people (including us) to believe Gmail content might be used to train Google’s AI models, and that users were being opted in automatically. After taking a closer look at Google’s documentation and reviewing other reporting, that doesn’t appear to be the case.

 

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Google Antigravity kullanan var mı?

ben hayatımda böyle bir rahatlık görmedim. kodun k'sinden anlamadan güzel bir web sitesi ve android uygulaması yazdım tamamen isteklerime göre. hatta android uygulamam o kadar güzel oldu ki biraz daha geliştirip satılır bile o derece.

developer'ların işi bitmiş diyebilirim. üst düzey projelerde çalışan tecrübeli developerlar haricinde çoğu ekmeklerinden olacak gibi bu gidişle.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 07.04.2026 at 21:02, TiesTorN said:

Google Antigravity kullanan var mı?

ben hayatımda böyle bir rahatlık görmedim. kodun k'sinden anlamadan güzel bir web sitesi ve android uygulaması yazdım tamamen isteklerime göre. hatta android uygulamam o kadar güzel oldu ki biraz daha geliştirip satılır bile o derece.

developer'ların işi bitmiş diyebilirim. üst düzey projelerde çalışan tecrübeli developerlar haricinde çoğu ekmeklerinden olacak gibi bu gidişle.

Sen söyleyince merak edip deneyeyim. 1 saat vakit ayırarak aklıma gelebilecek şeylerle manyak şekilde hızlı bir web sitesi geliştirdim, benim benzer bir şeyi inşaa etmem belki 1 hafta sürerdi... Ben zamanında temel web sitesi ve ucundan biraz php öğrenme çabasıyla web programcılığına girmeye çalışmıştım saatlerimi vererek istediğim şeyleri ancak şekillendirip entegre ediyordum. Deneyimli bir web geliştirici nerde nerelere bakacağını eminim biliyordur ancak sadece önümde ki ekrana bakıp, şunu şöyle yapsam, şuraya bunu eklesem, böyle bir seçim eklesek dediğim şeyleri kusursuz bir şekilde nerdeyse saniyeler içerisinde ekleyip duruyor. Böyle bir şey varken kod öğrenmeye falan ne gerek var bilmiyorum. Hiç işi bilmeden web sitesi yapıyorum desen bir yerle anlaşsan yedirirsin yani.

Bende farklı alanlarda bir süredir yapay zekayı kullanmıyordum diyemem. Benim asıl alanım mesela grafikti, bununla ilgili olarak yapay zekaya doğru promtları kullanarak çok güzel görseller oluşturabiliyorsun. Kripto bir projeye zamanında nft anlamında epey bir şey geliştirmiştim bu şekilde, son aşamada photoshopla falan bir kaç dokunuş eklemek yetiyordu logoyu ekle biraz oynama yap vs gibi. Hâlâ bazen ihtiyaç olduğunda benzer şeyler yapabiliyorum. Eski ya da düşük çözünürlük görselleri iyileştirme anlamında da çok iyi ve başarılı zamanında o filtreyi ekle böyle keskinlik ekle yüksek geçiş ekle vs vs şeyleri tek dokunuşla halledebiliyorsun artık. 

Keyfekeder Premiere Pro ve After Effects öğrenmiştim, bazen lazım olduğunda açıp bir şeyler yapıyorum. Çok alakasız bir şekilde bir adamın youtubeda videosu geldi adam komple yapay zekadan faydalanılarak kendi son dokunuşlarını yaparak anlatım makaleleri falan yapıyor ilgimi çekti biraz izleyeyim derken tümünü izlemişim :) her neyse aklıma şu sıralar yeni çıkan resimden video oluşturma konsepti ve premiere proda bunlar birleştirilerek video sunum yapılabilir mi fikri geldi ve bir kaç araştırma dokunuş yaptıktan sonra olalaaa. Tabi ben ücretsiz kullanımlarla kısıtlı şeyler yapabiliyor oluşum beni biraz limitlemiş oldu ama şöyle kısa bir tabirle aklımda oluşanın tam anlamıyla yapılabileceğine kanaat getirmiş oldu. 

Hiç abartmadan söylüyorum, aklıma gelen bir tema Tilkinin orman macerası şeklinde bir senaryo yazdırdım. Burda ki analtılardan faydalanmadan önce konsepte uygun bir fantastik bir öykü tilkisini yine yapay zekaya oluşturttum. Tarzıma uygun olan bu görseli seçtikten sonra yine yapay zekaya kurgunun bir kısmını aktararak 15snlik video oluşturttum bittiği sahnede ki son görseli alıp onun üzerinden tekrar hikayenin devamını, onun bittiğinden diğer anlatıyı derken parçaları birleştirip premierede 3 5 dokunuşla birleştirerek bir kısmını oluşturdum. Çok vaktim olmadığından uğraşmadım ama şöyle bakınca yukarıda ki örnekte 1 hafta uğraşarak yapacağım bir şeyi bir kaç saatte yapay zekayı kullanarak aslında yapmış olduğumu yapılabilirliğini gördüm. Günlük X ' de ya da instagramda millet ıvır zıvır bir sürü şey yapıyor ama bunlar doğru şekilde kullanarak bir cgi animasyon-çizgi film kanalı vs yapsan gayet başarılı sonuç çıkartırsın yani. Diksiyon eğitimi olan birine göre bile yazıdan konuşmaya çeviren çok güzel yapay zekalar var. 

Velhasıl bu kadar manyak şekilde gelişebilen bir altyapı varken, dijital ortamda iş yapan insan gücüne hemen hemen hiç ihtiyaç kalmayacak gibi. Beraberinde büyük bir iş krizi geleceği bariz, anca çok iyi kullananlar falan ayakta kalmayı başarırlar.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 minutes ago, infestor said:

gençler madem gravity mravity şu forumumuzun gömülü youtube linklerinin patlaması sorununu da çözer herhalde artık he? lütfen pls

Koddan anlamayan biri olarak problemi Gemini'a sordum (eminim yapılmıştır ama) önerilerini ekliyorum:

Quote

Eğer yönetim panelindeki klasik ayarlar (Media Embed aktif, izinler tamam) sorunu çözmüyorsa, Invision Community altyapısında bu duruma sebep olan daha teknik veya güncel birkaç sebep olabilir.

İşte muhtemel derin sebepler ve çözüm adımları:

1. YouTube Data API v3 Anahtarı Gereksinimi
Modern IPS sürümlerinde YouTube içeriklerini sorunsuz çekmek için bir Google API Key gerekebilir. Özellikle YouTube, oEmbed isteklerine bazen hız sınırlaması (rate limit) koyar.

Çözüm: Google Cloud Console üzerinden bir "YouTube Data API v3" anahtarı oluşturun.

Panel: Admin CP > System > Posting > Media Embed kısmında YouTube'un yanındaki düzenleme (kalem) simgesine tıklayın. Eğer orada bir API anahtarı alanı varsa, oluşturduğunuz anahtarı buraya girin.

2. "Content Security Policy" (CSP) Engeli
Sunucu tarafında veya bir güvenlik eklentisinde (Cloudflare gibi) sıkı bir CSP politikası tanımlıysa, tarayıcı YouTube'un iframe kodlarını yüklemesini engelleyebilir.Belirti: Tarayıcıda (Chrome/Edge) F12'ye basıp "Console" sekmesine baktığınızda "Refused to frame 'https://www.youtube.com/' because it violates the following Content Security Policy directive" gibi bir hata görürsünüz.

Çözüm: Güvenlik ayarlarınızdan *.youtube.com ve *.ytimg.com adreslerine izin vermeniz gerekir.

3. Lazy Load (Gecikmeli Yükleme) Çakışması
Sitede özel bir tema veya "Lazy Load" eklentisi yüklüyse, bu eklenti YouTube player'ını "görünür olana kadar yükleme" komutu verirken bozuyor olabilir.

Çözüm: Forumun varsayılan (Default) temasına geçip bir deneme yapın. Eğer varsayılan temada videolar görünüyorsa, sorun mevcut temanın JavaScript dosyalarındadır.

4. HTTP / HTTPS Protokol Farkı
Eğer forumda SSL yeni kurulduysa ve eski mesajlar veritabanında http:// olarak kaldıysa, IPS bunları otomatik embed etmeyebilir.

Çözüm: Admin CP > System > Settings > Search Engine Optimization kısmında "Rewrite URLs?" seçeneğinin açık olduğundan ve site adresinin https ile başladığından emin olun. Ayrıca mesajları yeniden taratmak için "Rebuild Content" aracını kullanabilirsiniz.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok