Oyun sektörü sizce sıkıcı ve gitgide ölen bir sektörmü?
0

Bu konuda 23 mesaj var

Tam aksini düşünüyorum. 

 

Steam 'in yükselişi, indielerin patlaması, buna bağlı daha önce hiç olmadık türlerde nice dev yapımların ve her yapımın yine onlarca türevi, ufukta görünmeyi geçtim, kapıya dayanan VR vs. yeni teknolojiler derken bence son birkaç seneden başlayan bir rönesans yaşanıyor. Makalenin yazarı kendine örnek diye Witcher 'ı değil çok beğenilmeyen Fallout 4 'ü, hatta Call of Duty kadar bariz, kolay lokma çöpü seçerek bence inandırıcılığını zaten kaybetmiş. Adam nerede o eski oyunlar geyiği yapmaya çabalarken daha geçen hafta hem yenilikçi, hem izometrik CRPG babalar gibi Tyranny çıktı mesela.

 

Elbette her mecranın çöpleri, kalitesiz ürünleri, akımları olacak. Recep İvedik var diye film sektörü ölmedi, kişisel gelişim kitapları var diye kitap okumayı bırakmadık. Alternatifi mecralardaki yeniliğe açlığı, çöplüğün boyutunu ve yaptıkları hasılatı gördükçe, bu yazının aksine, oyuncuların çok şanslı olduklarına inanıyorum. 

ObiWan and OnLyTNT beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SIkIcI ve olmekte olan bizleriz oyunlar degil.

 

Kac bin tllik supersonik sistemlerden, gencligimizdeki 55 cm tuplu tv de oynadigimiz amigadan yada sega master systemden aldigimiz zevki alabiliyor muyuz? Hayir cunku yaslandik.  :icon_oldie:

sharky, TatanQa, TiesTorN and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SIkIcI ve olmekte olan bizleriz oyunlar degil.

 

Kac bin tllik supersonik sistemlerden, gencligimizdeki 55 cm tuplu tv de oynadigimiz amigadan yada sega master systemden aldigimiz zevki alabiliyor muyuz? Hayir cunku yaslandik. :icon_oldie:

Bilakis, geçmişte bu kadar zevk alarak oynadığım oyun yoktu, beni gerçekten ilk saran oyun DOOM II idi.O zaman da zaten 22-23 yaşında falandım.

 

Eskilerden sadece Sid Meier's Pirates'ı sayabilirim bu şekilde. Teknoloji ilerledikçe benim ilgimi daha çok çekiyor. Genel bir doğru değil bu bahsettiğin yani.

ionian beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşlanmanın getirdiği oyunlardan soğuma gerekçesi bence şu şekilde olabilir. Eskisi gibi hardcore ve detaylı oyun çıkmıyor; daha ziyade 80-90' lar kuşağından falan gelen insanlar oyunculuk manasında dönemin zorlayıcı oyunlarıyla yoğrulmuş ve belli bir proluğa ulaşmış bir kitle. Haliyle yeni nesil bir konsollaşma dalaverasında biraz vurgun yedi. Durum böyle olunca artık oyun seçer oluyoruz. Yaşında gerekçeleri yok mu ? var tabi, şimdi kalkıp öğesine uygun konsepli bir zombi oynu oynayıp tatmin olabiliyorken üstüne amanda minnoş grafikli ayağına ölen sevgilisinin kafasını takıp zombi biçip doğramaya inen gibi korku konseptinden çıkmış oyunlarla yüzleşince ister istemez insanın ruhu sıkılıyor.

 

Ha şimdi çizgi tema konseptini kullanıp vurgulayanda var; zamanında bunu TF 2 ile yaptılar şimdi blizzard çoğu oynunda bu şekle yöneldi. Her kesime yine de tam uymasada adamlar konsepti çok güzel yakalıyorlar. Bunun dışında diğer firmalardan bir nevi artık yenilikçi birşeyde gelemiyor. Misal şimdi bir call of duty serisine bakalım; evet zamanıyla ilk oyunlarıyla ilk kuşaklarıda etkileyen bir seriydi. Sora olayı iyice kalıplaştırdılar hep aynı cilalanmış motorun naneleri çıktı etti derken şu an yeni bir oynu çıktığında COD fanatiği adam bile yüzüne bakmıyor, kalkıp eskisini oynuyor.

 

Witcher gibi konseplerin bulunması yine güzel şeyler. CD Project ' te dahi artık yeni bişiler yapcaklarsa yeni bir senaryoya yönelirlerse artık daha makül birşeyler çıkabilir yinede. Çünkü belli bir seri uzatılmaya başlayınca kabak tadı verebiliyor.

Her ne kadar Neverwinter Nights serisini daha çok sevsemde Dragon Age olarak gelmesi beni çok bozmamıştı mesela ama burda oyunun sağlayıcısı/yapımcı grubu falan değiştirildi vs derken oda darbe almadı denemez.

 

Oyun yapımcılarıda bir nevi haklı sayılır adam bakıyor şimdi sahalarda Overwatch denen bir oyun var mesela, blizzard çorbayı götürüyor. Yazılımcılık, programcılık, 3d modelleme vs vs vs işleri sonuçta kolay işler değil; adamlar kalkıp köklü uğraşmalar yapmaya çabalamak yerine bende bu adamların çizgisine yakın yapayım diyor ama düşünmüyor benim kurguma uycak mı falan diye. Böyle olunca ilgi görmeyip 3 5 liralık oyun olup eriyip gidiyor. Şimdi artık değişik bişiler denemeninde sınırları gibi gibi. Oyun türleri belli adamlar değişik bi kaç kombinasyonlar denemeye başladılar artık ne biliyim FPS/RPG gibi derken kurgularda tıkanmaya başladı. Bir yerden sonra birbirine çağrışım yapan benzer oyunlar çıkıyor. Unreal engine ile örneğin birbirinin kopyası tomarla oyun sürüldü bir dönem artık illet gelmişti. Belki şu an yeni DX11-12 api' lere hala tam uyum sağlanamadı.

 

Öte yandan teknoloji konusunda yenilikçi birşeylere kalkışılmaya çalışılıyor, deneniyor. Tutuyor tutmuyor. Büyük ihtimalle zaten şu andan itibaren artık VR üzerine yoğunlaşılacak, ne kadar başarılı olunacağını zaman içinde göreceğiz. 3d ilk çıktığı zamanlarda da Turok falan vardı eskilerde mesela ve ya need for speedleri 3d oynamak yeni bir heyecandı. Sonra başarım olamadı, süreç geçti ağırlıklı nvidia bazında yine birşeyler denendi. Belli bir kalıp zaten var, insanlar etkilenecekleri birşeyleri arıyor ama bunu tutulması gerçekten güç.

 

Şöyle bir gerçek var ki piyasanın oyun potansiyeli şu an %80 Multiplayer üzerine. Yukarda belirttiğim gibi Witcher türevi oyunlar yılda 2 - 3 nadir sayılı çıkıyor. Geri kalan multileri saymaya lüzüm bile yok zaten en çok tutulu oyunlar tüm dünya bazında bilinen oyunlar. Ve hala da WoW gibi senelerdir potansiyelini korumayı başarabilmiş devasa MMORPG gibi oyunlar var. Bu senin benim hoşuma gitmesede mmorpg diyince %60-75' in rağbet gösterdiği bir ortam. Böyle olunca başkaları bu kapsamda birşeyler üretip yenilik katmaya cesaret edemiyor. BF zaten aldı başını bir şekilde kendi kulvarında gidiyor. Blizzard desen en son OW' yi yaptı ve bununda ekmeğini epeyce yemeye devam edecek, her sene kendi oyunları içinde belli bir ingame content updatei çıkartır bu şekilde devam eder. Ubisoft tıkandı epey bu aralar eidostan gelme kültlerden falan faydalandı etti ufak tefek araya güzel bişilerde çıkmadı değil ama multi konusunda bi başarıma giremediler gördüğüm kadarıyla. Division denen oyun ne kadar bir başarım sağladı bilmiyorum mesela en son. Liste devlerin oyunlarıyla biraz genişletilebilir belki ama olay bir yerde tıkanıyor.

 

Oyun aleminin bu düzlemde çok uzun süre gitmeyeceği belli artık, şu VR denen zımbırtıyla kesinlikle 2017' den başlayacak şekilde bir gelişmeler düzenleneceğini umuyorum. Burda konsolların geçtiğimiz yıllarda iyi kötü ailelerin evlerine girip başarım oranınıda baz aldığımızda rahatlık, konfor, ergonomi derken insanlar VR' yi takıp baba koltuğunda yayılıp bu deneyimi yaşamak isteyeceklerdir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw 80-90 larda kaç tane komplex oyun vardı arkadaşlar.. Veya 2000in baslarindaki o cirkin poligonlasma falan.. İşin kaymağı daha yeni başladı..

 

Ben çocukken GTA V gibi BF1 gibi Witcher 3 gibi oyunlar olsaydi suan bu halde olamazdim heralde (yatalak olurdum).. eskiden yokluktan gelen bi zevkle oynuyorduk ama asla bu kadar iyi degildi oyunlar..

Yani iyiligi birak zaten bilgisayarciya yeni oyun geldi çıktı mı heyecanıyla gidip boynu bükük bir şekilde dönüp yine o aslında berbat programlanmış punishing zorluktaki oyunu baştan başlayıp oynardık.. simdi ise o kadar cok hit oyun var ki hepsini alsak 4 boyuta hakimiyet saglamadan hepsinin hakkini vermek mumkun degil..

 

Zaten bir sonraki asama AR ve VR oldugundan simdiki bebelerde gelecekte simdiki oyunlari nitelerken pff boring diyecekler..

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Esas şimdi başlıyor , VR 'ın gelmesi ile yeni bir boyuta geçiyoruz. 

 

Eskiden niye oyun oynanırdı anlamıyorum bile , birşeye benzemiyor o oyunlar. Zaten o yüzden ben pek oyun oynamazdım amiga'da kickoff hariç.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

30'lu 40'li yaslardaki oyuncular her seyin ilkine sahit oldular.

Ilk 3D oyunu, ilk fps oyunu, ilk zombi konseptli oyunu, ilk Cod'yi, ilk Assasins Creed'i oynadilar.

Simdi Overwatch ile Half Life'in multisi temelde ayni sey.

Teknoloji yeni, grafikler sesler, animasyonlar yeni ama fikirler eski.

 

VR'dan beklenen de var olan oyunlarin VR versiyonu degil, yeni bir seyler ile birlikte gelmesi.

 

Gunumuzdeki oyunlar gozume guzel gorunuyor fakat ben hala HL'dan aldigim tadi MOH'dan aldigim tadi bugunku oyunlardan alamiyorum.

Bir de su var, bugun 2007'de cikan Crysis'e bakip hala ne kadar guzel gorunuyor diyorum. Halbuki benim 9-10 yil once yayinlanmis bir oyuna bakip "bok gibiymis bunun grafikleri" demem lazimdi. Demek ki gunumuzdeki oyunlar ilerlemesi gerektigi kadar ilerlememis.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

whooosh un söylediği gibi çok temel bir yenlik gelmedi. Metro 2033 'ü oynayayım diyorum ama 10 yıl önce oynadğım FPS 'ten temelde bir farkı yok. Bayıyor bir süre sonra.

 

Carmack ile Doom 'u anlatırken aslında önceki 2d oyun ile temel olarak aynı olduğunu ama 3d e geçtiğinde bütün atmosferin değiştiğini söylüyor. Yani oyun aynı, grafik render edildiği nokta farklı . VR'a geçtiğimizde de aynı şey olacak. Mesela Far Cry 4 'ü VR da oynamak isterim. O helikopter benzeri araçla dağların bayırların arasında VR 'da uçmak tamamen farklı deneyim olacak. 

 

Oyunların temelinde yenilkler gerekiyor tabii. AI bile yeterince ilerlemiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız siz oyun dünyasında gelişmeyi yeni genre olarak alıyosunuz ve bunun büyük bir hata oldugunu söylemem lazım..

 

Crysis 1 ise gayet şahsına münasır bir oyundur, tek örnekten teknolojik gelişme olmadı falan diye tezatlamak da yine pardon ama tam bir bullshit :)

 

Bf1 falan resmen foto realistik, pong oyunundan nereye gelindiğine bi bakmanızı isterim..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

BF1 madem ki o kadar şahane, Crysis şahsına münasır ise BF1 de o zaman şahsına münasır olur. Gayet de karşılaştırılabilirler o zaman.

 

Pong'a Pacman'e kadar gitme, son 7-8 yılda oyun sektörü yerinde saymadıysa da gelişimi olması gerekenin çok çok çok altında kaldı.

 

Peki Crysis'i kenara bırakalım, Mirror's Edge'i örnek alalım. Mirror's Edge Catalyst ile arasında 9 yıl var.

Bu iki oyuna bakınca sanki 1 sene aralıkla çıkmış bir serinin iki oyunu gibi durmuyor mu? İki oyun arasında sizce 9 yıllık fark var mı?

 

Bu teknik tarafıydı, içerik bakarsak durum daha fena.

 

10 yıl önce hangi oyunlar varsa hala aynı oyunlar var. Oyununa adı farklı olabilir, grafik kalitesi farklı olabilir, oyundaki karakterler farklı olabilir ama oyun aynı oyun.

Oyunların isimleri değişiyor ama içi aynı. Büyücü, tank, şovalye, elf..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her genel-geçer oyun o devri tanımlayan oyun olmaz. Özellikle teknik altyapıya bakıyorsak. Mirror's Edge-Catalyst arasında fark yoksa bu gelişmelere gözünü kapayan yapımcıların sorunu. Eskiden,yeniden bir sürü örnek alınabilir. Doom 2,Quake2-3,Half Life 2-Doom 3,Crysis,Battlefield 3,Witcher 3 hatta Mass Effect 1.

Oyunar gelişti,sadece her oyun bu gelişmeye ayak uydurabilmiş değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yaslanmakla alakasi yok

 

nerde eski domatesler meyveler tadlar

 

nerdese eski donanimlar gibi

 

her bok tamamen tuketime yonelik

 

eskiden arabalarin bozdolaaplarini camasir makinlarinin nasil yaptildigina bakin

 

bizim profile arcelik beko gibi dandiri markalarin 80-90 larda retikleri malzeme kalitesi dayaniklik  her bi sekil bugunkilerden katmer mather ustun ayni sey elektronikten tut oyundada var

 

masal anlatmasinlar korsanla falanda alakasi yok kolay para gorup oyunlar yetirtirmek icin yarim yapamak cikartip gerisi dlc gibi satmak salakliklari biz yaslandigimiz icin mi oluyo

 

3-5 seri bazi oyunlarda tekrar olur eyvallah

ama nerdeyse tum oyunlar boyle kolaya kacar

 

ulan kici kirik wow .

blizard bu islten yuzmilyonlarca dolar kazaniyo

 

gecen 3 sene dekklere ettiler oyle ugras et yok artik 2 yarim yamalak patch yapicaz donguyu de hizlandiracaz diye

wod diye bi paket yaptilar oyun betadan beter cikti dikkat 10 senelik oyunun paketinden bahsediyoruz  blizzard gibi bir firmanin yeni yetme amator isi deigl

 

yeni paket 12. senede legion olarak bu sene geldi

bu sefer akillanmislar

icine pek bisi koymadilar

son senelerde direk oyunun baskda eklenen seylerin bir kismini bile koymadilar ki onumuzdeki patche koyunca bak calisiyoruz imaji vermek icin

 

betadan hakkici sorunlu ve kotu woda bide patch yapmayinca firca iyince sorunu calisarak degil calisiyor gorunmekle cozduler

 

bu da sektorun en iyi firmasi digerlerini siz dusunun

 

kocaman kitaplar dolu icerile bugunki collector editionlarin bir kismi gibi olurdu eski kutulu oyunlar simdi cogunluk digital

ustelik parayi ve salakligi gorduler somuruyorlar millette

 

artik devir boyle

 

iyi oyun yap musteri memnun et cok calis kazan manasiz.

onun yerine cok sat eh iste olsun millet memnun olmasada koyunlar alip oynar fazla emek vermeden nerdeyse ayni paralari kazaniriz(iy oyun daha iyi gelistirme calisma etme bi kac milyon dolar eder eh ne edelim onbinlerce kopya az satalim ayni hesaba geliriz)

 

biz yaslandik diye olmuyo bunlar

 

kaliteli urun kalite is artik yok

 

oyle zekice ugras zekice guzel oyunlar yap .zati cok kisyede hitap etmeyecek

 

film dunyasida boyle

 

bazi oyun muzikleri eskiden insanlari kendinden alirdi.ki bi kac kanal circir bocegi sesli

 

yahu su an kac dogru duzgun besteci sey kaldi

 

rap muzik bile yani getolkarin sesi 90larin kalitesinden coook uzak

 

var olan oyun muzikleri yapimcilari bile cok paralanmiyorlar eksisi gibi

 

var olan seyleri alip dayamak da daha kolay

 

orjinal hikaye muzik oyun ureten falan cok az

 

donelim yine blizzarda

 

son senelerin firtina firmasi

oyun cikartip duruyo

 

efendim yeni oyunumuz heroes of storm.o ne ola .dotayi bilirmisin yok duydum  lol iste

daha yeni oyun yaptim overwatch o ne ola team fortress abi

 

bu blizard tamam guzel oyunlar yapmis tamam guzel planlamis.

ama tamamen piyasada ne populer kendinde eksik dal ve varsa alip kopyalip gunumuze uyarlamis.

 

1-1.5 sene once yaptiklari super atilip su 6 milyar dolar evet milyar .verip candy crush adli oyunu almalari

 

oyunu omru hayatimda oynamis degilim bidlgim kadariylada bi yere kadar play free bi oyun

dandiniş cep telefonu ile oynanan gerizeklica bi oyun eglenceli olabilir

 

ama 6 milyar dolar diyoruz

 

su ulke gecmiste 120 milyon dolar borcunu cevirmeden sorun oldu diye krize girdi laan 6 milyar dolar candy crush

 

evet yaslandik

 

ama sorun su aptallasmadik

 

aptal olaydik bunlar batmazdi.

nyan cat 4 hour edition seyreder salya akitirarak gulen tipler aldi yerimizi yas olarak

 

olay o

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten belirttim düşüncelerimi de Çağlar'a iştirak ediyorum, nerede kaldı o eski oyunlar muhabbeti bana pek birşey ifade etmez, 1979'dan beri oyun oynuyorum elektronik cihazlarda, 1984'ten bu tarafa da bilgisayar üzerinde oyun oynuyorum.

 

O anlı şanlı diye bahsedilen Commodore, Amiga yıllarından işte bahsettim Sid Meier's Pirates dışında beni öyle alıp götüren bir oyun olmamıştır, çünkü oyunlar aşırı basit görünümlü olduğundan içine çekmemiştir.

 

İlk ciddi manada etkilendiğim oyun DOOM II idi, bir bilgisayar üzerinde ilk bitirdiğim senaryolu oyun da Dark Forces sayılır, yani kısaca olayın yaşla başla falan alakası yok.

 

Yıllar içinde başka şeylere ilgi duymaya başlandı ise o ayrı bir olay, bununla ilgili değil, yoksa teknoloji ilerledikçe beni daha da bir sarıyor tekrar etmek gerekirse.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@nazareth katılıyorum kimi düşüncelerine. Diablo'nun hali daha vahim ha eskilerde kült yokmu diablo 1 ve 2 başlıbaşına iyilerdi. Hatta şuanda bile diablonun son haline küfredip beğenerek oynayan bir kitle var. Mesela POE bence eski ama harika bir yapım. Zaman kimi oyunları yenik düşürmüyor demekki.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun sektörü sıkıcı değil tam aksine daha da eğlenceli ve iyi olmaya başladı. Alone in the dark 1'i PC'de oynadığım ilk günlerde vay be grafiklere bak demiştim. Adamlar 5 tane poligondan oluşuyordu. Phantasmagoria 1 çıktığında film gibi demiştim...

 

Amstrad, C64, Amiga sürecinde çok oyun vardı evet. Ama o zaman çocuktuk vakit çoktu ne için oynadığımızdan bihaberdik. Şimdi artık hikayeyi anlıyoruz, içine giriyoruz.

 

Oyun sektörü ölmez, biz ölürüz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sürece baktığımda 93 'te başlamışım bu işlere. C64 ile .  Sonra Amiga sonra PC (486DX2-66 Cyrix işlemcili) .

 

Oyun bir tür bağımlılık oldu bunu %100 kabul ediyorum , her ne kadar oynamadığım günler haftalar bazen olsa da hep aklımın bir köşesinde. Neyse işin bireysel yan etkilerine girmeyelim.

 

Sektör daha da iyiye gidiyor ve gidecek. Birincisi firmalar bu işten iyi para kazanıldığını görünce ağırlık arttı , çeşit çoğaldı . Hepsi değil elbet ancak gerçekten çok iyi ürünleri oynama şansımız var , ilerisi sanal gerçeklik gözlüğü daha da ilerisi tam bir soru işareti , ömrümüz yeterse sağlıkla göreceğiz inşallah.

 

Ama ölmez , mümkün değil , 3.dünya savaşı ya da kıyamet kopmazsa bu ivmeyle devam eder biz de upgradelere maaşı yatırmaya devam ederiz.

 

Çoluk çocuklu baba olduk hala oyun oynuyoruz ve ben yanlız değilim eminim yüzbinler benle yakın bir çerçevede. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklasik son 4 yildir oyun endustrisi altin cagini yasiyor. Daha once hicbir donemde bu kadar karli ve bu kadar cesitli olmamisti.

Ancak benim ongorum burada zirve yapti ve bu oldugu haliyle daha ilerleyemez, gerilemeyedebilir ama sabit gidebilir bir sure, ki yine cok iyi. VR oyun sektorunu nereye goturur cok emin degilim henuz, ona yorum yapmiyorum.

Risk alip orijinal icerik uzerine oyun yapan firmalar resmen bir altin madeninin uzerinde oturuyolar.

 

Oyunlarin kalitesine gelince, ona da dustu denemez ancak tabi ki oyunlar da para kazanmak icin yapiliyor, bu sebepten birbirinin ayni oyunlar her sene cikip satiliyor, cunku millet gidip aliyor (Fifa, Call of Duty vs). Bunun da kendince basit sosyolojik sebepleri var. Oyunlar artik cok daha genis, bilgisayar ve fantazi kulturunden uzak kitlelere de hitap ediyor.

 

Bir "hardcore" (pc) oyuncusu olarak benim icin bir oyunun kalitesini belirleyen en onemli faktor yasattigi "immersive" deneyimdir. Yani o oyunu oynarken gercek dunyadan kopup, ic dunyasina dalmazini saglayan oyun, grafikle ya da VR ile alakli degil benim kullandigim bu anlamda . Kucuk yaslarda bu tur deneyimi yasamak cok daha kolay tabiki, simdiki gibi kafada milyon tane kaygi ile oturmuyosun oyunun basina. Diger bir etken de, ozellikle single player bircok oyun icin keyif alarak oyun oynamak icin en az 3 saatlik bir zaman dilimine ihtiyac var, yetiskin bir insanin boyle bir luksu her zaman olmuyor. Yasin etkisi bence ozetle bu sekilde. 

 

Mobil oyunlara girmiyorum, onlar benim gozumde oyun degil.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Buna sadece PC ve konsollar açısından bakmak yeterli değil sanırım. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte Apple Store ve Google Play üzerinde büyük bir oyun patlaması yaşandı ve azalmadan devam ediyor. Bazı ülkelerde eğitime oyunlar entegre oluyor. Toplamda oyun pazarının maddi büyüklüğü, bu işle uğraşan şirketlerin toplam değeri artmaya devam ediyor. Bir süre daha artmaya da devam eder diye düşünüyorum.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok