Game Of Thrones - Spoiler Alert!
5 5

Bu konuda 767 mesaj var

ulan ne bölümdü be, kitapları orjinalinden okumuş, değiştirilmiş olsa da ne izleyeceğini aşşağı yukarı bilen biri olarak bile olanlar karşısında tüylerim diken diken oldu.

Where are your gods now ? - Cersei (burner of sparrows)

King in the north! - Jon "Snow" Stark (a.k.a. targaryen)

Dracarys! Daenerys (heartbreaker)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son çocuk falan da intihar etti artık iyice saykoya bağlar Cersei, Mad Queen olur.

Jon Snow iyi hoş da melez falan diye sanırım akraba evliliğine benzer bir mallık var herifte.

Khalisi’yi önüne gelen gazlıyor, gazı alıyor da alıyor. Bir önceki bölümdeki GURL POWER!!!! olayı da tiksindirdi Greyjoy ile zaten. Havasını söndürmek zor şu saatten sonra ama dur bakalım.

Starklar’da zaten doğuştan bir mallık var. Arya, Sansa kendileri çalar kendileri oynar, bi bok olmaz artık ikisinden de. Ha Arya listesini tamamlar gg der orası ayrı.

Bran'ı zaten yoğurtlayam yoğurtlayam ...

Sonuç:

Adam gibi adam Sör Davos.

ser-davos.jpg

Dipnotlar:

Lyanna Mormont da delikanlı kız.

Hound da iyi yarıyor vesselam.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Egri oturup dogru konusalim birakin dizileri filmler de bile bu kalitede cekim gormuyoruz. Citayi inanilmaz yukselttiler...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

King in the north aynen Robb'da olduğu gibi oldu (spontan, kendi hak iddia etmeden, full destek). Robb'a ne olduğunu hepimiz biliyoruz... Kaderin benzemesin Jon Targaryen!

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Jon'u bağlayacakları yer belliydi. Kitapta anne baba farklı. Jon'un durumu da bu sezonun başındaki şekilde (ölü) kalmıştı. Hani ileride ne olur belli değildi. Böylesi gayet güzel olmuş. Kitapları okurken bir  yerden aleve bağlanacak diye çok bekledim ama olmadı...

Bütün sezonun en delikanlısı bildiğin Leydi Mormont oldu. 62'den tavşan esprisine gülmüş biri olarak eşeklik bendeymiş, bunu gördüm :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öeeehhh Mormont bacımın kestiği racon tüm GOT dünyasına yeter de artar :P.

Serseri iyice psikopata bağladı, ne yapacağı belli olmaz. Tahta oturmasıyla beraber GOT dünyası iyiden iyiye gacı lider festivaline döndü. Ne temizledi ortalığı be... Shame ki shame...

Salsa, Lil Finger' a iyi yan çizdi. Herif, "King in the North" (ver gazı anasını satim ver gazı....tarih tekerrürden ibarettir, Robb gibi harcamasınlar) naralarıyla iyice göt oldu. Haksız da sayılmaz, Lil Finger olmasa hepsi göt olmuştu çünkü ama ayrı bir tartışma konusu. Adam fena bozuldu. Daha önce "ne ayak" bu adam derken @@eldrun biraz açıklamıştı aslında ne ayak olduğunu, bu bölümde kendi ağzıyla, açık açık taht ve Stark hatunu fantazisi olduğunu söyledi :P. "Bu muydu lan yani tüm olayın" dedim mi? Dedim...

Arya sol kanattan atağa kalktı, pas verecek adam arıyor :zuh: . Ya arkadaş Frey ailesinin katli yine beni kesmedi. Bu intikamlar çok hızlı, aniden oluyor tad vermiyor :icon_think: .

Adam gibi adam listesinin başını Tormund çeker, sonra soğan/sarımsak şövalyesi gelir; irica ediyorum, lütfen :baba: .

Long may she rein... He anam he :zuh: ...

Eleştiri yapayım:

Evet, çok gaz bölümdü. Çok ilerleme oldu, bazı düğümler çözüldü, yapım bütçesiydi zart zurt vs...Öte yandan dikkat ederseniz müthiş derecede kopuk, hiç bir akıcı hikayesi olmayan, daldan dala atlayan (Arya ne ara iyileşti de, kuzeye geldi de intikam almaya başladı hey ki hey), sadece kilit noktalara odaklanan özet bir bölüm izledik. Sanki yeni sezon başlıyormuş da geçen sezonun kısa özetini verdiler. Öyle saçma bir durum var aslında. Alıştık mı, alışamadık mı, alışacağız mı bu tip yapımlara (LOTR örneğinden itibaren) hiç bilmiyorum...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bana sorsan zaten Leydi Mormont'u Yedi Krallığın başına geçirir, Sör Davos'u Hand of the Queen yapar, Tormund'u da Brienne ile Kingsguard'ın başına geçiririm. Jon pipisiyle oynasın, Khalisi de yerleri süpürsün.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bölümdü. Yalnız kitaba bağlı olmadığından herhalde bu sezonun senaryosu daha yüzeysel, önceki soruları cevaplar nitelikteydi sanki.

Cersai akıllandı bir tepki verdi. Ancak uzun vadede işi çok zor. Güneyindeki House of Martell ile Tyrell 'in ittifakı zaten zora sokacaktı, bir de onların Khalesi ile birleşmesi yenilmelerini zor hale getirdi. Kuzeyde bölgenin liderleri birleşiyor,Wildlinglerin askerli gücü ve  Little finger da var.  

Cersai aralarında sap gibi kaldı.  Yerine geçecek çocuk da kalmadı. Gene üremeleri lazım.

Önümüzdeki sezonda en güçlü taraf Khalesi.

Sparrow 'a şaşırmadım, bekliyordum zaten birinin yapıştırmasını .  Margery onların arasında en akıllısı , olayı anladı. Sparrow hala mal gibi bakınıyordu, gücü zaten bulunduğu yeri kaldırmıyordu. Bu kadar yaşaması bile normal değildi.

Cersai'nin ilim ifran adamı olan zat , niye sattı Pycelle'i ? O daha önce bir suçtan yargılanıyordu , o iş ne olmuştu?

Jon 'a bağlılık bildirdiler ama savaştan önce hepsi tısmıştı. Bu kuzey söyledikleri kadar sağlam değil . 

Kızıla yanlış yaptılar bence. 

Cersai daha önce ceza olarak Walk of Shame yapmamış mıydı? Bu ikinci yargılama neydi?

Tommell 'in kaybının kimseye zararı yok, kuru kalabalıktı .

Arya sonunda bir işe yaradı. Yine de içimi baydı. Sansa akıllanmaya başladı. Little Finger unutmaz ama yediği kazığı. Iron Throne a oturma şansı en az olan Little finger . Kimsenin güvenmediği bir eleman.

Lady Mormont 'a baştan beri desteğim tam, oturttu zibidileri yerlerine.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok tahmin edilebilir olmaya başladılar. Tommen'in öleceğini bekliyordum ama Cersei'den darbe beklemiyordum. O sürpriz oldu.

Arya Westeros'a döner Winterfell'in yolunu tutar demiştim, bu bölümün promoyu görünce baktım Frey'ler var dedim Arya yolda aradan çıkartır bunları ki öyle de oldu.

Varys ve Dorne olayı sürpriz oldu. Lannister'lar zaten güçsüzler fena ezilecekler gibime geliyor.

Sezonun Daenerys ufka bakarken biteceğini söylemiştim gene aynısı oldu. :zuh:

Hiçbir yeri okumuyorum sadece iyi izleyiciyim. : :P

Bunlar önümüzdeki sezon birbirlerine girer sonra Whitewalker'lara karşı birleşirler gibime geliyor.

7. sezon finalinde Jaime Cersei'yi öldürür bunu da not alalım. :8

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Artık son sezona gelmişiz (off kaç ay var?) bazı şeyler açıklandıkça elbet olaylar daha tahmin edilebilir duruma geldi doğal olarak. Bir Lost olmayacak diye umut ediyorum. Elbette havada kalan noktalar yok değil ama yine de açıdan daha düzgün olduğu kesin. White walkerlara karşı bir mücadele olacak orası garanti artık. Daha en başından "Winter is couuumin" diye boşuna yırtınmadılar, geldi sonunda :P.

Demem o ki "aman kimse tahmin edemesin" diye ortalığı batıracaklarına tahmin edilebilir olayları sonuca bağlamaları yeter de artar. Jon Snow teorisinde olduğu gibi...

Benim üfürdüklerimin hiç birisi tutmadı bu arada :lol: .

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Jaime'nin Cersei'yi oldurecegi garanti gibi birsey. En iyi ihtimal satar.

Mountain'i The Hound oldurecek buyuk ihtimal.

Varys'in bir anda geri gelip gemiye binivermesi bi komik oldu, adam teleport isini cozmus.

Jorah/Lady Mormont yonetsin olsun bitsin Tyrion da hand olarak kalsin.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Jamie Cersei'yi öldürünce KingSlayer'in yanına QueenSlayer'i de ekleyecek. Rock bandı gibi olacak lakapları. :zuh:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ekşiden:

öncelikle düzgün çocuktu, seven gods gani gani rahmet eylesin...

1- sevimli kişinin intiharının arkasındaki gerçekleri açıklıyorum.
2-bildiğiniz gibi sevimli kişi yezid'in ölümüyle iktidarı ele geçirmişti.
3-yezid ölmeden önce avaneleriyle yaptığı her toplantıda sevimli kişinin dini cemaatlerle arasının iyi olması nedeniyle küplere biniyordu.
4-hatta bir toplantıda sırf bu yüzden sinir krizleri geçirmiş ve iki mahdumunu okla vurmak suretiyle hakkın rahmetine kavuşturmuştu.
5-avaneleriyse halka bu olayın tamamen bir kaza olduğunu anlatmışlardı.
6-valide sultan sevimli kişinin bu ilişkilerinden ötürü rahatsızdı.
7-hatta yezid'in ölümünün ertesinde, yezid'in cesedinin yanında kardeşiyle bu konu hakkında kısa bir bilgi alışverişinde bulunmuşlardı.
8-paralel yapıya kucak açacak sevimli kişidense her türlü psikopatlığına rağmen yezid'i demir tahtta görmek isterdi valide sultan.
9-sevimli kişi başa geçer geçmez töreler gereği abisinin mahdumunu ortada bırakmayıp haremine aldı.
10-hatta sevimli kişinin bu eşiyle olan münasabetleri büyük bir aşk seviyesindeydi.
11-öyle ki bu aşk yüzünden valide sultan'ı bile göz önünde tutmak istemiyordu.
12-valide sultan baştan beri bu aşka karşı mesafeliydi. onları her yan yana görüşünde sarayın duvarlarını yumrukluyordu.
13-valide sultan için bardağı taşıran kısım sevimli kişinin hocaefendinin sohbetlerine katılması olmuştu.
14-sevimli kişi hocaefendiye saygıda kusur etmiyor, ne istiyorsa veriyordu. öyle ki kingslanding'in güvenliği hocaefendiden sorulur olmuştu.
15-hocaefendi (rip) mütevazı, hoş sohbet, hayatını seven gods'a adamış bir vaizdi.
16-ona gönül verenlerle birlikte ülkenin refahı için gece gündüz çalışan, mala mülke mevkiye tamah etmeyen bir yapısı vardı.
17-valide sultansa utanç yürüyüşü yüzünden avanelerine hocaefendinin paralel yapı olduğunu anlatıyor, kızıl kaleyi nefretle dolduruyordu. bir gün evlerine ateşler salacağını anlatıp duruyordu.
18-en sonunda ahlaksız valide sultan mabede ayakkabıya girmekten beter bir iş yapıp yüce baelor septini havaya uçuracak kadar ileri gitti.
19-sevimli kişiyeyse telekinezi yöntemiyle intihar telkini yaptı ve başarılı da oldu.
20-işte sevimli kişinin ölüm nedeni budur ama adalet er geç tecelli edecektir. seven gods var gam yok.
21-eyy yezid'in anası bu değerleri insanların canına kıydın ama fırtınadandoğan'ın seni iktidardan indirmesine az kaldı. korkma titre!!

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma şeytani bir fikir geldi.

Şimdi bu mountain bildiğiniz zombiden hallice.

Amca Benjen gibi yani. Ölü ama değil.

Whitewalkerlar onun varlığını kullanıp duvardaki büyüyü kırsalar ne acayip olay olurdu yav. :baba:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç bölümdür tahmin edilebilir olsada güzel bölümlerdi..

Sırayla;

- Engelli kardeşimiz duvarın kapısını açar..

- Hala ortalığı yakıp geçer ve "koca istiyom ben" nidaları ile yeğeni ile halvet olur..

- Yeğen halayı keser

- Yeğen "la ben buz ve ateşten doğudum, herkesi öldürmeliyim" der, öldürür ve tek başına bilinmeye kıtaya teknesi ile açılır..

araya küçük kızın anlamsız intikamlarını, tombulun başımıza alim olma mücadelisini de koydun mu..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 6/27/2016 at 17:56, Tumer said:

Egri oturup dogru konusalim birakin dizileri filmler de bile bu kalitede cekim gormuyoruz. Citayi inanilmaz yukselttiler...

Kesinlikle . Başka dizi bilmiyorum bu düzeyde. Breaking Bad , Mad Man 'de bile dizi olduğu anlaşılıyor. GOT 'un izleyici kitlesi inanılmaz boyutta tabii. 

Bilgisayar ekranından ,tablet izlemek büyük hata olur . Büyük ekran tv de iyice etkileyici hale geliyor. Varsa projeksiyon da olur. 

Arya ile beraber , şu maister olacak dombilinin hikayesi de baydı. Onun sonlara doğru önemli bir görevi olacak herhalde. 

Eksi'de , LORT vs GOT karşılaştırması vardı. Ne dersiniz?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son 2 bölüm baya iyiydi, bu iki bölümü çeken yönetmen efsane çekmiş, senaryo bazı yerlerde hoşuma gitmese de, iyiydi. King's Landing çekimleri efsaneydi, müzik muhteşemdi, pipe organlı bölümler gerilimi iyi veriyordu.

Cersei joffrey öldükten sonra, küçükken ona söylenen kehanet aklına geldi ve bekelmeye başladı. Kızı da öldükten sonra, Tommen'in ölmesini bekliyordu zaten bir şekilde, o nedenle Joffrey'e ağladığı kadar ağlamadı Tommen'e. Onu öldürecek kişinin yani kardeşinin, Tyrion olduğunu düşünüyor fakta Jaime öldürecek aslında. Anne karnından ilk Cersei çıktığı için Jaime de kardeşi aslında, ikiz olmasına rağmen haha.

Arya'nın bravoos'ta eğitimini düzgün tamamlayamayıp böyle hoppadanak yüz değiştirebilmesi bence iyi değil, ama kabul edeceğiz artık. Kitapta da bu yüz değiştirmeyi kaptıktan ve suikastçi olmayı öğrendikten sonra faceless man'den ayrılacağını biliyoruz. Dizide o gelişim sürecini beceremediler sadece.

Jon Snow, kuzey kralı ilan edildi. Kitapta bu işin altyapısı nasıldı yazmıştım kopyalayayım.

Bu satır aralarında geçen, ana karakterlerin değil yan hatta figüran karakterlerin yaptıklarından anlaşılan çok geniş kapsamlı bir teoriydi, başka teorileri de kapsıyordu. Teoriyi farklı farklı anlatanlar vardı kitaptan da tekrar bakarak, birleştirip yazdıydım genel hatlarıyla. Dizide farklı olsa da artık gerçekleşti. Kitapta ise belirttiğim şekilde gerçekleşecek gibi.

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Jaime hayatta dokunnmaz Cersei'ye. En iyi ihtimalle onu da alır kaçar. El kadar çocuğu Cersei için kuleden atan bir adamdan bahsediyoruz. Siz unutabilirsiniz ama "The North remembers". Sezon sonunda gördük ki esas "plan" Cersei'ninmiş. (Buradaki "plan",Galactica'daki Saylonların paso sayıkladığı "plan"a göndermedir.)

O tahta oturduysa planını ona göre yapmıştır. White Walkerlarla bile işbirliği yapar. 

Güzel bir sezon finaliydi. Son 2 bölüm,bütün sezona bedel oldu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm sezonu oturup bir baştan sona geçerim artık. Gerçi açıp açıp Leydi Mormont' un verdiği ayarları izliyorum :zuh: . Bella Ramsey' i tebrik etmek lazım, güzel iş çıkarmış, yıldızı parladı resmen.

Ek. Benzer şekilde herkes Miguel Sapochnik' den bahsediyor. Çalkalandı ortalık...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bloody hocam; kitapta şöyle bir şey var arkadaş hatırlattı bana, Jaime Cersei'nin onu saraydaki başkalarıyla aldattığını da öğreniyordu, sanıtım Tyrion söylüyordu. Cersei milleti kullanıyor, bazı sörleri yatağına atarak kullanıyor Margaery'e tuzak kuruyor falan. Dizide bu olmadı.

Fakat Jaime, Cersei'nin her şeyi çocuklarını korumak için yaptığını düşünüyor dizide de. Cersei'nin çocuklarının ölmesi ve tahta oturması, Jaime'nin Cersei'nin her şeyi taht için yaptığını farketmesini sağladı bence. Hiç tanımıyormuş gibi, kim bu kadın der gibi bakış attı. Jaime öldürecektir onu... Tyrion'un öldürmesi ihtimali yok bence, çünkü çok bariz bir şey Tyrion, Cersei zaten onun öldürmesini bekliyor, ona önlem almış durumda. Kehanetler bu dizide (gerçekte olduğu gibi) hep farklı yorumlara açıklar ve genelde dizideki karakterler kendi gerçekliklerine uyduruyorlar yorumları, gerçek farklı çıkabiliyor.

Ben kitapta da dizide de Jaime'nin ölmesini istemiyorum. Çok ilginç bir karakter.

Benzer şekilde aslında Margaery'nin ölmesi hoşuma gitmedi. Belki kitapta da ölür bilemiyorum fakat Margaery çok zeki, politik zekası üst seviye bir kadın. Dizideki bütün kadınlardan 3-5 gömlek üstün, karşıdakini çok iyi analiz edip ona göre manipülasyon yapıyor. Tommen'i kendine bu şekilde bağladı, High Sparrow ile kimse baş edemezken, bir tek o kendini kurtarmıştı adamla satranca başlamışlardı. High Sparrow bu bölüm hırsından dolayı yargılamayı ertelemedi, Margaery farketti tersliği çıkmak istedi, yazık oldu...

Tyrion'u gerçekten takdir edip hakkını veren tek kişi Daenerys oldu bu arada, queen's hand ilan etti. Tyrion için çok duygusal sahneydi bence çok iyiydi sahne.

Bu arada, 2 bölüm önce yamuık atan Robett Glover bu bölüm kılıcını çekip öyle bir King in the North dedi ki, evde kılıcım olsa ben de çekerdim havaya kaldırırdım.

z64pLob.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=yUvijWMhaBo

Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum, Qyburn King's hand oldu tabi yaşayan kimse kalmayınca... (queen's hand mi diyelim yoksa) sağ omzuna taktılar apoleti.

t3UMzFv.jpg

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok