Otomobil Hakkında Her şey
6 6

Bu konuda 4.289 mesaj var

Taycan'da var 2. vites. Onda da limitör var 250 ya da 260 gibi bir şey. Normal taycan'ı beğenmezdim fakwt sport turismo'larda gözüm var. Onda da liste fiyatı cezbediyor ama 1-2 paket donanım falan koyduruyorsun fiyata bir bakıyorsun almış yürümüş... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 hours ago, stardust said:

Taycan'da var 2. vites. Onda da limitör var 250 ya da 260 gibi bir şey. Normal taycan'ı beğenmezdim fakwt sport turismo'larda gözüm var. Onda da liste fiyatı cezbediyor ama 1-2 paket donanım falan koyduruyorsun fiyata bir bakıyorsun almış yürümüş... 

taycanda olduğunu biliyorum da ondaki performans odaklı yapılmış ekonomi değil :lol: araç default olarak her zaman 2'de yürüyor, gaza abandığında 1'e çekip daha seri hızlanıyor bütün olayı o. ama neticede yapılabiliyormuş demek ki.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 hours ago, TiesTorN said:

taycanda olduğunu biliyorum da ondaki performans odaklı yapılmış ekonomi değil :lol: araç default olarak her zaman 2'de yürüyor, gaza abandığında 1'e çekip daha seri hızlanıyor bütün olayı o. ama neticede yapılabiliyormuş demek ki.

İlginç, ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 02.05.2025 at 18:47, TiesTorN said:

tamam da konu yine ilk yazdığım mesaja gidiyor. ben de diyorum ki bu işlem için neden yetkili servisi gidiliyor... uygun fiyata çok iyi şekilde boyayan bir sürü yer var. boya garantiyi bozmuyor sonuçta

neyse, isteyen ppf yaptırsın banane. bana göre gereksiz bir işlem.

araba restorasyon işi yaptığım 3 sene boyunca en iyi yerlerde komple ppf kaplanmış sayısını unuttuğum ferrari geçti elimden. hepsinde ufak tefek atıklar, kabarmalar, ppf'in matlaşması vs. gibi sorunlar vardı. bir süre sonra kötü gözüküyor maalesef.

Peki ne etmeli boyayı güzelce korumak için?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
24 minutes ago, Kibitzer said:

Peki ne etmeli boyayı güzelce korumak için?

şahsi fikrim korumaya gerek yok, hasar alan yere lokal attırın olsun bitsin. yeni araçta amaç boyayı korumaksa tabi ki ppf en iyisi ama %0.1 ihtimalle yaşanabilecek bir kaza için çuvalla para dökmeye ve bir kaç sene sonra da kötü gözükmesine tahammül etmek anlamsız, aslında demek istediğim bu.

tabi ki yeni araç almış kişiler bir hevesle ppf yoluna gitmeyi tercih edebilirler mantıklı olarak, ama muhtemelen o beklediğiniz kaza hiç bir zaman gelmeyecek.

infestor and Kibitzer beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 hours ago, stardust said:

Bu herifi sanki uzmanmış gibi dinlemeyin. Aynı mantıkla arabasına kasko yaptırmadan gezen biri. Bir gün pahalı bir araca gömerse o gün son görüşümüz olabilir kendisini.

uzman ne amk kazanın uzmanlığı mı olur, şans meselesi bunlar. ama çok düşük şanslar diyorum sadece, gerçekçi konuşmak lazım :8

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, stardust said:

Bu herifi sanki uzmanmış gibi dinlemeyin. Aynı mantıkla arabasına kasko yaptırmadan gezen biri. Bir gün pahalı bir araca gömerse o gün son görüşümüz olabilir kendisini.

Öyle haşin manyak gibi sürmüyorum aksine dede gibi sürüyorum diyor işte gayet defensive driving yani. Bence OK. 

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ppf her kazada koruyacakmış gibi lanse ediliyor da öyle bir şey de yok. sağlam gömdüğünüzde ya da gömüldüğünüzde zaten ppf'in koruyucu bir etkisi olmayacak. ancak o videodaki gibi çok spesifik bir açıyla fazla zorlamadan sürtme durumu yaşanacak ki ppf korusun.

önünüzdeki 5 yıl içinde bu kadar kriterin birleşip gerçekleşeceğini ve ppf'in işe yarayacağını düşünüyorsanız hepiniz yaptırın tabi. 5 yıldan sonra o ppf'i kendiniz sökmek isteyeceksiniz zaten verniği atık 20 senelik araç gibi durmasını istemediğiniz için

iceice beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Haziranda Çeşme'den çıkıp Yunanistan-İtalya-İsviçre-Balkanlardan ülkeye dönüş gibi gözüken bir yolculuğa çıkacağız. Yolda olabilecek sorunlar (lastik patlaması vb) veya tecrübeleri olanlar varsa paylaşırsa sevinirim :D Daha önce yurtdışında araba kullandım onda sorun yok da sınır geçişleri vs gibi yerlerde tecrübesi olan varsa sevinirim. dönüş yolu balkanlar üzerinden sallancaz gibi gözüküyor. 

Ben motorda lastik patlamasına karşı motul'un lastik köpüğünü kullanıyorum. 1 kere kullanmak nasip oldu ama baya kurtardı beni. Hani cahillik yapıp köpüklü lastiği kullansam sanki baya gider gibiydi. Şimdi bu yolculuk için yine onu alayım dedim ama bir tanıdığım araba lastiğinde o çok etkili değil, fitil al dedi. Fitil mi alayım ne yapayım var mı önerebileceğiniz bir tamir kiti ?

Mono and Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Atrin said:

Haziranda Çeşme'den çıkıp Yunanistan-İtalya-İsviçre-Balkanlardan ülkeye dönüş gibi gözüken bir yolculuğa çıkacağız. Yolda olabilecek sorunlar (lastik patlaması vb) veya tecrübeleri olanlar varsa paylaşırsa sevinirim :D Daha önce yurtdışında araba kullandım onda sorun yok da sınır geçişleri vs gibi yerlerde tecrübesi olan varsa sevinirim. dönüş yolu balkanlar üzerinden sallancaz gibi gözüküyor. 

Ben motorda lastik patlamasına karşı motul'un lastik köpüğünü kullanıyorum. 1 kere kullanmak nasip oldu ama baya kurtardı beni. Hani cahillik yapıp köpüklü lastiği kullansam sanki baya gider gibiydi. Şimdi bu yolculuk için yine onu alayım dedim ama bir tanıdığım araba lastiğinde o çok etkili değil, fitil al dedi. Fitil mi alayım ne yapayım var mı önerebileceğiniz bir tamir kiti ?

araba için de köpükler iş görüyor, kaliteli bir marka al koy arabaya. ama bu işin en garantisi run flat lastiktir tabi :)

Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, TiesTorN said:

araba için de köpükler iş görüyor, kaliteli bir marka al koy arabaya. ama bu işin en garantisi run flat lastiktir tabi :)

Arabada runflat lastik (bridgestone turanza) var zaten ama olur da 60-80km'den fazla gitmemiz gerekirse diye ne olur ne olmaz alalım dedik. 

Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Atrin said:

sınır geçişleri

sinir gecisleri tamamen rastgele. 15 dakikada da gectigim olmustur 6 saatte de (rekorum 14 saat bayram zamaninda derekoy kapisi:new_cussing:) bulgaristan artik schengen'de. bulgaristan-romanya uzerinden ab'ye gitmek bence en mantiklisi. cunku yolu uzatiyor gibi gozukse de mesela sirbistan sinirinda kaybedilecek 3 saate yegdir :lol: 

Atrin and Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, infestor said:

sinir gecisleri tamamen rastgele. 15 dakikada da gectigim olmustur 6 saatte de (rekorum 14 saat bayram zamaninda derekoy kapisi:new_cussing:) bulgaristan artik schengen'de. bulgaristan-romanya uzerinden ab'ye gitmek bence en mantiklisi. cunku yolu uzatiyor gibi gozukse de mesela sirbistan sinirinda kaybedilecek 3 saate yegdir :lol: 

Süre olarak evet bir beklentimiz veya hedefimiz yok. ne çıkarsa bahtımıza. bayram sonrası döneceğimiz için bir nebze daha rahat olabilir. Ya mesela Türkiye'ye yaklaşırken aşağı vurup selanik'ten çanakkaleye gitme gibi bir rota var ama orada makedonya soru işareti. birisi makedonya sınırında mutlaka en azından bir viski hazırda bulundurun rüşvet olarak verirsiniz herşeyiniz tam olsa bile dedi. 

Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Atrin said:

birisi makedonya sınırında mutlaka en azından bir viski hazırda bulundurun rüşvet olarak verirsiniz herşeyiniz tam olsa bile dedi. 

he evet orasi oyle :) mk'dan gecmedim ama bulgar sinirinda icki, cikolata, karpuz ve gofret falan vermisligim vardir. doymadi ac herifler :lol:

Mr.Smith, Hugh Bullet and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

abi 1 saattir 2 bilgisayar, 1 laptop, 2 ipad, 4 telefon, 4 farklı browser, 100 farklı tab'dan F5'e basıp duruyorum. Sinir krizi geçireceğim, arabalar bir gözüktü bir kayboldu. Satın alma ekranını kimse göremedi. alabilen var mı merak ediyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
34 minutes ago, wazzap said:

iyi ki fakirim de böyle dertlerim yok. :baba:

Fiat Agea'nın 1.765 liraya listelendiği, koskoca BYD'nin araç satışını çakala çukala bırakıp, fabrika kurduğu için aldığı muafiyetten dolayı %0 gümrük vergisi avantajı olmasına rağmen Çin'de 1.600 lira olan aracı burda 3.750 gibi akıl mantık sınırlarını zorlayan bir fiyata satmaya çalışması gibi bir sürü insanı dumura uğratan Türkiye'nin acı gerçeği tablosunda, cidden Elon Musk reisin büyük bir kıyağı olarak Almanya Berlin'de üretilip Almanya Berlin'de bile 53 bin euro'ya satılan aracı burda 1.866 ve 1.909 TL gibi fiyatlara bırakması böyle bir talep oluşturdu. Normalde zevk olarak hiç işim olmayacak bir araç ama kullanacak insanlar olan annem, babam ve eşim beğenmişken hiç başka maceraya atılmayıp, elektrikli aracı -pratikte- mucidinden almak mantıklı geldi.

2 gündür internette yazılı ve youtube'da görsel olarak ne kadar incelemesi varsa okudum/izledim ve ısındım araca, kafama yatmasa bu kadar uğraşmazdım. Sıfır olarak alınabilecek belki de en mantıklı araç. O yüzden 2 milyon cebime battığından değil de 2014 model Seat Leon artık ailemin güvenliği açısında da ihtiyacımı karşılamayacak seviyeye geldiği için almak istedim. Umuyorum inşallah alırım ama çekilecek çilemiz varmış :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
36 minutes ago, stardust said:

Fiat Agea'nın 1.765 liraya listelendiği,

Ya allah aşkına sen yapma bari Cihan. Ona bakarsan da BMW 3 serisi de 7 milyon.

Öteki konuda haklısın.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
6 6

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok