Otomobil Hakkında Her şey
5 5

Bu konuda 4.671 mesaj var

1992 JUL2 The one-millionth Chevrolet Corvette rolls off the assembly line in Bowling Green, Kentucky. Swallowed by a sinkhole there in 2014, the sports car has since been restored to its former glory.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

mevcut x5'lerin 2. el değeri artmıştır şunu gördükten sonra.

140 kW pil var, insan menzili 1000 km bekliyor, ama araba nerdeyse 3 ton olduğu için menzil pratikte 600 km, çok sakin dikkatli kullanırsan (bayıyor öyle kullanamıyorsun) 700 km.

tam anlamıyla verimsiz, tam anlamıyla hantal bir araç.

zaten dediğim gibi amerikada üretileceği için bize tam manasıyla "gelmez"

viva la GLE derim bu saaatten sonra.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, infestor said:

yahu butun yeni arabalar neden walter white'in arabasina benziyor? bana birisi bunu aciklasin :lol:

walter-white-helped-revive-the-pontiac-a

Her halde designer diziden çok hoşlanmış :zuh:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bir de X şeklinde gündüz farı/sinyal yapmış adamlar. Gerçi ben niye beğenmiyorsam, zaten alabilecek bütçem yok. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
50 minutes ago, Peregrine said:

Hayır bir de X şeklinde gündüz farı/sinyal yapmış adamlar. Gerçi ben niye beğenmiyorsam, zaten alabilecek bütçem yok. :mrgreen:

alacak paramizin olmamasi elestiremeyecegimiz anlamina gelmez.

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 dakika önce, infestor said:

alacak paramizin olmamasi elestiremeyecegimiz anlamina gelmez

"kedi erişemediği ciğere mundar dermiş" :zuh: :mrgreen: :kayik:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

dun aracin bakimini yaptim. hava filtresi pür-i pak boyle bembeyaz duruyor. gecen bakimda da oyleydi. dk mi cok tozsuz yoksa tr mi cok tozlu memleket anlayamadim :lol:

tabi ayni seyi polen filtresi icin soyleyemem. bocek mezarligi olmus.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzyılın klasik sorusunu sormak istiyorum. Kendim için değil ancak ufak kuzenim ilk aracını almak istiyor. Acemi olduğundan Egea tavsiye ettim ama sizlerden de yorum almak istedim. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Fenriz said:

Yüzyılın klasik sorusunu sormak istiyorum. Kendim için değil ancak ufak kuzenim ilk aracını almak istiyor. Acemi olduğundan Egea tavsiye ettim ama sizlerden de yorum almak istedim. 

Trafikte rahat hareket etmesi, kolay park vb için daha küçük bişeyler tavsiye ederim. Polo veya i20 gibi. Marka model konusu size kalmış tabii ama uygun bi B sınıfı araç Egea'dan daha rahat olur diye düşünüyorum.

TiesTorN and Fenriz beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 27.06.2026 at 15:27, infestor said:

1 yil gectigine gore sorabilirim :lol: aractan memnun musunuz? +/-'leri neler? su aralar fiyatlari gorece digerlerine kiyasla uygun oldugu icin babamin aklini celmis durumda ioniq 5  :) 

Uzun uzun deliler gibi yazdım ama silindi, işe dönmem lazım, sakin kafayla tekrar yazarım artık. (Özet geçilirse çok memnunum)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, kHanTW said:

Uzun uzun deliler gibi yazdım ama silindi, işe dönmem lazım, sakin kafayla tekrar yazarım artık. (Özet geçilirse çok memnunum)

3 ay sonra görüşmek üzere :kayik:

kHanTW and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 27.06.2026 at 15:27, infestor said:

1 yil gectigine gore sorabilirim :lol: aractan memnun musunuz? +/-'leri neler? su aralar fiyatlari gorece digerlerine kiyasla uygun oldugu icin babamin aklini celmis durumda ioniq 5  :) 

Geçen sefer uzun uzun yazdım dediğim gibi, hatta başka bir konuda da bir şeyler yazdım foto moto ekledim, işin sonunda bilişimci alışkanlığı ile Ctrl+C de yaptım hepsini seçip, gene de olmayınca olmuyor.... :new_2gunsfiring_v1:

Cevaba gelince.. Ben çok memnunum. İyi ki Tesla olmamış, iyi ki şaşıp yanılıp başka arabalara gitmemişim diyorum. 

Araba oldukça büyük. Ben kafamda kıyaslayamadığım için aklımda Tucson'un bir küçüğü gibi kalmıştı, ondan da büyükmüş, belli etmese de baya hacimli. Motor diye bir şey yok, oradan almışlar, bagajı da "eh işte" seviyesinde bırakıp oradan da almışlar, tamamını oturma alanına vermişler. Cam tavan da olunca özellikle arka taraf (kuzenimin deyimi ile) salon salamanje oluyor. Bende küçümen erkek çocuk olduğu için o ferahlamaya ne kadar şükretsek az. Native elektrikli olduğu için şaft tüneli falan da yok. Araba sessiz de olunca arka koltuğa geçen uyuya kalıyor. 

Çok güzel bir "araba" hissi veriyor, subjektif yorumuma göre Tesla arabaya benzetilmiş oyuncak, Ioniq oyuncağı artırılmış araba. Performansı güzel, tüketimi ilk başta 17 lerde falandı, şimdi 13'lere düştü. (Ama ben emekli memur gibi kullanırım, @stardust olsa benim 2-3 katımı yakar muhtemelen) Şehir dışında tabiki menzili azalıyor ama onda da tüketim iki katına çıkmadı bende, 17 küsürlerde seyrediyor şehirler arası ortalaması. (Ben 100-110 civarı giderim, genel kullanıcıya uymuyorum) 

Pili (63 KW) fena değil. Şehri tavaf etmeme tüm aileye dolmuş çekmeme rağmen günde %10 falan harcıyorum, öyle olunca 8 günde bir falan şarj ediyorum, işimi görüyor. Bende iki tane ev var, yılın yarısında müstakil evdeyim, şarj edişimi hissetmiyorum bile, istasyon falan da kurmadım, o normal prize takılan kabloyu takıp geçiyorum, fazla fazla işimi görüyor. Kışın (ve şehirler arasında ) da hızlı şarj özelliği şekilli, Tesla'dan sonra gelip önce çıkmak eğlenceli.

Şehirlerarası molalarda hiç bir zaman şarj beklemedim, bilakis "araba dolmuş, siz çayınızı için ben çekeyim de milleti bekletmeyeyim" falan dedim. Normalde de düzenli mola veren birisiyim zaten, varmama 15 dakika kala yorgun olduğumu hissetsem gene çekerim bir yere dinlenirim.  Ama kendimizi de kandırmayalım, elektriklinin en kolay şarj olanı bile fosil yakıtların rahatlığına yaklaşamaz, hem planlama gerekiyor, hem de o iş nerede mola vereceğini belirliyor. Mersin-Ankara yaparken 1 kere durmak zorundaysam (ve benim gibi paranoyaklar iki kere duruyorsa) ona tam konforlu dememek lazım. Ne zaman menziller 1500 km+ seviyelere geldir o gün konu kapanır.

Hızlanması dehşet, yanındakinin sırtını koltuğa yapıştırır. Arkadan sellektör yakana bazen kaptırıp gidip uzaklaşıyorum :) 

Arabanın ön konsolu ve genel anlamda konforu güzel. Kablosuz Apple Carplay ne güzel nimetmiş :) Kol koyması, çeşitli gözleri, buldukları her yer USB Type C falan atmaları güzel. İlk çıktığında amiral gemisi modunda bir arabaymış, onu hissediyorsun. Keşke güneş gözlüğü koyacak bir yer de olsaydı. Ses sistemi iyi geliyor da aslında ortalama, (dediğim gibi BOSE falan önceki donanım seviyesinde kalmış), araba çok sessiz olduğu için mutlu ediyor. 

Frunk denen ön bagaj tam bana göre bir şeymiş, hatunun Antakya'dan tereyağından kıymasına her şeyi getirtiyor olmasından dolayı çok verimli kullanıyoruz. Arka bagaj "eh işte" seviyesinde. Eski arabamdan teorikte daha iyi tamam ama 2 segment falan büyüdüm, dahası o teorik litreyi kullanmak için arka koltuk seviyesini falan da geçmem lazım, kağıt üzerinde var pratikte yok demeliyim. Dönüş çapına pek alışamadım, benim eski Mazda 3'le fiti fiti gezdiğim ara sokaklar görece zulüm oldu. Hem araba büyüdü hem aks maks açıklığı, ona biraz katlanmak lazım. 

Eksilen donanımlara üzülüyor insan ama gene de o sırada 4 milyon olması gereken bir arabayı 2 milyon altına aldığımı düşünüyorum. 360 derece kamera falan olsa iyiydi tabi. Bu arada kızdığım şeyler de var, Yazılımı kablolaması falan her şeyi hazırken sırf LGBTİ'lik olsun diye 3 dolarlık led tasarrufu ederek ambiyans aydınlatmayı niye kaldırdıklarını anlamış değilim. Hyundai'nin servisi her şehirde kötü, benim şehrim de baya kötülerden. Zaten bakım aralıkları da sık, garantiyi keseriz korkutması ile deli dumrul vergisi kesiyorlar. 

Bazı özellikleri de ben kullanmadım. Normalde kumandanın gördüğü mesafeden arabayı çalıştırıp klimayı aktif edebiliyorsun, araba kilitli kalıyor. Ben bunu çok kullanırım buranın sıcağında dedim, iki kere falan kullandım, pek de umrumda olmadı. Kablosuz şarjı anında kapattım. V2L ile elektrik çekme özelliğini de  kullanırım dedim, aparatı da hala elime geçmedi ama pek de aramadım açıkçası. Arka koltuklar yatıp yatak koymaya uygun geliyor, parama kıydım kendi şişen yatak falan da aldım ama denemiş bile değilim. (Bu özellikler genç ve bekarken olaydı iyiydi :)

Özetle genel anlamda elektrikliden, özelde ise Ioniq 5'ten çok memnunum. Etrafımda da (parasını koyacak yer bulamayan bir arkadaşım dışında) elektrikliye geçip de bana uymadı diyip fosile dönen yok. (O istisna da otobanda sınırsız basıp hiç beklememek istiyor, şirketin 5 serisini beğenmeyip kardeşine verdi) 

CandleGarden, SEP, Mono and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Tucson sahibi olarak, aklımdaki araç İoniq 5. Veya kardeşi Kia EV6'da olabilir ama fiyatlar arasında şimdilik uçurum var. Güle güle kullanmaya devam edin :) 

CandleGarden tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer mevzuyu da başka bir mesaj olarak atayım.

Hatuna evlilik yıldönümünde (3 ay önce) hediye olarak sıfır elektrikli Citroen e-C3 aldım. (Evet, çıtayı Allahuekber dağlarına çıkarttım :) )

Onun da hikayesi şöyle, "git kendine 500-600k bandında otomatik bir araba bul" dedim, öyle bir araba yokmuş. 700-800 baktık, gene yok. 1M civarına geldiğimizde ise 7-8 yıllık 100k+ km , bi taraflarını sürtmüş çarpmış arabalar çıktı. Milletin ikinci elde nasıl paralar istediği hala aklımın almadığı bir şey.

Öyle olunca 320k daha verip bu aracın max (üst) donanımını aldım. https://www.citroen.com.tr/araclar/c3.html

Hangi arabayı ikinci el alırsan al 3 yıl sonra satmak istiyorsun ama sıfır araba aldığında 5 yıl sana yeni gibi geliyor. Dahası ekspertiz, satın alma harçları falan olmamış oluyor.  Muayeneydi, yok sileceği eskidi yok aküsü bitti yok lastikler eskidi derdini ötelemiş oluyorum. Aradaki 300 küsür k farkı da kredi kartından çektirdim geçtim, öyle rehindi bilmemneydi işleri olmamış oldu. Dahası eski sahibinin bize söylemediği bir kusur mu var, sigara mı içti, arka koltukta cima mı yaptı falan gibi dertler de yok. Bence çok mantıklı. Hani ikinci el fiyatlarını anlamıyorum diyorum ya, ben arabayı sıfır aldığımda aynı arabanın 20k km deki ilanları 100-150k daha pahalıydı. 

Şahane bir rengi var, kablosuz carplay, büyük Multimedia ekran, geri görüş kamerası, led farlar, konforlu koltuklar, sensörler, aktif güvenlik sistemi, navigasyon, otomatik klima falan derken donanım seviyesi de oldukça iyi.

Bir ailenin tek arabası olamaz, şehirlerarası yol da pek yapamaz, 135 km/saat hızı geçemiyor falan ama bizim ihtiyacımız için dört dörtlük oldu. 

Eksi yön olarak motorunun güçsüz olduğunu söylemem lazım, çok dik yokuşlarda arabanın burnu aşağı doğruyken geri vitese alsan bile aşağıya kayıyor, motorun normal gücü yetmiyor, biraz gaza basmak falan gerekiyor. Şarj hızı yavaş, hele benim Ioniq'ten sonra şaka gibi. Şehir içi arabası olduğu için tümsekleri de fazla hissettiriyor. Ama kıyası olan tırt ikinci el seçenekleri düşününce bunları kafaya takmıyorum. 

İnternette Stellantis grubuna sağlı sollu giydiriyorlar, özellikle e-c3 (ve aynı gruptaki kuzenlerine) acımıyorlar ama (şimdilik) kronik problemleri biz görmedik. Özellikle yokuş çıkamamaktan çok korkuyordum, bizim müstakil ev 30 dakikada 1000+ rakım çıkılan bir yerde , baya da virajlı ol olmasına rağmen canavar gibi çıktı. Tüketimi normalde verimsiz (benim 1,5 kat ağırlıktaki araba ile aynı) ama şehirlerarası yolda hafif olduğunu hatırlıyor ve benimkine göre daha az harcıyor. 

Yapabilirsem (mesaj silinmezse) iki de foto paylaşayım :)

WhatsApp Image 2026-07-10 at 13.45.34.jpeg

WhatsApp Image 2026-07-10 at 13.45.50.jpeg

Mono and allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok