Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 713 mesaj var

umarım elinde patlar bu super modelleri gerzek nvidia'nın. sadece ram arttırımı için super takısı takmak nedir aq.

tabi vaktinde kart konumlandırmalarını o kadar salakça yaptılar ki core rakamlarını arttıramıyorlar. sadece 5080 modeli arttırılabilir durumda, onu da TI modeline saklıyorlardır.

Squall and rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 hours ago, TiesTorN said:

umarım elinde patlar bu super modelleri gerzek nvidia'nın. sadece ram arttırımı için super takısı takmak nedir aq.

tabi vaktinde kart konumlandırmalarını o kadar salakça yaptılar ki core rakamlarını arttıramıyorlar. sadece 5080 modeli arttırılabilir durumda, onu da TI modeline saklıyorlardır.

ya turpcum elleme çıkarsınlar :D RAM'i eksikti, tamamlıyorlar işte

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4000 serisi için smooth motion destekleyen official sürücü gelmiş :icon_dance:

Peregrine tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Peregrine said:

4000 serisi için smooth motion destekleyen official sürücü gelmiş :icon_dance:

Reddit de 58X sürücülerinde kodsal sıkıntıların olduğunu ve ciddi fps düşüklüğüne neden olduğu yazılı. Hatta tavsiye olarak 577 versiyona geri dönün uyarıları var.
Yinede bir test et bakalım. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Smooth Motion açıkken Borderlands 3'den quit to deskto deyince oyun motoru hatası verip tam ekranda donuyor, restart istiyor. Aslında task manager'ı görebilsem end task diyecem ama göremediğim için anca restart. Tabi oyundan çıkmadığın sürece Smotth Motion harika çalışıyor. Fluid Motion Frames'den daha iyi, sanki native gibi hissi var.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

TS'in haftalık gündem değerlendirmesinde gördüm, JPR harici ekran kartı pazar paylarını açıklamış:

https://www.jonpeddie.com/news/q225-pc-graphics-add-in-board-shipments-increased-27-0-from-last-quarter/

3. çeyrekte Nvidia %94'e çıkmış. Bir önceki çeyrekte de %92'ymiş zaten. Çok feci. Beğenilmeyen 50 serisi ile bile adamlar tekel haline gelmişler. Amd'nin nispeten olumlu hamleleri de bir işe yaramamış gibi. Intel ise bütünüyle yalan olmuş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de baya bir değişiklik yaptım sistemde, RTX 5080'e de geçtim, Palit Gaming Pro aldım, şimdilik 10 dakika falan Cyberpunk 2077 bakabildim de DLSS 4X psikopat seviyesinde, neredeyse 300 FPS'ye falan dayanıyor oyun DLSS Quality 2560x1440 path tracing de açıktı. Daha detaylı incelerim bakalım. RTX 4080'e göre de sessiz gibi geldi ama baştan aşağı fanları değiştirdim gibi bir şey oldu, onun da etkisi vardır kesin. 

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 saat önce, T800 said:

Ben de baya bir değişiklik yaptım sistemde, RTX 5080'e de geçtim, Palit Gaming Pro aldım, şimdilik 10 dakika falan Cyberpunk 2077 bakabildim de DLSS 4X psikopat seviyesinde, neredeyse 300 FPS'ye falan dayanıyor oyun DLSS Quality 2560x1440 path tracing de açıktı. Daha detaylı incelerim bakalım. RTX 4080'e göre de sessiz gibi geldi ama baştan aşağı fanları değiştirdim gibi bir şey oldu, onun da etkisi vardır kesin. 

oooo hayırlı olsun güzel seçim. 
ilk zamanlar multi frame de sıkıntılar vardı hatta meşhur youtuberlar karalamıştı. ama şuan onların hiç biri yok yeni güncellemeler ile. Multi frame destekli her oyunda sona dayayabilirsin. 

T800 beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 9/11/2025 at 0:28 AM, jackjoker said:

AMD'nin ağırdan hareket etmesinden dolayı Nvidia Super kartları CES 2026'ya ertelemiş olabilirmiş. Rakip olmayınca relax davranıyor deri ceketli. 
NVIDIA GeForce RTX 50-Series SUPER GPUs Could Arrive at CES 2026

çıkmasa da olur, bir farkları yok zaten.

16gb'dan 24gb'a çıkan ram miktarı kullanıcıların %99'u için gereksiz.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, T800 said:

RTX 4080 Super de farklı değildi neredeyse.

RTX 5080’de bellek modüllerinde revizyon yapılması bekleniyor. Ayrıca kartın toplam grafik gücünün (TGP) yaklaşık 415W seviyesine çıkacağı öngörülüyor. Bu değer, mevcut RTX 5080’in güç tüketiminden belirgin şekilde yüksek.

Piyasa söylentilerine göre RTX 5080 Super ile RTX 5090 arasındaki fiyat farkının önemli ölçüde azalacağı ifade ediliyor. Ancak mimari ve çekirdek yapılandırmasının aynı kalması, performans artışını sınırlı tutabilir hatta mevcut çözünürlükte hiç bir fark olmaz. Bu nedenle kullanıcı kitlesi açısından RTX 5080 Super’in cazibesi tartışmalı hale geliyor. Yüksek fiyat segmentine çıkıldığında, doğrudan RTX 5090’a kayar. Niye gidip 5080 Super'e yatırım yapayım ki? 

Bunun yanı sıra, lansmanın 2026’ya ertelenmesi stratejik açıdan sorunlu. Çünkü yeni nesil (RTX 60 serisi) kartların çıkışına yalnızca bir yıl kalmış olacak. Şahsen 2026 da 5X serisi bir kart almazdım o zamana kadar almadıysam. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok