CHW Klavye Fare, Mouse Pad Genel Başlık
2 2

Bu konuda 260 mesaj var

post-10-0-45596700-1452173869_thumb.jpgSelamlar,

 

Klavye ,fare ve pad konusunda bir genel başlığımız olsa iyi olur diye düşünüyorum. Zira forumda 15tl lik klavye, fare ... kullanan pek az olduğu görülüyor. Hep kalbur üstü ürünler konuşuyoruz, okuyoruz ama bilgiler bir orda bir burda dağılmış durumda.

 

Emektar A4tech XL-740K resmi ile başlayalım bu aktif kullanmadığım ama en sevdiğim farem yaklaşık 10 senelik ve en az 6 sene aktif olarak kullandım. Hiç bir sorun fonksiyonel sorun olmadı ama artık swicthlerden istediğim geri bildirimi alamıyorum tekerlek sağlam

ama tırtırlı hissiyat iyice azaldı, kırmızı yılan derisi görünümlü deseninde sararan yerler oldu vs.vs  :lol:  Bir kaç gündür avucuma aldım yine.

 

 
Rj0lnir beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yeridir sanıyorum; teknosada görünce bir heves mighty mouse çakması t620 almıştım, bu kadar rezalet bir mouse beklemiyordum kesinlikle tavsiye etmem. 

 

https://www.google.com.tr/search?q=logitech+t620&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjm3bvEgpjKAhWil3IKHTgGCEQQ_AUIBygB&biw=1680&bih=949#imgrc=r3m2alnk6Reo4M%3A

 

direk htpc'ye salladım ancak orada bile sinir bozucu olabiliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bu logitech in ucuz urunlerinden uzak durmak lazim eskileri bir kenara ayiralim ama ozellikle ucuz yeni kablosuz fareler ancak yaptiginiz gibi htpc de kullanilacak turden bana gore.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ucuz da değil ya 80 lira mıydı neydi. yani ne bileyim bir razer bandında değil ama 15 liralık mouselardan da değil. hoş onların kabloluları bundan iyi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben razer hic kullanmadim ama amazondan okudugum yorumlardan edindigim izlenim logitech ile ayni segmentteki urunlerin ayni kalitede veya kalitesizlikte oldugu yonunde. Ama logitechin bu konustugumuz segmentte kotu oldugu kesin bizim gibi kullanicilar icin. Razerin bu segmentte urunune pek rastlamadim belki vardir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hem alıcısı hem de kendisi ufak bir kablosuz klavye&fare seti önerebilir misiniz arkadaşlar? Klavye olarak, dizüstü bilgisayar tuşlarına benzer yapıda ve numerik tuş kısmı olmayan, az yer kaplayan bir model olsun istiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

A4tech, logitech, razer kullandım. Özellikle 90ları ve 2000lerin başlarını hep A4 ile geçirdim. A4 tech ler, çabuk yıpranıp, bozulmalarına rağmen, nispeten kısa kullanım süreleri boyunca keyifle kullandığım farelerdi

Logitech'lerse, A4'ün tersine uzun dayanım ömürleri sundular. Buna karşın biraz "meh" bir kullanıcı deneyimim oldu. Halen kullandığım G300+ ile ilişkimiz loved to hate seviyesinde ilerliyor. Üzerindeki butonları ve yerleşimini çok seviyorum ama sağ sol tuş ve scroll hassasiyeti konusunda beni tatmin etmiyor.

 

Sebebiyse kullandığım copperhead, lachessis (kısa süreli) ve Naga Razer fareler. Çok iyi hissiyatları olmasına rağmen bu farelerin soruna yatkın olmaları gibi bir durumları var. Rollercoaster heyacanı gibi kısa ama çok iyi bir his Razer kullanmak. Halen Naga kullanıyorum ve Razer'ın topu taca atıp bana destek vermemesi nedeniyle ciddi bir scroll problemim var. Solak olduğumdan seçeneklerim de çok az. Naga gibi bir seçeneğimse yok.

 

Şu an alacak olsam, Steelseries,  Corsair Roccat veya Madcatz gibi markaları da ciddi düşünürdüm, ki, aslında düşünüyorumda. Naga'nın değişme vakti geliyor ama önümde de ciddi bir MMO ajandası olduğudan yan butonlardan vazgeçemiyorum. MMO veya fazla tuş/kısayol takıntısı olmayan sağlak bir kullanıcıya tavsiyem Madcatz ve Roccat'tan başlayarak Logitech, Corsair, Steelseries, Razer şeklinde değerlendirmesi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G602 tavsiye ederim ben kablosuz fare olarak iki eksigi var side scroll ve hyperscroll bunun disinda oyun icin mukemel. Edit yapayım benim şuana kadar kullandığım en iyi fare G502, eğer cod bf oynuyorsanız G502 daha iyi sensore sahip bundan ama kablolu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mezarcılık yapıp 100TL ye kapattığım Steelseries Kana V2 elime geldi. :)  Biraz eski olduğunu biliyorum ama önemli değil benim için. Markayı çok merak ediyordum giriş seviyesi oyuncu faresi alayım dedim. Bir gün kadar kullandım iş yerinde oyun oynamadım henüz ama klik hissiyatı güzel, skatez teflonlar elimdeki bütün farelerden iyi görünüyor, çok şekil bir fare değil SS zaten sade bir tasarım tercih ediyor. Malzeme kalitesi aynı segment Logitech'lerden iyi gibi.

 

 

post-10-0-56981100-1452233076_thumb.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
G500 bozulan Logitech farelerimden biri, 3 sene aktif olarak hizmet verdi diablo ve bf seanslarından

üzerine oğlumun alıp çarpması sonucu sol switch can verdi. Bu switch arızalarının bu modelde çok olduğunu

okudum içindeki yaprak yay deforme oluyormuş açıp düzeltmek mümkün mekanik bir sorun. Bununla birlikte

elektriksel kronik bir sorunu da var ki bazı modellerde çalışmayan switch 2-3 ay bekledikten sonra tekrar 

çalışmaya başlaya biliyor. Bizzat bu farede bu sorunu da yaşadım. Hala aralıklarla takar bakarım :)

 

Sensör, tekerlek, yan tuşlar,skatez her bakımdan çok memnun olduğum fare idi. Özellikle yan tuşlar ilk aldığımda

bunlar işe yaramaz pek dediğim ama çok verimli kullanılabilen güzel tasarlanmış tuşlardı.

 

 

post-10-0-40163100-1452234502_thumb.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende arada bir polemik atayim. Yaklasik 1 seneden beri Logitech G105 klavye kullaniyorum. Sozum ona oyuncu klavyesi ancak mekanik tus takimina sahip degil. Daha once bır suru mekanik klavye kullaniyordum. Esimin hamileligi ve ufakligin dogmasi donemlerinde gecenin bir vakti cok sinir bozucu ses verince mekanikler rafa kalkti.

 

Cok yazi yazan bir adam olarak 1 senedir niye mekanik klavye kullanmıyorum diye hic hayiflanmadim. Yazi hizimda da pek bir yavaslama hissetmedim. Oyun oynadigim zamanlar FPS dahil rekabetçi bir oyun oynamadigim icin klavyenin pek etkisi de olmuyordu.

 

Kendi özelimde mekanik klavyeye harcanan paralarin aslinda pek gerekli olmadigini hatta fuzuli oldugunu dusunuyorum artik. Bilmem siz ne derdiniz...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Kırmızı, mavi ve kahverengi switchleri aktif olarak kullanıyorum. Oyunlara etkisi çok azdır ancak: Kırmızı 

switchlerin fps oyunlarında, mavi switchlerin strateji oyunlarında bir miktar fayda verdiğini ben şahsen 

düşünüyorum. Ama sizi rakibinizin önüne geçirecek bir silah değildir kesinlikle. 

 

Öte yandan yazı yazarken bazen mavi bazen kahverengi kullanıyorum benim için yazıyı keyfe dönüştürüyor

diyebilirim. Yazıda özellikle mavinin verdiği tam geri bildirim ve çıkardığı ses yazım yanlışlarını önleyici

bir özellik. Kırmızı switchlerin çok çok az stroğu olduğundan yanlışlıkla basmak çok kolay yazı için kullanıl

mamalı derim.

 

Hem yazı hem oyun için düşünenler kahverengi bakabilir. Yazı, fps, strateji hepsine gider.

 

Sonuç olarak:

Mekanik klavyeler tamamıyla meraklısına özel bir üründür çok fazla pc ile çalışmak zorunda olanlara ben

kullanmalarını tavsiye ederim çünkü rubber dome klavyelerin basış hissiyatı çok kötü bunu belli bir süre

kullandıktan sonra daha iyi anlarsınız bir kullanıcı olarak. Dolayısıyla veriminize etki edecek bir üründür

esasen.

 

G105 bende kullanıyorum bir PC'de, önce severdim mekaniğe alıştıktan sonra işkence gibi geliyor o tuşlara basmak.

G105'in kauçuğu biraz serttir buna göre diğer klayvelere göre kullanımı biraz daha geri bildirim veriyormuş

hissiyatı oluşturur. Bunun yazı için verdiği avantaj bir tuşa yanlışlıkla basmayı engellemesi. Dezavantajı da

başka bir ruber dome'a göre yorması. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Özel bi klavye kullanmadım hiç. Eskiden Microsoft basic klavye kullanırdım daha sonra a4 klavyeyle devam ettim.

 

Mouse olarak A4' ün X7 serisi 2 faresini kullandım. 2. olanı hala işyerimde kullanıyorum XL-755K olan model çok güzel bi mouse ancak A4' lerin hep scrolldaki basan tuşu ayvayı yiyor. Şu an sadece teker faal orta tuşu hiç basmıyor o şekilde kullanıyorum, yanda ki çalışan tuşlardan birine atadım 3. tuşu öle kullanıyorum. Laptop için M515 model koltukta vs üzerinde çalışan bi model aldım onun hiç bi sorunu yok ama zaten salonda pek film izlemediğimden aslında atılı kaldı zaten 2. el kısmında görmüşsünüzdür elden çıkartıyorum.

 

PC' de kullandığım şu an Logitech G100S model mouse mevcut, genel olarak güzel öle basit çok tuşu olup kafa yoran bişi değil. Ne var ki 2. senesine doğru orta tuş sakata geliyordu bi kaç kez basma sıkıntısı falan oldu en son. Sora götürdüm garantiye verdim onarıldı şu an hala aynı mouse ile yoluma devam ediyorum.

Rj0lnir beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de mouse almak istiyorum bu aralar, g400s gidici olduğunun sinyallerini vermeye başladı. Zowie FK2 alsam mı diye düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@wazzap Hocam Zowie hiç deneme şandım olmadı benim ama Logitech'ten favori markam Steelseries oldu.

Zowie kullanan varsa yazar mutlaka. 

 

Ayrıca G400s'te nasıl bir sorun var switch hatasımı yine ? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@

 

Yok hocam benim eski zaten, 5 yıldır kullanıyorum. Kablosunda temassızlık var, daha önce de olmuştu ve garantiden kabloyu değiştirmişlerdi. Switch problemim hiç olmadı şimdiye kadar.

 

Zowieler FPS oyuncuları için yapılıyor ve üstündeki optik sensör, şu an dünyada en iyi 2. sensör diye biliyorum(birincisi logitech g502s olması lazım). Üzerinde benim kullanmayacağım 846758967345 tane tuş veya 176239761dpi'a kadar çıkma gibi özellikleri yok. Ancak dediğim gibi FPS oyuncuları için çok iyi diyorlar.

 

steelseries için internette shitseries muhabbeti var ama ben kullanmadığımdan yorum yapamıyorum. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zowie EVO EC2 kullandım baya bir müddet, sıkıntılı bir mouse değildi, el boyutu ve yapısına göre mouse almak herşeyin önünde, öncelikle belirteyim diğer türlü sensör aşırı problemli, mouse firmware'i v.b. bug içeren bir sürüm olmadıkça al birini vur ötekine bizim için. Bende şu an herhalde bir 10-12 adet mouse vardır, verdiğim, ettiğim, bozulan, duvarda kırılan falan 30-40 modeli bulur. Ergonomik açıdan size uyacak mouse almak en önemlisi, diğer her türlü konu bunun ardından gelmesi gereken konular.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

g502 cok iyi bir fare bence degerlendir istersen bir kucuk sikintisi sol yandaki tuslar buyuk oldugundan yanlislikla basiyorum oda belki benim beceriksizligimdir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zowie nin mouse u cok guzeldi ben bir süre kullandım. Piyasa da tutuluyor mu bilmiyorum ama Roccat Zowie Steelseries gibi markaların ürünlerinin muadili markalar kadar kaliteli ve daha saglam olduğunu düşünüyorum. Ortalikta bir Razer hype i var ama bu tarz alternatif markaları ben daha cok seviyorum.

 

Ben cok uzun zamandir RAT7 kullanıyorum. Ergonomisine cok alıştım. Yazilim olarak son derece ilkel, yaninizda tasimak icin fazla agir ancak sağlamlık ve ergonomi acisindan ben cok mutluyum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Klavye işi kişiden kişiye ihtiyaca ele kafaya kulağa göbeğe göre çok değişir o nedenle hadi ona birşey demiyim de..

 

Mouse konusunda çok fazla takılmaya gerek yok.. Elleri belli bir boyutun üstünde olanlar icin razerın deathadder ve mamba ürünleri gerçekten nobrainerdır.. Daha budget pricea yönelicek arkadaşlar içinse hiç sevmesem de logitechin bir çok çözümü kafi gelecektir..

 

Diğer markalar modeller falan biraz böyle farklılık arayışı, değişik tatlar deneyeyim mantalitesinden öte şeyler değil benim için.. Roket kova falan nedir abi, arkaşlarınla konuşurken komik bi konu başlığı olsun diye de mouse alınmaz ki kardeşim..

 

Ha aptal microsoft söyle yüksek dpili falan bi intelli mouse cıkarsa yine ondan alırım ama adamlar aslında cok iyi bir donanım üreticisi olmasına rağmen bunun hiç reklamını yapmadığından ve devamını getirmediğinden olmuyor olmuyor işte..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok uzun senelerdir razer naga ve deathadder serisi kullandım ve menunum . Şimdi yeni deathadder Chroma serisinden aldım gayet hoş. Corsair mouselarıda hoş tavsiye ederim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok