Otomobil Hakkında Her şey
5 5

Bu konuda 4.585 mesaj var

18 hours ago, stardust said:

geçenlerde mesajı yazdım sonra sildim.

iX3 önsipariş geçmiştim, bir türlü içime sinmedi aracı %55 ÖTV'ye sokmak için yazılımla performansı 218 bg altına düşürüp ama fiyata o vergi avantajını hiç yansıtmaması borusanın. o anki hislerimle baya saydırmıştım hatta.

dedim ki i3 geliyor ya, zaten SUV araç var, bir de i3 alırım eski f30 320d m-sport ruhunu yaşatırım diye.

ulan bu mu beklediğimiz neue klasse araç, şuan iX3 birden çok daha güzel gözüktü gözüme.

yok abi bu olmamış ya, ben beğenmedim cidden.

Burada kamuflajlı olsa da bir incelemesi var;

https://youtu.be/ReCYwzWEekE?si=6ObJABrGczr0VY1X

o direksiyonun alternatifleri var ve daha iyi gözüküyor.... ha, güzel denemez ama bu kadar çirkin değil :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 ton içten yanmalı bir araç için kabul edilebilir 218 beygir ama 2.2 ton elektrikli bir aracın orjinali 450 beygir iken %75 ÖTV dilimi yerine %55 ÖTV dilimine girsin diye yazılımla o aracı limitlersen bir boka benzemez o.

en kötüsü de aracın almanya üretici ve bayi karı dahil satış fiyatı belli, çık almanyadaki %19 KDV'yi, sonra %55 ÖTV ve %20 KDV ekle, araba 5 milyon olması gerekiyorken sen 6.5 - 7 yazıyorsun fiyata.

parayı zor yoldan kazanan kimse böyle bir şeye eyvallah etmez.

bu ülkemize özel borusan kar maksimizasyonu stratejisi, sağlam indirim yapıyorlar zaten ilk heves alanlara şişirilmiş fiyattan sattıktan sonra.

genel olarak ise alman otomotiv sanayi hala 50 bin euroluk arabaya 20 bin euro donanım farkı almaya çalışacaksa tesla ve çinliler karşısında pazar payı kaybetmeye mahkumlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, stardust said:

genel olarak ise alman otomotiv sanayi hala 50 bin euroluk arabaya 20 bin euro donanım farkı almaya çalışacaksa tesla ve çinliler karşısında pazar payı kaybetmeye mahkumlar.

vw icin evet ama sirf marka degeri olan araclari icin katilmiyorum. bence cogu kisi bmw, audi ve mercedes'i sirf marka degerinden dolayi aliyor. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

eski serilerde bmw yi tek geçerim ama artık (hatta uzun zamandır) gözümde bitik haldeler. bugün sıfır araba alacak olsam bmw'nin yüzüne bakmam, tüm modelleri birbirinden ucube. audi ya da mercedes tercih ederdim.

hayır işin ilginç yanı demek ki adamlar iyi satıyorlar ki böyle saçma sapan dizaynlarla gelebiliyorlar. bunları alanlar da bi acaip.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 16.03.2026 at 02:40, stardust said:

ben bir yere gitmem, tek @Deathknight ile ben kalsam burda, mumi üstüme kepengi indirir kapar öyle bitirir bu macerayı. :D

Çektirtmeyin bakayım bana kepengleri :) 

Herkes hayat meşgalesindedir bence. Yaşlar geçtikçe kendimden bile anlam veriyorum bazen bunlara. Öncelik olan o kadar çok şey oluyor ki buraya gelip bakmak ya da bir şeyi takip etmek bile aklına gelmiyor insanın, en ufak bir gerginlik varsada aman ne uğraşayım ya moduna girilebiliyor bazen. Yoksa dediğin gibi aklıma getirdiğimde yıllarımızı verdiğimiz gülüp eğlendiğimiz bu ortamda arkadaşlık hatıralarımız olan ortam burası.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok